Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, fellow insomniacs. Ποστάρω το θέμα αυτό λόγω μιας πρόσφατης πολύ κακής μου εμπειρίας σε ξενοδοχείο στην επαρχία.

Πριν λίγες μέρες έμεινα σε ένα ξενοδοχείο εκτός Αθηνών λόγω δουλειάς. Φτάνοντας είδα ότι το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο παιδιά, προφανώς είχαν πάει κάποια εκδρομή εκείνη τη μέρα. Μένοντας το μεσημέρι προς απόγευμα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το βράδυ, μετά τις 11 άρχισαν οι φασαρίες. Παιδιά κοπανούσαν πόρτες δεξιά και αριστερά, έτρεχαν σε διαδρόμους, φώναζαν, γελούσαν, γενικά χαμός. Για να μη μακρυγορώ, η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε μέχρι και τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, όπου και η υπομονή μου εξαντλήθηκε. Την επόμενη μέρα θα είχα οδήγηση πάνω των 4 ωρών και χρειαζόμουν τον ύπνο μου. 

Οπότε πάμε στις επιλογές μου:
-Κάνοντας παράπονο στη ρεσεψιόν δεν είδα ιδιαίτερη ανταπόκριση, άκουσα τα γνωστά "παιδιά είναι", "κάντε λίγο υπομονή" κλπ κλπ. 
-Το ξενοδοχείο ήταν μικρό, χωρίς ηχομόνωση, οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα μετακίνησής μου σε άλλο δωμάτιο με καλύτερη τύχη.
-Δεύτερο παράπονο στη ρεσεψιόν έβαλα τον άνθρωπο να κάνει περίπατο στους διαδρόμους και να χτυπάει πόρτες να ησυχάσουν.
-Γκαρίζοντας στο διάδρομο (ναι, δυστυχώς το έκανα) επικράτησε ησυχία για μερικά λεπτά μόνο.

Αστυνομία δεν κάλεσα. Έχει τύχει σε κανέναν κάτι αντίστοιχο;
Το θέμα είναι σοβαρό, μου έχει ξανατύχει λόγω δουλειάς (ταξιδεύω πολύ συχνά) και είναι ό,τι χειρότερο για μένα που έχω συνηθίσει να κοιμάμαι ελαφρά και με απόλυτη ησυχία.

• Confused 1
Δημοσ.

Αν ταξιδεύεις πολύ συχνά, δες μήπως σε βολέψει κάποιο sleep sound machine. Τα καλής ποιότητας καλύπτουν σχεδόν τα πάντα. Θα μπορέσεις να κοιμηθείς ακόμα και σε γεμάτο γήπεδο εν ώρα ντέρμπι.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pan05 είπε

Αν ταξιδεύεις πολύ συχνά, δες μήπως σε βολέψει κάποιο sleep sound machine. Τα καλής ποιότητας καλύπτουν σχεδόν τα πάντα. Θα μπορέσεις να κοιμηθείς ακόμα και σε γεμάτο γήπεδο εν ώρα ντέρμπι.

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ακούγεται πολύ ενδιαφέρον (και τεχνολογικό, όπως πρέπει). Ευχαριστώ για την ιδέα. Μήπως έχεις κάποιο να μου προτείνεις;

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ της LectroFan. Έχει διάφορα μοντέλα. Το είχα πάρει από amazon γιατί δεν μπορούσα να το βρω πουθενά Ελλάδα.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό το θέμα. Δεν θα κάνει τίποτα το ξενοδοχείο. Άμα φωνάξεις μετά θα έχεις και αντίποινα. Κανονικά έπρεπε να τους βάλουν χέρι οι υπεύθυνοι καθηγητές τους που ήταν εκεί, σε εμάς όταν είχαμε πάει τριήμερη δεν το κουνούσε κανένας γιατί επεβλεπαν οι καθηγητές και το βράδυ βγαίναμε κρυφά από τα δωμάτια να πάμε σε δωμάτια άλλων λέγοντας σύνθημα που είχαμε μεταξύ μας. 

Σε πολλά ξενοδοχεία γίνονται ζημιές από το ξεσάλωμα των μαθητών και ορισμένα εξ' αυτών δεν δέχονται σχολεία. 

Η λύση που πρότεινε ο προηγούμενος είναι μια πολύ καλή λύση αν ταξιδεύεις συχνά. 

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό το θέμα. Δεν θα κάνει τίποτα το ξενοδοχείο. Άμα φωνάξεις μετά θα έχεις και αντίποινα. Κανονικά έπρεπε να τους βάλουν χέρι οι υπεύθυνοι καθηγητές τους που ήταν εκεί, σε εμάς όταν είχαμε πάει τριήμερη δεν το κουνούσε κανένας γιατί επεβλεπαν οι καθηγητές και το βράδυ βγαίναμε κρυφά από τα δωμάτια να πάμε σε δωμάτια άλλων λέγοντας σύνθημα που είχαμε μεταξύ μας. 

Σε πολλά ξενοδοχεία γίνονται ζημιές από το ξεσάλωμα των μαθητών και ορισμένα εξ' αυτών δεν δέχονται σχολεία. 

Η λύση που πρότεινε ο προηγούμενος είναι μια πολύ καλή λύση αν ταξιδεύεις συχνά. 

Σωστός. Σ αυτή την περίπτωση, οι υπεύθυνοι καθηγητές κοιμόνταν του καλού καιρού (όπως τους συμφέρει)... 

Δημοσ.

Οι σχολικές εκδρομές είναι ένα θέμα που μπάζει από παντού. 100 έφηβοι που έχουν αυτοσκοπό να κάνουν φασαρία. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο δεν είναι υποχρέωση των καθηγητών να το παίζουν χωροφυλακες. Ούτε των ξενοδοχουπαλληλων. Αντιθέτως είναι υποχρέωση των αστυνομικών να το παίζουν χωροφυλακες. Έπρεπε να πεις στο ξενοδοχείο ότι θα πάρεις την αστυνομία και στη συνέχεια να την έπαιρνες. Το ξενοδοχείο ήξερε τι θα γινόταν από τη στιγμή που δέχθηκε σχολείο αλλά δεν ενδιαφέρθηκε για σένα και τους υπόλοιπους πελάτες. 

• Like 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, icyrabbit είπε

Σωστός. Σ αυτή την περίπτωση, οι υπεύθυνοι καθηγητές κοιμόνταν του καλού καιρού (όπως τους συμφέρει)... 

Δεν ειναι εύκολη για τους καθηγητές αυτή η δουλειά, δηλαδή να κάθονται σαν φυλακές και να απαγορεύουν την έξοδο από τα δωμάτια από κάποιες ώρες και μετά. Για αυτό υπάρχει και το γνωστό πρόβλημα σε κάθε σχολείο που δεν μπορούν να βρουν εύκολα καθηγητές για τις εκδρομές και όλα αποφασιζονται την τελευταία στιγμή. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ειναι εύκολη για τους καθηγητές αυτή η δουλειά, δηλαδή να κάθονται σαν φυλακές και να απαγορεύουν την έξοδο από τα δωμάτια από κάποιες ώρες και μετά. Για αυτό υπάρχει και το γνωστό πρόβλημα σε κάθε σχολείο που δεν μπορούν να βρουν εύκολα καθηγητές για τις εκδρομές και όλα αποφασιζονται την τελευταία στιγμή. 

Το γνωρίζω, και συμφωνώ μαζί σου σε αυτό. Επέτρεψέ μου όμως να σου πω πως σε αυτή την περίπτωση οι καθηγητές το μόνο που έκαναν είναι να πάνε για ύπνο. Ούτε μία παρατήρηση. Εύκολο ή δύσκολο.

Δημοσ.

Να πεις στη δουλειά σου να σου κλείνουν καλύτερο ξενοδοχείο. Κανένα σοβαρό ξενοδοχείο δεν κλείνει σχολεία, πενθήμερες κλπ.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αρνητικη αξιολογηση για να ξερουν και οι επομενοι παντως για περιοδους σχολικων εκδρομων

Αυτό έγινε πρώτο πρώτο :-)

48 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Να πεις στη δουλειά σου να σου κλείνουν καλύτερο ξενοδοχείο. Κανένα σοβαρό ξενοδοχείο δεν κλείνει σχολεία, πενθήμερες κλπ.

Έτυχε η συγκυρία έτσι. Όλα τα ξενοδοχεία κοντά στον προορισμό της δουλειάς μου ήταν κλεισμένα για κάποιο περίεργο λόγο (πριν το Πάσχα) και δεν κλείνουμε μέσω booking λόγω πολιτικής της εταιρείας. Επειδή χρειάστηκε να μείνω μια επιπλέον μέρα, έφυγα από εκεί και έκλεισα με δικά μου έξοδα μέσω booking σε διαμέρισμα σε παραλιακό χωριουδάκι όπου βρήκα την ησυχία μου.

Αυτό όμως που περιγράφω μου έχει τύχει και σε καλό ξενοδοχείο, το οποίο όμως είναι άλλη ιστορία.
Για πλάκα τη γράφω παρακάτω:
Βράδυ Τετάρτης, και ενώ έμενα ολόκληρη βδομάδα σε ξενοδοχείο χωρίς πρόβλημα, εμφανίζονται 4 πούλμαν της πυροσβεστικής. 
Τα πούλμαν ήταν γεμάτα με δόκιμους (ετών 19-21 το πολύ) και "έτυχε" στον όροφό μου να έρθουν όλα τα κορίτσια.
Ο απόλυτος χαμός το βράδυ... Το μόνο θετικό ήταν ότι οι υπεύθυνοι ήταν έξω στους διαδρόμους το βράδυ, συννενοήσιμοι και λογικοί άνθρωποι, όπως πρέπει.
Οπότε μικρό το κακό παρά την αναστάτωση.

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, icyrabbit είπε

Αυτό έγινε πρώτο πρώτο :-)

Έτυχε η συγκυρία έτσι. Όλα τα ξενοδοχεία κοντά στον προορισμό της δουλειάς μου ήταν κλεισμένα για κάποιο περίεργο λόγο (πριν το Πάσχα) και δεν κλείνουμε μέσω booking λόγω πολιτικής της εταιρείας. Επειδή χρειάστηκε να μείνω μια επιπλέον μέρα, έφυγα από εκεί και έκλεισα με δικά μου έξοδα μέσω booking σε διαμέρισμα σε παραλιακό χωριουδάκι όπου βρήκα την ησυχία μου.

Αυτό όμως που περιγράφω μου έχει τύχει και σε καλό ξενοδοχείο, το οποίο όμως είναι άλλη ιστορία.
Για πλάκα τη γράφω παρακάτω:
Βράδυ Τετάρτης, και ενώ έμενα ολόκληρη βδομάδα σε ξενοδοχείο χωρίς πρόβλημα, εμφανίζονται 4 πούλμαν της πυροσβεστικής. 
Τα πούλμαν ήταν γεμάτα με δόκιμους (ετών 19-21 το πολύ) και "έτυχε" στον όροφό μου να έρθουν όλα τα κορίτσια.
Ο απόλυτος χαμός το βράδυ... Το μόνο θετικό ήταν ότι οι υπεύθυνοι ήταν έξω στους διαδρόμους το βράδυ, συννενοήσιμοι και λογικοί άνθρωποι, όπως πρέπει.
Οπότε μικρό το κακό παρά την αναστάτωση.

Έπρεπε να σε χρεώσουν έξτρα για το οφθαλμούτρο σε αυτή τη περίπτωση.

• Confused 1
Δημοσ.

Να φανταστω στο δωματιο σου υπηρχαν μυστηριωδως συνεχεια φωτιες απο δω κι απο κει.

Δημοσ.

Τα πιο σοβαρα ξενοδοχεια δεν δεχονται σχολεια γι'αυτους τους λογους. Ζημιες, φωνες πολλη προετοιμασια κι ολα αυτα για εξευτελιστικες τιμες. Να ξερεις οτι τα δωματια σε αυτες τις περιπτωσεις πανε ολα μαζι για λογους επιβλεψης και περιορισμου των φασαριοζων πελατων. Οποτε αν ξαναβρεθεις σε τετοια θεση να ζητας αλλαγη δωματιου σε αλλο οροφο ή μακρια απο την "σχολικη" πτερυγα.

Τα ξενοδοχεια τα τελευταια 2 χρονια υπεφεραν. Οποτε πολλα απο αυτα φιλοξενουν σχολεια κοντρα στην τακτικη που ακολουθουσαν τα τελευταια χρονια πριν το χτυπημα του Covid.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...