Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελη 2016 εφτιαξα ενα τιμιο pc με τη ορωτη γενια ryzen (1600x) και 1080ti, με αποκλειστικη χρηση να παιζω. Τωρα περασαν χρονια και θελω να αναβαθμισω μητρικη και επεξεργαστη σε νεα γενια αλλα προς το παρον θα κρατησω την 1080ti για τουλαχιστον 2-3 χρονια ακομα

Σε λογικα πλαισια 220-300 ευρω ποιος ειναι ο καλυτερος επεξεργαστης που μπορω να παρω αποκλειστικα για gaming και nedt gen emulation (πχ να σηκωνει red dead 1 μεσω xbox360 xenia)

Επισης εχω sffpc (node202) και θα πρεπει να εχουμε και αυτο υποψιν ωστε να κουμπωνει μεσα στο στενο κουτι η ψυκτρα που θα χωσω

Μεχρι τωρα ειχα την Cryorig C7

Δημοσ.

Οποιοσδήποτε σύγχρονος εξαπύρηνος νομίζω σε καλύπτει.

Πέτυχα video benchmark με τον 11400 και πήγαινε τρένο, που σημαίνει 5600x και 12400f θα είσαι τέλεια.

Λογικά πας για 5600x για να κρατήσεις και την ψύκτρα.

Ποιά μητρική έχεις; Μήπως αξίζει εκει πάνω να κάνεις αναβάθμιση;

Δημοσ.

Μητρικη σιγουρα θα αλλαξβ εννοειται, απλα ελεγε μηπως περαν της αλλαγης επαιζα και intel εγω ημουν αναμεσα σε 5600x και 12600k

Μηοως ryzen ομως με περισσοτερα cores παεινπιο καλα σε emulation? Δε ξερω αν αξιζει να κοιταξω και r7 η r9 αλλα ανεβαινουν πολυ τιμες

Μητρικη θα κοιταξω μολις κατασταλλαξω σε πλατφορμα. Αλλα δε θελω κατι ακριβο δε θα κανω αναβαθμισεις. Απλα να κουμοωσω τον νεο επεξεργαστη θελω

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, therock είπε

Μητρικη σιγουρα θα αλλαξβ εννοειται, απλα ελεγε μηπως περαν της αλλαγης επαιζα και intel εγω ημουν αναμεσα σε 5600x και 12600k

Μηοως ryzen ομως με περισσοτερα cores παεινπιο καλα σε emulation? Δε ξερω αν αξιζει να κοιταξω και r7 η r9 αλλα ανεβαινουν πολυ τιμες

Μητρικη θα κοιταξω μολις κατασταλλαξω σε πλατφορμα. Αλλα δε θελω κατι ακριβο δε θα κανω αναβαθμισεις. Απλα να κουμοωσω τον νεο επεξεργαστη θελω

Δεν υπάρχει η σύγκριση ανάμεσα σε 5600x και 12600k. Φυσικά ο δεύτερος είναι σκάλες ανώτερος όμως και αρκετά ακριβότερος...υπολογίζοντας μαζί τις σχετικά ακριβές μητρικές της Intel μαζί με την ανάγκη μιας καλής ψύκτρας, ξεγεύγει ακόμη περισσότερο.

Γενικά επιτομή στο gaming σήμερα είναι το 6core/12thread.

Σε αυτή την κατηγορία οι καλύτεροι που παίζουν είναι ο 5600x και ο 12400f.

Ο 5600x είναι κατά τρόπον τινά καλύτερος και λίγο πιο ακριβός, ωστόσο ισοφαρίζει κάπως την διαφορά από τις σχετικά οικονομικές μητρικές που διαθέτει η AMD.

O emulator που σε ενδιαφέρει δεν νομίζω οτι θα σκαλώνει σε κάνενα από τους 2 cpu.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα απο τα 220 στα 285 δεν ειναι τρελλη διαφορα σαν εοεξεργαστη. Αλλα οπως λες κσι δεν ειχα σκεφτει ανεβαινεις με το να αγορασεις πιο ακριβη μητρικη και ψυκτρα.

Διαφορα πχ θα εβρισκα απο τα 220 στα 320 για να πας r7 και ακομα πιο ξεκαθαρα για r9 που πανε 400 και 500 βαλε.

Ο Cryorig C7 δηλαδη μπορει να κατσει χωριε προβλημα πανω στον 5600x? Εν τω μεταξυ βλεπω πως μετα βγαλανε και καποια copper και graphene edition για αυξημενα tdp στν οτι λεγανε πως θα μπορεις να κανεις mount και δικα σου ανεμιστηρακια αλλα δε τουε βλεπω στο εμποριο και στο reddit διαβαζω πως μαλλον επεσε εξω η Cryorig

Θα κατσω να δω τωρα κανα βιντεακι με performance και κυριως να δω αν εχουν διαφορες στο emulation η παραπανω πυρηνες

Αν υποθετικα λεγαμε πως ο 12600k ειναι κλασης ανωτερος, περα απο τα 65 ευρω παραπανω για τον επεξεργαστη που θα δινα, ποσο παραπανω θα μου βγαινει μια μητρικη συν την ψυκτρα που πρεπει να παρω για να δω αν αξιζει

Ξαναλεω παντως σε μητρικη θελω οτι πιο basic. Απλα να κουμοωσω τα parts. Ουτε αναβαθμισεις σηκωνονται μεσα στη στενη κουτα που εχω ουτε θυρες χρειαζομαι καθως δεν ειναι office-productivity pc. Οτι πιο basic που δε θα μιυ βγαζει προβληματα στο να κουμπωσω επεξεργαστη ραμ gpu και m2 nvme ssd

Δημοσ.

Για μητρικες παντως που κοιταξα για ryzen βλεπω ειναι ακριβες. Πριν ειχα παρει μια απο τις πιο φθηνες, νομιζω 80 ευρω. Τωρα για B550 και miniITX πανε απο 120 ως 200. απο τα μισα λεφτα εως και οσο ο επεξεργαστης δηλαδη

https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/370855_1114897/Mini-ITX-AMD-B550.html?o=b550

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

INTEL 12400F + Asus b660i Strix 

AMD R5 5600X ( μεταχειρό <200 αν τον βρεις ) + Asus B550-I Strix

Δες συγκριτικά στον emulator που σε ενδιαφέρουν αλλά και στα ανάλογα παιχνίδια.

Περί ψύξεως ρωτάς και εδώ που έχει χιλιάδες μέλη που πιθανότατα έχουν χρησιμοποιήσει την ψύκτρα και στους 2 cpu https://www.reddit.com/r/mousereview

Αργά η γρήγορα όμως θα πρέπει να δεις τι θα κάνεις και με το ίδιο το κουτί καθώς έπίσης και οι 2σλοτες κάρτες γραφικών από δω και πέρα θα είναι παρελθόν σε οτιδήποτε πάνω από low tier * X50 * κλπ.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

INTEL 12400F + Asus b660i Strix

AMD R5 5600X ( μεταχειρό <200 αν τον βρεις ) + Asus B550-I Strix

Δες συγκριτικά στον emulator που σε ενδιαφέρουν αλλά και στα ανάλογα παιχνίδια.

Περί ψύξεως ρωτάς και εδώ που έχει χιλιάδες μέλη που πιθανότατα έχουν χρησιμοποιήσει την ψύκτρα και στους 2 cpu https://www.reddit.com/r/mousereview

Αργά η γρήγορα όμως θα πρέπει να δεις τι θα κάνεις και με το ίδιο το κουτί καθώς έπίσης και οι 2σλοτες κάρτες γραφικών από δω και πέρα θα είναι παρελθόν σε οτιδήποτε πάνω από low tier * X50 * κλπ.

Η καλυτερη ειναι αυτη που προτεινεις αλλα και η πιο ακριβη. Εγω περιμενα να βρω μητρικες 80-90-100 ευρω οπως και πριν. Οχι μια στα 120 και ολες οι αλλες κοντα 200 οσο κοστιζει και ο επεξεργαστης

Τι εννοεις για 2 σλοτ? Παιζει ακομα κανεις με SLI? Δεν εχω σκοπο να βαζω 2 καρτες γραφικων ουτως η αλλως. Απλως εχω μικρο κουτι για να το βαζω σε backpack αν θελω να το μεταφερω. Σκεφτομουν μηπως επαιζε coolermaster nr200 η κατι αλλο παλι small form factor αλλα πιστευω πως ακομα καλα ειμαι. Εχεις ευσ κατι λαλο να προτεινεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, therock είπε

Η καλυτερη ειναι αυτη που προτεινεις αλλα και η πιο ακριβη. Εγω περιμενα να βρω μητρικες 80-90-100 ευρω οπως και πριν. Οχι μια στα 120 και ολες οι αλλες κοντα 200 οσο κοστιζει και ο επεξεργαστης

Τι εννοεις για 2 σλοτ? Παιζει ακομα κανεις με SLI? Δεν εχω σκοπο να βαζω 2 καρτες γραφικων ουτως η αλλως. Απλως εχω μικρο κουτι για να το βαζω σε backpack αν θελω να το μεταφερω. Σκεφτομουν μηπως επαιζε coolermaster nr200 η κατι αλλο παλι small form factor αλλα πιστευω πως ακομα καλα ειμαι. Εχεις ευσ κατι λαλο να προτεινεις

2 slot πάχους εννοώ 

80-90-100 το ξεχνάς σε SFF - είναι niche premium κατηγορία δυστυχώς και για αρκετούς λόγους ( πχ κόστος ανάπτυξης ακριβώς επειδή ειναι όλα μικρά ) είναι και σχετικά ακριβά τα υποσυστήματα

Δημοσ.

Εννοεις πως οι ιδιες οι καρτες γραφικων δε θα χουνε μπουγιο? Οπως και να χει το κουτι που χω τωρα εχει riser και σου μεταφερει την καρτα σε αλλο σημειο του κουτιου, δε κουμπωνει απευθειας στη μητρικη

Παντως επειδη γενικα δε θελω overclocking και παραμετροποιησης, απλα προσπαθω να καταλαβω τι, παραπανω μου προσφερει να παρω μια μητρικη με σχεδον διπλασια τιμη. Δηλαδη απο τα 120 της asrock να παψ στο 200 της ROG strix

Δημοσ.
21 ώρες πριν, therock είπε

Τελη 2016 εφτιαξα ενα τιμιο pc με τη ορωτη γενια ryzen (1600x) και 1080ti, με αποκλειστικη χρηση να παιζω. Τωρα περασαν χρονια και θελω να αναβαθμισω μητρικη και επεξεργαστη σε νεα γενια αλλα προς το παρον θα κρατησω την 1080ti για τουλαχιστον 2-3 χρονια ακομα

Σε λογικα πλαισια 220-300 ευρω ποιος ειναι ο καλυτερος επεξεργαστης που μπορω να παρω αποκλειστικα για gaming και nedt gen emulation (πχ να σηκωνει red dead 1 μεσω xbox360 xenia)

Επισης εχω sffpc (node202) και θα πρεπει να εχουμε και αυτο υποψιν ωστε να κουμπωνει μεσα στο στενο κουτι η ψυκτρα που θα χωσω

Μεχρι τωρα ειχα την Cryorig C7

Εγώ θα έλεγα να μην κάνεις τίποτα...

Δεν πιστεύω ότι η διαφορά που θα δεις με την ίδια κάρτα αξίζει η αλλαγή επεξεργαστή. Καλύτερα να πάρεις καινούρια κάρτα γραφικών, τώρα πόσο θα κόβει ο επεξεργαστής πάλι θεωρώ πολύ λίγο.

Δημοσ.

Όντως, αν παίρνει αναβάθμιση το BIOS της mb για να σηκώσει τον 5600X τότε αδίκως το ψάχνεις, όπως λέει και ο φίλος από πάνω. Εκτός αν θές σώνει και καλά νέα μητρική, οπότε θα σου πρότεινα να πας στην B550I Aorus Pro AX η οποία, με βάση την προσωπική μου εμπιερία τουλάχιστον, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Δημοσ.

Αν η μητρική παίρνει zen 3, 5600x. Αλλιώς 12600k + msi pro z690-A αν έχεις το μικρόβιο της αναβάθμισης.

Btw ps3/x360/NSW emulators πιο πολλά θα κερδίσεις όσο προχωράει το project τους in the long run παρά από την αλλαγή cpu. Για παράδειγμα όταν είχε πρωτοβγεί το monster hunter rise στο switch έπαιζε μόνο στον ryujinx και βάραγα 20-25 fps με τον 3700x στο kamura village (ο 10900k/5800x άντε να είχαν 5 fps παραπάνω). Στη συνέχεια βγήκε η LDN2 με κάποια optimisations και στο ίδιο σημείο πήγα 25-30. Ε πλέον έχεις 60 ακατέβατα σχεδόν με τα τελευταία builds του yuzu.😁

Βέβαια δεν έχει και πολύ νόημα πια γιατί βγήκε το pc port και τρέχει κοντά 200 καρέ lol.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα παγωσει το θεμα αναβαθμισης, αλα βλεπω σημερα 2 μαγαζια βαλαν τον 12600 στα 160 ευρω.. Αξιζει να κανω την κινηση η θα πεσουν οι τιμες γιατι βγαινει κατι καινουριο

Στις 26/3/2022 στις 2:08 ΜΜ, ilos είπε

Αν η μητρική παίρνει zen 3, 5600x. Αλλιώς 12600k + msi pro z690-A αν έχεις το μικρόβιο της αναβάθμισης.

Btw ps3/x360/NSW emulators πιο πολλά θα κερδίσεις όσο προχωράει το project τους in the long run παρά από την αλλαγή cpu. Για παράδειγμα όταν είχε πρωτοβγεί το monster hunter rise στο switch έπαιζε μόνο στον ryujinx και βάραγα 20-25 fps με τον 3700x στο kamura village (ο 10900k/5800x άντε να είχαν 5 fps παραπάνω). Στη συνέχεια βγήκε η LDN2 με κάποια optimisations και στο ίδιο σημείο πήγα 25-30. Ε πλέον έχεις 60 ακατέβατα σχεδόν με τα τελευταία builds του yuzu.😁

Βέβαια δεν έχει και πολύ νόημα πια γιατί βγήκε το pc port και τρέχει κοντά 200 καρέ lol.

Οχι κανεναν μικροβιο δεν εχω, αλλωστε στην θηκη που εχω δε σηκωνει θερμοκρασιες και παιζεις με ολα στοκ. Αν παρω τελικα 12600 θελει οτι πιο οικονομικ σε μητρικη με βασικα features και να κρατησω τις ddr4 Μνημες μου μην αγοραζω ddr5. αντε να παρω και μια ψυκτρα αν δεν κανει η Cryorig c7

Αλλα οτι πρεπει να κανω μαλλον εντος ημερας γιατι δε ξερω ν θα κρατησει η τιμη που ειπα οτι βγαλαν τωρα για τον επεξεργαστη

EDIT: Απο οτι βλεπω η επιλογες για Minitx βαρανε κεφαλι

https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/370855_1361383/Mini-ITX-Intel-Z690.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Επεξ/σία από therock

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...