Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να επικοινωνήσω με τη φιλοζωική της περιοχής μου για να μάθω πληροφορίες για τη διαδικασία υιοθεσίας του σκύλου (μου) αλλά δυστυχώς κανείς δε σηκώνει το τηλέφωνο και δεν απάντα στα μηνύματα …Το σκυλί (θηλυκό) είναι 5χρονων, βιβλιάριο, εμβόλια και τσιπ. Είναι των γονιών μου αλλά λόγο ότι πλέον δεν μπορεί κανένας να του προσφέρει την απαιτουμένη φροντίδα που χρειάζεται (σοβαρό πρόβλημά υγείας), εγώ από την άλλη έχω αλλεργικό άσθμα και μου δημιουργεί αναπνευστικό πρόβλημα δεν μπορώ να το κρατήσω ενάντια στην υγεία μου…Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω ;

ευχαριστώ 

• Sad 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πιθανότερο είναι να βοηθήσει κάποιος κτηνίατρος. Λ.χ., η κτηνίατρος που πηγαίνω το γάτο μου, έχει βοηθήσει να βρουν σπίτι πάρα πολλές γάτες, μικρές και μεγαλύτερες, σε σημείο που πλέον της αφήνουν γάτες κυριολεκτικά στην πόρτα του κτηνιατρίου, με την "προίκα" τους.

Επίσης, μπορείς να επικοινωνήσεις με άτομα ή οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράδειγμα, εδώ. Ακόμη και αν βρίσκονται μακριά ή ασχολούνται με γάτες και όχι με σκύλους, είναι άνθρωποι με διάθεση και πολλές επαφές που μπορούν να σε κατευθύνουν ή ακόμη και να αναρτήσουν μια φωτογραφία με την περιγραφή ώστε να βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ μέσω των επαφών σου, φίλων και συγγενών. Εμείς, έτσι βρήκαμε το γατούλη μας, από ανάρτηση φίλου στο FB. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Snoob είπε

Πιθανότερο είναι να βοηθήσει κάποιος κτηνίατρος. Λ.χ., η κτηνίατρος που πηγαίνω το γάτο μου, έχει βοηθήσει να βρουν σπίτι πάρα πολλές γάτες, μικρές και μεγαλύτερες, σε σημείο που πλέον της αφήνουν γάτες κυριολεκτικά στην πόρτα του κτηνιατρίου, με την "προίκα" τους.

Επίσης, μπορείς να επικοινωνήσεις με άτομα ή οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράδειγμα, εδώ. Ακόμη και αν βρίσκονται μακριά ή ασχολούνται με γάτες και όχι με σκύλους, είναι άνθρωποι με διάθεση και πολλές επαφές που μπορούν να σε κατευθύνουν ή ακόμη και να αναρτήσουν μια φωτογραφία με την περιγραφή ώστε να βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ μέσω των επαφών σου, φίλων και συγγενών. Εμείς, έτσι βρήκαμε το γατούλη μας, από ανάρτηση φίλου στο FB. 

Επικοινώνησα μόλις με τον κτηνίατρο που "έχει" τη σκύλα και μου είπε ότι το αντίθετο γίνεται …Μίλησα με μια κυρία αλλά ζητάει χρήματα για να την φιλοξενήσει μέχρι όταν και εάν βρεθεί κάποιος , ρώτησα εχθές στο κυνοκομείο Λάρισας αρνητική απάντηση γιατί είναι από άλλη περιοχή (Δήμο).όσους φίλους και γνωστούς ρώτησα δε Θέλει κανείς ευθύνες. Για αρχή έβαλα αγγελία στο ipet.gr …Είναι ημίαμο ελληνικό ποιμενικό (τσοπανόσκυλο) δύσκολο κάποιος να το Θέλει λόγο μεγέθους…

Επεξ/σία από corsair04
Δημοσ.

μονη ρεαλιστικη λυση μηπως το θελει κανενας τσοπανης.Νομιζω οτι αμα βρεις δε θα πει οχι στο δωρεαν σκυλο.

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 3DJIN είπε

μονη ρεαλιστικη λυση μηπως το θελει κανενας τσοπανης.Νομιζω οτι αμα βρεις δε θα πει οχι στο δωρεαν σκυλο.

Το πρώτο που ρώτησα...λεν ότι είναι μεγάλος ηλικιακά και δε θα μπορεί να ακολουθήσει το κοπάδι και να αφομοιωθεί…Από Βδομάδα θα ρωτήσω και σε αντιπροσωπίες αυτοκίνητων ανταλλακτικών και μάντρες Ίσως να τη Θέλουν για φύλακα …

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, corsair04 είπε

Το πρώτο που ρώτησα...λεν ότι είναι μεγάλος ηλικιακά και δε θα μπορεί να ακολουθήσει το κοπάδι και να αφομοιωθεί…Από Βδομάδα θα ρωτήσω και σε αντιπροσωπίες αυτοκίνητων ανταλλακτικών και μάντρες Ίσως να τη Θέλουν για φύλακα …

5 χρονων τους φαίνεται μεγάλος;Αν είναι δυνατόν.

Κρίμα στο ζωάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Πάντως ότι κι αν γίνει μην το παρατήσεις το καημένο σε κανά χωράφι

Όχι, …σπίτι Θέλω να της βρω  κατά προτίμηση με παιδί-α ...

Επεξ/σία από corsair04
  • Like 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

36 λεπτά πριν, corsair04 είπε

Συγνώμη κιόλας αλλά είστε σοβαροί; Θα αφήσετε ζώο σε τσοπάνη που τα κακοποιουν ώστε να μάθουν να είναι  υπακουα και όταν γεράσουν και δεν τους κάνουν πλέον τα παρατάνε στους δρόμους η ακόμα ποιο εύκολο γιαυτους μια στο κεφάλι και όλα τελείωσαν. 

Συγνώμη φίλε που θα στο πω πάντα σεβομενος τα προβλήματα σας, αλλά δεν κάνετε για κατοικίδια. 

Απορώ αν το παιδί σου θα το άφηνες σε τσοπάνη η ακόμα και σε μάντρα αυτοκινήτων. 

Λίγη κοινωνική ευθύνη δεν βλάπτει. 

Όσοι έχουμε μεγαλώσει με ζωάκια, στην απώλεια τους κλαιγαμε σαν να χάναμε άνθρωπο της οικογένειάς. 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν βρείτε λύση, κρατείστε τον κι ας μην τον φροντίζετε όσο χρειάζεται, καλύτερα αυτό από το να μείνει έξω. 

Για το πόσο μπορεί να αφομοιωθει σε συνθήκες φύλαξης κοπαδιού και τέτοια, δεν έχω γνώση και εμπειρία, αλλά εικάζω ότι αν έχει μεγαλωσει 5 χρόνια σε σπίτι θα έχει δυσκολίες στο κοπάδι και κακές συνθήκες. 

Οι τσοπάνηδες είναι σκληροί άνθρωποι φίλε, όσοι θέλουν τον σκυλο για φύλακα μην νομίζεις ότι θα δώσουν την προσοχή που δίνετε εσείς. Αν θα βρεθεί τσοπάνης, μαντρας και λοιποί που το θέλουν για φύλακα και θα το προσέχουν το ίδιο ή καλύτερα από εσάς, θα είναι απλά θέμα τύχης. 

Επίσης στο λέω εκ των προτέρων, άμα πεις σε φιλοζωική ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε το σκυλί μετά από Χ χρόνια για τον οποιοδήποτε λόγο μάλλον κριτική θα ακούσεις παρα λύσεις. Στα λέω αυτά γιατί τα βλέπω σε κάτι παρόμοια γκρουπακια στο fb και δίνουν απαντήσεις του στυλ "Α εσείς κοιτάτε να πετάξετε την ψυχούλα και εμείς έχουμε ασθμα αλλά κρατάμε το ζωάκι μας" και μπλα μπλα. 

Αν σε ενδιαφέρει καθαρά το διαδικαστικό κομμάτι. Απλά βρίσκεις κάποιον να πάρει τον σκύλο, πηγαίνετε σε έναν κτηνιατρο να αλλάξει τα στοιχεία κατόχου από τον αριθμό του chip. 

5 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε

Συγνώμη κιόλας αλλά είστε σοβαροί; Θα αφήσετε ζώο σε τσοπάνη που τα κακοποιουν ώστε να μάθουν να είναι  υπακουα και όταν γεράσουν και δεν τους κάνουν πλέον τα παρατάνε στους δρόμους η ακόμα ποιο εύκολο γιαυτους μια στο κεφάλι και όλα τελείωσαν. 

Συγνώμη φίλε που θα στο πω πάντα σεβομενος τα προβλήματα σας, αλλά δεν κάνετε για κατοικίδια. 

Απορώ αν το παιδί σου θα το άφηνες σε τσοπάνη η ακόμα και σε μάντρα αυτοκινήτων. 

Λίγη κοινωνική ευθύνη δεν βλάπτει. 

Όσοι έχουμε μεγαλώσει με ζωάκια, στην απώλεια τους κλαιγαμε σαν να χάναμε άνθρωπο της οικογένειάς. 

Αρχίσαμε τις κλασσικές καραμέλες πάλι περί σύγκρισης ζωων με παιδιών.

Αμήν και πότε αν θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για κάτι σαν άνθρωποι. 

Προφανώς για τους τσοπάνηδες μάλλον δεν γνωρίζει ο φίλος τι γίνεται αν γνώρισε δεν θα το συζητούσε καν. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αν δεν βρείτε λύση, κρατείστε τον κι ας μην τον φροντίζετε όσο χρειάζεται, καλύτερα αυτό από το να μείνει έξω. 

Για το πόσο μπορεί να αφομοιωθει σε συνθήκες φύλαξης κοπαδιού και τέτοια, δεν έχω γνώση και εμπειρία, αλλά εικάζω ότι αν έχει μεγαλωσει 5 χρόνια σε σπίτι θα έχει δυσκολίες στο κοπάδι και κακές συνθήκες. 

Οι τσοπάνηδες είναι σκληροί άνθρωποι φίλε, όσοι θέλουν τον σκυλο για φύλακα μην νομίζεις ότι θα δώσουν την προσοχή που δίνετε εσείς. Αν θα βρεθεί τσοπάνης, μαντρας και λοιποί που το θέλουν για φύλακα και θα το προσέχουν το ίδιο ή καλύτερα από εσάς, θα είναι απλά θέμα τύχης. 

Επίσης στο λέω εκ των προτέρων, άμα πεις σε φιλοζωική ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε το σκυλί μετά από Χ χρόνια για τον οποιοδήποτε λόγο μάλλον κριτική θα ακούσεις παρα λύσεις. Στα λέω αυτά γιατί τα βλέπω σε κάτι παρόμοια γκρουπακια στο fb και δίνουν απαντήσεις του στυλ "Α εσείς κοιτάτε να πετάξετε την ψυχούλα και εμείς έχουμε ασθμα αλλά κρατάμε το ζωάκι μας" και μπλα μπλα. 

Αν σε ενδιαφέρει καθαρά το διαδικαστικό κομμάτι. Απλά βρίσκεις κάποιον να πάρει τον σκύλο, πηγαίνετε σε έναν κτηνιατρο να αλλάξει τα στοιχεία κατόχου από τον αριθμό του chip. 

Προφανώς για τους τσοπάνηδες μάλλον δεν γνωρίζει ο φίλος τι γίνεται αν γνώρισε δεν θα το συζητούσε καν. 

Περισσότερο μοιάζει να ψάχνει να το ξεφορτωθεί όσο ποιο γρήγορα μπορεί, πάρα να μην γνωρίζει τι και πως, εκτός και αν τώρα κατέβηκε στην γη. 

Στο πρώτο σκέλος του μηνύματός σου, να αναφέρω επίσης ότι θα χρειαστεί και χαρτιά υιοθεσίας με βάση τον νόμο. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν είναι τόσο θέμα φροντίδας αλλά θέμα υγείας …Όπως ήδη έχω αναφερθεί έχω αλλεργικό άσθμα και αναπνευστικό πρόβλημα το σκυλί το είχαν οι γονείς μου που πλέον αδυνατούν λόγο σοβαρών προβλημάτων …για μένα σκοπός είναι να βοηθήσω τους γονείς μου …όσο για το σκυλί δεν το παράτησα στο δρόμο ή παραμέλησα να το φροντίσω …Η διαδικασίες θα γίνουν όλες νόμιμα !!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, corsair04 είπε

