truman2193 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια, φετος τελειωνω το λυκειο και προκειται να αποφοιτησω με πολυ υψηλο ΓΜΟ(καθηγητες μοιραζουν αβερτα βαθμους και ενδεχεται να βγαλω 19-20 ΜΟ), και γι'αυτο τον λογο σκεφτομαι για σπουδες στο εξωτερικο και συγκεκριμενα στην Αμερικη. Πανελληνιες θα δωσω και στοχευω για Ναυτιλιακα στον Πειραια αλλα παντα στο μυαλο μου ειχα σπουδες στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου. Ποιες οι προυποθεσεις για να σπουδασει καποιος εκει; Το απολυτηριο εχει σημασια η τζαμπα το αναφερω; Δινω SAT's οπως οι Αμερικανοι η οχι; Τα διδακτρα για ενα μεσο πανεπιστημιο οπως του Wisconsin-Madison η του Chicago ειναι πολυ ακριβα;(Αναφερω τα συγκεκριμενα γιατι εχω κοντινους συγγενεις κοντα) Ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ Απο γλωσσες μιλαω απταιστα Αγγλικα, Ισπανικα και μπορω να συννενοηθω ικανοποιητικα στα Γαλλικα. Εχω τα παρακατω πιστοποιητικα: Proficiency ECPE C2 Αγγλικα(απο 1η γυμνασιου) TOEIC Reading & Listening C1 Αγγλικα(απο 6η δημοτικου) B2 Sorbonne Γαλλικα C2 DELE Ισπανικα Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από truman2193
NiKoSmile Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον $40.000 ανά ακαδημαϊκό έτος Πανεπιστήμιο του Σικάγου $60.000 ανά ακαδημαϊκό έτος 1
vs_skg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, truman2193 είπε Καλησπερα παιδια, φετος τελειωνω το λυκειο και προκειται να αποφοιτησω με πολυ υψηλο ΓΜΟ(καθηγητες μοιραζουν αβερτα βαθμους και ενδεχεται να βγαλω 19-20 ΜΟ), και γι'αυτο τον λογο σκεφτομαι για σπουδες στο εξωτερικο και συγκεκριμενα στην Αμερικη. Πανελληνιες θα δωσω και στοχευω για Ναυτιλιακα στον Πειραια αλλα παντα στο μυαλο μου ειχα σπουδες στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου. Ποιες οι προυποθεσεις για να σπουδασει καποιος εκει; Το απολυτηριο εχει σημασια η τζαμπα το αναφερω; Δινω SAT's οπως οι Αμερικανοι η οχι; Τα διδακτρα για ενα μεσο πανεπιστημιο οπως του Wisconsin-Madison η του Chicago ειναι πολυ ακριβα;(Αναφερω τα συγκεκριμενα γιατι εχω κοντινους συγγενεις κοντα) Ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ Απο γλωσσες μιλαω απταιστα Αγγλικα, Ισπανικα και μπορω να συννενοηθω ικανοποιητικα στα Γαλλικα. Εχω τα παρακατω πιστοποιητικα: Proficiency ECPE C2 Αγγλικα(απο 1η γυμνασιου) TOEIC Reading & Listening C1 Αγγλικα(απο 6η δημοτικου) B2 Sorbonne Γαλλικα C2 DELE Ισπανικα Έχεις αργήσει περίπου ενάμιση χρόνο αφού δίνεις SAT και θέλουν προετοιμασία. Το απολυτήριο παίζει ελάχιστα ρόλο του στυλ είναι αναμενόμενο να βγάλεις πάνω απο 19+ και αν σε έπαιρναν κάπου θα ήταν condition. Για δίδακτρα-υποτροφίες κλπ. δεν έχει νόημα να συζητάμε αν δεν έχεις δει SATs ποτέ...
truman2193 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, vs_skg είπε Έχεις αργήσει περίπου ενάμιση χρόνο αφού δίνεις SAT και θέλουν προετοιμασία. Το απολυτήριο παίζει ελάχιστα ρόλο του στυλ είναι αναμενόμενο να βγάλεις πάνω απο 19+ και αν σε έπαιρναν κάπου θα ήταν condition. Για δίδακτρα-υποτροφίες κλπ. δεν έχει νόημα να συζητάμε αν δεν έχεις δει SATs ποτέ... Μαλιστα, αρα με βλεπω σπουδες Ελλαδα και απευθειας εξω για Καναδα μιας και εχω υπηκοοτητα. Ευχαριστω πολυ.
vs_skg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 34 λεπτά πριν, truman2193 είπε Μαλιστα, αρα με βλεπω σπουδες Ελλαδα και απευθειας εξω για Καναδα μιας και εχω υπηκοοτητα. Ευχαριστω πολυ. Για να έχεις πλήρη εικόνα, ορισμένα (μεσαίας κλάσης) πανεπιστήμια δεν ζητάνε απαραίτητα SAT απο διεθνείς αλλά μπορουν να σε λάβουν υπόψιν και με πανελλήνιες. Μιλάμε βέβαια για περιπτώσεις καταβολής των διδάκτρων κανονικά. Φυσικά αυτό είναι απαγορευτικό για τον μέσο διεθνή αλλά επειδή είπες ότι έχεις οικογένεια εκεί, ίσως μπορείς να διεκδικήσεις International student loan δεχτούν οι συγγενείς να μπουν εγγυητές (μεγάλη απόφαση). Αυτό αναφορικά με τη δυνατότητα. Τώρα, αν είναι καλή ιδέα, ε προφανώς δεν είναι, να χρεωθείς εξαψήφιο ποσό με το καλημέρα της ενήλικης ζωής σου, όταν έχεις την επιλογή να σπουδάσεις δωρεάν.
vamvakoolas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, truman2193 είπε Μαλιστα, αρα με βλεπω σπουδες Ελλαδα και απευθειας εξω για Καναδα μιας και εχω υπηκοοτητα. Ευχαριστω πολυ. και επειδη εχεις υπηκοοτητα θα σε παρουν αμεσως; 1)Θα ψαχνεις να βρεις δημοσιο πανεπιστημιο ή με πολυ χαμηλα διδακτρα στη πολη που εχεις συγγενεις 2)Μακαρι να εισαι και σαινι και στο ελληνικο πανεπιστημιο να παρεις υποτροφια 3)εχεις απλως υπηκοοτητα: ποιος θα σου πληρωνει εστια ή σπιτι; ακομα και δωρεαν σπουδες να εχεις το κοστος ζωης δεν ειναι συγκρισιμο Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από vamvakoolas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα