mihawk88 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μια απορία Εάν παραιτηθείς από την επί σειρά ετών εργασία σου, προσληφθείς από άλλο εργοδότη και μετά από 3 μηνες σε απολύσει, δικαιούσαι επιδομα ανεργιας 1χρονου;
Bitbit Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 9 λεπτά πριν, mihawk88 είπε Μια απορία Εάν παραιτηθείς από την επί σειρά ετών εργασία σου, προσληφθείς από άλλο εργοδότη και μετά από 3 μηνες σε απολύσει, δικαιούσαι επιδομα ανεργιας 1χρονου; Είναι η κλασσική κομπίνα που κάναν κάποιοι. Φεύγουν από τη δουλειά, βρίσκουν έναν γνωστό να τους προσλάβει για λίγες μέρες, τους απολύει και μετά λαμβάνουν σαν κύριοι το επίδομα ανεργίας. Αν και κάπου είχα διαβάσει πως κάτι τέτοια τα ελέγχουν πλέον. Αλλά και να τα ελέγχουν, με 3 μήνες εργασίας δε νομίζω να υπάρχει θέμα. Το θέμα είναι μη γίνει πρόσληψη για 5 μέρες.
mihawk88 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 19 λεπτά πριν, Bitbit είπε Είναι η κλασσική κομπίνα που κάναν κάποιοι. Φεύγουν από τη δουλειά, βρίσκουν έναν γνωστό να τους προσλάβει για λίγες μέρες, τους απολύει και μετά λαμβάνουν σαν κύριοι το επίδομα ανεργίας. Αν και κάπου είχα διαβάσει πως κάτι τέτοια τα ελέγχουν πλέον. Αλλά και να τα ελέγχουν, με 3 μήνες εργασίας δε νομίζω να υπάρχει θέμα. Το θέμα είναι μη γίνει πρόσληψη για 5 μέρες. Δεν το ήξερα ότι το κάνανε και σκόπιμα αυτό.. Πάντως είναι μια δική μου ανησυχία διότι φεύγω για κάτι καλύτερο, πάω αλλού αλλά νιώθω και μια ανασφάλεια αν μετά τους 3 μηνες σύμβασης "δεν τους κανω"
BrocasHelm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Με 3 μήνες δεν θα έχεις θέμα. Μέχρι και αρχές 2020 πρόσληψη 3 ημερών σου έδινε ταμείο (εκεί βέβαια παίζει να ήταν όλα fast track λόγω COVID). Δεν ξέρω μην έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία 2 χρόνια, λένε πλέον θα τα ελέγχουν περισσότερο, αλλά και πάλι δεν υπάρχει νόμος αλλαγμένος για τα κριτήρια ταμείου ανεργίας. Αφού το κράτος επιτρέπει ολιγοήμερες συμβάσεις, και το κριτήριο παραμένει η τελευταία διετία ή 14μηνο πριν την απόλυση ή την λήξη σύμβασης, δεν βλέπω λόγω να μην το δίνουν (ή έστω με τι αιτιολόγηση). Αλλά ξαναλέω, 3 μήνες είναι μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα