vlzvl Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Θέλω να ρωτήσω πως να χειριστώ μια περίπτωση που μου έχει σπάσει τα νεύρα. Μένω μόνος Αθήνα σε μικρή γκαρσιονιέρα και κανονικά κάνω κατανάλωση ρεύματος περί 180-200 Kwh τον μήνα, λίγο παραπάνω τον χειμώνα με ηλεκτρικό καλοριφέρ αλλά στο οικονομικό και λίγες ώρες. Είμαι στο φυσικό αέριο (ρεύμα) και έχω περίπου 9 μήνες στο συμβόλαιο. Μέχρι τον Ιανουάριο μου ερχόντουσαν κανονικά οι λογαριασμοί και αρκετά φθηνοί να πω την αλήθεια, ας πούμε 50-60 και άντε κανα 100άρι ο εκκαθαριστικός. Από τον Ιανουάριο και μετά σκάει ο πρώτος 290 (600 kwh/m), ο επόμενος 322 (750 kwh/m) και ο τελευταίος 471 (971 kwh/m) !! Ειδικά τον τελευταίο μήνα τον μέτρησα και έκαψα 180 kwh μετρημένα, όχι 971. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι έχει να γίνει μέτρηση από ΔΕΔΔΗΕ από τον Δεκέμβριο του 2021! Η πλάκα είναι ότι τον τελευταίο μήνα τον περασα εξαιρετικά πιο οικονομικά και πρακτικά χωρίς καλοριφέρ αφού δεν χρειάζεται και μου βαρέσανε +150 ευρώ παραπάνω! Παίζουν ζάρια με τα νούμερα, δεν καταλαβαίνω. Προχώρησα ήδη σε αμφισβήτηση λογαριασμού, τράβηξα φωτογραφίες και έστειλα e-mail στην εξυπηρέτηση που έχουν. Έχω καταλανώσει περί τις 3500 Kwh σε 9 μήνες (με βάση τον μετρητή) ενώ αυτοί με έχουν χρεώσει 5000 kwh στο ίδιο διάστημα, 1500 kwh παραπάνω. Έχω μετρήσει και δεν έχω καμιά συσκευή που μου τρώει πολλά και δεν έχω διαρροή (έκανα διακοπές). Είπαμε κρίση, είπαμε άντε 30% και 40% πάνω αλλά πάτε να γαμ%%#$ ας πούμε. Μπορεί κάποιος να προτείνει πως να χειριστώ αυτό το κλέψιμο του αιώνα? Δηλαδή πέρα από αμφισβήτηση και ίσως κανένα συνήγορο του πολίτη, τι να κάνω? αισθάνομαι ότι κάθε μέρα με κλέβουν παραπάνω και δεν θα επικοινωνήσουν εύκολα μαζί μου και εγώ θα ήθελα χθες να πάω σε άλλη εταιρεία αλλά πρέπει να εξοφλήσω πρώτα και δεν υπάρχει περίπτωση να τους δώσω 1 ευρώ όταν με έχουν χρεώσει 1500 kwh παραπάνω... Στις 24 λήγει και σύμφωνα με τους κανόνες εξυπηρέτησης απαντάνε και ενημερώνουν το πολύ μεσα σε 10 μέρες αλλά εγώ κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα. Μπορώ να τους το λήξω με τη μια και αναρωτιέμαι πόσο θαναι το πρόστιμο λόγω συμβολαίου. Πέρα από την αμφισβήτηση, τους ζήτησα και επανακαταμέτρηση και εκκαθαριστικός μόνο να μου έρχεται κάθε μήνα και να τους στέλνω την ένδειξη στο ειδικό κουτάκι απευθείας, βλακεία μου που δεν το έκανα ήδη. Καμιά ιδέα ή κανένας παθών? Ευχαριστώ Επεξ/σία 11 Απριλίου 2022 από vlzvl 2
marmagia Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Αρχικά, δίνεις εσύ μετρήσεις στην σελίδα τους και ανα δίμηνο στον δεδδηε;
vlzvl Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, marmagia είπε Αρχικά, δίνεις εσύ μετρήσεις στην σελίδα τους και ανα δίμηνο στον δεδδηε; Η μόνη φορά που έδωσα μετρήσεις ήταν στην αρχή του συμβολαίου. Από τότε δεν έχω δώσει τίποτε, ούτε στον παροχο ούτε στον ΔΕΔΔΗΕ, στο 9μηνο που είμαι συμβόλαιο... Ωστόσο παρατήρησα στον τελευταίο λογαριασμό ότι η τελευταία μέτρηση έγινε κάπου 24-12-2021.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Λάθος που δεν έδινες μονος σου μετρήσεις,θα τα είχες γλυτώσει όλα αυτα.
vlzvl Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Λάθος που δεν έδινες μονος σου μετρήσεις,θα τα είχες γλυτώσει όλα αυτα. Συμφωνώ τέρμα σε αυτό που λες αλλά έτυχε σε 2-3 χρόνια με αλλαγή σπιτιών να μην έχω κάνει κάτι αντίστοιχο οπότε δεν ασχολήθηκα ποτέ με μετρήσεις και να τα στέλνω εγώ... Έμαθα τώρα, ακριβά βέβαια, αλλά πρέπει να περιορίσω και τη ζημιά όσο πιο ανώδυνα μπορώ
marmagia Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 31 minutes ago, vlzvl said: Η μόνη φορά που έδωσα μετρήσεις ήταν στην αρχή του συμβολαίου. Από τότε δεν έχω δώσει τίποτε, ούτε στον παροχο ούτε στον ΔΕΔΔΗΕ, στο 9μηνο που είμαι συμβόλαιο... Ωστόσο παρατήρησα στον τελευταίο λογαριασμό ότι η τελευταία μέτρηση έγινε κάπου 24-12-2021. προφανώς ο δεδδηέ έβγαλε έναντι στα κουτουρού με βάση τις ιστορικές καταναλώσεις των προηγούμενων ενοικιαστών. Δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω τι γίνεται στην περίπτωση αυτή που ζητάς ουσιαστικά επανέκδοση λογαριασμού με σωστές καταναλώσεις αλλά στο μέλλον δίνει εσύ μήνα μήνα απο το my account της φυσικό αέριο και κάθε 2 μηνες στην σελίδα του δεδδηε να βγαινει εκκαθαριστικός
vlzvl Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 10 λεπτά πριν, marmagia είπε προφανώς ο δεδδηέ έβγαλε έναντι στα κουτουρού με βάση τις ιστορικές καταναλώσεις των προηγούμενων ενοικιαστών. Δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω τι γίνεται στην περίπτωση αυτή που ζητάς ουσιαστικά επανέκδοση λογαριασμού με σωστές καταναλώσεις αλλά στο μέλλον δίνει εσύ μήνα μήνα απο το my account της φυσικό αέριο και κάθε 2 μηνες στην σελίδα του δεδδηε να βγαινει εκκαθαριστικός σε ευχαριστώ. Σίγουρα θα δίνω από εδώ και πέρα κάθε μήνα τις μετρήσεις μου στον πάροχο αλλά δεν ήξερα ότι τα στέλνεις και στον ΔΕΔΔΗΕ. Οπότε κάθε 2μηνο και στον ΔΕΔΔΗΕ. Εγώ θα πω στον ΔΕΔΔΗΕ να βγαίνει εκκαθαριστικός συντομότερα? νόμιζα ότι με τον πάροχο πρέπει να κάνω κάτι..
Alessionew Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 25 λεπτά πριν, vlzvl είπε σε ευχαριστώ. Σίγουρα θα δίνω από εδώ και πέρα κάθε μήνα τις μετρήσεις μου στον πάροχο αλλά δεν ήξερα ότι τα στέλνεις και στον ΔΕΔΔΗΕ. Οπότε κάθε 2μηνο και στον ΔΕΔΔΗΕ. Εγώ θα πω στον ΔΕΔΔΗΕ να βγαίνει εκκαθαριστικός συντομότερα? νόμιζα ότι με τον πάροχο πρέπει να κάνω κάτι.. O ΔΕΔΔΗΕ ειναι ο μονος υπευθυνος. Η εταιρεια απλα παιρνει τις ενδειξεις απο το διαχειριστη και τις τιμολογει, τιποτα αλλο. Οποτε δωσε ενδειξη στο δεδδηε καθε 2μηνο για να εισαι μια χαρα ή απο το σαιτ του φυσικου αεριου, εγω απο εκει δινω καθε μηνα, και δεν πληρωνω ποτε εναντι
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 41 λεπτά πριν, marmagia είπε προφανώς ο δεδδηέ έβγαλε έναντι στα κουτουρού με βάση τις ιστορικές καταναλώσεις των προηγούμενων ενοικιαστών. Δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω τι γίνεται στην περίπτωση αυτή που ζητάς ουσιαστικά επανέκδοση λογαριασμού με σωστές καταναλώσεις αλλά στο μέλλον δίνει εσύ μήνα μήνα απο το my account της φυσικό αέριο και κάθε 2 μηνες στην σελίδα του δεδδηε να βγαινει εκκαθαριστικός Μου το έκαναν και εμένα απο τον Μάη του 20 μέχρι τέλος του 20 έβαζαν ότι να είναι,πάντα πιο ψηλά απο το ρολόι.Οπότε άρχισα να δίνω ένδειξη ,και επειδή η ένδειξη που είχαν ήταν μεγαλύτερη απο του ρολογιού απλά έδινα την τελευταία καταγεγραμμένη άρα και μηδενική διαφορά.Πέρασε πάνω απο χρόνος για να έρθει στα ίσια του.Και συνεχίζω να την δίνω . 31 λεπτά πριν, vlzvl είπε σε ευχαριστώ. Σίγουρα θα δίνω από εδώ και πέρα κάθε μήνα τις μετρήσεις μου στον πάροχο αλλά δεν ήξερα ότι τα στέλνεις και στον ΔΕΔΔΗΕ. Οπότε κάθε 2μηνο και στον ΔΕΔΔΗΕ. Εγώ θα πω στον ΔΕΔΔΗΕ να βγαίνει εκκαθαριστικός συντομότερα? νόμιζα ότι με τον πάροχο πρέπει να κάνω κάτι.. https://deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/kataxorisi-endeikseon-metriti/
vlzvl Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μου το έκαναν και εμένα απο τον Μάη του 20 μέχρι τέλος του 20 έβαζαν ότι να είναι,πάντα πιο ψηλά απο το ρολόι.Οπότε άρχισα να δίνω ένδειξη ,και επειδή η ένδειξη που είχαν ήταν μεγαλύτερη απο του ρολογιού απλά έδινα την τελευταία καταγεγραμμένη άρα και μηδενική διαφορά.Πέρασε πάνω απο χρόνος για να έρθει στα ίσια του.Και συνεχίζω να την δίνω . https://deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/kataxorisi-endeikseon-metriti/ χμμ κατάλαβα... αναρωτιέμαι, αν εγώ παίρνω τέτοιους λογαριασμού έναντι και 500% πάνω ήδη, μήπως με συμφέρει τελικά να πληρώσω για καταγγελία και να τελειώνω μέχρι να έρθει στα ίσα του, όπως λες.... γιατί αναρωτιέμαι μήπως ο επόμενος έρθει 1000 έτσι όπως πάει...
marmagia Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 15 minutes ago, vlzvl said: χμμ κατάλαβα... αναρωτιέμαι, αν εγώ παίρνω τέτοιους λογαριασμού έναντι και 500% πάνω ήδη, μήπως με συμφέρει τελικά να πληρώσω για καταγγελία και να τελειώνω μέχρι να έρθει στα ίσα του, όπως λες.... γιατί αναρωτιέμαι μήπως ο επόμενος έρθει 1000 έτσι όπως πάει... το θέμα είναι οτι σε βγάζει εκτός προυπολογισμού. Αν δεν δημιουργεί πρόβλημα αυτό δεν φαντάζομαι οτι θα έχεις κάποιο άλλο θέμα. Απλά βεβαιώσου οτι δίνεις εσύ τις μετρήσεις μην συνεχίζουν να βάζουν ο,τι τους κατέβει για εναντι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα