bill999r Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, eko13 είπε Στα περισσοτερα συμφωνουμε οτι στην Ελλαδα ο καθενας δηλωνει μεσιτης και ας ειναι μηχανικος, μπακαλης ή ο συγγενης του ιδιοκτητη και αυτο εχει αντικτυπο στους επαγγελματιες μεσιτες που κανουν καλα την δουλεια τους. Εγω εφυγα στο 6μηνο γιατι οντως δεν το ειχα με την πωλησεις, δεν κανουν ολοι για ολα και δεν υπηρχε και καποιο μπακ απ απο πισω... Πιο πολυ το εγραψα για να δουν οτι δεν ειναι ολα παραδεισενια και με τις τρελες προμυθιες. Παντως εκεινη την περιοδο συζητιοταν πολυ να ειναι υποχρεωτικη η αναθεση σε μεσιτη η αγοραπωλησια ακινητων και με απαγορευση τοποθετησης ενοικιαστηριων και πωλητηριων, βεβαια το εβλεπα πολυ δυσκολο να προχωρησει και τοτε και τωρα. Ας τα πάρουμε από την αρχή ξανά... Δεν είπαμε ότι κονομανε... είπαμε ότι προσπαθούν να πλουτίσουν με 2-3 αγοραπωλησίες κ να βγάλουν όσα βγάζω εγώ το χρόνο που ξεπατωνομαι...( Θα μου πεις αυτό γίνεται παντού και that's life). Το ξέρουμε ότι δεν κονομανε γτ κατά κανόνα οι περισσότεροι μεσίτες ψωμολυσανε... Κάποια στιγμή θα γίνει υποχρεωτική όπως κ σε άλλα μέρη της γης προκειμένου να πλουτίσουν συγκεκριμένα μεσιτικά στον χώρο. Ότι κ να γίνει όμως τελικά, όσα και να βγάλει ένας μεσίτης, το επάγγελμα τους μεσίτη δεν θα πάψει να αποτελεί ένα από τα πιο σιχαμενα επαγγέλματα του κόσμου,όπως κ κάθε επάγγελμα το οποίο εξασκείται από καιροσκόπους, ανεκπαίδευτους κ φιλοχρήματους τύπους οι οποίοι μέσα από ψέματα προσπαθούν να κερδίσουν αποκλειστικά αυτοί. ( Συμφωνώ ότι στην ίδια μοίρα είναι κ πολλά άλλα επαγγέλματα) Την ίδια μοίρα διαχρονικά έχει κ οποιοδήποτε επάγγελμα που στοχεύει στο νταβατζιλικι. Θα υπάρχει αλλά ο κόσμος τους σιχαίνεται... Όπως συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να υφίστανται οι τράπεζες ( νόμιμοι τοκογλύφοι) και ο κόσμος θα τις σιχαίνεται πάντα.... Γιατι;; Επειδή εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του κόσμου και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σου πάρουν τα λεφτά από την τσέπη με κάθε πιθανό και ευφάνταστο τρόπο( προμήθειες, πάγιες εντολές, προμήθεια από αγορές μέσω κάρτας κτλ). Όπως κ να το κάνουμε καμιά πουτ@ν@ δεν αγαπάει τον νταβατζη της.... Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2022 από bill999r 4 1
tsioulak Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Η συντριπτική πλειοψηφία των μεσιτών είναι ψεύτες, απατεώνες και κακοί άνθρωποι, ναι υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι σωστοί επαγγελματίες που αξίζουν τα λεφτά τους αλλά οι περισσότεροι προσπαθούν να σε κλέψουν. Τι να θυμηθώ; Μεσίτη που πήγε να μου πουλήσει σπίτι το οποίο (έλεγε) ότι ήταν καθαρό, του έδωσα προκαταβολή και όταν μπορείς μετά ο δικηγόρος μου βρήκε ότι έχει βάρη και ζητούσα πίσω την προκαταβολή δεν μου την έδινε και παραλίγο να παίξω μπουνιές μαζί του για να την πάρω πίσω. Να θυμηθώ μεσίτη η οποία προσπάθησε να με πιέσει να νοικιάσω σπίτι το οποίο είχε τρύπα στο μπάνιο η οποία ήταν κάτω από την τουαλέτα του από πάνω και από πάνω δεν έφτιαχνε τα υδραυλικά του; Και ο μεσίτης ήδη είχε προσπαθήσει να το νοικιάσει σε άλλον, του πήρε 3 ενοίκια (1 αμοιβή, 1 εγγύηση, 1 τρέχον) και δεν έδωσε πίσω καθόλου λεφτά.. κλέφτες και πάλι κλέφτες
Μακιαβέλλι Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Κακοί οι μεσίτες δεν λέω, μόνο άσχημα έχω να πω. Ένας να σου πει "κοίτα μαν αυτό το σπίτι είναι πιο μικρό από το προηγούμενο και 50€ ακριβότερο, αλλά η γειτονιά είναι ήσυχη, το ίντερνετ πάει μπάλα και πρέπει κάθε 2 του μηνός το νοίκι να είναι μέσα" Ή "Έχω άλλο ένα πιο μεγάλο ίδια τιμή στην ίδια γειτονιά, αλλά να ξέρεις παίζει υγρασία στο υπνοδωμάτιο, θα είσαι με αφυγραντήρα" δεν μου έχει τύχει. Όλοι τα πλασάρουν όλα σαν να είναι τέλεια, να πάρει την προμήθεια και να φύγει και ρίχνεις εσύ ζαριά. Το να μου δείξεις που είναι το σαλόνι και η χεστρα, προφανώς δεν είναι υπηρεσία. Το βλέπω και μόνος μου. αλλά φταίμε κι εμείς. Όταν τα θέλουμε όλα να γίνουν μαύρα να γλιτώσουμε κάνα κατοσταρικο, ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, απορρίπτουμε όποιον θέλει να πάρει αποκλειστικά το ακίνητο μας νόμιμα, ε ο μικρός μεσίτης θα αρχίσει τα ψέματα, τις παπατζες, τις απάτες και θα συμβαδίσει με την αγορά για να επιβιώσει. Φαντάζομαι τα μεγάλα κεφάλια που παίζουν μπάλα με εταιρίες, επενδυτές κλπ θα κινούνται αλλιώς. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2022 από Μακιαβέλλι 2
bill999r Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Φαντάζομαι τα μεγάλα κεφάλια που παίζουν μπάλα με εταιρίες, επενδυτές κλπ θα κινούνται αλλιώς. Μαλλον φαντάζεσαι λάθος φίλε μου... Εγώ που έχω καεί 2 φορές στο παρελθόν από μεγάλες εταιρίες (όχι μεσιτικες αλλά ασφαλιστικές) μπορώ να πω πως όταν ο κλάδος βασίζεται στην εξαπάτηση και την απατεώνια όπου κ να πας τα ίδια θα δεις....
Μακιαβέλλι Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, bill999r είπε Μαλλον φαντάζεσαι λάθος φίλε μου... Εγώ που έχω καεί 2 φορές στο παρελθόν από μεγάλες εταιρίες (όχι μεσιτικες αλλά ασφαλιστικές) μπορώ να πω πως όταν ο κλάδος βασίζεται στην εξαπάτηση και την απατεώνια όπου κ να πας τα ίδια θα δεις.... Μπορεί να φαντάζομαι λάθος. Αλλά έλεγα για μεγάλες εταιρίες που θέλουν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν ένα ακίνητο, όχι για μεγάλες μεσιτικες. Ότι ο άλλος που θέλει να αγοράσει με 1-2Μ ή να νοικιάσει με 10Κ, θα τα θέλει όλα νόμιμα και με μια καλή υπηρεσία από τον μεσίτη, γιατί θα πληρώσει και χοντρά. Στη φαντασία μου όλα αυτά βέβαια, δεν έχω εμπειρία. 1
UncleKim Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Μην πιάσουμε και τις ενοικιάσεις γιατί εκεί το βαρέλι δεν έχει πάτο. 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 @john1987 Τα είπες με το "ν" (νι) και με το "σ" (σίγμα).
