Προς το περιεχόμενο

Ο πληθωρισμός φέρνει αυξήσεις τιμών σε υπολογιστές και πιθανώς στα κινητά


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 ώρες πριν, stsp είπε

Αποκλείεται, αυτά δεν γίνονται εδώ!

Αφού εδώ είναι η  χώρα που “θάλλει η ελαία”, η χώρα που ” κατοικεί “ο εξυπνότερος λαός του κόσμου”!.

Και για να σοβαρευτώ, φυσικά και συμφωνώ.

Τα ίδια και καθόλου κολακευτικά, έγραφε 120 χρόνια πριν για τούς Έλληνες , ο σατιρικός και φαινόμενο για  την εποχή του ποιητής Γ. Σουρης, με αφορμή την τότε χρεοκοπία της Ελλάδας στο ποίημα με τίτλο “δυστυχία σου Ελλάς” αλλά και στα άλλα με τίτλο “ωχ αδερφέ” και “ δε βαριέσαι.

Λίγο αργότερα ο Άγγελος Βλάχος προσπάθησε να ωραιοποιήσει την εκόνα της Ελλάδας με το ποίημα που έφερε τον τίτλο “ η ωραία Ελλάς” στο οποίο έγραφε “..Ξεύρεις την γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα και κοκκινίζει η σταφυλή και θάλλει η ελαία;

Ω! δεν την αγνοεί κανείς, είναι η γη η Ελληνίς...»

Δεν τα κατάφερε όμως , παρά την πρόθεση του, επειδή η καθημερινότητα του πολίτη ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν της ειδυλλιακής  και της ανέμελης ζωής, που προσπαθούσε να προσδώσει στη χώρα.

Το ποίημα  διακωμωδήθηκε και, όπως γνωρίζετε, πλέον η φράση “η χωρα της φαιδράς πορτοκαλέας” χρησιμοποιείται για να δείξει μια χώρα  την οποία κανείςς δεν την παίρνει στα σοβαρά.

  • σημειώνω ότι ο Α Βλάχος, διετέλεσε κρατικός λειτουργός ( Πρεσβευτής, υπουργός, βουλευτής κλπ) και συνεπώς δεν θα μπορούσε να γράψει κάτι εναντίον της χωρας. Όπως και σήμερα άλλωστε οι πολιτικοί, μας τα παρουσιάζουν όλα ρόδινα . Aν ήταν τόσο ρόδινα 500 χιλ. νέοι επιστήμονες δεν θα είχαν μεταναστεύει. 

...συμφωνώ... το brain drain γίνεται αφενός γιατί κάποιοι πρέπει, κ.τ.λ. να επιβιώσουν και κάποιοι για τα περισσότερα χρήματα, δόξα, κ.τ.λ. που δεν το βρίσκω κακό...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 19/4/2022 στις 12:27 ΜΜ, Ghost.Dog είπε

Στο inso πάντως αρκετοί εμφανίζονται απογοητευμένοι και ανυπόμονοι από την καθυστέρηση άφιξης - στην πρεμιέρα μιλάμε τωρα - του iphone 13 PRO MAX,

no further comments

Υπάρχουν και άνθρωποι που βγάζουν χρήμα και θέλουν να το χαλάνε έτσι, όπως και άλλοι που δε βγάζουν  χρήμα και φεσωνουν κόσμο για να πάρουν ακριβά κινητά, να φτιάχνουν αυτοκίνητα 500hp κλπ και φτάνουν να μην έχουν να φάνε. 

Καθένας πράττει ανάλογα με τη λογική του. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...