iparou Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Με ενδιαφέρει η δημιουργία και χρήση ενός προσωποποιημένου email account της μορφής @xxxx.gr, από το οποίο θα στέλνω και θα λαβάνω emails. Επί του παρόντος χρησιμοποιώ ένα google mail account (@gmail.com). Βασική απαίτηση να μπορεί το προσωποποιμένο email account να το διαχειρίζομαι μέσω του outlook. Έχω συνδρομή σε Office365 Family αλλά ο τρόπος που προτείνει η Microsoft απαιτεί χρήση του GoDaddy, στο οποίο δεν μπορεί να καταχωρηθεί domain της μορφής .gr. BTW, είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα, δεν έχω κάν καταχωρήσει ακόμη το domain που θέλω γιατί θα προτιμούσα μια all-in-one (καταχώρηση domain και email host) λύση. Ευχαριστώ ! Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2022 από iparou
kormos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 18 λεπτά πριν, iparou είπε Καλησπέρα. Με ενδιαφέρει η δημιουργία και χρήση ενός προσωποποιημένου email account της μορφής @xxxx.gr, από το οποίο θα στέλνω και θα λαβάνω emails. Επί του παρόντος χρησιμοποιώ ένα google mail account (@gmail.com). Βασική απαίτηση να μπορεί το προσωποποιμένο email account να το διαχειρίζομαι μέσω του outlook. Έχω συνδρομή σε Office365 Family αλλά ο τρόπος που προτείνει η Microsoft απαιτεί χρήση του GoDaddy, στο οποίο δεν μπορεί να καταχωρηθεί domain της μορφής .gr. BTW, είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα, δεν έχω κάν καταχωρήσει ακόμη το domain που θέλω γιατί θα προτιμούσα μια all-in-one (καταχώρηση domain και email host) λύση. Ευχαριστώ ! Ξεκινώντας με τη σειρά θες ουσιαστικά κάτι απλό. Οπότε (αφού βρεις την επιθυμητή Εταιρεία που θες), θα χρειαστείς: 1. Καταχώρηση Domain name 2. Πακέτο Hosting (δεν θες ιδιαίτερες απαιτήσεις) 3. Κάποιες γνώσεις ώστε να γίνουν οι ενέργειες για να δημιουργηθούν τα email accounts που θες και εν συνεχεία η ρύθμιση στο Microsoft Outlook. Τι από τα παραπάνω πιστεύεις ότι σε δυσκολεύει? Μφχ
iparou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kormos είπε Ξεκινώντας με τη σειρά θες ουσιαστικά κάτι απλό. Οπότε (αφού βρεις την επιθυμητή Εταιρεία που θες), θα χρειαστείς: 1. Καταχώρηση Domain name 2. Πακέτο Hosting (δεν θες ιδιαίτερες απαιτήσεις) 3. Κάποιες γνώσεις ώστε να γίνουν οι ενέργειες για να δημιουργηθούν τα email accounts που θες και εν συνεχεία η ρύθμιση στο Microsoft Outlook. Τι από τα παραπάνω πιστεύεις ότι σε δυσκολεύει? Μφχ Ευχαριστώ για την απάντηση. Το 3 δεν πιστεύω να με δυσκολεψει. Σχετικά με τα 1 και 2, επειδή δεν έχω απολύτως καμία προηγούμενη εμπειρία, ποια εταιρεία προσφέρει αξιόπιστη και οικονομική λύση ? Σκεφτόμουν π.χ. καταχώρηση domain στο papaki και χρήση Google Workspace για τα υπόλοιπα. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από iparou
kormos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, iparou είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Το 3 δεν πιστεύω να με δυσκολεψει. Σχετικά με τα 1 και 2, επειδή δεν έχω απολύτως καμία προηγούμενη εμπειρία, ποια εταιρεία προσφέρει αξιόπιστη και οικονομική λύση ? Σκεφτόμουν π.χ. καταχώρηση domain στο papaki και χρήση Google Workspace για τα υπόλοιπα. Είσαι σε κάποιο πλάνο της Google? Καταχωρητή για τα domain μπορείς όπου θες... Δες και https://www.cretaforce.gr/domains/
iparou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, kormos είπε Είσαι σε κάποιο πλάνο της Google? Καταχωρητή για τα domain μπορείς όπου θες... Δες και https://www.cretaforce.gr/domains/ Δεν είμαι σε κανένα πλάνο της google. Θα πληρώσω. Μόνο συνδρομή Office 365 family έχω, αλλά χρειάζεται GoDaddy για να δουλέψει και το GoDaddy δεν μπορεί να καταχωρήσει domain .gr. Εκτός αν καταχωρήσω το domain με κάποια ελληνική εταιρεία και μετά το μεταφέρω στο GoDaddy ? Δεν ξέρω όμως αν γίνεται αυτό...
gorge18 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 46 λεπτά πριν, iparou είπε Δεν είμαι σε κανένα πλάνο της google. Θα πληρώσω. Μόνο συνδρομή Office 365 family έχω, αλλά χρειάζεται GoDaddy για να δουλέψει και το GoDaddy δεν μπορεί να καταχωρήσει domain .gr. Εκτός αν καταχωρήσω το domain με κάποια ελληνική εταιρεία και μετά το μεταφέρω στο GoDaddy ? Δεν ξέρω όμως αν γίνεται αυτό... Γιατι "χρειάζεται" GoDaddy? Μπορει να σου προτεινει η ms. Ειναι πολυ ακριβο το GoDaddy... Custom email δεν θες; Θα μπεις εκει που σου πρότειναν ή https://www.papaki.com παρε το domain που θες και ενα φθηνο hosting. Απο εκει και μετα μεσα απο το panel θα φτιαξεις ενα email με βαση το domain σου και θα σου δωσει και οδηγίες για να το βαλεις και στο κινητό και στο outlook και οπου αλου θες.
iparou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, gorge18 είπε Γιατι "χρειάζεται" GoDaddy? Μπορει να σου προτεινει η ms. Ειναι πολυ ακριβο το GoDaddy... Custom email δεν θες; Θα μπεις εκει που σου πρότειναν ή https://www.papaki.com παρε το domain που θες και ενα φθηνο hosting. Απο εκει και μετα μεσα απο το panel θα φτιαξεις ενα email με βαση το domain σου και θα σου δωσει και οδηγίες για να το βαλεις και στο κινητό και στο outlook και οπου αλου θες. Yeap, ακούγεται λογικό και εύκολο, μάλλον μου φαίνεται βουνό γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά με κάτι τέτοιο. Θα καταχωρήσω το domain με papaki ή κάτι αντίστοιχο, επειδή όμως στα emails στέλνω και λαμβάνω αρκετά attachments (στην παρούσα φάση, χρησιμοποιώ ~ 8 GB στο Gmail με retention των emails περίπου 1.5 έτος), προφανώς χρειάζομαι αρκετό χώρο. Οπότε, ποιο mail hosting προτείνετε ως πιο vfm για τέτοια χρήση ?
gorge18 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 27 λεπτά πριν, iparou είπε Yeap, ακούγεται λογικό και εύκολο, μάλλον μου φαίνεται βουνό γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά με κάτι τέτοιο. Θα καταχωρήσω το domain με papaki ή κάτι αντίστοιχο, επειδή όμως στα emails στέλνω και λαμβάνω αρκετά attachments (στην παρούσα φάση, χρησιμοποιώ ~ 8 GB στο Gmail με retention των emails περίπου 1.5 έτος), προφανώς χρειάζομαι αρκετό χώρο. Οπότε, ποιο mail hosting προτείνετε ως πιο vfm για τέτοια χρήση ? Η Top host (που εχω εγω) Εχει 300mb χωρο αλλα η blue host που εχω επίσης μου εχει απεριόριστο. Καλο θα ηταν να ρωτησεις την papaki ποσο χωρο θα σου δωσουν και αν γινετε να εχεις απεριοριστο πχ (ή γενικα σε οποια εταιρια καταληξεις ρωτα πρωτα τον χωρο για τα mail.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα