chrisgav Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα, Ηθελα να ρωτησω αν εχει κανει καποιος κατι αντιστοιχο. Εστω οτι δουλευω ως freelancer, σε καποιο πλατφορμα (υπαρχουν διάφορες), οπου οριζεις το κοστος της εργασιας σου ανα ωρα, στελνεις τις ωρες προς approval στον ανθρωπο που σε εχει προσλαβει, και μολις κανει approve τα χρηματα μεταφερονται στο λογαριασμο που εχεις δηλωσει. Εαν αυτη η τραπεζα ειναι π.χ. καποια Revolut ή N26 υπάρχει τρόπος να διασταυρωθει καπως και να φορολογηθω? Στην ουσια εγω θελω να δηλωνω και να φορολογουμαι για ενα συγκεκριμενο ποσο και οχι ολες τις ωρες. Ευχαριστώ!
giwrgostr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Χρήστο Αν έχεις Revolut bank, θεωρείται κανονική τράπεζα, οπότε ναι υπάρχει τρόπος να δει το κράτος τα χρήματα, αν θελήσει. Αν είχες φτιάξει παλιότερα λογαριασμό που είναι λογαριασμός wallet και δεν έχεις πατήσει αποδοχή για να πας στη Revolut bank, τότε δεν νομίζω πως υπάρχει. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από giwrgostr
chrisgav Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, giwrgostr είπε Καλησπέρα Χρήστο Αν έχεις Revolut bank, θεωρείται κανονική τράπεζα, οπότε ναι υπάρχει τρόπος να δει το κράτος τα χρήματα, αν θελήσει. Αν είχες φτιάξει παλιότερα λογαριασμό που είναι λογαριασμός wallet και δεν έχεις πατήσει αποδοχή για να πας στη Revolut bank, τότε δεν νομίζω πως υπάρχει. Νομιζω εκει ειμαι ναι. Δεν πατησα ποτε αποδοχη. Επισης ο λογαριασμος ξεκιναει απο LT (Λιθουανια)
CyberCr33p Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Revolut τουλάχιστον μετά από ένα ποσό ζητάνε είτε εκκαθαριστικό είτε τιμολόγια που να δικαιολογεί τις καταθέσεις που γίνονται. Εάν δεν το κάνεις θα σου μπλοκάρουν το λογαριασμό μέχρι να στείλεις τα δικαιολογητικά. Εμένα τουλάχιστον είχαν ζητήσει για κινήσεις λογαριασμού λίγων χιλιάδων κάθε μήνα. Χρησιμοποιούσα τη κάρτα για να πληρώνω προμηθευτή σε δολάριο οπότε και δεν σύμφερε να το κάνω αυτό μέσω ελληνικής κάρτας λόγο των υψηλών προμηθειών συναλλάγματος και υψηλής ισοτιμίας. Φαντάζομαι το ίδιο θα κάνει και η N26. Στις χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία του ΟΟΣΑ για την ανταλλαγή πληροφοριών είναι μέσα η Λιθουανία (Revolut) και η Γερμανία (N26). Οπότε διασταύρωση μπορεί να γίνει, το εάν θα γίνει ή για τι ποσά αφορά θα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί. Γνώμη μου είναι να κάνεις έναρξη ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα που έτσι και αλλιώς δεν είναι κάτι τραγικό για ποσά μέχρι 10.000 ευρώ που έχουν φόρο 9% και από εκεί και πάνω πάει κλιμακωτά από 22% μέχρι 44%. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα μπλέξεις εάν γίνει έλεγχος αλλά και για να μπορείς να δικαιολογήσεις κάποια αγορά που ενδεχομένως θέλεις να κάνεις με αυτό το ποσό. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από CyberCr33p
chrisgav Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε Γνώμη μου είναι να κάνεις έναρξη ως ελεύθερος επαγγελματίας Μπορω να το κανω αυτο ενω δουλευω και σε καποιον εργοδοτη (ΙΚΑ, φοροι, κλπ κανονικα) ?
CyberCr33p Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, chrisgav είπε Μπορω να το κανω αυτο ενω δουλευω και σε καποιον εργοδοτη (ΙΚΑ, φοροι, κλπ κανονικα) ? Ναι γίνεται. Το ΙΚΑ ονομάζεται πλέον ΕΦΚΑ. Εάν ως μισθωτός καλύπτεται η κατώτατη κλίμακα του ΕΦΚΑ που αντιστοιχεί για τους ελεύθερους επαγγελματίες τότε νομίζω πληρώνεις την διαφορά που προκύπτει μέχρι την δεύτερη κλίμακα που είναι λίγα ευρώ κάθε μήνα. Αυτό το έξτρα ποσό για το ΕΦΚΑ δεν το χάνεις μιας και θα το βρεις μπροστά σου με μεγαλύτερη σύνταξη. Θα χρειαστείς και κάποιο λογιστή αλλά με τον μικρό όγκο δουλειάς που θα έχει για τη δικιά σου περίπτωση και αυτό το ποσό χαμηλό θα είναι. Επίσης εάν έχεις τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ το χρόνο μπορείς να πάρεις και απαλλαγή από το ΦΠΑ (επομένως μικρότερο κόστος λογιστή επειδή δεν θα χρειάζεται να κάνει τρίμηνη απόδοση ΦΠΑ). Ως ελεύθερος επαγγελματίας θα μπορείς να περνάς και κάποια έξοδα, π.χ. ένα 70% από την καθαρή αξία βενζίνης - το ΦΠΑ το πληρώνεις κανονικά, ποσοστό από το ρεύμα του σπιτιού εφόσον θα το έχεις ως έδρα, ένα ποσοστό της ΔΕΗ, του ιντερνετ, το κινητό σου, αγορές καθαριστικών, αγορές υπολογιστή, κινητού, κλπ. Όλα αυτά σίγουρα θα υπερκαλύπτουν τα έξοδα για λογιστή και το έξτρα ποσό για το ΕΦΚΑ. Εάν είμασταν στο 2010 θα σου έλεγα ότι κανείς δεν θα ασχολούνταν με απόκρυψη εισοδήματος για τέτοια ποσά, πλέον όμως όπου όλα γίνονται και καταγράφονται ηλεκτρονικά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα το βρεις μπροστά σου. Οπότε όλα νόμιμα όσο αφορά πληρωμές που γίνονται με ηλεκτρονικά μέσα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από CyberCr33p
Dr_Pepper Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δοκίμασε αυτό https://wise.com/ μπορείς να χρεώνεις σε διάφορα νομίσματα με ελάχιστες χρεώσεις (σε σύγκριση με παραδοσιακές τράπεζες) + έχεις ξεχωριστά στοιχεία (πχ IBAN κτλ) για κάθε χώρα ξεχωριστά (για να γλιτώσει αυτός που σου στέλνει χρήματα επιπλέον fees σαν μεταφορές εξωτερικού ) Για μεγάλα ποσά ενδέχεται να σου ζητήσουν αποδεικτικό απο που προέρχονται αλλά για μικρά ποσά δεν θα ζητήσουν τιποτα ούτε θα ενημερώσουν την εφορία στην ελλάδα. +μπορεις να χρησιμοποιείς για αγορές την κάρτα τους και έτσι να μην φαίνεται τι ξοδεύεις στην ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα