Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα insomnia,

Θέλω τις ιδέες σας για ένα gaming tower με budget γύρω στα 1500 ευρώ.

Η οθόνη που έχω: https://www.skroutz.gr/s/25725643/Dell-S2721DGFA-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz-1ms-GTG.html

Κάρτα γραφικών θέλω nvidia, και λίγο που κοίταξα μου άρεσε στα benchmarks η 2060s αλλά είναι κάπως παλιά πλέον.

Σκέφτομαι αν αξίζει να αγοράσω σύστημα χωρίς gpu και να την παλέψω λίγους μήνες με την RX470 που έχω τώρα, να δω αν θα πέσουν οι τιμές που ακούγεται, για να πάω σε κάποια καλύτερη gpu στα ίδια χρήματα. Αυτή τη στιγμή είμαι σε pc του 2009 οπότε και την gpu να κρατήσω μόνο πιστεύω θα δω μεγάλη βελτίωση.

Τέλος να αναφέρω ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με συναρμολόγηση, οπότε είτε θα πρέπει να έρθει έτοιμο ή αν έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα που αναλαμβάνει συναρμολόγηση αν του πας τα κομμάτια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις!

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η οθονη ειναι πολυ δυνατη για οτιδηποτε κατω απο 3080

περιμενε να πεσουν κι αλλο οι τιμες ,δεν αξιζει 3070 για 1440p 165hz

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dsi44 είπε

η οθονη ειναι πολυ δυνατη για οτιδηποτε κατω απο 3080

περιμενε να πεσουν κι αλλο οι τιμες ,δεν αξιζει 3070 για 1440p 165hz

Το φοβόμουν αυτό. Έχω επίσης μιά δεύτερη dell 24άρα 1080 dual screen, δεν ξέρω αν επηρεάζει και αυτό την επιλογή gpu. Στα πόσα θα έλεγες αξίζει η 3080, 800 κοντά;

Δημοσ.

Η οθόνη υποστηρίζει gsync και η nvidia έχει dlss. 3060ti-3070-3070ti είναι υπερκομπλε για την ανάλυση. Μη γράφετε κουτουραδες.

• Like 3
Δημοσ.

MSI GeForce RTX 3080 10GB ~ 960 eur
MSI B450 Tomahawk Max II ~ 70 eur
Ryzen 5600 ~ 195 eur
2x8 Ram - 3200 mhz (ballistix) ~ 67 eur
MSI MPG A750GF 750W ~ 85 eur
Kingston NV1 SSD 1TB M.2 ~ 84 eur
Kolink Stronghold ~ 45 eur

Ξεπερνάμε το budget για λίγο

Φυσικά κόψαμε από παντού για να χωρέσει η 3080.

Για να μείνεις εντός βάζεις 3060 ti αλλά χάνεις 25%-30% απόδοση σε 1440p (χωρίς RT πάντα)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 1500 φτιάχνεις(σχεδόν) οτι θες.

Ξεκαθάρισε τι είναι πιο σημαντικό για σένα στο μηχάνημα, αν θες περισσότερη βοήθεια πες τι παιχνίδια παίζεις και τι στόχους έχεις σε quality/fps

https://www.techspot.com/review/2305-amd-radeon-rx-6600-xt/

Δες το παραπάνω συγκριτικό. Είναι review της 6600 xt έχει όμως συγκριτικά με άλλες κάρτες που δίνουν μια πολύ καλή εικόνα.

Αν σκεφτείς οτι τα περισσότερα παιχνίδια που παρουσιάζει σε 2k, είναι με ultra quality, υπολογίζοντας ως ευχάριστη εμπειρία τα 60fps τότε ακόμη και μια 2060 super είναι οριακά καλή (σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται).

Βάσει του budget που διαθέτεις, η πιο λογική αναλογία στα μάτια μου είναι  να δώσεις τα ~800 για κάρτα και τα ρέστα στο υπόλοιπο hardware.

3070ti θεωρώ πιο λογική επιλογή ώστε να μην πάρεις "τσίπικο" το υπόλοιπο hardware.

Να μπορείς να βάλεις ένα σωστό airflow κουτί

ένα - τουλάχιστον - gold 750w psu

μια "σωστή" μητρική (b550) με ένα σωστό επεξεργαστή (5600x) και μια after market ψύκτρα καθώς μιλάμε για gaming.

1440p_Average.png.24e3f27a0b70e3312fc22e29ff7a2259.png

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να υπερβεί το budget. Χωράει και η 3070 και η 3070ti. Η μόνη παραχώρηση είναι να βάλει μόνος του τη GPU παίρνοντας την από το πρώτο κατάστημα που θα τη βρει φθηνοτερα. Όλο το υπόλοιπο να στηθεί από kavatza η priveshop ή quick shop ή κάποιο άλλο με καλές τιμές overall που στήνει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κι εγω ετσι πιστευω,θα πρεπει να φτασει το 800αρι για καρτα.Μην ξεχνατε ειναι ηδη 2 χρονια στην  αγορα οι 3000

αν μπορει να περιμενει μηπως αυγουστο πεσει εκει η 3080

Επεξ/σία από dsi44
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις πέρα του να μπορεί να παίζει κάθε game στην οθόνη αυτή πάνω απο 60fps. Σαν game, escape from tarkov με ενδιαφέρει το οποίο έχω ακούσει ότι είναι cpu heavy. Δεν θα ήθελα να πάω all-in στην gpu και να κόψω απο τα άλλα, δίνω +200-300 για ένα πιο καλό σύστημα αν πιστεύετε ότι αξίζει ή περιμένω να πέσουν κάπως και οι τιμές. Θα ήθελα δηλαδή 32gb καλή ram, και μια καλή Intel cpu.

Δημοσ.

Για "ισορροπημένο" build, εντός budget, μιλάμε ανάμεσα σε 5600x vs 12400f, με τον 5600x να έρχεται ελάχιστα μπροστά στα games.

Aν πας για intel, μετά τον 12400f, πας σε 12600kf(265), μαζί με κάποια καλούτσικη ψύκτρα(+40), μια μητρική της προκοπής (~140) και 32gb(~130) ram που θες, ανεβάζεις υπερβολικά και αχρείαστα το κόστος, ψαλιδίζοντας το σημαντικότερο κομμάτι του gaming pc που είναι η gpu.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, BSOD είπε

Καλησπέρα insomnia,

Θέλω τις ιδέες σας για ένα gaming tower με budget γύρω στα 1500 ευρώ.

Η οθόνη που έχω: https://www.skroutz.gr/s/25725643/Dell-S2721DGFA-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz-1ms-GTG.html

Κάρτα γραφικών θέλω nvidia, και λίγο που κοίταξα μου άρεσε στα benchmarks η 2060s αλλά είναι κάπως παλιά πλέον.

Σκέφτομαι αν αξίζει να αγοράσω σύστημα χωρίς gpu και να την παλέψω λίγους μήνες με την RX470 που έχω τώρα, να δω αν θα πέσουν οι τιμές που ακούγεται, για να πάω σε κάποια καλύτερη gpu στα ίδια χρήματα. Αυτή τη στιγμή είμαι σε pc του 2009 οπότε και την gpu να κρατήσω μόνο πιστεύω θα δω μεγάλη βελτίωση.

Τέλος να αναφέρω ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με συναρμολόγηση, οπότε είτε θα πρέπει να έρθει έτοιμο ή αν έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα που αναλαμβάνει συναρμολόγηση αν του πας τα κομμάτια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις!

IMG_20220427_001426.jpg.461c4851bd5aa71b736a6a31dd7b808b.jpg

Νομίζω αυτοί στήνουν. Το κουτί είναι ακριβό αλλά είναι πολύ μπροστά και έτοιμο αύριο μεθαύριο να βάλεις μέσα ο,τι γουστάρεις, δες reviews. Το τροφοδοτικό είναι αστέρι, φτάνει και περισσεύει για την κάρτα μη σου πει κανένας είναι λίγο στειλ'τον για τσάι. Ρώτα τους ποια ψυκτρα έρχεται με 1700 bracket ready μέχρι 40€ και έχεις αξιοπρεπέστατο futureproof μηχάνημα. 

Δημοσ.

Μη στηνεις τωρα ηδη φαγαμε το πρωτο 6μηνο , περιμενε τελος του χρονου θα βγουν κι αλλες σειρες κοντα ειμαστε , καλοκαιρι ερχεται πηγαινε για μπανια και μετα αρχιζεις ετοιμαζεσαι , πεταμενα λεφτα αυτην την περιοδο , παρε κανα playstation να υπαρχει για την ωρα και μετα στηνεις pc

Δημοσ.
2 ώρες πριν, StumbledOnThis είπε

Οσον αφορα την οθονη επειδη την ειχα, δουλευει αψογα με 3060ti οπως εγραψε και ο radiohead.

για δωσε σε ποσα παιχνιδια εχεις 1440p 165hz αλλιως κουτουραδες οπως λεει και ο radiobrick

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...