Dakonblackblade Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Η σχέση παραγωγού (ιδιοκτήτη) -πωλητή (μεσίτης)- πελάτη(αγοραστής) είναι πάντα η ίδια. Γιατί να διαφέρει με το προιόν? Δε θέλετε ο αγοραστής να πληρώνει το 2% στον πωλητή? Τέλεια, ο μεσίτης θα το μετακυλήσει στον ιδιοκτήτη, πουλώντας το ακριβότερα στον αγοραστή . Καμιά φορά δεν σας καταλαβαίνω, δεν μπορείτε να πάτε την σκέψη λίγο παραπέρα? Να σκεφτείτε λίγο πιο πονηρά? Επίσης θέλετε ο πωλητής , βλέποντας εσάς τους αγοραστές να σας αρέσει ένα σπίτι, να σας προδιαθέσει αρνητικά από το να αγοράσετε λέγοντας τα αρνητικά του? Αν σας τα πει, θα τον πληρώσετε για αυτές τις πληροφορίες? Αυτός πουλάει σπίτια για να ζήσει. Ας δεν τα πουλάει και απλά σας λέει τα αρνητικά , με τι θα φάει? Με την ευγνωμοσύνη σας (λέμε τώρα)? Αφού ο κόσμος θέλει να παραμυθιάζεται , θα τον παραμυθιάσουν.Αν 1 στους 100 δεν θέλει, ε δεν πιάνονται και όλοι πελάτες. Και στην τελική , τα κίνητρα του καθενός όταν αγοράζει είναι διαφορετικά. ΓΙατί να σου πει για τα χαλασμένα υδραυλικά, αν η γυναίκα σου μπορεί να το θέλει για να είναι δίπλα στη μάνα της. Εμένα μπορεί να με ενοχλέι η ενιαία κουζίνα-σαλόνι , αλλά ο πεθερός μου μόνο τόσα μπορεί να δώσει στη γυναίκα μου για να αγοράσει ακριβώς από πάνω. Θα πάει κόντρα ο μεσίτης? Το κλείνει, λέει τα καλά , και τελειώνει εκεί το θέμα. Και καλύτερο να έχει παραδίπλα, αλλά ακριβότερο, μπορεί να μη στο δείξει για να μη σου δίνει πολλές επιλογές και δεν αποφασίσεις τίποτα στο τέλος. Ας πάτε να κάνετε πωλήσεις, και εδώ θα είμαστε να τα λέμε , για τα κριτήρια και πως αποφασίζει ο κόσμος. Ο πωλητής ιδέα δεν έχει γιατί αγοράζεις. Δίχτυ πετάει. Ότι πιάσει Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2022 από Dakonblackblade 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Γι' αυτό ακριβώς έχει ο χώρος -απόλυτα δικαιολογημένα, δυστυχώς- τη φήμη που έχει. Αν πάω να αγοράσω οτιδήποτε και ο πωλητής α) μου πει μούσια και β) θέλει να πληρωθεί ανάλογα με το πόσο αξίζει αυτό που θέλω να αγοράσω, τι εικόνα θα σχηματίσω για αυτόν τον πωλητή; Βρισκόμαστε σε ένα χώρο όπου κάθε τόσο έχουμε -απόλυτα δικαιολογημένα, δυστυχώς- καταγγελίες για αθέμιτες/παραπλανητικές διαφημίσεις από αλυσίδες ή μικρά καταστήματα, και όλοι αγανακτούμε, κι απορούμε τι κάνει το κράτος ή χειροκροτούμε όταν -με εφιαλτική καθυστέρηση- επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά μόλις πάμε στη μεσιτία, πρέπει αίφνης να δεχτούμε πως είναι πολύ φυσικό να σου λέει ο πωλητής παπάντζες γιατί κάπως πρέπει να ζήσει και μην είστε άδικοι, εξελίξτε τη σκέψη σας. 2
Ducatista Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 14 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Η σχέση παραγωγού (ιδιοκτήτη) -πωλητή (μεσίτης)- πελάτη(αγοραστής) είναι πάντα η ίδια. Γιατί να διαφέρει με το προιόν? Δε θέλετε ο αγοραστής να πληρώνει το 2% στον πωλητή? Τέλεια, ο μεσίτης θα το μετακυλήσει στον ιδιοκτήτη, πουλώντας το ακριβότερα στον αγοραστή . Καμιά φορά δεν σας καταλαβαίνω, δεν μπορείτε να πάτε την σκέψη λίγο παραπέρα? Να σκεφτείτε λίγο πιο πονηρά? Επίσης θέλετε ο πωλητής , βλέποντας εσάς τους αγοραστές να σας αρέσει ένα σπίτι, να σας προδιαθέσει αρνητικά από το να αγοράσετε λέγοντας τα αρνητικά του? Αν σας τα πει, θα τον πληρώσετε για αυτές τις πληροφορίες? Αυτός πουλάει σπίτια για να ζήσει. Ας δεν τα πουλάει και απλά σας λέει τα αρνητικά , με τι θα φάει? Με την ευγνωμοσύνη σας (λέμε τώρα)? Αφού ο κόσμος θέλει να παραμυθιάζεται , θα τον παραμυθιάσουν.Αν 1 στους 100 δεν θέλει, ε δεν πιάνονται και όλοι πελάτες. Και στην τελική , τα κίνητρα του καθενός όταν αγοράζει είναι διαφορετικά. ΓΙατί να σου πει για τα χαλασμένα υδραυλικά, αν η γυναίκα σου μπορεί να το θέλει για να είναι δίπλα στη μάνα της. Εμένα μπορεί να με ενοχλέι η ενιαία κουζίνα-σαλόνι , αλλά ο πεθερός μου μόνο τόσα μπορεί να δώσει στη γυναίκα μου για να αγοράσει ακριβώς από πάνω. Θα πάει κόντρα ο μεσίτης? Το κλείνει, λέει τα καλά , και τελειώνει εκεί το θέμα. Και καλύτερο να έχει παραδίπλα, αλλά ακριβότερο, μπορεί να μη στο δείξει για να μη σου δίνει πολλές επιλογές και δεν αποφασίσεις τίποτα στο τέλος. Ας πάτε να κάνετε πωλήσεις, και εδώ θα είμαστε να τα λέμε , για τα κριτήρια και πως αποφασίζει ο κόσμος. Ο πωλητής ιδέα δεν έχει γιατί αγοράζεις. Δίχτυ πετάει. Ότι πιάσει Για όλα αυτά που εσυ θεωρείς λογικά φίλε μου υπάρχει αυτή η εντύπωση για τους μεσίτες.... 1
Dakonblackblade Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Ducatista είπε Για όλα αυτά που εσυ θεωρείς λογικά φίλε μου υπάρχει αυτή η εντύπωση για τους μεσίτες.... Αυτά είναι λογικά ακομα και σουβλάκι να πας να αγοράσεις. Μήπως θες να σου πει το τυλιχτής ότι ο γύρος είναι προχτεσινός , να σου προτείνει καλύτερα το ακριβότερο κοτομπέικον κλπ? Θα ξαναπάς εσύ να του πεις μπράβο ή θα του δώσεις λεφτά για τις πληροφορίες που σου έδωσε? Μήπως συνεννοήσαι καλύτερα με τους μηχανικούς αυτοκινήτων? Είσαι πιο ικανοποιημένος από τις εταιρίες ενέργειας και τηλεφωνίας? Να μας πείτε δηλαδή τον τομέα με τον οποίο είστε ικανοποιημένοι, να πάρουν και οι μεσίτες κάποιο πρότυπο να ακολουθήσουν. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2022 από Dakonblackblade
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Ειλικρινά, απορώ με αυτά που διαβάζω. Ακόμη και αν δεχτούμε πως οι εταιρίες ενέργειας ή τηλεφωνίας έχουν τα ίδια χάλια με τη ζούγκλα της μεσιτίας, αυτό δεν συνιστά κανενός είδους δικαιολογία για τη ζούγκλα της μεσιτίας. Αν ο μηχανικός αυτοκινήτων, που διάβασα παραπάνω, μου πει "εντάξει τα φρένα" και τα φρένα μου βγάλουν στις δέκα μέρες πρόβλημα, δεν θα πω "αχ μωρέ, δεν φταίει, να πουλήσει ήθελε ό,τι είχε στο ράφι". Για τις εταιρίες ενέργειας ή τηλεφωνίας, πουθενά δεν έχω διαβάσει "επιχείρημα" (ο Βούδας να το κάνει, αλλά αν το χαρακτηρίσω όπως του αρμόζει θα πρέπει να ρίξω ban στον εαυτό μου) "δίχτυα ρίχνουν κι ό,τι πιάσουν, να πουλήσουν θέλουν, πώς κάνεις έτσι;" Γενικά, το "επιχείρημα" πως και οι άλλοι είναι χάλια οπότε βούλωσέ το και αποδέξου και τα δικά μου χάλια είναι συνταγή για να τελματώσουν τα πάντα και να μην υπάρξει καμία βελτίωση. Αυτό, σε συνδυασμό με το εξίσου γαργαλιστικά νεοελληνικό, "Τι, από εμένα θα ξεκινήσεις; Φτιάξε πρώτα το Α/Β/Φ/Χ/Ψ/Ω και μετά". 4
Dakonblackblade Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Απλά τονίζω, πως για να είναι τα πράγματα παντού έτσι, μάλλον έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Καλοί μεσίτες υπάρχουν , ψάξτε να τους βρείτε και πληρώστε τους. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους κλάδους, δικηγόρους, γιατρούς , μηχανικούς κλπ. κλπ. Τους καλύτερους και ακριβότερους όμως , δεν θέλουν να τους πληρώσουν οι ''πελάτες που έχουν πάντα δίκιο'' , οπότε παίρνουν στην τύχη και τους φτηνότερους και έρχονται να παραπονεθούν. Και από τα παράπονα που διαβάζω εδώ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ , πως το 60% είναι πλασματικό και πως έχουν οι αδικημένοι πελάτες το φταίξιμο όλο πάνω τους. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Εντάξει, αφού όχι απλά είσαι σίγουρος, αλλά κατέληξες και σε ποσοστό, νομίζω πως δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα