Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kormos είπε

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά ή έχει αλλαχτεί ξανά, αν επρόκειτο για used.

Θεωρώ πως δεν θέλει πολύ σκέψη, χρονικά και μόνο να το δεις :) 

Kανεις λαθος σε 1 χρονο δεν πεφτει η μπαταρια εκτος κ αν κανεις πολυ κακες φορτισεις ή αν το αφηνεις να φορτίζει ολο το βράδυ.

Και φιλος μου με 12 pro στο 99% ειναι.

• Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, karnezis είπε

Kανεις λαθος σε 1 χρονο δεν πεφτει η μπαταρια εκτος κ αν κανεις πολυ κακες φορτισεις ή αν το αφηνεις να φορτίζει ολο το βράδυ.

Και φιλος μου με 12 pro στο 99% ειναι.

Δεν κάνω κανένα λάθος. 2 μονάδες/μήνα "χάνουν" οι μπαταρίες.

Αν δεν έχει γίνει αντικατάσταση, σίγουρα δείχνει να είναι bug/εικονικό :)

• Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, karnezis είπε

... εκτος κ αν κανεις πολυ κακες φορτισεις ή αν το αφηνεις να φορτίζει ολο το βράδυ.

Έτσι ακριβώς είναι.

Πέρα του οτι μεγαλύτερο αστείο απο το Health στα iPh δεν υπάρχει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, M A T R I X είπε

Όπως ανέφεραν και άλλοι, χαρείτε το κινητό και ξεχάστε τη μπαταρία. 120€ κάνει αν δεν κάνω λάθος η αντικατάσταση της. 

Ε ναι. Εγω παντως το φορτιζω καθε βραδυ με fast charger κ εδω και 6 μηνες δεν εχει κατεβει καθολου

Δημοσ.

Ακομα και το να μενει στο 100% για πολύ καιρό δεν ειναι σωστό γιατί δεν ισχύει. Το ποσοστό είναι απλά μια ένδειξη. Δεν ειναι μέτρηση ακριβείας. 

• Like 2
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 31/8/2022 στις 1:32 ΜΜ, kormos είπε

Δεν είναι λογικό και το καταλαβαίνεις φαντάζομαι...

Κάεν πάει καλά στη συσκευή...

Τι iOS έχεις?

Εχω iphone 11 αγορασμενο καινουριο τον Δεκεμβριο του 2021. Μετα απο 3 χρονια εχω 98% υγεια μπαταριας. Κανω ολα τα updates στην ωρα τους κ τα πρωτα 2 χρονια το φορτιζα 25%-85%. Τον τελευταιο 1 χρονο ομως εχω παρατηρησει οτι πεφτει πιο γρηγορα η μπαταρια κ δε γινεται να το φορτισω απο 25%-85%. Το εδωσα στη μητερα μου και αγορασα προσφατα το 16pro max. Γενικα ποσο % ειναι το ''φυσιολογικο'' να χανει ενα iphone?

Δημοσ.

13 pro 25-80 φορτιση για 3 χρονια με μια εκφορτιση στο 1% και πληρη φορτιση με παραμονη στο φορτιστη - για το calibration / bloat 2 ωρες. Ακομα βγαζει περισσοτερο απο το 16 προ

Δημοσ.
8 ώρες πριν, shark4 είπε

Εχω iphone 11 αγορασμενο καινουριο τον Δεκεμβριο του 2021. Μετα απο 3 χρονια εχω 98% υγεια μπαταριας. Κανω ολα τα updates στην ωρα τους κ τα πρωτα 2 χρονια το φορτιζα 25%-85%. Τον τελευταιο 1 χρονο ομως εχω παρατηρησει οτι πεφτει πιο γρηγορα η μπαταρια κ δε γινεται να το φορτισω απο 25%-85%. Το εδωσα στη μητερα μου και αγορασα προσφατα το 16pro max. Γενικα ποσο % ειναι το ''φυσιολογικο'' να χανει ενα iphone?

Δεν υπαρχουν κανονες ουτε καποια pattern μονο πατεντες φορτισης 30-80% κλπ.που απλα επιβραδυνουν την διαδικασια αλλαγης μπαταριας που ετσι και αλλιως θα γινει οταν πρεπει.

Γενικα υπολογισε να χανει η συσκευη σε υγεια 1% καθε 2 μηνες > μέσο όρο.Στο 6μηνο παει στο 95% κλπ χωρις βεβαια να ισχυει για ολους.

Σε αλλους χανει 1% καθε μηνα η υγεια και στο χρονο ειναι με 90% αλλοι που κανουν πιο αραιη χρηση χανουν 1% καθε 2 μηνες ή και 3 μηνες.

Μεσο ορο η μπαταρια θα αλλαχτει στα 2 με 3 χρονια μαξιμουμ.

Τα 16ρια εχουν λιγο καλυτερη καταναλωση αλλα ολα εξαρτονται (κυρίως) απο τη χρηση.

Δημοσ.
2 hours ago, aces said:

Δεν υπαρχουν κανονες ουτε καποια pattern μονο πατεντες φορτισης 30-80% κλπ.που απλα επιβραδυνουν την διαδικασια αλλαγης μπαταριας που ετσι και αλλιως θα γινει οταν πρεπει.

Γενικα υπολογισε να χανει η συσκευη σε υγεια 1% καθε 2 μηνες > μέσο όρο.Στο 6μηνο παει στο 95% κλπ χωρις βεβαια να ισχυει για ολους.

Σε αλλους χανει 1% καθε μηνα η υγεια και στο χρονο ειναι με 90% αλλοι που κανουν πιο αραιη χρηση χανουν 1% καθε 2 μηνες ή και 3 μηνες.

Μεσο ορο η μπαταρια θα αλλαχτει στα 2 με 3 χρονια μαξιμουμ.

Τα 16ρια εχουν λιγο καλυτερη καταναλωση αλλα ολα εξαρτονται (κυρίως) απο τη χρηση.

Υπάρχουν patterns και μεθοδοι προστασίας της SOH της μπαταρίας με βάση τα C-rate και τα range DOD και DOC με βάση τη βιβλιογραφία - που εχω τη χαρα να συμμετέχω και να είμαι μέρος της..

Τώρα για τα κινητά και για τους κυκλους φορτισης εμμεσως που αναφέρεις ( πιο αραια φορτιση) επετρεψε μου να διαφωνω.

Καλη συνεχεια ευχομαι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...