Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους.Η απορια μου ειναι η εξης.Σε μια οικογενεια της γειτονιας μου που οι ανθρωποι ειναι αποροι και αδυνατουν οικονομικα να πληρωσουν λογαριασμους δεκο οπως ρευμα,νερο,τηλεφωνο και τους γνωριζω προσωπικα μου ανεφεραν πως καποιος αλλος γειτονας τους πληρωνει τους λογαριασμους αυτους.Ομως επειδη τυχαινει να γνωριζω αυτον τον κυριο που τους πληρωνει τους λογαριασμους και ειναι πολιτικος μηχανικος και παλιοτερα εχτιζε πολυκατοικιες φοβαμαι οτι δεν το κανει με αγαθους σκοπους γιατι και σαν ατομο δεν θεωρειται καλο για να το θεσω κομψα.πχ δημιουργει προβληματα στη γειτονια για την θεση παρκινγκ σε δημοσιο δρομο λες και του ανηκει και ας εχει τρια γκαραζ δικα του στο σπιτι του και αλλα παρομοια.

Εγω θα ημουν ιδιαιτερα καχυποπτος σε αυτη την και καλα κινηση φιλανθρωπιας προς την απορη οικογενεια.Ειμαι σιγουρος οτι δεν το κανει για καλο σκοπο αλλα για να διεκδικησει το σπιτι των απορων καποια στιγμη νομικα ισχυριζομενος οτι αυτος το συντηρει πληρωνοντας τους λογαριασμους.Εγω το ανεφερα αυτο στην απορη οικογενεια να προσεχουν γιατι αυτος δεν ειναι καλος ανθρωπος αλλα οι ανθρωποι δεν ξερουν τι να κανουν μιας και εχουν τοσα προβληματα ηδη.

Υπαρχει περιπτωση να τους "φαει"  με το ετσι θελω το σπιτι και το κανει πονηρα για να το διεκδικηησει νομικα; Επισης η γυναικα του και καλα φιλανθρωπου δουλευει στην πολεοδομια και ο τυπος εχει ακρες στο δημοσιο και αλλου.

Οπως λενε,οπου φτωχος και η μοιρα του και ελπιζω να μην πεσω μεσα αλλα ειμαι σιγουρος οτι κατι ασχημο παιζει εις βαρος αυτης της φτωχης οικογενειας γιατι  κατα καιρους ο τυπος εχει ακουστει οτι εχει καταπατησει και ακομα σε αλλες περιπτωσεις αγορασει ακινητα κοψοχρονια κανοντας  πολλες κομπινες.Επισης στο σπιτι του εχει κανει φοβερες παρανομιες αλλα δεν τον ακουμπα κανεις.Οπως ειπα η γυναικα του δουλευει στην πολεοδομια.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, sonikk είπε

Γεια χαρα σε ολους.Η απορια μου ειναι η εξης.Σε μια οικογενεια της γειτονιας μου που οι ανθρωποι ειναι αποροι και αδυνατουν οικονομικα να πληρωσουν λογαριασμους δεκο οπως ρευμα,νερο,τηλεφωνο και τους γνωριζω προσωπικα μου ανεφεραν πως καποιος αλλος γειτονας τους πληρωνει τους λογαριασμους αυτους.Ομως επειδη τυχαινει να γνωριζω αυτον τον κυριο που τους πληρωνει τους λογαριασμους και ειναι πολιτικος μηχανικος και παλιοτερα εχτιζε πολυκατοικιες φοβαμαι οτι δεν το κανει με αγαθους σκοπους γιατι και σαν ατομο δεν θεωρειται καλο για να το θεσω κομψα.πχ δημιουργει προβληματα στη γειτονια για την θεση παρκινγκ σε δημοσιο δρομο λες και του ανηκει και ας εχει τρια γκαραζ δικα του στο σπιτι του και αλλα παρομοια.

Εγω θα ημουν ιδιαιτερα καχυποπτος σε αυτη την και καλα κινηση φιλανθρωπιας προς την απορη οικογενεια.Ειμαι σιγουρος οτι δεν το κανει για καλο σκοπο αλλα για να διεκδικησει το σπιτι των απορων καποια στιγμη νομικα ισχυριζομενος οτι αυτος το συντηρει πληρωνοντας τους λογαριασμους.Εγω το ανεφερα αυτο στην απορη οικογενεια να προσεχουν γιατι αυτος δεν ειναι καλος ανθρωπος αλλα οι ανθρωποι δεν ξερουν τι να κανουν μιας και εχουν τοσα προβληματα ηδη.

Υπαρχει περιπτωση να τους "φαει"  με το ετσι θελω το σπιτι και το κανει πονηρα για να το διεκδικηησει νομικα; Επισης η γυναικα του και καλα φιλανθρωπου δουλευει στην πολεοδομια και ο τυπος εχει ακρες στο δημοσιο και αλλου.

Οπως λενε,οπου φτωχος και η μοιρα του και ελπιζω να μην πεσω μεσα αλλα ειμαι σιγουρος οτι κατι ασχημο παιζει εις βαρος αυτης της φτωχης οικογενειας γιατι  κατα καιρους ο τυπος εχει ακουστει οτι εχει καταπατησει και ακομα σε αλλες περιπτωσεις αγορασει ακινητα κοψοχρονια κανοντας  πολλες κομπινες.Επισης στο σπιτι του εχει κανει φοβερες παρανομιες αλλα δεν τον ακουμπα κανεις.Οπως ειπα η γυναικα του δουλευει στην πολεοδομια.

Όσον αφορά τους απόρους, η διεκδίκηση με χρησικτησια απαιτεί και άλλα κριτήρια και όχι μόνο την πληρωμή λογαριασμών. Που και αυτό ούτε καν θα ληφθεί υπόψην διότι οι άνθρωποι μένουν μέσα. Πρέπει να περάσουν 20 χρόνια και να γίνει δικαστήριο για να πάρει το σπίτι χωρίς να έχουν δώσει σημεία ζωής οι ιδιοκτήτες. Πες στους ιδιοκτήτες να πάνε σε ένα ΚΕΠ η μέσω gov και να φτιάξουν μια υπεύθυνη δήλωση πως ο τάδε με όνομα και επώνυμο, αν έχουν ΑΦΜ και ΑΔΤ ακόμα καλύτερα, μας πληρώνει τους λογαριασμούς μας λόγω δικής μας οικονομικής αδυναμίας. Η υπεύθυνη δήλωση δεν θα γνωστοποιηθει ποτέ σε αυτόν, αν μετά από Χ χρόνια επιχειρήσει να πάρει κάτι με χρησικτησια επικαλούμενος δήθεν ότι πλήρωνε τους λογαριασμούς τότε θα υπάρχει η βεβαίωση αυτή με ημερομηνία που θα ακυρώνει τους ισχυρισμούς του. 

Για τις παρανομιες στο σπίτι του μπορεί και να τις έχει νομιμοποίησει όντας ο ίδιος μηχανικός. Κάντε καμία καταγγελία και ας είναι η γυναικα του εκεί δεν παίζει ρόλο. Για τα πάρκινγκ αφήστε τον να λέει τα δικά του αν είναι δημόσιος χώρος, μόνο έξω από τα γκαράζ του δεν μπορείτε να παρκάρετε. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δηλαδη αν οι αποροι πχ του παραχωρήσουν το σπίτι εσυ πως εμπλέκεσαι το θελεις για σένα

...πάντως απο αυτά που γράφεις και εσύ εχεις μια εμπάθεια.

• Like 3
  • Confused 3
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη αν οι αποροι πχ του παραχωρήσουν το σπίτι εσυ πως εμπλέκεσαι το θελεις για σένα

...πάντως απο αυτά που γράφεις και εσύ εχεις μια εμπάθεια.

Το ενδεχομενο απλα να νοιαζεται , το σκεφτηκες;

Τα λαμογια συνηθως ετσι αντιμετωπιζονται,με "εμπαθεια".

• Like 1
Δημοσ.

Εάν το κάνει με δικά του χρήματα σίγουρα κάτι έχει υπόψιν του αλλά από τη στιγμή που οι άλλοι το δέχονται έτσι απλά το τραβάει ο οργανισμός τους. Μήπως απλά ο άνθρωπος τους διευκόλυνε μία δύο φορές που είχαν πρόβλημα και μέχρι εκεί;;;

Από τη στιγμή που τους το είπες δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο γιατί στο τέλος θα κατηγορηθείς και από πάνω. Για τα υπόλοιπα ο χρόνος θα δείξει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Το ενδεχομενο απλα να νοιαζεται , το σκεφτηκες;

Τα λαμογια συνηθως ετσι αντιμετωπιζονται,με "εμπαθεια".

Νοιαζομαι γιατι απλα την οικογενεια την ξερω δυο δεκαετιες και πηγαιναμε και στο ιδιο σχολειο.Η αδικια με εξοργιζει και οταν ο δυνατος εκμεταλλευεται τον αδυναμο δεν το αποδεχομαι.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, sonikk είπε

Καληνυχτα Ελλαδα...

• Thanks 1
Δημοσ.

Κάτσε ρε πατριώτη 

Οι άνθρωποι προφανώς έχουν παιδιά, και το σπίτι προφανώς ανήκει σε κάποιον γονέα

Αυτο που λες θα μπορούσε να συμβεί εάν ήταν κάποιος άκληρος, τώρα πως ακριβώς να διεκδικήσει το σπίτι τους ;

• Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Κάτσε ρε πατριώτη 

Οι άνθρωποι προφανώς έχουν παιδιά, και το σπίτι προφανώς ανήκει σε κάποιον γονέα

Αυτο που λες θα μπορούσε να συμβεί εάν ήταν κάποιος άκληρος, τώρα πως ακριβώς να διεκδικήσει το σπίτι τους ;

Αριστείδη εάν ο τύπος το κάνει βάσει σχεδίου σίγουρα θα έχει προβλέψει και μελλοντικά θα έχουν πρόβλημα. Αν το κάνει για την καλή του ψυχή μπράβο του αλλά το έτος 2022  ψάχνεις καρφίτσα στα άχυρα που θα λέγαμε να πετύχεις φιλάνθρωπο. Όοοοοοοοοοοοοοοοοοοολοι οι δήθεν φιλάνθρωποι σε κάτι αποβλέπουν.

Τώρα εάν δεν είναι ακριβώς όπως τα λέει ο TS και απλά υποψιάζεται ότι κάπως έτσι συμβαίνει χωρίς να συμβαίνει και αυτό δεν μπορούμε να το απαντήσουμε.

Και εγώ παλαιότερα πλήρωνα αρκετές φορές και το μερίδιο κάποιου άλλου στο άδειασμα βόθρου γιατί ήταν άνεργος με τρία παιδιά και τον λυπόμουνα ώστε ήρθε κάποια στιγμή και κατάλαβα πόσο μαλ......ς ήμουνα και γιατί σήμερα δεν πρέπει να είσαι φιλάνθρωπος.😁

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Χωρίς να ειμαι δικηγόρος , προσωπική μου γνώμη είναι οτι πληρώνοντας μονο τους λογαριασμούς των δέκο , δεν μπορεί να "αρπάξει" το σπίτι. Εαν πληρώνει όμως και τυχόν ενοίκια ή/και ενφια τότε ισως αλλάζει το πράγμα. Αλλα και παλι λέγοντας προσωπικές ιδέες , το να θέλει να πάρει το σπίτι μέσω αυτού του τρόπου το βλέπω εξαιρετικά χρονοβόρο (πιστεύω σε δεκαετία ισως)....

Αυτό που μπορούν να κάνουν , είναι ας πληρώσουν ΕΝΑ λογαριασμό κάποια στιγμή αυτοί , μέσω τραπέζης (με το δικο τους όνομα δικαιούχου) , ετσι ώστε να "σπάσουν" το σερί των συνεχόμενων πληρωμών του ξένου.

Εαν θέλεις , μετέφερε τις ιδέες σου στην οικογένεια , αλλα μην πιέσεις καταστάσεις γιατί στο τέλος μπορεί να βρεθείς ΕΣΥ μπλεγμένος και να σε κατηγορήσουν κιόλας !

Εγώ προσωπικά , θα τους ελεγα ολα αυτά αλλα δεν θα ξανα- ασχολούμουνα 

• Like 1
Δημοσ.

Πες απλα στην οικογενεια τις σκεψεις σου και συνβουλεψε τους να κανουν αυτο που ανεφερε ενας φιλος πιο πανω περι υπευθυνης δηλωσης.Συναναστρεφομαι αποκλειστικα με τον συγκεκριμενο κλαδο εδω και 10 χρονια περιπου και ξερω για ενα πολυ μεγαλο ποσοστο,εντος συνορων, για τι κοσμο προκειται. Ελαχιστες οι εξαιρεσεις χωρις προσωπικο ωφελος.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, sonikk είπε

Νοιαζομαι γιατι απλα την οικογενεια την ξερω δυο δεκαετιες και πηγαιναμε και στο ιδιο σχολειο.Η αδικια με εξοργιζει και οταν ο δυνατος εκμεταλλευεται τον αδυναμο δεν το αποδεχομαι.

Απαντας σε λαθος ανθρωπο,εγω καταλαβαινω οτι νοιαζεσαι,ο αλλος απο πανω δεν το καταλαβαινει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, sonikk είπε

Μπορει να μην το αποδέχεσαι αλλά η αδικία υπάρχει και θα υπάρχει. 

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, πέραν από το να τους μιλήσεις μια με δυο φορές δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο. Και μην επιμείνεις γιατί όπως ειπώθηκε παίζει να σε κατηγορισουν κιόλας. 

Το σπίτι δεν υπάρχει περιπτωση να τους το πάρει. Οι μόνοι τρόποι είναι με χρησικτησια εφόσον φύγουν αυτοί από εκεί η πεθάνουν και υπό πολλές προϋποθέσεις ακόμα που καθιστούν δύσκολο το εγχείρημα. Ο άλλος τρόπος είναι να έχουν αφήσει σημαντικά χρέη αυτοί σε τράπεζες η κράτος και να βγει το ακίνητο σε κατάσχεση και πλειστηριασμο.

4 ώρες πριν, sstratos είπε

Χωρίς να ειμαι δικηγόρος , προσωπική μου γνώμη είναι οτι πληρώνοντας μονο τους λογαριασμούς των δέκο , δεν μπορεί να "αρπάξει" το σπίτι. Εαν πληρώνει όμως και τυχόν ενοίκια ή/και ενφια τότε ισως αλλάζει το πράγμα. Αλλα και παλι λέγοντας προσωπικές ιδέες , το να θέλει να πάρει το σπίτι μέσω αυτού του τρόπου το βλέπω εξαιρετικά χρονοβόρο (πιστεύω σε δεκαετία ισως)....

Αυτό που μπορούν να κάνουν , είναι ας πληρώσουν ΕΝΑ λογαριασμό κάποια στιγμή αυτοί , μέσω τραπέζης (με το δικο τους όνομα δικαιούχου) , ετσι ώστε να "σπάσουν" το σερί των συνεχόμενων πληρωμών του ξένου.

Εαν θέλεις , μετέφερε τις ιδέες σου στην οικογένεια , αλλα μην πιέσεις καταστάσεις γιατί στο τέλος μπορεί να βρεθείς ΕΣΥ μπλεγμένος και να σε κατηγορήσουν κιόλας !

Εγώ προσωπικά , θα τους ελεγα ολα αυτά αλλα δεν θα ξανα- ασχολούμουνα 

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνο με πληρωμή των ΔΕΚΟ. Πρέπει να μην υπάρχουν οι ιδιοκτήτες και να μην έχουν εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον για τις ιδιοκτησίες τους, δηλαδή είτε να έχουν πεθάνει, να έχουν εξαφανιστεί, να έχουν μεταναστεύσει ρίχνοντας μαύρη πέτρα και να τα έχουν παρατήσει όλα εδώ. Γενικά να μην έχουν κάνει καμία κρούση η ενέργεια σε φορέα που να μπορεί να αποδείξει ότι έδειξαν ένα ενδιαφέρον για το ακίνητο. Αν τηρούνται όλα τα παραπάνω τότε μπορεί να εισέλθει ένας τρίτος ο οποίος να αρχίσει να επισκευάζει το ακίνητο, να μένει μέσα, να το φροντίσει, να πληρώνει ΔΕΚΟ, να δηλώσει από μόνος του το ακίνητο χωρίς τίτλο στο Ε9 του και να δηλώνει στην εφορία ότι μένει εκεί. Αν γίνουν όλα αυτά επί μία 20 ετια και δεν παρουσιαστεί ο νόμιμος κληρονόμος να τον βγάλει έξω, τότε κάνει δικαστήριο βάζει και μάρτυρες και σου παίρνει το ακίνητο. 

Περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί αυτό στην πράξη με κατοικίες, εξαιρετικά σπάνιο. 

Συνηθως συμβαίνει μόνο με οικοπεδικες εκτάσεις και όχι κατοικίες, συμβαίνει με οικόπεδα του δημοσίου και όχι κατοικίες. Εάν σε ένα οικόπεδο υπάρχει και κατοικία μέσα δεν ξέρω τι γίνεται. Στην κατοικία άμα δεν υπάρχει ρεύμα και νερό πολύ δύσκολα το συνδέεις άμα δεν είσαι ιδιοκτήτης. Μετά αν το οίκημα έχει ζημιές μέσα θα πρέπει να ρίξεις φράγκα με το ρισκο να εμφανιστεί κάποια στιγμή κάποιος κληρονόμος και να σε ρίξει στο καναβάτσο, αν θες να κάνεις καμιά εργασία με άδεια μικρής κλίμακας δεν θα εχεις συμβόλαιο. 

Όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο αυτό το ενδεχόμενο να γίνει εσκεμμένα και με σχέδιο. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, sonikk είπε

παρε πληρωσε τους τους λογαριασμους με δικα σου λεφτα

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ενταξει να τους λυπηθεις, φτωχη οικογενεια κτλ κτλ, να τους συμβουλευσεις κιολας οτι πρεπει να ειναι προσεκτικοι αλλα στο κατω κατω πρεπει και αυτοι να αναλαμβανουν τις ευθυνες των πραξεων τους. Δεν ειναι παιδακια

Τωρα αμα τους κοροιδεψει ο αλλος και με προσχημα τους λογαριασμους ΔΕΚΟ φτασει να τους παρει το σπιτι, tough τι να κανουμε η ζωη ειναι αδικη

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...