Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιμένω ένα πακέτο απο Αγγλία που απεστάλει με bpost. Επειδή θα πρέπει να αρχίσω τα τηλέφωνα σε τελωνεία γιατί έλειπα για καιρό ΗΠΑ και δεν είχα τηλέφωνο, ψάχνω ποιά εταιρεία αναλαμβάνει την παράδοση / εκτελωνισμό σε αποστολές που γίνονται με bpost. Είναι τα ΕΛΤΑ ή είναι κάποια courier;

Δημοσ.

Καταρχην η Bpost ειναι Βελγικη εταιρια Κουριερ. Δε ξερω αν εχει επιχειρηση στην Αγγλια αλλα ξερω οτι οι Κουριερ στην Ευρωπη εχουν συμφωνιες μεταξυ τους. Σιγουρα η Bpost εχει συμφωνια με ΕΛΤΑ οσο και με ιδιωτικη νομιζω speedex ισως και με καποια αλλη.

Φανταζομαι αναλογα το πακετο (μεγεθος) και προτεραιοτητα θα το αναλαβει καποιο κουριερ στην Ελλαδα

Δημοσ.

Κι εγώ κάτι τέτοιο κατάλαβα, ότι είναι ουσιαστικά τα βελγικά ΕΛΤΑ, και γι' αυτό με προβλημάτισε που μου έστειλαν πακέτο απο Αγγλία έτσι - λογικά έχουν παράρτημα. Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως καταλαβαίνει κάποιος τι σημαίνει ότι πήρε "διασάφηση"; :)  δεν καταλαβαίνω δηλαδή αν σημαίνει οτι πέρασε απο τελωνείο και πάει προς παράδοση (yeah, I'd wish :P) ή αν πάει να εκτελωνιστεί

image.png.d9957e3a8f0eb982c27796a103f26857.png

Επεξ/σία από blackcoatman
Δημοσ.

ναι περασε εκτελωνισμο. Αναλογα τι εχεις αγορασει ειτε απλως θα παραδωθει ειτε θα σου παραδωθει αλλα πρωτα θα πρεπει να πληρωσεις εκτελωνισμο (μη μας ρωτας ποσο εξαρταται απο το προιον και την αξια που θα κρινει ο εκτελωνιστης)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά την επόμενη μέρα μου ήρθε sms και πήγα στα ΕΛΤΑ, πλήρωσα 8.82ε (κάπου τόσο περίμενα, περίπου 30 ευρώ είχε αυτό που ήρθε). Κάποιες μέρες αργότερα μου ήρθε και ειδοποιητήριο σε χαρτί 😂 Τα γράφω αυτά ενημερωτικά μπορεί κάποιος άλλος να είχε απορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...