Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, therock είπε

Δε θυμαμαι στα ποσο την εβαζε το Xmp αλλα τωρα την βλεπω στα 2133. Λιγο δεν ειναι

Ripjaws V 3200 ddr4 2x8 ειναι οι μνημες

Τόσο τις τρέχει στοκ 2133, ξαναβάλε το xmp. Αμα φρακάρει παλι, ρεσετ cmos και ενα στικ. Τότε θα τις πας χειροκίνητα 3200  (ρεύματα/timings κτλ) η  με xmp και λίγα mvolt παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω αυτο ειναι το τελευταιο κομματι του puzzle

https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=7936&PN=1&title=ab350-gaming-itx-ac-xmp-reset-on-power-loss

Επειδη εγω γενικα καθε φορα που δε το χρησιμοποιω το βγαζω απο το ρευμα η εστω κλεινω το διακοπτη, και επειδη ειχα κανα χρονο να το ανοιξω, μαλλον επεσε το ρευμα απο τη μπαταρια της μητρικης και ξερυθμιστικαν οι τιμες της ram και για αυτο το χασε τελειως

Το θεμα ειναι οτι απο οταν ενεργοποιησα το fastboot δε μπορω να μπω καν στα bios οσο γρηγορα και βιαια και αν παταω f2 και αν κανω clear cmos δε θυμαμαι τι αλλο ειχα ρυθμισει εκει μεσα και πρεπει να γκοογκλαρω για ωρες τοπικ πενταετιας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, therock είπε

Νομιζω αυτο ειναι το τελευταιο κομματι του puzzle

https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=7936&PN=1&title=ab350-gaming-itx-ac-xmp-reset-on-power-loss

Επειδη εγω γενικα καθε φορα που δε το χρησιμοποιω το βγαζω απο το ρευμα η εστω κλεινω το διακοπτη, και επειδη ειχα κανα χρονο να το ανοιξω, μαλλον επεσε το ρευμα απο τη μπαταρια της μητρικης και ξερυθμιστικαν οι τιμες της ram και για αυτο το χασε τελειως

Το θεμα ειναι οτι απο οταν ενεργοποιησα το fastboot δε μπορω να μπω καν στα bios οσο γρηγορα και βιαια και αν παταω f2 και αν κανω clear cmos δε θυμαμαι τι αλλο ειχα ρυθμισει εκει μεσα και πρεπει να γκοογκλαρω για ωρες τοπικ πενταετιας

Aμα δεν έχεις κανει overclock, δεν έχεις και πολλές ρυθμίσεις να θυμάσαι.

Ποιο bios έχεις τελικά ? 

Ότι ξελιγώθηκε η μπαταρία και σου γύρισε τις μνήμες στα 2133mhz, είναι ο λόγος που σταμάτησε το boot loop.

Δοκίμασε αντι του F2 να πατάς το Del για να μπεις στο bios

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ.

Ειχα κανει καποιες ρυθμισεις περα του overclock δε θυμαμαι τωρα. Πχ sata ahci mode, custom fan curves για τη ψυκτρα του επεξεργαστη κτλ. Αλλα αφου χανει τις ρυθμισεις δε ξερω αν καποια πραματα μενουν. Πχ το fastboot πως παρεμεινε μου κανει εντυπωση

Εν παση περιπτωση εβγαλα το δισκο να μη μποοταρει και σε παει μονο του στα Bios οποτε τωρα μπορω να μπω εστω και ετσι

Αρα πρεπει να παρω τωρα μπαταρια για να μου κραταει τις ρυθμισεις οταν το βγαζω απο τη πριζα

Ασχετο παιδια αλλα ξερει κανεις που μπορω να βρω panel header για τη μητρικη? Σε μια asus workstation που ειχα παλιοτερα ειχε μεσα ενα εργαλειακι τετοιο που σου λυνει τα χερια στονtroubleshooting

20220326_211239.jpg.4de6a38c866b1de66120a73ec4f52e34.jpg

Ενω τωρα πρεπει να εχω το καπακι απο το κουτι για να συνδεσω το καλουδιακινπου δινει ρετμα στο κουμπι

