Gallafi23 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα στους φίλους, εγώ είμαι νέος πολιτικός μηχανικός στην Ελλάδα και συνεργάζομαι με μια εταιρία στην Γερμανία μέσω διαδικτύου, καθημερινή δουλειά, επικοινωνία κλπ. Η συνεργασία αυτή πάει περίπου 9 μήνες τωρα και όλα καλα. Όσο αναφορά βέβαια τα ωράρια θα ήθελα να θέσω κάποιες ερωτήσεις. Τους είναι γνωστό πως εδω εργάζομαι 8.30-17.00 και τέλος, φυσικά όμως έχει τύχει μέσα σε αυτούς του μήνες να χρειαστεί να καθίσω 10-15 φορές παραπάνω ώρες γιατί έτρεχαν προθεσμίες. Έπειτα από τόσους μήνες θέλουν να διαπραγματευτούμε τις ώρες που εργάζομαι και μου αναφέρουν πως οι μηχανικοί στη Γερμανία δε δουλεύουν 5Χ8ωρα τη βδομάδα, αλλά 40 ώρες την εβδομάδα αυθαίρετα, δηλαδή μπορει 2 μέρες να δουλέψουν από 12 ώρες και μια μέρα να μη πάνε καθόλου. Επιθυμούν δηλαδή να εργάζομαι κι εγώ στο ίδιο concept xωρίς βέβαια να είναι σε θέση να συγκεκριμενοποιήσουν οτι αυτές τις δυο εβδομάδες έχουμε deadlines οπότε θα χρειαστεί να καθίσεις παραπάνω.. Ποια είναι η γνώμη σας; Ισχύει αυτό με τα ωράρια στους μηχανικούς εκεί ή είναι απλά μια δικαιολογία και το concept της εταιρίας αυτης;
epp Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ναι σε γενικες γραμμες υπαρχει το κονσεπτ του flexi time (αναλογα την εταιρεια φυσικα, δεν ειναι καποιος επισημος κανονας σε ολες τις εταιρειες) και σημασια εχει ποσες ωρες βγαινουν την βδομαδα (και βασικα το ετος, μιας και συνηθως μπορεις να βγεις και μειον για ενα διαστημα) και οχι αν μια μερα δουλεψες 7 ωρες και την αλλη 9 ωρες. Τις υπερωριες τις παιρνεις αντιστοιχα αδεια προυποθετει δηλαδη οτι γραφεις τις ωρες ωστε να ξερετε και οι δυο που στεκεστε. Σε γενικες γραμμες ειναι καλο συστημα γιατι εχεις ενα φλεξιμπιλιτι στιν καθημερινοτητα σου να φυγεις οποτε θες πιο νωρις. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από epp
Gallafi23 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, epp είπε ναι σε γενικες γραμμες υπαρχει το κονσεπτ του flexi time (αναλογα την εταιρεια φυσικα, δεν ειναι καποιος επισημος κανονας σε ολες τις εταιρειες) και σημασια εχει ποσες ωρες βγαινουν την βδομαδα (και βασικα το ετος, μιας και συνηθως μπορεις να βγεις και μειον για ενα διαστημα) και οχι αν μια μερα δουλεψες 7 ωρες και την αλλη 9 ωρες. Τις υπερωριες τις παιρνεις αντιστοιχα αδεια προυποθετει δηλαδη οτι γραφεις τις ωρες ωστε να ξερετε και οι δυο που στεκεστε. Σε γενικες γραμμες ειναι καλο συστημα γιατι εχεις ενα φλεξιμπιλιτι στιν καθημερινοτητα σου να φυγεις οποτε θες πιο νωρις. Οκευ, αλλά το κομματι του stand by, οτι μπορει εγω να εχω τελειωσει με τις δουλειες της ημερας και να με παρει τηλεφωνο το απογευμα γιατι προεκυψε κατι πως δύναται να λυθεί;
epp Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Αυτο θα πρεπει να στο πουν οι ιδιοι μιας και αυτοι προτεινουν να γινει αλλαγη. Ετσι και αλλιως θα πρεπει να σου προτεινει και που θα γραφονται οι ωρες που κανεις. Οταν εισαι ιντερναλ σε μια εταιρεια αρκει συνηθως αν εχεις βαλει out of office/blocker στο ημερολογιο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα