funbreaker Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δεν είχα ποτέ σε εκτίμηση την ενασχόληση με την ψυχολογία κτλ κυρίως λόγω της κατηγορίας των ατόμων που συνήθως αρέσκονται με αυτά (κάτι χίπστερς ή γκόμενες με μόνιμη περίοδο). Επίσης δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά στα πλαίσια της διερεύνησης όλων των εργαλείων της ανθρώπινης νόησης είπα να το δοκιμάσω. Ξεκίνησα λοιπόν πριν λίγους μήνες ψυχανάλυση με έναν τύπο σοβαρό με ακαδημαϊκή φάτσα που είναι καλός στον τομέα του υποτίθεται. Στους μήνες αυτούς υπήρχαν συνεδρίες άχρηστες και βαρετές χωρίς κανένα σοβαρό συμπέρασμα, υπήρξαν όμως και ορισμένες συνεδρίες πολύ ενδιαφέρουσες και παραγωγικές. Για την ακρίβεια, ανακάλυψα ή μάλλον συνειδητοποίησα και διατύπωσα συναισθηματικές μου δυσλειτουργίες καθώς και της λογικής μου. Αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για να απαλλαγώ μακροχρόνια από αυτές. Το κόστος είναι 50 ευρώ ανά συνεδρία. Οι συνεδρίες μου είναι εβδομαδιαίες μέσω διαδικτύου. Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια στασιμότητα και στις συνεδρίες ή αναπαράγουμε τα ίδια ή λέω πράγματα ανούσια μόνο και μόνο για να γεμίσω τον χρόνο. Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να συνεχίσω για πάντα όπως ύθισται ή μήπως από ένα σημείο και μετά είναι καλύτερα να σταματήσω επειδή ότι ήταν να βρεθεί, βρέθηκε. Εσείς έχετε εμπειρίες από τον χώρο; Τί γνώμη έχετε για όλα αυτά;
masteripper Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θεωρητικά ... θα ήταν χρήσιμο...για αρκετούς αλλά.... Το πρόβλημα είναι ως εξής : Έχεις 1 "θέμα"...(μπορεί να είναι οτιδήποτε) , και με βάση ότι δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις μόνος σου πας εκεί...αλλά αυτός σαν επαγγελματίας που θέλει να ζήσει όσο μπορεί καλύτερα ....δεν σου επιλύει αμέσως αυτό το θέμα αλλά ψάχνει και παρουσιάζει και άλλα και άλλα και στο τέλος βρίσκεσαι "δεμένος χειροπόδαρα" και δεν έχει τέρμα...και εαν δεν μπορεί να προσεγγίσει εσένα θα προσεγγίσσει οποιοδήποτε είναι πλησίον σου (υποθέτωντας ότι δεν πήγες μόνος) Αν το δείς απο την σκοπιά του ...είναι σωστό καθώς ενεργεί ώστε πάντα έχει πελατεία (και όλοι κάτι έχουμε) απο την άλλη για εσένα σαν πελάτη σημαίνει ουσιαστικά 1 νοίκι κάθε μήνα για να βρεις κάποιον να σε ακούει...... Είναι περίπου σαν να φωνάζεις τον υδραυλικό να σου αλλάξει μια βρύση που στάζει και να καταλήξεις να σου αλλάξει όλο το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού και στο τέλος να υπογράψεις και συμβόλαιο υποστήριξης Αυτά με μια πολύ μικρή επαφή. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από masteripper 1 2
funbreaker Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Λογικά ακούγονται αυτά που λες. Το μόνο που δεν υφίσταται είναι η προσέγγιση σε δικό σου, καθώς δεν έχει καμία επαφή ούτε πρέπει να έχει.
1comment Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εξαρτάται τι λεφτά σου περισσεύουν. Θα έρθει μια μέρα που όλα αυτά τα πενηντάρικα μπορεί να τα έχεις άμεση ανάγκη και να μην σου βρίσκονται. Εφόσον διαπίστωσες ότι πλέον είναι χάσιμο χρόνο και δεν σου βρίσκει κάποιο "νέο πρόβλημα" παρά αναμασά τα παλιά, δεν καταλαβαίνω το λόγο που συνεχίζεις. Εκτός αν βγάζεις το μήνα κανά διχίλιαρο και μπορείς να "πετάς" ένα 200αρι σε αχρείαστους ακροατές. Αν δεν το βγάζεις, είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα χτυπάς το κεφάλι σου που δεν κράτησες τόσα λεφτά. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από 1comment
Anonymous11 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 μπορεις να μειωσεις τις συνεδριες σε 2 το μηνα αντι για 4 αμα νοιωθεις οτι δεν τις χρεαζεσαι πλεον. Το οτι βρηκες τι φταιει δεν σημαινει οτι το ελυσες κιολας. Η ψυχικη υγεια ειναι εξισου σημαντικη με την σωματικη. 1
sstratos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, funbreaker είπε Στους μήνες αυτούς υπήρχαν συνεδρίες άχρηστες και βαρετές χωρίς κανένα σοβαρό συμπέρασμα, υπήρξαν όμως και ορισμένες συνεδρίες πολύ ενδιαφέρουσες και παραγωγικές. Kαλησπέρα. Εαν ο καθένας ήξερε πως να θεραπεύσει την ψυχική του υγεία και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που κρύβονται βαθιά μέσα μας, δεν θα χρειάζονταν οι ψυχολόγοι Το λές και εσύ οτι είδες βελτίωση σε κάποια θέματα ή/και επίλυση. Για να σου δώσω να καταλάβεις με άλλα λόγια , ο ψυχολόγος ειναι ο τεχνικός η/υ που του πηγαίνεις τον υπολογιστή που εχει πρόβλημα. Ο τεχνικός δεν μπορεί να σου πεί με βεβαιότητα οτι φταίει η μητρική , χωρίς να ψάξει τι πρόβλημα εχεις.... Στην αρχή θα δοκιμάσει τροφοδοτικό , μνήμες , επεξεργαστή κτλ κτλ κτλ ... Αυτό το εξηγώ για να δείξω οτι μπορεί κάποιες συνεδρίες να μας φαίνονται ανούσιες αλλα δέν είναι. Εγώ οταν χρειάστηκα τη συμβουλή ενός , με έβαλε την κάποια στιγμή να ζωγραφίσω κάποιες εικόνες.. Εκεινη τη στιγμή μου φάνηκε γελοίο , αλλα μετα απο καιρό οταν μου τα εξήγησε , τότε κατάλαβα.... Εαν τώρα εσύ νομίζεις οτι δεν μπορεί να σου προσφέρει κάτι παραπάνω , μπορείς να του ζητήσεις να διακόψετε για λίγο καιρό. Δεν ειναι κακό , ούτε ντροπή... δεν παντρευτήκατε κιόλας 2
NiKoSmile Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Άκουσα μια μέρα ψυχίατρο να τα ψάλει σε ψυχολόγο, να του ζητάει επιστημονικά δεδομένα και να επικαλείται πως η ψυχολογία δεν είναι επιστήμη και ψεύδονται στους "ασθενείς". Οι άνθρωποι είμαστε γεμάτοι κουσούρια, κάτι θα σε βρει να σε αρμέγει. Μακάρι να σου προσφέρει συμβουλές χρήσιμες για εξέλιξη στην προσωπικότητα και στον χαρακτήρα. Αλλά αν δεν προοδεύεις, μάλλον είναι αμπελοφιλοσοφίες. Δεν έχω ακούσει κάποιον να πήγε σε ψυχολόγο και να θεραπεύτηκε πλήρως. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από NiKoSmile
DrKo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, funbreaker είπε ή γκόμενες με μόνιμη περίοδο) Αυτό είναι αρκετά σεξιστικό. Κάποιος admin να κάνει κάτι; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις