Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Έχω ένα μικρό σπιτάκι στην εξοχή στο οποίο οι εσωτερικοί τοίχοι είναι ντυμένοι ραμποτε. Είναι από τη μαμά του αλουστράριστο και άγριο σε πολύ καλή όμως κατάσταση. Το καθάρισμα του είναι μπελάς. Χαλάω κάθε φορά τα νεύρα μου και ένα κουβά πανακια λογω της αγριάδας του. Τι πρέπει να κάνω για να το λουστραρω και να αποκτήσει μια λεία όψη χωρίς απαραίτητα αλλαγή χρώματος. Είναι πολύ δύσκολο? Το έχει ένας απλός άνθρωπος αν διαθέσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα? Θέλω να αποφύγω να δώσω ένα σκασμό λεφτά σε μάστορες. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

Παίρνεις μερικά φύλλα γυαλόχαρτο 100 - 120 , τρίβεις όσο πιο καλά μπορείς να φύγει η αγριάδα και βάφεις με βερνίκι  , προσοχή νερού και όχι νεφτιού.

Για μη δώσεις και πολλά λεφτά μπορείς να δεις πότε θα βάλει το lidl βερνίκια νερού σε τρίλιτρα που βάζει αρκετά συχνά με 12 - 13 ευρώ. Βάφω  πολλά ξύλα στο εξοχικό τόσο μέσα όσο και έξω και έχει μια χαρά συμπεριφορά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Insane84 είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

Έχω ένα μικρό σπιτάκι στην εξοχή στο οποίο οι εσωτερικοί τοίχοι είναι ντυμένοι ραμποτε. Είναι από τη μαμά του αλουστράριστο και άγριο σε πολύ καλή όμως κατάσταση. Το καθάρισμα του είναι μπελάς. Χαλάω κάθε φορά τα νεύρα μου και ένα κουβά πανακια λογω της αγριάδας του. Τι πρέπει να κάνω για να το λουστραρω και να αποκτήσει μια λεία όψη χωρίς απαραίτητα αλλαγή χρώματος. Είναι πολύ δύσκολο? Το έχει ένας απλός άνθρωπος αν διαθέσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα? Θέλω να αποφύγω να δώσω ένα σκασμό λεφτά σε μάστορες. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Βάλε ένα καλό βερνίκι κρούστας ,θα σου πρότεινα σαν μάρκες 3v3 ή syntilor ,κρούστας όχι εμποτισμού .

Η συσκευασία των 2,5 λίτρων βάφουν περίπου 25-30 τετραγωνικά ένα χέρι ,

Και είναι σαν να βάψεις τοίχο ..εύκολο δηλαδή.

Όσον αφορά το χρώμα επειδή τα βερνίκια είναι διάφανα ,πάντα ότι χρώμα και να διαλέξεις προσθέτεις και το τωρινό χρώμα μαζί , δηλαδή με λίγα λόγια με διάφανο το αφήνεις στο υπάρχον χρώμα και όσο διαλέγεις απόχρωση θα βγαίνει λίγο πιο σκούρο αν δεν είναι τύπου έλατο - πεύκο το τωρινό χρώμα ,

Εκτός αν το ξεπατωσεις στο τρίψιμο και ανοίξει η απόχρωση.

Συμφωνώ και εγώ να πας σε νερού .

Και θυμίσουν αν έχεις θέμα ποτέ με σαράκι κ.τ.λ.π. να περάσεις και φάρμακο πριν. Αλλά αυτό κόστιζε γύρω στα 30-40 τα 2,5 λίτρα.

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως σε περίπτωση που θες να διαθέσεις κάτι παραπάνω, μπορείς να το καλύψεις αρκετά οικονομικά και εύκολα  με γυψοσανίδα  και θα είναι σαν να έχεις άλλο σπίτι μετά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλημέρα,

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

@papoys1

@makis269

Χρειάζεται οπωσδήποτε τρίψιμο ή μπορώ να το παραλείψω? Θα βγει λείο αν περάσω κατευθείαν βερνίκι κρούστας?

@G.bar

Γνωρίζεις περίπου το κόστος? Η επιφάνεια του ραμποτέ είναι 35τμ περίπου. Πρέπει να βγει το ραμποτέ για να μπει η γυψοσανίδα? Παίζει ρόλο που δεν είναι χτιστό αλλά λυόμενο?

Επεξ/σία από Insane84
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Insane84 είπε

Παιδιά καλημέρα,

@papoys1

@makis269

Χρειάζεται οπωσδήποτε τρίψιμο ή μπορώ να το παραλείψω? Θα βγει λείο αν περάσω κατευθείαν βερνίκι κρούστας?

@G.bar

Γνωρίζεις περίπου το κόστος? Η επιφάνεια του ραμποτέ είναι 35τμ περίπου. Πρέπει να βγει το ραμποτέ για να μπει η γυψοσανίδα? Παίζει ρόλο που δεν είναι χτιστό αλλά λυόμενο?

Η τιμή είναι ανάλογα τον μάστορα, αλλά για 35 τετραγωνικά είναι μια μέρα υπόθεση φαντάσου και δεν χρειάζεται να βγει το ραμποτέ. Θα το περάσεις ένα φάρμακο για να μη χαλάσει, και από πάνω τη γυψοσανίδα.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Insane84 είπε

Παιδιά καλημέρα,

@papoys1

@makis269

@G.bar

Όχι δεν θα γίνει λείο με το βερνίκι μόνο. Καλό είναι ένα τρίψιμο έστω ελαφρό να φύγουν κάποια πιο χοντρά και να πιάσει καλύτερα το βερνίκι.

Δεν είναι ανάγκη να κάνεις κανένα φοβερό τρίψιμο,  τρίβεις με το ένα χέρι και με την παλάμη του άλλου εντοπίζεις πιο άγρια κομμάτια και τα περνάς ελαφρά με το γυαλόχαρτο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...