Δεν είναι τόσο θέμα φροντίδας αλλά θέμα υγείας …Όπως ήδη έχω αναφερθεί έχω αλλεργικό άσθμα και αναπνευστικό πρόβλημα το σκυλί το είχαν οι γονείς μου που πλέον αδυνατούν λόγο σοβαρών προβλημάτων …για μένα σκοπός είναι να βοηθήσω τους γονείς μου …όσο για το σκυλί δεν το παράτησα στο δρόμο ή παραμέλησα να το φροντίσω …Η διαδικασίες θα γίνουν όλες νόμιμα !!

Βάλε αγγελία στο διαδίκτυο πως ζητάς άτομα να υιοθετήσουν τον σκύλο. Εξήγησε την ράτσα και τις ιδιαιτερότητές της. Μετά σχεδίασε ένα σύνολο ερωτήσεων που θα κάνεις σε όσους ενδιαφερθούν για να φιλτράρεις τυχόν προβληματικές περιπτώσεις ή πιθανόν άτομα που δεν θα κρατήσουν το σκυλί αλλά θα το πετάξουν μετά ή θα στο φέρουν πίσω. Θα τους πάρεις κανονική συνέντευξη, πχ πετάς έξω περιπτώσεις του στύλ "το παιδί μου θέλει σκύλο" κτλ. Το ίδιο ισχύει για άτομα κοντά στα 18, φοιτητές ή νέους που μπορεί να φύγουν από το σπίτι, να παντρευτούν ή να κάνουν σχέση και να μην γουστάρουν το σκυλί ο άλλος σύντροφος/σύζηγος κτλ. τέτοιες περιπτώσεις είναι άπειρες.

Προτίμησε άτομα που μένουν ανεξάρτητα σε δικό τους σπίτι και είναι σε θέση να αναλαμβάνουν ευθύνες ή μεγάλους που θα έχουν το σκυλί όπου πάνε και δεν θα το αφήσουν π.χ επειδή η νέα δουλειά είναι εκτός πόλης, μετανάστευση στο εξωτερικό κτλ. αν και αν θες το σκυλί το μεταφέρεις όπου μένεις και εσύ ακόμα και εκτός να είναι, αλλά εύκολα ο άλλος μπορεί να σου πει το παρκάρω στους γονείς κτλ, επίσης θα τους ρωτήσεις τι γνωρίζουν περί σκύλων, αν δεν είχαν στο παρελθόν σκύλο μην δεχτείς να το δώσεις για πρώτη φορά. Αυτά τα λίγα, θα βρεις την άκρη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτο με τα σκυλιά που ολοι εχουν μια λαχταρα να αποκτήσουν αλλα μετα τους φευγει.

Εγω στις αρχες που εμεινα μαζι με την γυναικα, θελω να παρω σκυλι, θα το φροντιζω, θα, θα.

Το σκυλι ήταν να γινει μικρου μεγεθους, το πολυ 7 κιλα, απο φιλοζωικη. Εγινε μεσαιου μεγεθους, 25 κιλα. Μαντεψε η γυναικα δεν το ηθελε, με ειχε πει εκατο φορες να το αφησουμε, να το πάμε στο χωριο.

Εγω δεθηκα τοσο πολυ μαζι της, που την ειπα το σκυλι δεν φευγει, εσυ αν θες φυγε. Μεχρι και τωρα την εχω και ημαστε ενα, δεν εχω σκεφτει οτι καποια μερα θα πεθανει και οταν εχει προβλημα ακομα και λεφτα να μην με περισσευουν θα την πάω στο κτηνιατρο.

Τα ζωα δινουν τοσα πολλα στον άνθρωπο που ζητανε μόνο ενα χαδι και να ξερουν οτι ημαστε εκει γι αυτα. Ειναι κριμα να τα πεταμε στο δρομο. 

Υ.γ: εχω παιδι στο σπιτι που μεγαλωνει μαζι με το σκυλι σε λογικα πλαισια. Ολα ειναι καλα μεταξυ τους, οτι και να την κανει ο μικρος δεν βγαζει κιχ, παντα με την επίβλεψη μας.

• Like 6
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...