Apaleytos80 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 10 λεπτά πριν, therock είπε Δε θυμαμαι στα ποσο την εβαζε το Xmp αλλα τωρα την βλεπω στα 2133. Λιγο δεν ειναι Ripjaws V 3200 ddr4 2x8 ειναι οι μνημες Τόσο τις τρέχει στοκ 2133, ξαναβάλε το xmp. Αμα φρακάρει παλι, ρεσετ cmos και ενα στικ. Τότε θα τις πας χειροκίνητα 3200 (ρεύματα/timings κτλ) η με xmp και λίγα mvolt παραπάνω. 1
therock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Νομιζω αυτο ειναι το τελευταιο κομματι του puzzle https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=7936&PN=1&title=ab350-gaming-itx-ac-xmp-reset-on-power-loss Επειδη εγω γενικα καθε φορα που δε το χρησιμοποιω το βγαζω απο το ρευμα η εστω κλεινω το διακοπτη, και επειδη ειχα κανα χρονο να το ανοιξω, μαλλον επεσε το ρευμα απο τη μπαταρια της μητρικης και ξερυθμιστικαν οι τιμες της ram και για αυτο το χασε τελειως Το θεμα ειναι οτι απο οταν ενεργοποιησα το fastboot δε μπορω να μπω καν στα bios οσο γρηγορα και βιαια και αν παταω f2 και αν κανω clear cmos δε θυμαμαι τι αλλο ειχα ρυθμισει εκει μεσα και πρεπει να γκοογκλαρω για ωρες τοπικ πενταετιας
leros2004 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, therock είπε Νομιζω αυτο ειναι το τελευταιο κομματι του puzzle https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=7936&PN=1&title=ab350-gaming-itx-ac-xmp-reset-on-power-loss Επειδη εγω γενικα καθε φορα που δε το χρησιμοποιω το βγαζω απο το ρευμα η εστω κλεινω το διακοπτη, και επειδη ειχα κανα χρονο να το ανοιξω, μαλλον επεσε το ρευμα απο τη μπαταρια της μητρικης και ξερυθμιστικαν οι τιμες της ram και για αυτο το χασε τελειως Το θεμα ειναι οτι απο οταν ενεργοποιησα το fastboot δε μπορω να μπω καν στα bios οσο γρηγορα και βιαια και αν παταω f2 και αν κανω clear cmos δε θυμαμαι τι αλλο ειχα ρυθμισει εκει μεσα και πρεπει να γκοογκλαρω για ωρες τοπικ πενταετιας Aμα δεν έχεις κανει overclock, δεν έχεις και πολλές ρυθμίσεις να θυμάσαι. Ποιο bios έχεις τελικά ? Ότι ξελιγώθηκε η μπαταρία και σου γύρισε τις μνήμες στα 2133mhz, είναι ο λόγος που σταμάτησε το boot loop. Δοκίμασε αντι του F2 να πατάς το Del για να μπεις στο bios Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2022 από leros2004 1
therock Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Ειχα κανει καποιες ρυθμισεις περα του overclock δε θυμαμαι τωρα. Πχ sata ahci mode, custom fan curves για τη ψυκτρα του επεξεργαστη κτλ. Αλλα αφου χανει τις ρυθμισεις δε ξερω αν καποια πραματα μενουν. Πχ το fastboot πως παρεμεινε μου κανει εντυπωση Εν παση περιπτωση εβγαλα το δισκο να μη μποοταρει και σε παει μονο του στα Bios οποτε τωρα μπορω να μπω εστω και ετσι Αρα πρεπει να παρω τωρα μπαταρια για να μου κραταει τις ρυθμισεις οταν το βγαζω απο τη πριζα Ασχετο παιδια αλλα ξερει κανεις που μπορω να βρω panel header για τη μητρικη? Σε μια asus workstation που ειχα παλιοτερα ειχε μεσα ενα εργαλειακι τετοιο που σου λυνει τα χερια στονtroubleshooting Ενω τωρα πρεπει να εχω το καπακι απο το κουτι για να συνδεσω το καλουδιακινπου δινει ρετμα στο κουμπι
leros2004 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, therock είπε Ειχα κανει καποιες ρυθμισεις περα του overclock δε θυμαμαι τωρα. Πχ sata ahci mode, custom fan curves για τη ψυκτρα του επεξεργαστη κτλ. Αλλα αφου χανει τις ρυθμισεις δε ξερω αν καποια πραματα μενουν. Πχ το fastboot πως παρεμεινε μου κανει εντυπωση Εν παση περιπτωση εβγαλα το δισκο να μη μποοταρει και σε παει μονο του στα Bios οποτε τωρα μπορω να μπω εστω και ετσι Αρα πρεπει να παρω τωρα μπαταρια για να μου κραταει τις ρυθμισεις οταν το βγαζω απο τη πριζα Ασχετο παιδια αλλα ξερει κανεις που μπορω να βρω panel header για τη μητρικη? Σε μια asus workstation που ειχα παλιοτερα ειχε μεσα ενα εργαλειακι τετοιο που σου λυνει τα χερια στονtroubleshooting Ενω τωρα πρεπει να εχω το καπακι απο το κουτι για να συνδεσω το καλουδιακινπου δινει ρετμα στο κουμπι ενα κατσαβίδι χρειάζεσαι και ακουμπάς απλά τα 2 pins : 2
therock Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Ναι σωστος απλα ετσι δεν εχει κλεισιμο πρεπει να κατεβασεις διακοπτη απο τροφοδοτικο. Αν μπεις windows κανεις shutdown απο κει αλλα τωρα που μπαινω bios, χωρις το δισκο δεν υπαρχει αλλος τροπος να το κλεισω Θα το ψαξω μηπως βρω κανα γκατζετακι 1
leros2004 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 41 λεπτά πριν, therock είπε Ναι σωστος απλα ετσι δεν εχει κλεισιμο πρεπει να κατεβασεις διακοπτη απο τροφοδοτικο. Αν μπεις windows κανεις shutdown απο κει αλλα τωρα που μπαινω bios, χωρις το δισκο δεν υπαρχει αλλος τροπος να το κλεισω Θα το ψαξω μηπως βρω κανα γκατζετακι Πάλι με τον ίδιο τρόπο σβήνει, αρκεί να το κρατήσεις περισσότερη ώρα στα 2 pins 4
Apaleytos80 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 1) καλωδιάκια ρεσετ, power on κτλ https://www.aliexpress.com/item/32882179316.html 2) PCI post card (διάλεξε μια έχει διάφορες) https://www.aliexpress.com/item/1005003065195389.html 2 1
therock Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Κατι που ξεχασα να απαντησω πριν. BIOS 3.10 εχω, ενα απο τα πρωτα. Αλλα θυμαμαι δεν ειχα κανει αναβαθμισεις επειδη στα επομενα προτεινε η ιδια εταιρια να μην αναβαθμιστει η μητρικη αν δεν εχει νεοτερης γενιας επεξεργαστες συν οτι δεν επετρεπε flashback downgrade στις προηγουμενες σε περιπτωση που γινονταν ευτραπελα
leros2004 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, therock είπε Κατι που ξεχασα να απαντησω πριν. BIOS 3.10 εχω, ενα απο τα πρωτα. Αλλα θυμαμαι δεν ειχα κανει αναβαθμισεις επειδη στα επομενα προτεινε η ιδια εταιρια να μην αναβαθμιστει η μητρικη αν δεν εχει νεοτερης γενιας επεξεργαστες συν οτι δεν επετρεπε flashback downgrade στις προηγουμενες σε περιπτωση που γινονταν ευτραπελα Μμμμμμμ καλά πήγε αυτό.... Είσαι με bios του 2017 και αναρωτιέσαι γιατί έχεις θέματα ? Η εταιρεία δεν προτείνει update από την vesrion 6.00 και μετά.... Γρήγορα κάνε update τουλάχιστον μέχρι το 5.70. Προσοχή στις οδηγίες, δεν μπορείς να πας απευθείας στο 5.70... Ακολούθησε κατά γράμμα τη σειρά που θέλει Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2022 από leros2004 2
Yawning_Astronger Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Στις 26/3/2022 στις 1:36 ΜΜ, vaggos231 είπε αυτο το μαυρο πραγμα στον επεξεργαστη τι ειναι; σαν καμμενο φαινεται. Όντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα