lp_fan_1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Ποσό που διαθέτουμε :1500 ευρώ(ωστόσο δεν είναι αυστηρό αυτό το ποσό,αν αξίζει κάτι περισσότερο μπορούμε να ξεφύγουμε και λίγο μέχρι 100-200 ευρώ παραπάνω). Χρήση υπολογιστή :Κυρίως Gaming για παιχνίδια τύπου fps,όπως PUBG,COD Warzone. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι κάτι το ιδιαίτερο Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι χρειάζομαι και οθόνη στην σύνθεση, αφού αυτή που έχω είναι 60hz(22αρα) και κάπως απαγορευτική για first person shooting παιχνίδια. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι? Όχι περιφερειακά έχω ήδη Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Οπουδήποτε στην Χαλκιδική θα με βόλευε, ακόμα και Θεσσαλονίκη. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Όχι δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα στο μυαλό μου, αλλά καλό θα ήταν να μην ξεφύγουμε πέρα από 2 διαφορετικά μαγαζιά γιατί υποθέτω ότι θα πληρώσω και αρκετά μεταφορικά. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Καλό θα ήταν να στηθεί από το κατάστημα, μην κάνω καμία πατάτα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Είτε windows 10 home η pro
hln3 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Win 10 καλύτερα να περάσεις μόνος σου, αγοράζοντας ένα key από internet, ρίχνει πολύ το κόστος και είναι εξαιρετικά απλό. Αν τα βάλει το κατάστημα είναι 20 ευρώ εγκατάσταση + κλειδί 109 = 129 ευρώ παραπάνω Από msystems με FHD οθόνη Αν θες να ανεβάσεις το budget μπορείς να βάλεις 3060 ti στην σύνθεση αντί για 3060. Γενικά φορτώνουν κάρτες ανά διαστήματα αλλά αυτή τη στιγμή η 3060 ti που έχουν είναι ακριβούτσική ενώ η 3060 είναι σε καλή τιμή. 1
lp_fan_1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, hln3 είπε Win 10 καλύτερα να περάσεις μόνος σου, αγοράζοντας ένα key από internet, ρίχνει πολύ το κόστος και είναι εξαιρετικά απλό. Αν τα βάλει το κατάστημα είναι 20 ευρώ εγκατάσταση + κλειδί 109 = 129 ευρώ παραπάνω Από msystems με FHD οθόνη Αν θες να ανεβάσεις το budget μπορείς να βάλεις 3060 ti στην σύνθεση αντί για 3060. Γενικά φορτώνουν κάρτες ανά διαστήματα αλλά αυτή τη στιγμή η 3060 ti που έχουν είναι ακριβούτσική ενώ η 3060 είναι σε καλή τιμή. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου.Έχω να πω πως εντυπωσιάστηκα με το build..πωπω δεν το περίμενα να χωρέσει 3060 είναι η αλήθεια σε τέτοιο budget και έβαλες και τίμια οθόνη.
nickol-us Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Νομίζω πως η 12η γενιά είναι κατά βάση προτιμητέα, ωστόσο για build σε ένα μαγαζί μαζί με συναρμολόγηση γίνεται πρακτικά ασύμφωρη. Η παρακάτω πρόταση στα ίδια περίπου χρήματα, εφάμιλλων επιδόσεων, με καλύτερο επιμέρους hardware, βασική προϋποθεση να περάσεις τα windows αλλά και να μπορέσεις να αγοράσεις - τοποθετήσεις ξεχωριστά την κάρτα γραφικών Kavatza Συγκριτικά με την προηγούμενη πρόταση: Καλύτερο κουτί (airflow/temps) Καλύτερη μητρική (atx/vrm/lanes) Επεξεργαστής: Στα games νομίζω κονταροχτυπιούντε, o 5600x δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά, ενώ ο 12500 λογικά έχει καλύτερο upgrade path (οχι με αυτή τη μητρική) Στο build έχω βάλει και μια after market ψυκτρα για "άνετο" gaming Καλύτερες μνήμες "Χειρότερο" τροφοδοτικό, παρόλο που η seasonic είναι πιο "γνωστή", το g12 gc έχει λιγότερη εγγύηση(5 αντί 10) έναντι του msi, ενώ είναι full wired αντί full modular Νομίζω τα κάλυψα όλα. Μένει να δεις για κάρτα 3060 ή ακόμη και κάποια 6600xt αλλά και για οθόνη. Νομίζω πως μέσω σκρουτζ/bestprice θα πετύχεις καλά deal αντίστοιχα ή ίσως και καλύτερα από αυτά του msystems Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από nickol-us 1
lp_fan_1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Νομίζω πως η 12η γενιά είναι κατά βάση προτιμητέα, ωστόσο για build σε ένα μαγαζί μαζί με συναρμολόγηση γίνεται πρακτικά ασύμφωρη. Η παρακάτω πρόταση στα ίδια περίπου χρήματα, εφάμιλλων επιδόσεων, με καλύτερο επιμέρους hardware, βασική προϋποθεση να περάσεις τα windows αλλά και να μπορέσεις να αγοράσεις - τοποθετήσεις ξεχωριστά την κάρτα γραφικών Kavatza Συγκριτικά με την προηγούμενη πρόταση: Καλύτερο κουτί (airflow/temps) Καλύτερη μητρική (atx/vrm/lanes) Επεξεργαστής: Στα games νομίζω κονταροχτυπιούντε, o 5600x δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά, ενώ ο 12500 λογικά έχει καλύτερο upgrade path (οχι με αυτή τη μητρική) Στο build έχω βάλει και μια after market ψυκτρα για "άνετο" gaming Καλύτερες μνήμες "Χειρότερο" τροφοδοτικό, παρόλο που η seasonic είναι πιο "γνωστή", το g12 gc έχει λιγότερη εγγύηση(5 αντί 10) έναντι του msi, ενώ είναι full wires αντί full modular Νομίζω τα κάλυψα όλα. Μένει να δεις για κάρτα 3060 ή ακόμη και κάποια 6600xt αλλά και για οθόνη. Νομίζω πως μέσω σκρουτζ/bestprice θα πετύχεις καλά deal αντίστοιχα ή ίσως και καλύτερα από αυτά του msystems Σε ευχαριστώ πολύ για το build και την πρόταση,μία ερώτηση να σε κάνω επειδή τα λεφτά δεν τα έχω ντουκου και γνωρίζω πως το m-systems επιτρέπει αγορά και με δόσεις,ξέρεις αν μου δίνεται αυτή η επιλογή και από skroutz/bestprice?Δηλαδη να πληρώσω με δόσεις το τελικό προιόν?
nickol-us Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, lp_fan_1 είπε Σε ευχαριστώ πολύ για το build και την πρόταση,μία ερώτηση να σε κάνω επειδή τα λεφτά δεν τα έχω ντουκου και γνωρίζω πως το m-systems επιτρέπει αγορά και με δόσεις,ξέρεις αν μου δίνεται αυτή η επιλογή και από skroutz/bestprice?Δηλαδη να πληρώσω με δόσεις το τελικό προιόν? Αυτό φαντάζομαι έχει να κάνει με το κατάστημα που θα επιλέξεις, δεν έχουν όλα τα καταστήματα την ίδια πολιτική, ούτε το σκρουτζ αναλαμβάνει να γίνει μεσάζων σε όλα τα μαγαζιά.
lp_fan_1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Να περάσω ξεχωριστά την κάρτα το φοβάμαι να σου πω την αλήθεια και μια απορία που έχω είναι τι εννοείς με αυτό? Εφόσον η 12η γενιά είναι κατά βάση προτιμητέα γιατί να μην επιλέξω τον 12500 αντί για τον 5600 της amd?Τι εννοείς η συναρμολόγηση γίνεται πρακτικά ασύμφορη? 7 λεπτά πριν, nickol-us είπε Νομίζω πως η 12η γενιά είναι κατά βάση προτιμητέα, ωστόσο για build σε ένα μαγαζί μαζί με συναρμολόγηση γίνεται πρακτικά ασύμφωρη.
hln3 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, lp_fan_1 είπε Να περάσω ξεχωριστά την κάρτα το φοβάμαι να σου πω την αλήθεια και μια απορία που έχω είναι τι εννοείς με αυτό? Εφόσον η 12η γενιά είναι κατά βάση προτιμητέα γιατί να μην επιλέξω τον 12500 αντί για τον 5600 της amd?Τι εννοείς η συναρμολόγηση γίνεται πρακτικά ασύμφορη? Φαντάζομαι πως ενοούσε για τις τιμές σε mobo πως ειναι δύσκολο να βρεις καλό combo στο ίδιο μαγαζί Πάντως ο 5600Χ είναι μπροστά σε gaming με καλές μνήμες ddr4 κόντρα σε κλειδωμένους εξαπύρηνους 12ης γενιάς. Μικρή διαφορά, υπακρτή όμως. Δεν θα παρατηρήσεις την διαφορά όμως με κάρτες μέχρι 3060 ti. 1 1
nickol-us Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, lp_fan_1 είπε Να περάσω ξεχωριστά την κάρτα το φοβάμαι να σου πω την αλήθεια και μια απορία που έχω είναι τι εννοείς με αυτό? Εφόσον η 12η γενιά είναι κατά βάση προτιμητέα γιατί να μην επιλέξω τον 12500 αντί για τον 5600 της amd?Τι εννοείς η συναρμολόγηση γίνεται πρακτικά ασύμφορη? Γιατί σαν σύνολο η πρόταση που δίνω είναι καλύτερη. Μεγαλύτερο μέγεθος μητρικής, με περισσότερα ram slots, καλύτερα vrm αλλά και pcie 4 αντί του 3 που δίνει η H610. Πρακτικά η μητρική που προτείνω μπορεί να "σηκώσει" πιο δυνατό επεξεργαστή και να παίξει πιο καλά στο σύνολό της αντί της H610. Αντίστοιχη μητρική της b550 που δίνω, θα ήταν μια b660 ή οποίες είναι πανάκριβες και δυσεύρετες. Μόλις τώρα, hln3 είπε Φαντάζομαι πως ενοούσε για τις τιμές σε mobo πως ειναι δύσκολο να βρεις καλό combo στο ίδιο μαγαζί Ακριβώς 👍 1
lp_fan_1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Αχα,δηλαδή από κει και πέρα θα χρειαστώ να πάρω μια κάρτα γραφικών από ένα άλλο κατάστημα+οθόνη που βγαίνουν πάλι εκεί γύρω στα 1500-1600 σύνολο.Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι θα χρειαστεί να πάω τον υπολογιστή πάλι σε κάποιον τεχνικό για να μου βάλει και την κάρτα γραφικών.Γενικά έχω μία ιδέα σε συναρμολόγηση αλλά δεν θέλω να ρισκάρω μην κάνω καμία πατάτα στην σύνδεση με τροφοδοτικό.
nickol-us Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, lp_fan_1 είπε Αχα,δηλαδή από κει και πέρα θα χρειαστώ να πάρω μια κάρτα γραφικών από ένα άλλο κατάστημα+οθόνη που βγαίνουν πάλι εκεί γύρω στα 1500-1600 σύνολο.Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι θα χρειαστεί να πάω τον υπολογιστή πάλι σε κάποιον τεχνικό για να μου βάλει και την κάρτα γραφικών.Γενικά έχω μία ιδέα σε συναρμολόγηση αλλά δεν θέλω να ρισκάρω μην κάνω καμία πατάτα στην σύνδεση με τροφοδοτικό. Δεν υπάρχει θέμα. Πρότασεις κάνουμε. Δεν είναι απαραίτητο οτι πρέπει να τις ασπαστείς. Αν δεν μπορείς και φοβάσαι για την κάρτα τότε βλέπεις το build του msystems, σε βολεύει και με τις δόσεις. Αν αποφασίσεις να πας σε τεχνικό, υπολογίζεις το κόστος και ίσως πετύχεις καλύτερα deal σε αγορές. Πιθανόν να υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις και απο τις 2 παραπάνω εφόσον πας για αγορά κομμάτι-κομμάτι. Λύσεις υπάρχουν, δεν χρειάζεται άγχος, άσε που και τα δύο build που προτάθηκαν μια χαρά θα δουλέψουν εμείς ψάχνουμε τις λεπτομέρειες και το κατά το δυνατόν ανώτερο αποτέλεσμα 1
lp_fan_1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, nickol-us είπε Δεν υπάρχει θέμα. Πρότασεις κάνουμε. Δεν είναι απαραίτητο οτι πρέπει να τις ασπαστείς. Αν δεν μπορείς και φοβάσαι για την κάρτα τότε βλέπεις το build του msystems, σε βολεύει και με τις δόσεις. Αν αποφασίσεις να πας σε τεχνικό, υπολογίζεις το κόστος και ίσως πετύχεις καλύτερα deal σε αγορές. Πιθανόν να υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις και απο τις 2 παραπάνω εφόσον πας για αγορά κομμάτι-κομμάτι. Λύσεις υπάρχουν, δεν χρειάζεται άγχος, άσε που και τα δύο build που προτάθηκαν μια χαρά θα δουλέψουν εμείς ψάχνουμε τις λεπτομέρειες και το κατά το δυνατόν ανώτερο αποτέλεσμα Ναι το καταλαβαίνω, Η αλήθεια είναι πως η πρόταση του msystems με βολεύει αρκετά γιατί όλα τα κομμάτια είναι μαζί και είναι και με δόσεις. Μπορούμε γενικά να κάνουμε κάποια βελτίωση πάνω στην μητρική η στο κουτί(καλύτερα air flow) του build της msystem που ανέβασε ο φίλος @hln3 ?Η αν χρειάζεται και κάποια ψύκτρα για την κάρτα γραφικών?Γιατί βλέπω στο δικό σου build έχεις βάλει.Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός ,απλά είμαι και άσχετος με hardware οπότε δεν έχω να πιαστώ και από κάπου
lp_fan_1 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 @hln3 'Αλλαξα λίγο το build την κάρτα και το κουτί. Σε παρακαλώ πολύ πες μου αν αυτή η κάρτα είναι συμβατή. Νομίζω είναι ένα τσακ λίγο καλύτερη από την phoenix 12gb,έτσι βλέπω στα benchmarks
hln3 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Χωράει η κα΄ρτα στο κουτί, η ίδια με την άλλη ειναι απλά αλλάζει η υλοποίηση, έχει 3 fans οπότε (λογικά;) θα είναι κάπως πιο ήσυχη αφου θα δουλεουν πιο αργά Χωράει στο κουτί, το οποίο περιέργως δεν μου το βγάζει στις επιλογές οταν κάνω build🤔 Ταιριάζουν πάντως., το κουτί παίρνει μέχρι 300mm κάρτα και αυτή είναι 282mm 1
Apollonian Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, lp_fan_1 είπε @hln3 = Η σύνθεσή σου είναι πολύ καλή, το μόνο που θα άλλαζα θα ήτανε το τροφοδοτικό καθώς η συγκεκριμένη μάρκα είναι αμφισβητούμενης αξιοπιστίας στα psu της και το ιστορικό της με τις ελαττωματικές μητρικές το καθιστά περισσότερο ριψοκίνδυνο. Στα ίδια χρήματα θα έβαζα μία CoolerMaster ή Bequiet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα