Προς το περιεχόμενο

Η Intel θέλει να αγοράζετε έναν επεξεργαστή σήμερα και να πληρώνετε για πρόσθετα χαρακτηριστικά αύριο


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, MikeKata είπε

Και κάπου εδώ να θυμίσω τους defective τετραπύρηνους Phenom της AMD που πωλούνταν για τριπυρηνοι και πολλοί ξεκλειδώνονταν από τους χρήστες και γίνονταν πλήρεις τετραπύρηνοι.  Πάρτι θα κάνουν οι τελικοί χρήστες με μια τέτοια κίνηση. Θα αναγκαστεί η Intel να τη μαζέψει. Όπως είπαν και άλλοι σχολιαστές... "Ο,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει"...

Στο PC που έχω, εχω ένα τετοιον. Τον ειχα πάρει για τριπυρηνο αλλα μου βγήκε τετραπύρηνος. (ειναι ενα PC απο το 2009 όμως με τα W10 πάει μια χαρά)

Επεξ/σία από vorlon68
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Μόνο που σε gaming, ο i3 12100f θα έχει ίδια απόδοση , με το 1/6 της τιμής ...

Το λέω αγοράζοντας μόνο cpu και να κρατήσει το υπόλοιπο σύστημα ως έχει, τώρα για έναν 12100f που μαζί με motherboard κάνει κάτι παραπάνω από 200 δεν νομίζω να αξίζει τόσο πολύ αν έχεις ένα σύγχρονο σύστημα στημένο, καλός ο 12100 για ένα budget σύστημα αλλά με τόσους λίγους πυρήνες δεν είναι future proof και οι multi core επιδόσεις του πάλι δεν έχουν σχέση με τον 3900. Όπως κατάλαβες ανέφερα τον 3900 γιατί είναι συμβατός με μητρικές b350/370 της πρώτης γενιάς ryzen.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SkaL- είπε

Το λέω αγοράζοντας μόνο cpu και να κρατήσει το υπόλοιπο σύστημα ως έχει, τώρα για έναν 12100f που μαζί με motherboard κάνει κάτι παραπάνω από 200 δεν νομίζω να αξίζει τόσο πολύ αν έχεις ένα σύγχρονο σύστημα στημένο, καλός ο 12100 για ένα budget σύστημα αλλά με τόσους λίγους πυρήνες δεν είναι future proof και οι multi core επιδόσεις του πάλι δεν έχουν σχέση με τον 3900.

Εγώ το αναφέρω, επειδή όταν βγήκαν οι ryzen , όλοι μας έλεγαν περί future proof και ο 1800Χ σήμερα δεν τρέχει ούτε w11.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχει κανενας τροπος να κανω try before you buy? Test drive? εεεετσι? γουρουνι στο σακι? ξεκλειδωσαμε 3-4 σετακια εντολων και τα κονωμησαμε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τα shadow PC με κούτα τερματικά το περιμέναμε και τελικά από την intel Θα μας έρθει.

Καλά μπορεί να έρθει και από τις δύο πλευρές. Ειτε να αγοράσεις ένα κουτό τερματικό και να σου παρέχει το virtual PC μία εταιρεία και να πληρώνεις για να ξεκλειδώνει specifications, είτε να αγοράζεις ένα κανονικό PC και να γίνεται το ίδιο για να ξεκλειδώσεις επεξεργαστή η δυνατότητες κάρτας γραφικών.

Σε συνδυασμό με το ότι οι περισσότερες εφαρμογές είναι service συνδρομητικό πλέον θέλω να μας έχουνε στο πλήρωνε συνέχεια. Το δίνω μπροστά ένα ποσό και καθάρισαν χλωμό το βλέπω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι δύο μεγάλες αλλαγές που αντιλαμβάνομαι πως συντελούνται στην οικονομία, έχουν ως εξής:

1. Μην παράγεις τίποτα, κάνε μόνο το R&D και άσε τους άλλους να κατασκευάζουν, να στήνουν κανάλια διανομής, RMA κτλ (για πενταροδεκάρες κέρδους).
2. Χώστους πάσει θυσία στο οικοσύστημα σου και βάλτους να πληρώνουν για πάντα.

Εδώ και δεκαετίες, καί τα δύο παραπάνω έχουν δουλέψει άψογα σε όσους τα δοκίμασαν. Για παράδειγμα:
α) Η  IBM πούλησε σιγά-σιγά, το division των εκτυπωτών σε Lexmark, το division δίσκων, το division υπολογιστών σε Lenovo, όπως και το division servers και ασχολείται μόνο με μεγάλα data-centers και κυρίως R&D.
β) Η NVidia σάρωσε την αγορά καρτών γραφικών, μη κατασκευάζοντας κάρτες γραφικών. Αντ΄αυτού, ξεκίνησε να διαμοιράζει  τα τσιπάκια της σε τρίτους κατασκευαστές. Η μόνη ανταγωνιστής που επιβίωσε (ATi) έκανε το ίδιο σύντομα.
γ) Η ARM κάνει μόνο R&D, πουλάει σε τρίτους.

δ) Μεγάλοι κατασκευαστές έχουν παρατήσει αγορές: Η Sony τους φορητούς όπως και η Toshiba.

Όσον αφορά το οικοσύστημα, μερικά παραδείγματα:
α) Η Google έτσι έγινε γίγαντας.

β) Η Microsoft έτσι όπως πάει θα δίνει δωρεάν τα Windows για να προλάβει το τραίνο.
γ) Η Microsoft έφτιαξε το Office365 με αυτή τη λογική.

δ) Η Adobe πλέον βγάζει online τα προγράμματα της.

ε) Ακόμη και μικρές εταιρείες όπως η Synology πουλάνε τρέλα με συμβόλαια υποστήριξης και rebranded δίσκους με το λογότυπο της!

στ) Θέλετε Ελλάδα; Από το skroutz έως τον spitogato το beat, το efood και τον douleftera, όλοι απλά προτάσσουν τον μαγικό τους κώδικα και τα κεφάλια συνδρομητών που έβαλαν στο μαντρί, αφήνοντας τα κορόιδα που παράγουν το πραγματικό έργο, να πάρουν το ρίσκο της πραγματικής εργασίας.
Προσωπικά, αγόρασα το Office 2003 Pro πριν 18 χρόνια και δεν το άλλαξα ποτέ. Σήμερα, καμία Microsoft και κανένας άλλος δεν θέλει όμως αυτό να συμβαίνει με το λογισμικό του (ίσως γι΄αυτό επιτρέπουν να υπάρχουν γελοία bugs του τύπου πρόβλημα με τα shortcuts του copy/paste).

Επιστρέφουμε στην Intel:

Θέλεις να πουλάς τον επεξεργαστή σου φτηνά και να αγοράζουμε αργότερα τα features? Καλώς! Μόνο που:

1. Αν αγοράσω εγώ έναν i5, τον αναβαθμίσω με 3~4 features που θέλω, αν τον μεταπουλήσω, αυτά μεταφέρονται ή όχι; Μην ξεχνάτε πως θεωρητικά, η Microsoft (και οι άλλες εταιρείες) δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα σου να μεταπωλήσεις το λογισμικό σου ή ακόμη και να το χρησιμοποιήσεις σε εντελώς νέο hardware!

2. Τί θα γίνει αν μετά από τα πρώτα 5 ήπια χρόνια λειτουργίας του, το μοντέλο  αυτό πώλησης αρχίσει να γίνεται πιο επιθετικό (ορίζοντας λ.χ. βασικά χαρακτηριστικά ως extra); Τί θα συμβεί αν η AMD ακολουθήσει και στηθεί πάλι ολιγοπώλειο; Πόσο εκτεθειμένος θα είναι ξαφνικά ο καταναλωτής;

3. Υπάρχουν ήδη άπειρες τρύπες ασφάλειας στους επεξεργαστές. Αν ξαφνικά μπούμε σε διαδικασία αναβάθμισης/hacking/rooting κτλ, τότε αυτοί θα μετατραπούν σε ελβετικό τυρί ασφάλειας. Ήδη έχουμε δει άπειρους ιους υλικολογισμικού να χτυπάνε το θεωρητικά αδιάτρητο, UEFI.

5. Δεν ξέρουμε τί άλλο μπορεί να βάλει ή να βγάλει η intel στον επεξεργαστή του καθενός. Υπάρχουν άπειρες undocumented εντολές (αχ NSA μου) ενώ ακόμη και η ίδια η Google, αρχικά μπλόκαρε το Intel Managment Engine και σε δεύτερο χρόνο  σχεδίασε τους δικούς της επεξεργαστές για να αποφύγει τα κενά ασφάλειας αυτού.

6. Κόβεται και πάλι ο μεσάζοντας πωλητής. Το retail δέχεται άλλο ένα χτύπημα.

7. Περισσότερη παρεμβατικότητα σε κάτι που δεν έπρεπε. Κάτι που ξεκινάει ως feature και καταλήγει σε εφιάλτη. Για παράδειγμα: Στην Αγγλία έχει ανοίξει η συζήτηση για τον φόρο καυσίμων που θα χαθεί λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πολλές από τις προτάσεις που έχουν γίνει, θέλουν το  αυτοκίνητο να αναφέρει στο κράτος τα χιλιόμετρα που έκανε και έτσι να φορολογείται αντίστοιχα. Η τηλεμετρία και η αμφίδρομη επικοινωνία από σύμμαχος, εχθρός.

Δεν είμαι κατά της προόδου ή του νέου marketing, απλά θεωρώ πως η Intel παίζει με την φωτιά με αυτό. Αν το έκανε πριν 10 χρόνια ίσως δεν την ένοιαζε γιατί τότε, δεν υπήρχε κανείς άλλος στον ορίζοντα. Πλέον οι Κινέζοι αλλά και οι Βρετανοί πλησιάζουν ή προσπερνάνε υπό προϋποθέσεις την εταιρεία. Αν αρχίσει τα περίεργα marketing, βλέπω οι Ryzen να καταλαμβάνουν το 60% της αγοράς...

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Εγώ το αναφέρω, επειδή όταν βγήκαν οι ryzen , όλοι μας έλεγαν περί future proof και ο 1800Χ σήμερα δεν τρέχει ούτε w11.

Ο 1800x βγήκε το 2017.. Ασχέτως που ακόμα είναι κομπλέ και κανείς δεν νοιάζεται για τα w11, στα πόσα χρόνια θεωρούνται "future proof";

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Από την άλλη εγώ το βρίσκω πολύ καλό σαν φιλοσοφία για τον καταναλωτή.
 

Όλοι παίρνουν το ίδιο hardware με features ανάλογα της τιμής που δίνουν. Πχ δεν έχω πολλά χρήματα τώρα και δίνω 200€ για να πάρω έναν i3. Σε 2 μήνες έχω μαζέψει άλλα 400. Δεν πουλάω την cpu για να συμπληρώσω να πάρω μια i7. Δίνω τα έξτρα 400 και με ένα patch ξεκλειδωνω mhz και πυρήνες και γίνεται i7 σε ένα λεπτό.

Θέλω να έχω και integrated gpu; δίνω άλλα 50 και ξεκλειδώνει. Δεν το θέλω αυτό, γλυτώνω τα 50 από την αρχική αγορά.

Και η Intel έχει μια γραμμή παραγωγής που της βγαίνει πιο φθηνά και εγώ σαν καταναλωτής έχω updates άμεσα ανάλογα το budget μου.
Προφανώς το κόστος παραγωγής θα είναι κάπου στην μέση του εύρους πώλησης μεταξύ της πιο φθηνής και της πιο ακριβής έκδοσης αλλά γενικά θα είναι πολύ δελεαστικό για κάποιον να πληρώσει για να γίνει σε μια στιγμή το pc του καλύτερο, οπότε θα ξεκινούν πολλοι με μικρές cpu και θα ανεβάζουν στην συνέχεια.

Ρε Insomnia, έχεις «Like» «Thanks» «Haha» «Confused» «Sad»... πρόσθεσε επιτέλους και το «Facepalm»!

Αμάν πια!

Επεξ/σία από Aurumnus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, MikeKata είπε

Και κάπου εδώ να θυμίσω τους defective τετραπύρηνους Phenom της AMD που πωλούνταν για τριπυρηνοι και πολλοί ξεκλειδώνονταν από τους χρήστες και γίνονταν πλήρεις τετραπύρηνοι.  Πάρτι θα κάνουν οι τελικοί χρήστες με μια τέτοια κίνηση. Θα αναγκαστεί η Intel να τη μαζέψει. Όπως είπαν και άλλοι σχολιαστές... "Ο,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει"...

αυτο ηταν διαφορετικο ,το quality control της amd τους απενεργοποιουσε ως defective cores αλλα οι κατασκευαστες μητρικων εν ειδει λοταριας σου εδιναν την δυνατοτητα να τους ενεργοποιησεις κ αν σου καθοταν ειχε καλως, η amd το επετρεπε αυτο γιατι ηταν λιγες αναλογικα περιπτωσεις κ φυσικα τοτε παλευε να κρατηθει στην ζωη πολυ πισω απο την ιντελα

τωρα αν η intel βασισει την τιμολογιακη της πολιτικη σε τετοια λογικη πιστευεις οτι θα επιτρεψει στους κατασκευαστες mobo να ενσωματωσουν τετοιες χακιες?

πειραγμενα bios να παιξουν το πολυ πολυ με ρισκο να μπρικαρεις την μητρικη σου κ να χασεις εγγυηση

δεν ειναι καθολου το ιδιο

Επεξ/σία από Neural_handshake
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναλογα με το πως μπορει να γινει αυτο δεν ειναι ασχημη ιδεα. Αν η Intel κατασκευαζει ασ πουμε 5 επεξεργαστες με τις κορυφαιες δυνατοτητες κλειδωμενες, θα εχεις την επιλογη να αγορασεις τον πιο χαμηλο στην χαμηλη τιμη που σημερα ειναι ο πιο φτηνος (που σου επιτρεπει η τσεπη σου) και αυριο να ξεξλειδωσεις οποια χαρακτηριστικα θελεις πληρωνοντας εξτρα χωρις να χρειαζεται να πεταξεις τον φτηνο επεξεργαστη και να αγορασεις ακριβοτερο. Με τις σημερινες τιμες επεξεργαστων ειναι πολλοι που δεν μπορουν να αγορασουν ενα καλο επεξεργαστη. Εγω ας πουμε φτιαχνω ενα μηχανημα και το θελω τουμπανο αλλα δεν εχω μια περιουσια να ξοδεψω για επεξεργαστη, θα μπορω να αγορασω τον κορυφαιο σε προσιτη τιμη και αναλογα με την οικονομικη μου δυνατοτητα στο μελλον να τον ξεκλειδωσω και να φτασω σταδιακα στο επιπεδο που θελω. Η παγιδα ειναι να σου δινει την δυνατοτητα να το κανεις αυτο και μετα απο τρια - τεσσερα χρονια και οχι να σε κοβει μολις βγαλει νεο επεξεργαστη σε ενα χρονο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mesdim είπε

Αναλογα με το πως μπορει να γινει αυτο δεν ειναι ασχημη ιδεα. Αν η Intel κατασκευαζει ασ πουμε 5 επεξεργαστες με τις κορυφαιες δυνατοτητες κλειδωμενες, θα εχεις την επιλογη να αγορασεις τον πιο χαμηλο στην χαμηλη τιμη που σημερα ειναι ο πιο φτηνος (που σου επιτρεπει η τσεπη σου) και αυριο να ξεξλειδωσεις οποια χαρακτηριστικα θελεις πληρωνοντας εξτρα χωρις να χρειαζεται να πεταξεις τον φτηνο επεξεργαστη και να αγορασεις ακριβοτερο. Με τις σημερινες τιμες επεξεργαστων ειναι πολλοι που δεν μπορουν να αγορασουν ενα καλο επεξεργαστη. Εγω ας πουμε φτιαχνω ενα μηχανημα και το θελω τουμπανο αλλα δεν εχω μια περιουσια να ξοδεψω για επεξεργαστη, θα μπορω να αγορασω τον κορυφαιο σε προσιτη τιμη και αναλογα με την οικονομικη μου δυνατοτητα στο μελλον να τον ξεκλειδωσω και να φτασω σταδιακα στο επιπεδο που θελω. Η παγιδα ειναι να σου δινει την δυνατοτητα να το κανεις αυτο και μετα απο τρια - τεσσερα χρονια και οχι να σε κοβει μολις βγαλει νεο επεξεργαστη σε ενα χρονο.

Και εδώ, έρχεται, η εξής πληροφορία. 
Πριν από λίγα χρόνια. Η ιντελ ήταν που κάθε χρόνο σε έβαζε στην διαδικασία να αλλάξεις μητρική(τσιπ σετ), με τα χαρακτηρίστηκα, να έχουν αλλάξει κατά 5 με 10%. 


Σε αυτό το μοντέλο, ένα πράγμα βλέπω εγώ. 
Οτι μετά, θα πάμε σε μοντέλο ενοικιάσεις(συνδρομή). 
όπως γίνεται σε άλλες υπηρεσίες. 

Επεξ/σία από markos9
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...