Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συν-φορουμίτες.

Κατ'αρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινότητα και το φόρουμ για τις χιλιάδες πληροφορίες και απόψεις τις οποίες παρακολουθώ και επεξεργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια!

Με τη σειρά μου αποφάσισα να συνδεθώ και να γράψω / μοιραστώ την εμπειρία μου σε αυτό το θέμα μιας και -μη όντας ενεργός στα social media- δεν μπορώ να βρώ πουθενά αλλού πληροφορίες. Θα προσπαθήσω να περιγράψω το θέμα συνοπτικά και σύντομα ώστε αν έχει κανένας κάποια άκρη να μπορέσω να δώσω λεπτομέρειες στη συνέχεια.

Κληρονόμησα από τον πατέρα μου ένα αγροτεμάχιο στην θέση Κατριδι - ΝΤΑΟΥ στο Πικέρμι, το οποίο βρίσκεται μέσα στα αγροτεμάχια του ΑΟΟΑ.

Έκανα την δήλωση στο νεο κτηματολόγιο κανονικά εκεί κάπου στο 2014 γνωρίζοντας ότι δεν εντοπίζομαι μέσα λόγω ΑΟΟΑ (μην ξέροντας το λόγο) και μπήκα στη διαδικασία ένστασης κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ στο κτηματολόγιο του Πικερμίου δεν με ενημέρωσαν ποτέ για την ημερομηνία της "εκδίκασης" της ένστασης (παρόλο που είχαν κανονικά τα στοιχεία μου, διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ) στην αίτηση, με αποτέλεσμα να μην παρευρεθώ -και απο ότι μου είπαν και κανείς από τον ΑΟΟΑ. Αποτέλεσμα η ένσταση για να εντοπιστώ πήγε βρόντο.

Έκανα έρευνα στο υποθηκοφυλακείο και βρήκα οτι το συμβόλαιο του ΑΟΟΑ είναι μεταγενέστερο από το δικό μου. Και εμβαθύνοντας παραπάνω την έρευνα μου διαπίστωσα ότι ο μαλ***ας που είχε πουλήσει στον πατέρα μου, πούλησε αργότερα ένα μεγαλύτερο κομμάτι γης (το οποίο περιλαμβάνει και του πατέρα μου) ΚΑΙ στον ΑΟΟΑ.

Η δικηγόρος μου είπε ότι πλέον μονο αν τους τρέξω νομικά θα βρω άκρη (μάλλον θα το κερδίσω λόγω παλαιότητας) αλλά θα είναι αρκετά κοστοβόρο επειδή πρέπει να γίνει και χωρική μεταβολή κλπ, δλδ σύνολο κάνα τάληρο+ και εφόσον δεν οικοδομεί το αγροτεμάχιο δεν αξίζει τον κόπο. Εγώ φυσικά το δέχομαι αυτό αλλά ταυτόχρονα δεν μπορώ να αποδεχτώ το γεγονός ότι οι κόποι μιας ζωής του πατέρα μου θα πάνε στο βρόντο λόγω απατωνιάς και γραφειοκρατικής μαλα***κιας.

Νομίζω ότι έχει ακόμα κάποιοα χρόνια για να κινηθώ νομικά αλλά είπα να μοιραστώ την εμπειρία μου εδώ just in case..

Κάθε γνώμη / εμπειρία ευπρόσδεκτη.

Σας υπερ-ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...