marsele Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Καλημέρα, Σκέφτομαι εδώ και καιρό να στήσω ένα οικιακό δίκτυο με αποθηκευτικό χώρο μέσα στον οποίο να βάλω τις φωτογραφίες,ταινίες και αρχεία και να λειτουργεί ως personal cloud και να γίνεται streaming σε smart tv κλπ. Από τα λίγα που έχω διαβάσει έχω ξεχωρίσει Synology Nas και WD cloud. Απλά θα ήθελα μια υλοποίηση με λιγότερα λεφτά μιας και η παραπάνω θα βγει περίπου στα 250 με 300 ευρώ όπως τα έχω υπολογίσει. Υπάρχει κάποια εναλλακτική με την οποία θα μπορούσα να κάνω την παραπάνω υλοποίηση;;;
jgeorgiou Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 πολύ καλά είναι τα qnap , συνήθως δίνει λίγο ποιο καλές επιδόσεις σε λίγο καλύτερη τιμή από την synology WD cloud να το αποφύγεις , τα ψιλοπαρατάνε και οι κάτοχοι γκρινιάζουν 1
marsele Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Το user interface από qnap είναι εύκολο να στην χρήση;;; Για σκληρό δίσκο σκέφτομαι κάποιον μηχανικό στα 2 ή 4TB για αρχή ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσω από την αρχή και τα 2 trays έτσι ώστε να ενεργοποιήσω raid1 για το backup μου;;;
jgeorgiou Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, marsele είπε Το user interface από qnap είναι εύκολο να στην χρήση;;; Για σκληρό δίσκο σκέφτομαι κάποιον μηχανικό στα 2 ή 4TB για αρχή ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσω από την αρχή και τα 2 trays έτσι ώστε να ενεργοποιήσω raid1 για το backup μου;;; όλα αυτά ισχύουν , προσωπικά το θεωρώ ποιο φιλικό από synology. Εχω ένα με 2 θέσεις που το έχω για PLEX/file server/cloud το οποίο το πουλάω γιατί αγόρασα ένα ακριβό (πάλι qnap γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος) με 4 θέσεις γιατι πλέον θέλω να σηκώσω πολλά απαιτητικά services Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από jgeorgiou 1
atheatos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Στις 2/3/2022 στις 2:46 ΠΜ, jgeorgiou είπε όλα αυτά ισχύουν , προσωπικά το θεωρώ ποιο φιλικό από synology. Εχω ένα με 2 θέσεις που το έχω για PLEX/file server/cloud το οποίο το πουλάω γιατί αγόρασα ένα ακριβό (πάλι qnap γιατί είμαι πολύ ευχαριστημένος) με 4 θέσεις γιατι πλέον θέλω να σηκώσω πολλά απαιτητικά services Και με τις 4 θέσεις θα έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα?
jgeorgiou Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, atheatos είπε Και με τις 4 θέσεις θα έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα? Οχι επειδή θα έχει 4 θήκες αλλά έχει πολύ ισχυρότερο cpu/ram και καλύτερο LAN. Αυτό που πουλάω ήταν αρκετά ισχυρό ώστε το "ταβάνι" να είναι το gbit lan Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2022 από jgeorgiou
atheatos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Οχι επειδή θα έχει 4 θήκες αλλά έχει πολύ ισχυρότερο cpu/ram και καλύτερο LAN. Αυτό που πουλάω ήταν αρκετά ισχυρό ώστε το "ταβάνι" να είναι το gbit lan Για αυτό υπάρχουν οι servers.
jgeorgiou Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, atheatos είπε Για αυτό υπάρχουν οι servers. Για όλες μας τις απαιτήσεις υπάρχουν "άπειρες" λύσεις , σε κάθε περίπτωση μετράμε αρνητικά και θετικά της κάθε λύσης και διαλέγουμε. Αλλού είναι βέλτιστη λύση το έτοιμο NAS αλλού ο SERVER. Απάντηση γενική που να περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις δεν υπάρχει , για να υπάρχουν ακριβά NAS και να μοσχοπουλάνε κάποιος λόγος υπάρχει. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2022 από jgeorgiou
atheatos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Για όλες μας τις απαιτήσεις υπάρχουν "άπειρες" λύσεις , σε κάθε περίπτωση μετράμε αρνητικά και θετικά της κάθε λύσης και διαλέγουμε. Αλλού είναι βέλτιστη λύση το έτοιμο NAS αλλού ο SERVER. Απάντηση γενική που να περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις δεν υπάρχει , για να υπάρχουν ακριβά NAS και να μοσχοπουλάνε κάποιος λόγος υπάρχει. Δεν νομίζω ότι μοσχοπουλανε γιατί κάνουν την δουλειά ενός server, αλλά γιατί η ανάγκη για backup και διαμοιρασμό που είναι και αρχική λειτουργία των NAS έχει αυξηθεί. Εκτός και κάποιοι τα παίρνουν προσωρινά και τα πουλάνε όταν αυξηθούν οι απαιτήσεις τους Μακάρι να κάνεις την δουλειά σου , όπως εσύ θέλεις και να σε βοηθήσει το καινούργιο NAS στα services , αλλά μην ξεχνάς ότι οι απαιτήσεις σου όσο περνάει ο καιρός θα έχουν όλο και μεγαλύτερο ταβάνι και δεν θα έχει την ευελιξία να προσαρμοστεί.
Neo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν εχεις ορεξη για διαβασμα ενα παλιο pc η ενα raspberrypi4 με openmediavault ειναι η ποιο φθηνη λυση. Επισης το raid δεν ειναι backup. Στις 3/3/2022 στις 3:02 ΜΜ, jgeorgiou είπε Για όλες μας τις απαιτήσεις υπάρχουν "άπειρες" λύσεις , σε κάθε περίπτωση μετράμε αρνητικά και θετικά της κάθε λύσης και διαλέγουμε. Αλλού είναι βέλτιστη λύση το έτοιμο NAS αλλού ο SERVER. Απάντηση γενική που να περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις δεν υπάρχει , για να υπάρχουν ακριβά NAS και να μοσχοπουλάνε κάποιος λόγος υπάρχει. Ναι απλα δεν ειναι αυτος που νομιζεις. Τα ακριβα nas απλα παιρνουν πολλους δισκους και ειναι ποιο φθηνα απο τα storage. Οπότε ειναι καλα για backup και εως εκει ,στήνεις ενα smb share ,iscsi και δεν ξανα ασχολησε μαζι τους. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από Neo
jgeorgiou Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 43 λεπτά πριν, Neo είπε Αν εχεις ορεξη για διαβασμα ενα παλιο pc η ενα raspberrypi4 με openmediavault ειναι η ποιο φθηνη λυση. Επισης το raid δεν ειναι backup. Ναι απλα δεν ειναι αυτος που νομιζεις. Τα ακριβα nas απλα παιρνουν πολλους δισκους και ειναι ποιο φθηνα απο τα storage. Οπότε ειναι καλα για backup και εως εκει ,στήνεις ενα smb share ,iscsi και δεν ξανα ασχολησε μαζι τους. https://www.skroutz.gr/s/25753440/QNap-TS-451D2-2G-NAS-Tower-με-4-θέσεις-για-HDD-SSD-και-2-θύρες-Ethernet.html To NAS είναι για backup? Εχεις χρησιμοποιήσει ποτέ? Ξέρεις πόσα APPs έχουν? Προφανώς όχι και δεν έχω καμία όρεξη να σου αραδιάσω τα services για να σε πείσω.
Neo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Αντι να μου απαντησεις προσπαθησε να καταλαβεις. Για οικιακη χρηση μπορει να ειναι αποκαλυψη για καποιον αλλα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα themed linux για ευκολη χρηση. Και οσο και ας σε ποναει ναι σε enterprise επιπεδο μονο για backup target κανουν. Μην σου πω για backup copy.
jgeorgiou Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Neo είπε Αντι να μου απαντησεις προσπαθησε να καταλαβεις. Για οικιακη χρηση μπορει να ειναι αποκαλυψη για καποιον αλλα δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα themed linux για ευκολη χρηση. Και οσο και ας σε ποναει ναι σε enterprise επιπεδο μονο για backup target κανουν. Μην σου πω για backup copy. 1) Ποιος μίλησε για enterprise , ξαναδιάβασε το θέμα από την αρχη να καταλάβεις τι λέμε 2) Themed linux? Σοβαρά εεεε? Εγώ νόμιζα ότι έτρεχε CP/M. Ακους εκεί να εγκαταστήσω λίνουξ για να τρέχω τα 10+ services που με ενδιαφέρουν και είναι ΕΤΟΙΜΑ. Μήπως θες να γράψουμε και C++ για να είμαστε ακόμη καλύτερα? Υποθέτω ότι κάνεις πλάκα γιατί αλλιώς τρολάρεις τέρμα να λες ότι αντί της ρύθμισης σε 1 ώρα πανεύκολα στα συγχρονα NAS καλύτερα είναι να σπάσω το κεφάλι μου καμιά 100ώρες για να εγκαταστήσω όλα αυτά τα services και LINUX και να τρέμω τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του κερνελ και των services. Για ξαναδιάβασε το θέμα και ξανασκέψου αν ότι λες στέκει. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από jgeorgiou
Aprile Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Στις 1/3/2022 στις 1:33 ΜΜ, marsele είπε Καλημέρα, Σκέφτομαι εδώ και καιρό να στήσω ένα οικιακό δίκτυο με αποθηκευτικό χώρο μέσα στον οποίο να βάλω τις φωτογραφίες,ταινίες και αρχεία και να λειτουργεί ως personal cloud και να γίνεται streaming σε smart tv κλπ. Από τα λίγα που έχω διαβάσει έχω ξεχωρίσει Synology Nas και WD cloud. Απλά θα ήθελα μια υλοποίηση με λιγότερα λεφτά μιας και η παραπάνω θα βγει περίπου στα 250 με 300 ευρώ όπως τα έχω υπολογίσει. Υπάρχει κάποια εναλλακτική με την οποία θα μπορούσα να κάνω την παραπάνω υλοποίηση;;; Η καλύτερη λύση για αυτά που θέλεις γιατί έχει δυνατό επεξεργαστή και δυνατότητα επέκτασης μνήμης. Και το καλύτερο software για νέους χρήστες. https://www.skroutz.gr/s/24489050/Synology-DiskStation-DS220-NAS-Tower-με-2-θέσεις-για-HDD-SSD-και-2-θύρες-Ethernet.html?from=catspan
NewGascp Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Τα Qnap δεν θα τα συνιστούσα μιας και έχουν πέσει θύματα ransomware. Κάτι σε Synology θα πρότεινα και εγώ όπως το παραπάνω. Εγώ έχω αυτό https://www.synology.com/en-global/products/DS120j Απλά εξαιρετικό αν σε καλύπτει NAS ενός δίσκου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα