Προς το περιεχόμενο

Inside the Lab: Τομές στην τεχνητή νοημοσύνη που θα υποστηρίζουν το μετασύμπαν


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Η προετοιμασία για το μετασύμπαν είναι το πιο φιλόδοξο μακροπρόθεσμο πρότζεκτ που έχει επιχειρήσει ποτέ το Meta, ενώ οι εμπειρίες που οραματιζόμαστε είναι αδύνατες με το λογισμικό και το υλικό που είναι διαθέσιμα σήμερα. Για να πετύχουμε τον στόχο μας απαιτούνται σημαντικές πρόοδοι σε όλες σχεδόν τις τεχνολογίες με τις οποίες δουλεύουμε. 

1052125704_ITL-systemcards-1440x1080.png.57cba461aa9e555eeb9aa9b18b123145.png

Το κοινό στοιχείο σε πολλές από αυτές τις προόδους, από τα απόλυτα ρεαλιστικά καθηλωτικά γραφικά μέχρι τις συσκευές υπερμικρής κλίμακας ικανές να προσφέρουν υπολογιστικές λειτουργίες υψηλής απόδοσης, είναι ότι θα γίνουν πραγματικότητα μέσα από τομές στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Στα εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης του Meta συντελούνται ήδη αυτές οι τομές, στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης προσπάθειας για τη δημιουργία των τεχνολογιών που θα αποτελέσουν τη βάση για τη νέα εποχή χρήσης υπολογιστή. Σήμερα, παρουσιάζουμε ένα μέρος αυτού του έργου, όπως το demo του Builder Bot, το οποίο διευκολύνει τους χρήστες να δημιουργούν ή να εισάγουν στοιχεία σε έναν εικονικό κόσμο χρησιμοποιώντας μόνο φωνητικές εντολές. Επίσης, ανακοινώνουμε νέες εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και μοιραζόμαστε μαζί σας περισσότερα για το πώς προβλέπουμε να εξελιχθούν τα πράγματα το 2022 και μετά. Μερικά σημεία που θα συζητήσουμε σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη του Meta σήμερα- Εκδήλωση Inside the Lab, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

  • Προάγοντας τη συμπερίληψη μέσα από τη δύναμη του λόγου και της μετάφρασης: Σκοπός του προγράμματος No Language Left Behind είναι η δημιουργία ενός συστήματος που θα έχει τη δυνατότητα μετάφρασης από και προς όλες τις γραπτές γλώσσες, καταργώντας έτσι τα εμπόδια για σχεδόν τον μισό παγκόσμιο πληθυσμό που σήμερα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο στην προτιμώμενη ή στη μητρική του γλώσσα. Επίσης, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε το Universal Speech Translator, ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα παρέχει μετάφραση ομιλίας σε ομιλία σε πραγματικό χρόνο για όλες τις γλώσσες, ακόμα και σε εκείνες που είναι κυρίως προφορικές.  
  • Ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς για συνομιλία με εικονικούς βοηθούς: Το Project CAIRaoke είναι μια επαναστατική νέα προσέγγιση στη διαλογική τεχνητή νοημοσύνη (η τεχνολογία στην οποία βασίζονται τα chatbot και οι βοηθοί) η οποία στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε πιο φυσικές συνομιλίες και αλληλεπιδράσεις των χρηστών με τις συσκευές τους. 
  • Νέα εργαλεία για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης: Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς κατατάσσει το Instagram το περιεχόμενο στη ροή σας, το νέο εργαλείο μας μπορεί να βοηθήσει. Το πρωτότυπο εργαλείο καρτών συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που έχουμε αναπτύξει περιγράφει τα διάφορα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που αποτελούν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν πώς λειτουργούν αυτά τα συστήματα. 
  • Νέοι τρόποι προσέλκυσης ποικίλων ταλέντων στην τεχνητή νοημοσύνη: Το πρόγραμμα AI Learning Alliance προσφέρει σεμινάρια σε θέματα μηχανικής μάθησης για όλους και δημιουργεί ένα κοινοπραξία καθηγητών σε πανεπιστήμια με μεγάλους πληθυσμούς φοιτητών από υποεκπροσωπούμενες ομάδες. Οι καθηγητές αυτοί θα διδάσκουν το πρόγραμμα σπουδών.  
  • Εισάγοντας την έννοια του ανοιχτού κώδικα στην τεχνητή νοημοσύνη υψηλής απόδοσης για προτάσεις: Το TorchRec είναι η βιβλιοθήκη μας για τη δημιουργία συστημάτων προτάσεων τελευταίας τεχνολογίας για το πλαίσιο μηχανικής μάθησης ανοιχτού κώδικα PyTorch. Αυτά τα συστήματα προτάσεων δίνουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης σε πολλά από τα προϊόντα μας.

1155113423_ITL-systemcards-image1.jpg.30db08750f6f0d0717d795bd2f1fb207.jpg

Καθώς προετοιμαζόμαστε για το μετασύμπαν, η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος για να γίνουν πραγματικότητα οι εμπειρίες χρήσης υπολογιστή επόμενης γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε να καινοτομούμε σε τομείς όπως η αυτοεπιτηρούμενη μάθηση, ώστε να μην εξαρτόμαστε από σύνολα δεδομένων περιορισμένων ετικετών, καθώς και η πραγματικά πολυτροπική τεχνητή νοημοσύνη, έτσι ώστε να μπορούμε να ερμηνεύουμε και να προβλέπουμε με ακρίβεια το είδος των αλληλεπιδράσεων που θα πραγματοποιούνται σε σταθερούς εικονικούς χώρους 3D με πολλούς συμμετέχοντες. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης του κόσμου, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τους υπολογιστικούς πόρους που χρειαζόμαστε για να χτίσουμε το επαναστατικό μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης. Βρισκόμαστε στην αρχή του ταξιδιού, και οι πρόοδοι που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα αποτελούν απλώς μια ένδειξη του τι μπορούμε να πετύχουμε με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και της ανοιχτής επιστήμης. 


Παρακολουθήστε την εκδήλωση Meta AI Inside the Lab εδώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες μετά...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...