Προς το περιεχόμενο

«Night in New Light»: Το Samsung Galaxy S22 Ultra και τα NFTs αλλάζουν τα δεδομένα στην τέχνη των graffiti


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η νέα καμπάνια της Samsung «Night in New Light» παρουσιάζει πώς τα έργα του street art μπορούν να «ζωντανέψουν» μέσα στο σκοτάδι και να μείνουν για πάντα διαθέσιμα στον ψηφιακό κόσμο των NFTs. Πρωταγωνιστής της νέας καμπάνιας της Samsung είναι ο street artist, Fat Cap Sprays, ο οποίος χάρη στο Samsung Galaxy S22 Ultra, μπορεί πλέον να δημιουργήσει  και να αποτυπώσει τη δουλειά του κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρουσιάζοντάς την στους 8 εκατομμύρια fans του στο TikTok.

Στο τέταρτο και τελευταίο επεισόδιο της καμπάνιας με τίτλο «Images that last forever», που κυκλοφορεί σήμερα, ο Fat Cap Sprays  ανακαλύπτει τον κόσμο των NFTs και εξερευνά τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να συνδυάσει τα έργα του σε φυσική μορφή μέσα σε αυτό το νέο ψηφιακό περιβάλλον. Ως προσωρινή μορφή τέχνης, τα graffiti μπορούν να αλλοιωθούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενώ λόγω της φύσης τους - αποτυπωμένα αποκλειστικά σε τοίχους – δεν είναι διαθέσιμα σε όλους.  Για τον διάσημο καλλιτέχνη  Fat Cap Sprays ήταν σημαντικό να βρει τρόπους να κάνει την τέχνη του πιο «ανθεκτική» στο χρόνο, ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει τους εκατομμύρια fans του σε όλο τον κόσμο που ακολουθούν την πορεία του και θαυμάζουν τη δουλειά του.

samsung.jpg.5e3fa61c5098581e01924d67cc365e49.jpg

Χάρη στη συνεργασία του με τη Samsung, ο street artist έχει την ευκαιρία να καταγράψει τη διαδικασία δημιουργίας ενός έργου στο δρόμο, αλλά και να κάνει τα σχέδιά του διαθέσιμα για πάντα online, διατηρώντας την καλλιτεχνική του κληρονομιά. Οι προηγμένες δυνατότητες κάμερας του Samsung Galaxy S22 Ultra και πιο συγκεκριμένα η λειτουργία «Nightography», που ενσωματώνεται για πρώτη φορά σε συσκευή Samsung Galaxy, επιτρέπουν τη λήψη βίντεο και φωτογραφιών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, διασφαλίζοντας υψηλή ευκρίνεια και λεπτομέρεια. Χάρη στον αισθητήρα pixel 2,4um, τον μεγαλύτερο αισθητήρα pixel που έχει δημιουργήσει η Samsung, οι φακοί του S22 Ultra απορροφούν περισσότερο φως και δεδομένα, βελτιστοποιώντας τον φωτισμό και τις λεπτομέρειες της εικόνας σε κάθε βίντεο. Η ναυαρχίδα της σειράς S22 προσφέρει, επίσης, μια μεγάλη σειρά από έξυπνες λειτουργίες και εργαλεία, επιτρέποντας ακόμα και σε ερασιτέχνες φωτογράφους να πετύχουν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. «Για μένα, η καταγραφή της διαδικασίας δημιουργίας αποτελεί μέρος της τέχνης όσο και η ίδια η τέχνη. Οι δυνατότητες νυχτερινής λήψης του S22 Ultra μου επιτρέπουν πλέον να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, σχεδιάζοντας  στο σκοτάδι χωρίς να φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να αποτυπώσω την εικόνα μετά», δηλώνει ο καλλιτέχνης. «Το S22 Ultra μου επιτρέπει να σχεδιάζω στο κινητό, προβάλλοντας τα σχέδια στο χώρο που θέλω πριν την τελική υλοποίηση».

Πέραν της καταγραφής της διαδικασίας δημιουργίας σε πραγματικό χρόνο, ο Fat Cap Sprays, χάρη στην τεχνολογία και τον ψηφιακό κόσμο των NFTs, είναι πλέον σε θέση να διατηρήσει τη δουλειά του και να την κάνει γνωστή έξω από τα όρια της πόλης του. «Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω πως αλλιώς μπορώ να κάνω τη δουλειά μου να διαρκέσει περισσότερο και πως μπορώ να τη μοιραστώ στο διαδίκτυο με τρόπους που το κοινό μου μπορεί να αλληλοεπιδρά με αυτή. Ο ψηφιακός κόσμος δίνει στην τέχνη την ευκαιρία να διατηρηθεί πολύ περισσότερο από ότι θα διατηρούταν στον φυσικό. Οι street artists κάνουν πραγματικά ενδιαφέροντα πράγματα στον χώρο του NFT και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας», εξηγεί.

Το τέταρτο επεισόδιο ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την καμπάνια της Samsung “Night in new light” που κατάφερε να μυήσει το κοινό στον κόσμο της τέχνης του δρόμου και να δώσει άλλο νόημα στις προηγμένες δυνατότητες της σειράς Samsung Galaxy S22 και του Nightography.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια Night in New Light επισκεφθείτε το https://www.samsung.com/gr/explore/photography/night-in-new-light/

Δείτε το τέταρτο βίντεο:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...