20220327_112908.jpg.f4dbd527853a3fe06d6f987e6da187e7.jpg

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, therock είπε

Ειχα κανει καποιες ρυθμισεις περα του overclock δε θυμαμαι τωρα. Πχ sata ahci mode, custom fan curves για τη ψυκτρα του επεξεργαστη κτλ. Αλλα αφου χανει τις ρυθμισεις δε ξερω αν καποια πραματα μενουν. Πχ το fastboot πως παρεμεινε μου κανει εντυπωση

Εν παση περιπτωση εβγαλα το δισκο να μη μποοταρει και σε παει μονο του στα Bios οποτε τωρα μπορω να μπω εστω και ετσι

Αρα πρεπει να παρω τωρα μπαταρια για να μου κραταει τις ρυθμισεις οταν το βγαζω απο τη πριζα

Ασχετο παιδια αλλα ξερει κανεις που μπορω να βρω panel header για τη μητρικη? Σε μια asus workstation που ειχα παλιοτερα ειχε μεσα ενα εργαλειακι τετοιο που σου λυνει τα χερια στονtroubleshooting

20220326_211239.jpg.4de6a38c866b1de66120a73ec4f52e34.jpg

Ενω τωρα πρεπει να εχω το καπακι απο το κουτι για να συνδεσω το καλουδιακινπου δινει ρετμα στο κουμπι

20220327_112908.jpg.f4dbd527853a3fe06d6f987e6da187e7.jpg

ενα κατσαβίδι χρειάζεσαι και ακουμπάς απλά τα 2 pins :

• Like 2
Δημοσ.

Ναι σωστος απλα ετσι δεν εχει κλεισιμο πρεπει να κατεβασεις διακοπτη απο τροφοδοτικο. Αν μπεις windows κανεις shutdown απο κει αλλα τωρα που μπαινω bios, χωρις το δισκο δεν υπαρχει αλλος τροπος να το κλεισω

Θα το ψαξω μηπως βρω κανα γκατζετακι

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, therock είπε

Ναι σωστος απλα ετσι δεν εχει κλεισιμο πρεπει να κατεβασεις διακοπτη απο τροφοδοτικο. Αν μπεις windows κανεις shutdown απο κει αλλα τωρα που μπαινω bios, χωρις το δισκο δεν υπαρχει αλλος τροπος να το κλεισω

Θα το ψαξω μηπως βρω κανα γκατζετακι

Πάλι με τον ίδιο τρόπο σβήνει, αρκεί να το κρατήσεις περισσότερη ώρα στα 2 pins

• Like 4
Δημοσ.

Κατι που ξεχασα να απαντησω πριν. BIOS 3.10 εχω, ενα απο τα πρωτα. Αλλα θυμαμαι δεν ειχα κανει αναβαθμισεις επειδη στα επομενα προτεινε η ιδια εταιρια να μην αναβαθμιστει η μητρικη αν δεν εχει νεοτερης γενιας επεξεργαστες συν οτι δεν επετρεπε flashback downgrade στις προηγουμενες σε περιπτωση που γινονταν ευτραπελα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, therock είπε

Κατι που ξεχασα να απαντησω πριν. BIOS 3.10 εχω, ενα απο τα πρωτα. Αλλα θυμαμαι δεν ειχα κανει αναβαθμισεις επειδη στα επομενα προτεινε η ιδια εταιρια να μην αναβαθμιστει η μητρικη αν δεν εχει νεοτερης γενιας επεξεργαστες συν οτι δεν επετρεπε flashback downgrade στις προηγουμενες σε περιπτωση που γινονταν ευτραπελα

Μμμμμμμ καλά πήγε αυτό.... 

Είσαι με bios του 2017 και αναρωτιέσαι γιατί έχεις θέματα ?

Η εταιρεία δεν προτείνει update από την vesrion 6.00 και μετά.... 

Γρήγορα κάνε update τουλάχιστον μέχρι το 5.70.

Προσοχή στις οδηγίες, δεν μπορείς να πας απευθείας στο 5.70... Ακολούθησε κατά γράμμα τη σειρά που θέλει  

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...