nemom Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vins είπε Μια χαρά σχέση έχουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες αδερφέ.. Η δύναμη της συνήθειας είναι εξαιρετικά ισχυρή και υπολογίσιμη και σαφέστατα παίζει ρόλο στις αγορές των ανθρώπων. Πολύ απλά γιατί οι άνθρωποι είτε δεν μπορούν είτε (κυρίως) δε θέλουν να αλλάξουν. Αντιθέτως, καμία σχέση δεν έχει ο παραλληλισμός με το σίδερο και τα κάρβουνα... Είσαι τόσο υπερβολικός που παίζει να είσαι αντιπροσωπος κεραμικών 😂 Ναι πού να συνηθίσουν τέτοια αλλαγή οι γιαγιάδες κι οι παπούδες. Άσε που έπεσαν κι από το βουνό και το μόνο που ξέρουν είναι να ανοίγουν το smartphone. By the way, σε έχει επηρεασει το παράδειγμα της γιαγιάς σου. Αλλά σκέψου το φοβερό ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα παραδείγματα... Off topic Η υπερβολή είναι που λες ότι οι άνθρωποι το μόνο που μπορούν, είναι να συνηθίζουν σε αυτό που είχαν, αλλά να μην συνηθίζουν σε αυτό που αποκτούν. Τα πάντα είναι μια ιδέα, και για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Μετά γίνονται... συνήθεια, τί άλλο; Οι γιαγιάδες και οι παπούδες με τη λογική σου, ακόμα πλένουν με τη σκάφη. Η δύναμη της συνήθειας γαρ. 🤣 Παρομοίως και ηλεκτρικό σίδερο δεν έχει μπει ακόμα στο σπίτι τους. Κάρβουνο και πάλι κάρβουνο. 😁 Απορώ πού πάτε και τα βρίσκετε ρε παιδιά ορισμένοι. Αν υπερασπίζεστε τη δουλειά σας από την οποία βγάζετε λεφτά, πάσο. Αλλά η λογική λέει ότι το εμπόρευμα που πουλάει μόνο του κι έχει τη ζήτηση, δε θέλει τη διαφήμιση. Εδώ είναι οι κεραμικές. Σπρώξιμο θέλουν οι εμαγιέ που είναι πεθαμένη αγορά. ΥΓ: Όσο για τις γιαγιάδες και οι παπούδες δε χρειάζεται καν να αλλάξουν συνήθειες γιατί τους φυσικούς διακόπτες θα τους βρουν σε κάθε είδος εστίας, κεραμική ή εμαγιέ. Εμαγιέ μόνο για βίτσιο θα συνιστούσα. Κανένα πρακτικό πλεονέκτημα. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από nemom 1 1
Dark_son20 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) δεν ξέρω τι σχέση έχετε με το μαγείρεμα, αλλά κάθε ένα από τα ήδη έχει και το κοινό του, το ότι είναι πιο καινούργιο δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο σε όλες τις περιπτώσεις. πχ μαντεμένιο βαρύ σκεύος που έχει σκοπό την θερμοσυσσώρευση δεν κάνει για καμιά από τις 2 λύσεις με γυαλί, οπότε πας σε φωτιά (αέριο) ή σε εμαγιέ. γοκ εφόσον θες να κάνεις σωστή κίνηση πας πάλι σε αέριο η σε εμαγιέ (σε γοκ με ίσιο πάτο) . Το γυαλί της κεραμικής είναι φανταστικό στο καθάρισμα αλλά μέχρι εκεί. Η επαγωγική έχει και την τρομερή ταχύτητα μαζί, αλλά λόγο η τεχνολογία λειτουργεί με on/off για το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν την παλεύει στο σιγοβράσιμο, στο σοτάρισμα, και τσιγάρισμα χαμηλής φωτιάς (καραμέλωμα) κλπ Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από Dark_son20 1
nemom Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Τί δράκοι είναι αυτοί; Αυτό να μην απαντηθεί; Έλεος, ζάχαρες, ραγίσματα κλπ κλπ. Αυτά τα έλεγαν πριν δεκαετίες που δεν ήξερε ο κόσμος. Ποιός το λέει ότι μαντέμι βαρύ σκεύος που κάνει θερμοσυσσώρευση δεν κάνει για κεραμική; Κάτι τέτοιες υπερβολές υπάρχουν στο θέμα. Για την ιστορία, όχι απλά μαντέμι κάνει για κεραμική αλλά στα επίσημα αξεσουάρ για κεραμικές υπάρχουν μαντεμένια μια χαρά πχ μαντεμένιες πλάκες γκριλ για κεραμικές. ΟΚ κάπου εδώ το θέμα πιάνει ταβάνι. 1
vins Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, nemom είπε Ναι πού να συνηθίσουν τέτοια αλλαγή οι γιαγιάδες κι οι παπούδες. Άσε που έπεσαν κι από το βουνό και το μόνο που ξέρουν είναι να ανοίγουν το smartphone. By the way, σε έχει επηρεασει το παράδειγμα της γιαγιάς σου. Αλλά σκέψου το φοβερό ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα παραδείγματα... Off topic Η υπερβολή είναι που λες ότι οι άνθρωποι το μόνο που μπορούν, είναι να συνηθίζουν σε αυτό που είχαν, αλλά να μην συνηθίζουν σε αυτό που αποκτούν. Τα πάντα είναι μια ιδέα, και για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Μετά γίνονται... συνήθεια, τί άλλο; Οι γιαγιάδες και οι παπούδες με τη λογική σου, ακόμα πλένουν με τη σκάφη. Η δύναμη της συνήθειας γαρ. 🤣 Παρομοίως και ηλεκτρικό σίδερο δεν έχει μπει ακόμα στο σπίτι τους. Κάρβουνο και πάλι κάρβουνο. 😁 Απορώ πού πάτε και τα βρίσκετε ρε παιδιά ορισμένοι. Αν υπερασπίζεστε τη δουλειά σας από την οποία βγάζετε λεφτά, πάσο. Αλλά η λογική λέει ότι το εμπόρευμα που πουλάει μόνο του κι έχει τη ζήτηση, δε θέλει τη διαφήμιση. Εδώ είναι οι κεραμικές. Σπρώξιμο θέλουν οι εμαγιέ που είναι πεθαμένη αγορά. ΥΓ: Όσο για τις γιαγιάδες και οι παπούδες δε χρειάζεται καν να αλλάξουν συνήθειες γιατί τους φυσικούς διακόπτες θα τους βρουν σε κάθε είδος εστίας, κεραμική ή εμαγιέ. Εμαγιέ μόνο για βίτσιο θα συνιστούσα. Κανένα πρακτικό πλεονέκτημα. Ο συλλογισμός σου ειναι λάθος και στην προκειμένη κυρίως για ένα λόγο: εγω εχω δεχτεί ότι υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα εξ αρχής (μάλιστα γράφω πως συμφωνώ για κεραμικές στο αρχικό post), ενώ εσύ, πεισματικά, δε δέχεσαι πραγματική περίπτωση! Επίσης εξηγώ ότι η συνήθεια παίζει σημαντικο ρόλο μαζί και με τα δημογραφικά για την απόφαση αγοράς του καταναλωτή (που ανήκει και στο αντικείμενό μου εδώ και χρόνια, δε μιλώ στον αέρα) κι εσύ μιλάς για βουνά και κάρβουνα και λοιπά και τα επαναλαμβάνεις μάλιστα...
nemom Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, vins είπε Ο συλλογισμός σου ειναι λάθος και στην προκειμένη κυρίως για ένα λόγο: εγω εχω δεχτεί ότι υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα εξ αρχής (μάλιστα γράφω πως συμφωνώ για κεραμικές στο αρχικό post), ενώ εσύ, πεισματικά, δε δέχεσαι πραγματική περίπτωση! Επίσης εξηγώ ότι η συνήθεια παίζει σημαντικο ρόλο μαζί και με τα δημογραφικά για την απόφαση αγοράς του καταναλωτή (που ανήκει και στο αντικείμενό μου εδώ και χρόνια, δε μιλώ στον αέρα) κι εσύ μιλάς για βουνά και κάρβουνα και λοιπά και τα επαναλαμβάνεις μάλιστα... Έχεις κουράσει. Κάνεις μια προσωπική αντιπαράθεση σε ένα ξένο θέμα. Και απαντάς μόνος σου σε δήθεν ερωτήματα που δεν έχω διάθεση να κάνω. Με απαντήσεις που υποθέτεις δε φαντάζεται κανείς άλλος. Μια φορά απάντησα στον ts. Και η προσωπική μου εμπειρία που καλό θα ήταν να τη σταχυολογήσεις στα υπόψη σου αφού λες δε θες να μιλάς στον αέρα και θα θες να ξέρεις ελπίζω περί του αντικειμένου: 30 αισίως χρόνια κεραμικες, την πρώτη φορά που μπήκαν σπίτι υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα (πριν 30 χρόνια κι αν ακούγονταν οι δράκοι, όπως εδώ στο θέμα) σύντομη προσαρμογή από τις εμαγιέ που προϋπήρχαν (ω ναι) και όταν ήρθε μια στιγμή στα 30 χρόνια να αλλαχτούν εμείς ήμασταν ήδη κάποιας ηλικίας και για εμαγιέ δε σκεφτήκαμε στιγμή κι ένας λόγος που δε σκεφτήκαμε στιγμή είναι η σύγκριση με τις εμαγιέ που όλα αυτά τα χρόνια έπαιζαν παράλληλα στο εξοχικό η δύναμη της σύγκρισης στην πράξη ΥΓ: ο αντιπρόσωπος τελικά αποκαλύπτεται δεν ήμουν εγώ 😁 Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από nemom 1
vins Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, nemom είπε Έχεις κουράσει. Κάνεις μια προσωπική αντιπαράθεση σε ένα ξένο θέμα. Και απαντάς μόνος σου σε δήθεν ερωτήματα που δεν έχω διάθεση να κάνω. Με απαντήσεις που υποθέτεις δε φαντάζεται κανείς άλλος. Μια φορά απάντησα στον ts. Και η προσωπική μου εμπειρία που καλό θα ήταν να τη σταχυολογήσεις στα υπόψη σου αφού λες δε θες να μιλάς στον αέρα και θα θες να ξέρεις ελπίζω περί του αντικειμένου: 30 αισίως χρόνια κεραμικες, την πρώτη φορά που μπήκαν σπίτι υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα (πριν 30 χρόνια κι αν ακούγονταν οι δράκοι, όπως εδώ στο θέμα) σύντομη προσαρμογή από τις εμαγιέ που προϋπήρχαν (ω ναι) και όταν ήρθε μια στιγμή στα 30 χρόνια να αλλαχτούν εμείς ήμασταν ήδη κάποιας ηλικίας και για εμαγιέ δε σκεφτήκαμε στιγμή κι ένας λόγος που δε σκεφτήκαμε στιγμή είναι η σύγκριση με τις εμαγιέ που όλα αυτά τα χρόνια έπαιζαν παράλληλα στο εξοχικό η δύναμη της σύγκρισης στην πράξη Φιλε, μαλλον υπάρχει κάποιο θέμα αντίληψης ή κατανόησης.. Προσωπικα δεν έγραψα τίποτα για δράκους, απλώς επεσήμανα για τη συνήθεια, που εντάσσεται στο αντικείμενό μου (consumer behavior) και το πως αυτή επηρεάζει την απόφαση αγοράς. Εσύ το έχεις αναγάγει σε προσωπική αντιπαράθεση κι έχεις κουράσει γράφοντας τα ίδια και τα ίδια. Και μάλιστα σε μένα που δεν έχω γράψει για κανένα δράκο για τις κεραμικές. Αντιθέτως, ξαναλέω, είπα εξαρχής ότι συμφωνώ με κεραμικές. Κι εμείς πολλά χρόνια έχουμε κεραμικές (αν και προσωπικά στο μαγείρεμα προτιμώ αεριο). Οπότε για δράκους και τζίνι, μην απευθύνεσαι σε εμένα. Υ.Γ. Τώρα είδα ότι ήσασταν κάποιας ηλικίας πριν 30 χρόνια, οπότε ίσως για αυτό να υπάρχει χάσμα επικοινωνίας 🙄 2 λεπτά πριν, vins είπε Υ.Γ. Τώρα είδα ότι ήσασταν κάποιας ηλικίας πριν 30 χρόνια, οπότε ίσως για αυτό να υπάρχει χάσμα επικοινωνίας 🙄 Γράψε λάθος σε αυτό, μάλλον σας χάλασαν κάποια στιγμή στα 30 χρόνια και ήσασταν εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή κάποιας ηλικίας. Τεσπα, δεν αλλάζει και πολλά.. 1
giwfys Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Επαγωγικη εχω, εχω σωθει. Τοσο γρηγορα ζεσταινει το νερο σε κατσαρολακι που δεν χρειαζεσαι βραστηρα. Βαζω κατσαρολα με νερο για μακαρονια , χαωτικη διαφορα με εμαγιε. Ασφαλεια κορυφαια καθως δεν ζεσταινεται το ματι. Τωρα για τους geek της μαγειρικης οκ μπορει να μην κανει, για μια νορμαλ οικογενεια το βρισκω οτι καλυτερο 1
nemom Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, vins είπε Φιλε, μαλλον υπάρχει κάποιο θέμα αντίληψης ή κατανόησης.. Προσωπικα δεν έγραψα τίποτα για δράκους, απλώς επεσήμανα για τη συνήθεια, που εντάσσεται στο αντικείμενό μου (consumer behavior) και το πως αυτή επηρεάζει την απόφαση αγοράς. Εσύ το έχεις αναγάγει σε προσωπική αντιπαράθεση κι έχεις κουράσει γράφοντας τα ίδια και τα ίδια. Και μάλιστα σε μένα που δεν έχω γράψει για κανένα δράκο για τις κεραμικές. Αντιθέτως, ξαναλέω, είπα εξαρχής ότι συμφωνώ με κεραμικές. Κι εμείς πολλά χρόνια έχουμε κεραμικές (αν και προσωπικά στο μαγείρεμα προτιμώ αεριο). Οπότε για δράκους και τζίνι, μην απευθύνεσαι σε εμένα. Υ.Γ. Τώρα είδα ότι ήσασταν κάποιας ηλικίας πριν 30 χρόνια, οπότε ίσως για αυτό να υπάρχει χάσμα επικοινωνίας 🙄 κάποια στιγμή να ζητήσουμε μια συγνώμη από το φόρουμ και τον τσ για όλο αυτό το οφτοπικ; λέω εγώ τώρα από μένα μη ζητάς συγνώμη για τα περί προβλημάτων αντίληψης και κατανόησης, απλά ψάξτο λίγο γιατί το «ήσασταν κάποιας ηλικίας πριν 30 χρόνια» είναι οπωσδήποτε PEBKAC 😄 δεν το έχω εννοήσει εγώ πουθενά καρδιά μου LOL , είσαι και consumer behavior αλλά θέλει μαθήματα λογικής για να το αναλύσεις... 🤣
vins Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, nemom είπε κάποια στιγμή να ζητήσουμε μια συγνώμη από το φόρουμ και τον τσ για όλο αυτό το οφτοπικ; λέω εγώ τώρα από μένα μη ζητάς συγνώμη για τα περί προβλημάτων αντίληψης και κατανόησης, απλά ψάξτο λίγο γιατί το «ήσασταν κάποιας ηλικίας πριν 30 χρόνια» είναι οπωσδήποτε PEBKAC 😄 δεν το έχω εννοήσει εγώ πουθενά καρδιά μου LOL , είσαι και consumer behavior αλλά θέλει μαθήματα λογικής για να το αναλύσεις... 🤣 Έκανα παράθεση και το διόρθωσα προτού ποσταρεις την απαντηση, αλλά προφανώς σημασία είχε να πεις τα δικά σου. Δεν με πειράζει, εγώ τουλάχιστον όταν κάνω λάθος το παραδέχομαι και το διορθώνω. Δεν είμαι consumer behaviorist, απλά εντάσσεται στο ευρύτερο αντικείμενό μου. Τα όσα είπα πάντως δε χρειάζονται πανεπιστήμιο, μπορείς αν θέλεις να μάθεις να τα βρεις με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο. Προφανώς θα σβηστούν από mod, οπότε από αυτόν ζητώ συγγνώμη. Τα υπόλοιπα που έγραψα συνεχίζουν να ισχύουν και κυρίως η υπερβολή σου και μάλιστα απέναντί μου, που ήταν παντελώς αναίτια. Καλό βράδυ δασκαλε λογικής και αντιπρόσωπε κεραμικών της καρδιάς μου LOL 🤣
stathisp Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Έχουμε κεραμική 20 χρόνια και ακόμα περισσότερα η πεθερά μου είχε εμαγιέ που την άλλαξε πάλι με εμαγιέ. Στο καθάρισμα η κεραμική είναι όντως λίγο καλύτερη αλλά όχι ότι δεν μένουν και ανεξίτηλοι λεκέδες επάνω της ή ότι πάντα καθαρίζεται τόσο εύκολα. Ίσως τις καινούριες τις έχουν βελτιώσει. Αυτό όμως στο οποίο υπερτερεί κατά πολύ η εμαγιέ είναι το τηγάνισμα. Στην κεραμική τα πάντα - ειδικά ψάρια, πατάτες - «βράζουν» στο λάδι και δεν τηγανίζονται.
Krusty Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 5/2/2022 στις 3:08 ΜΜ, papresa είπε Θέλει η μάνα μου να αλλάξει την παλιά της κουζίνα, η οποία έχει γίνει σαράβαλο, θέλει όμως τις παλιές εμαγιέ εστίες. Εγώ νομίζω η κεραμικές εκτός από αισθητικής άποψης, πρέπει να είναι και οικονομικότερες στην κατανάλωση ή κάνω λάθος...; Μετά, εμαγιέ εστίες δεν έχουν πλέον όλες οι εταιρείες, μόνο κάτι ψιλοαγνωστες... Επίσης νομίζω γενικά οι κουζίνες με εμαγιέ εστίες, γενικά δεν είναι ποιοτικής κατασκευής. Κάνω λάθος; Θέλω τα φώτα σας... Εμαγιέ εστία άλλαξα πρόσφατα (το μεγάλο μάτι) και δεν ήταν πολύ δύσκολη η αλλαγή του. Βρήκα βίντεο οδηγό στο youtube. Υπάρχουν συμβατά ανταλλακτικά άφθονα. Νομίζω και στα δύο υστερούν οι κεραμικές εστίας (δηλαδή συμβατότητα ανταλλακτικών και ευκολία αλλαγής σε περίπτωση βλάβης). Ο τεχνίτης αναφέρει ότι κατσαριδάκια μπορεί να βλάψουν την κεραμική εστία λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής τους! Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από Krusty
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα