xakou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Είναι κάτοχος υβριδικού αυτοκινήτου με ρύπους 46 γρ. CO2 / χλμ. Σύμφωνα με την “Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 125310 ΦΕΚ 5570/Β/17-12-2020” και συγκεκριμένα στο άρθρο 1, όπου αναφέρεται πως : 1.Από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 31η Δεκεμβρίου 2022, εντός των διοικητικών ορίων των ΟΤΑ Α’ βαθμού όπου υπάρχουν θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης με πληρωμή, τα Η/Ο μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως 50 γρ. CO/χλμ. απαλλάσσονται από την καταβολή τέλους στάθμευσης. Οι περιορισμοί ως προς τη διάρκεια της στάθμευσης συνεχίζουν να ισχύουν για Η/Ο μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως 50γρ CO/χλμ. 2.Με την παρούσα απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες καθώς και η επιμέρους διαδικασία για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του Κεφαλαίου Β’ «ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ» του ν. 4710/2020 (Α’ 142) αναφορικά με το κίνητρο της δημιουργίας δωρεάν θέσεων στάθμευσης για Η/Ο μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως 50 γρ. CO2/χλμ. εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Βάζοντας το στο σύστημα ( https://electric-vehicles.services.gov.gr/ ), λαμβάνω την απόρριψη με μήνυμα "το αυτοκίνητο δεν δικαιούται σήμα". Έχω ζητήσει διευκρινίσεις από το υπουργείο μεταφορών εδώ και 15 μέρες και φυσικά κανένας δεν μου έχει απαντήσει, ούτε καν με κάποιο πρωτόκολλο. Έχω στείλε email στα: [email protected], [email protected] [email protected] [email protected] στις 25/2/2022. Σε διάφορα τηλεφωνήματα που έχω κάνει, έτυχε να μιλήσω με κάποιον κύριο από τη μηχανογράφηση του GOV, οποίος μου ανέφερε πως το όχημα μου (σύμφωνα με το φύλλο συμμόρφωσης του αυτοκινήτου που δεν έχει κανένας ιδιώτης στα χέρια του!), το όχημα έχει: κατά WLTP έχει 50 γρ. CO2 / χλμ κατά NEDC έχει 46 γρ. CO2 / χλμ. Θέλω να αναφέρω πως: 1) η άδεια και συγκεκριμένα στο πεδίο V7 που αναγράφονται οι ρύποι, το νούμερο είναι 46 2) η ιστοσελίδα https://electric-vehicles.services.gov.gr/ δεν αναφέρει πουθενά τη μέτρηση WLTP. 3) Ακόμα κι έτσι όμως όταν λέμε έως 50 εννοούμε και 50. Πχ όταν λέμε στα τέλη κυκλοφορίας έως 1300, πιάνει και τα 1300. Ή ακόμα και στα εισοδήματα… όταν λέμε έως 10.000 ευρώ, εννοούμε και τα τα 10.000€ Είναι καθαρά μηχανογραφικό λάθος το οποίο ο μηχανογράφος που έφτιαξε το πρόγραμμα, δεν έβαλα " <= " , αλλά μόνο το " < " Δυστυχώς απάντηση καμιά εδώ και 15 μέρες....
korakios Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, stefan123 είπε Το σημα τι πλεονεκτηματα δίνει; ;; 1 ώρα πριν, xakou είπε δωρεάν θέσεων στάθμευσης για Η/Ο μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως 50 γρ. CO2/χλμ 1 ώρα πριν, xakou είπε Έχω ζητήσει διευκρινίσεις από το υπουργείο μεταφορών εδώ και 15 μέρες και φυσικά κανένας δεν μου έχει απαντήσει, ούτε καν με κάποιο πρωτόκολλο. Έχω στείλε email στα: [email protected], [email protected] [email protected] [email protected] στις 25/2/2022. ψάξου με Συνήγορο του Πολίτη μήπως μπορεί να εμπλακεί https://www.synigoros.gr/?i=stp.el.faq_parembasi#fi26893 Αναφορά σε κείμενο Ο Συνήγορος του Πολίτη δεν διαμεσολαβεί εάν δεν παρέλθει η εκ του νόμου προβλεπόμενη προθεσμία απάντησης από την Διοίκηση [κατά κανόνα, και αν δεν προβλέπονται ειδικότερες προθεσμίες, η προθεσμία αυτή είναι πενήντα (50) ημέρες, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 2690/1999, «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας»]. Πριν την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής δεν υφίσταται φαινόμενο παράνομης δράσης ή κακοδιοίκησης για την επίλυση του οποίου θα είχε την αρμοδιότητα να παρέμβει η Αρχή.
thanasis00 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, xakou είπε Είναι καθαρά μηχανογραφικό λάθος το οποίο ο μηχανογράφος που έφτιαξε το πρόγραμμα, δεν έβαλα " <= " , αλλά μόνο το " < " Δυστυχώς απάντηση καμιά εδώ και 15 μέρες.... Σχετικό άσχετο με το θέμα σου, αλλά νομίζω πως, έχοντας δουλέψει και εγώ για διάφορα gov.gr έργα, συνήθως ο μηχανογράφος ή μηχανικός λογισμικού που έγραψε τον έλεγχο, δεν αποφασίζει ο ίδιος για το αν θα είναι <= ή <, αλλά είναι ξεκάθαρα η οδηγία από τον ορισμό του νόμου ή ΚΥΑ που περιγράφει τη περίπτωσή σου. Πολύ φοβάμαι ότι αν είναι με ασάφεια ορισμένη η οδηγία, με τα ηλεκτρονικά συστήματα δύσκολα να γίνει κάποια παράκαμψη. Τώρα αν μπορείς να πας και να βρεις κάποιον από το υπουργείο μεταφορών που να αντιληφθεί το όλο ζήτημα και να μπορεί να παρακάμψει τη διαδικασία, έχε καλώς. Είναι λίγο κρίμα πάντως που υπάρχουν πάντα τόσες ασάφειες στους νόμους και ειδικά στις ΚΥΑ, πολλές φορές επίτηδες για να μπορούν να ερμηνευθούν με διάφορους τρόπους, ανάλογα τη περίσταση και ποιον βολεύει… Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από thanasis00
Burgos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Αν τα τέλη ταξινόμησης υπολογίστηκαν με έκπτωση 75% τότε μπορεί να βγάλει και σήμα. Αν η έκπτωση ήταν 50% δεν μπορεί. Πάνω σε αυτό βασίσου και συνέχισε τις πιέσεις. Βέβαια μέχρι να βγει άκρη παίζει να φτάσει Δεκέμβρης και το σήμα να μην ισχύει έτσι κι αλλιώς. Έπρεπε ίσως η αντιπροσωπεία να σου προτείνει αλλαγές εξοπλισμού για να πέσουν στα 49γρ οι ρύποι βάσει WLTP και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έτσι έκαναν σε μένα τουλάχιστον 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα