aetos1988 Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 1 ώρα πριν, ardi21 είπε Σκεφτομαι να αλλαξω οθονη σε 2K αναλυση και εχω σχεδον καταληξει στην 7800XT γιατι μετα οι τιμες ξεφευγουν. Παιχνιδια παιζω κυριως τυπου Diablo, PoE, Lost Ark κτλ. Νομιζω θα ειμαι οκ, σωστα? Επισης εχω ενα τροφοδοτικο Corsair RM550x. Η AMD δινει minimum 700 watt για την συγκεκριμενη καρτα αλλα οι εταιρειες γενικα τα φουσκωνουν για να ειναι σιγουρες. Πιστευετε οτι θα αντεξει το τροφοδοτικο μου απο την αποψη οτι ειναι η καλη/ποιοτικη σειρα της Corsair? CPU εχω εναν Ryzen 5 7600, 2xDDR5, 1NVMe και εναν HDD για αποθηκευση. Είχα και εγώ αυτό το δίλλημα ( έχω το ίδιο τροφοδοτικό) όταν ήθελα να πάρω κάρτα. Τελικά κατέληξα στην RTX 4070 η οποία έχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Τα πράγματα είναι λίγο οριακά με την 7800XT και ήθελα να είμαι σίγουρος. Για να μην μπαίνεις σε έξοδα, μπορείς να δοκιμάσεις με το υπάρχον τροφοδοτικό και αν έχεις θέματα τότε αναγκαστικά το αλλάζεις και αυτό. Δες και αυτό για να σε βοηθήσει: https://www.igorslab.de/en/powercolor-rx-7800xt-hellhound-spectral-white-review-very-special-very-white-and-very-quiet/8/ 1
John_on_PC Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, ardi21 said: Σκεφτομαι να αλλαξω οθονη σε 2K αναλυση και εχω σχεδον καταληξει στην 7800XT γιατι μετα οι τιμες ξεφευγουν. Παιχνιδια παιζω κυριως τυπου Diablo, PoE, Lost Ark κτλ. Νομιζω θα ειμαι οκ, σωστα? Επισης εχω ενα τροφοδοτικο Corsair RM550x. Η AMD δινει minimum 700 watt για την συγκεκριμενη καρτα αλλα οι εταιρειες γενικα τα φουσκωνουν για να ειναι σιγουρες. Πιστευετε οτι θα αντεξει το τροφοδοτικο μου απο την αποψη οτι ειναι η καλη/ποιοτικη σειρα της Corsair? CPU εχω εναν Ryzen 5 7600, 2xDDR5, 1NVMe και εναν HDD για αποθηκευση. Το τροφοδοτικό καλό είναι. Την 7800xt μπορείς να την περιορίσεις όσον αφορά το πόσα watt καίει, περιορίζοντας το ρολόι του πυρήνα από το adrenaline. Πάντως πιστεύω ΟΚ θα είσαι. Εμένα με TX650m και 5800x3d που καίει 40w παραπάνω, δεν είχε θέμα ακόμα και με max power limit +15%, όπου καίει 310w. Προσωπικά την τρέχω στα 260w με -5% PL. Δες εδώ και βίντεο για να ρίξεις την κατανάλωση: Επεξ/σία 27 Απριλίου από John_on_PC
aetos1988 Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 5 ώρες πριν, John_on_PC είπε Το τροφοδοτικό καλό είναι. Την 7800xt μπορείς να την περιορίσεις όσον αφορά το πόσα watt καίει, περιορίζοντας το ρολόι του πυρήνα από το adrenaline. Πάντως πιστεύω ΟΚ θα είσαι. Εμένα με TX650m και 5800x3d που καίει 40w παραπάνω, δεν είχε θέμα ακόμα και με max power limit +15%, όπου καίει 310w. Προσωπικά την τρέχω στα 260w με -5% PL. Δες εδώ και βίντεο για να ρίξεις την κατανάλωση: Βέβαια πρεπει να υπολογίσεις και τα spikes τα οποία μπορεί να είναι στιγμιαία αλλα αν ξεπεράσουν τις αντοχες/ανοχές του τροφοδοτικού προκαλούν διαφορά προβλήματα όπως πχ. κολλήματα, stutters κτλ. 1
@udioTechnic@ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:14 μμ (επεξεργασμένο) Στις 27/4/2025 στις 10:26 ΠΜ, ardi21 είπε Σκεφτομαι να αλλαξω οθονη σε 2K αναλυση και εχω σχεδον καταληξει στην 7800XT γιατι μετα οι τιμες ξεφευγουν. Παιχνιδια παιζω κυριως τυπου Diablo, PoE, Lost Ark κτλ. Νομιζω θα ειμαι οκ, σωστα? Επισης εχω ενα τροφοδοτικο Corsair RM550x. Η AMD δινει minimum 700 watt για την συγκεκριμενη καρτα αλλα οι εταιρειες γενικα τα φουσκωνουν για να ειναι σιγουρες. Πιστευετε οτι θα αντεξει το τροφοδοτικο μου απο την αποψη οτι ειναι η καλη/ποιοτικη σειρα της Corsair? CPU εχω εναν Ryzen 5 7600, 2xDDR5, 1NVMe και εναν HDD για αποθηκευση. Εξαρταται την υλοποιηση εμενα η Hellhound Powercolor 230 watt και short peak στα 275 . Η corsair φηφιζεται για τα τροφοδοτικά της γενικότερα . Τωρα ο Ryzen 5 7600 με peak στα 108 watt + ας πουμε 8-10 watt αμα ενεργοποιησεις το XPO/ΧΜP + 20 watts για NVMe + 25 watts για το HDD = 438 watts με την υλοποιηση της Powercolor Hellhound . Oλα αυτα χωρίς να υπολογίσω τους ανεμιστήρες στο κουτί σου και τον επεξεργαστή cooler , Οπότε έχεις 550-438=112 watts ελεύθερα για τα φανακια που καινε το πολύ 4 Watt το ένα , και μια αεροψυξη CPU περίπου στα 10-15 watt σε πλήρης στροφές . Αμα έχεις υδρόψυξη τα υπολογίζεις 5 με 10 watts παραπάνω περιπου 20-25 watts Oπότε ναι μπορείς να το δουλέψεις με το 550 watt . Σου ξαναλεω , τα watt αυτά είναι με 100% load πραγμα που δεν γίνεται εκτός αν χρησιμοποιείς το PC σου μόνο για multitasking , converting , η για benchmarks . Οπότε αν μιλάμε καθαρα για gaming είσαι κομπλέ και έχεις καβάτζα πολυ περισσοτερα watts . Επενθυμίζω ότι το ανέλυσα με την υλοποιηση της Powercolor Hellhound . Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:17 μμ από @udioTechnic@ 1
niko13 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:54 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:54 πμ (επεξεργασμένο) Στις 27/4/2025 στις 10:26 ΠΜ, ardi21 είπε Σκεφτομαι να αλλαξω οθονη σε 2K αναλυση και εχω σχεδον καταληξει στην 7800XT γιατι μετα οι τιμες ξεφευγουν. Παιχνιδια παιζω κυριως τυπου Diablo, PoE, Lost Ark κτλ. Νομιζω θα ειμαι οκ, σωστα? Επισης εχω ενα τροφοδοτικο Corsair RM550x. Η AMD δινει minimum 700 watt για την συγκεκριμενη καρτα αλλα οι εταιρειες γενικα τα φουσκωνουν για να ειναι σιγουρες. Πιστευετε οτι θα αντεξει το τροφοδοτικο μου απο την αποψη οτι ειναι η καλη/ποιοτικη σειρα της Corsair? CPU εχω εναν Ryzen 5 7600, 2xDDR5, 1NVMe και εναν HDD για αποθηκευση. Άλλη μια πηγή να σε βοηθήσει στην απόφαση σου https://www.igorslab.de/en/radeon-rx-7800xtx-and-rx-7700xt-review/11/.Προσωπικά θα έβαζα ένα pl στην κάρτα στην χειρότερη. Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:58 πμ από niko13
kirileman Δημοσ. Σάββατο στις 11:28 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:28 πμ (επεξεργασμένο) Είπα επιτέλους να αλλάξω το "κτήνος" 970 (σαν παλιά τηλεόραση, που θες να χαλάσει για να πάρεις καινούρια και δεν χαλάει η άτιμη). Έπαθα ένα σοκ με τις τιμές, αλλά κατέληξα στην Gigabyte 7800xt oc. 500ρικο με τιμολόγιο, ήθελα και έξοδα, μου βγαίνει 410 περίπου, καλά λέω είναι. Ερωτήσεις γιατί έχω χάσει επαφή με τον χώρο των καρτών και είναι η πρώτη επαφή με AMD κάρτα: 1) Η συγκεκριμένη είναι oc, πείραξα λίγο τα fan curve στο performance>tuning και έπεσε ο θόρυβος. Δείχνει 2 θερμοκρασίες: GPU temp και GPU Hotspot temp, η 2η πιο υψηλή. Είδα σε gaming κάτι 85ρια στη 2η, εκεί τι κάνουμε; Πρέπει να φροντίσω να είναι κάτω από κάποιο όριο ή δεν μασάει; Το κουτί αερίζεται καλά, νομίζω, Corsair 4000d airflow με 3 x Phanteks T30 μπροστά και 1 πίσω (πιο ακριβά τα 4 φανάκια από το κουτί 😄). 2) 1ο game που δοκίμασα ήταν το Ghost of Tsusima και μου κράσαρε (όταν έκανα πλάγιο βηματάκι για αποφυγή). Διάβασα ότι συμβαίνει σε πολλούς. Βρήκα μια λύση με κάτι αρχεία που πέταξα στο φάκελο του exe, αλλά παίζει σε HDR mode και φαίνεται χάλια σε non HDR οθόνη. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς; Γενικά, έχει βελτιωθεί η κατάσταση με τους drivers ή τα μισα games δεν θα παίζουν; 3) Μάλλον θα αλλάξω και οθόνη κάποια στιγμή, από 1080p σε 1440p HDR. Σε gaming θα την παλέψει; 4) Θέλει στήριγμα από κάτω η κάρτα για να μην κρεμάσει; Επεξ/σία Σάββατο στις 11:30 πμ από kirileman
korakios Δημοσ. Σάββατο στις 02:32 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:32 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kirileman είπε Δείχνει 2 θερμοκρασίες: GPU temp και GPU Hotspot temp, η 2η πιο υψηλή. Πάντα τη hotspot κοιτάς 3 ώρες πριν, kirileman είπε Είδα σε gaming κάτι 85ρια στη 2η, εκεί τι κάνουμε; Πρέπει να φροντίσω να είναι κάτω από κάποιο όριο ή δεν μασάει; Το κουτί αερίζεται καλά, νομίζω, Corsair 4000d airflow με 3 x Phanteks T30 μπροστά και 1 πίσω (πιο ακριβά τα 4 φανάκια από το κουτί 😄). αν το τροφοδοτικό το έχεις να παίρνει αέρα απο το κουτί τότε βάλτο να παίρνει απο κάτω (κλασσικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι) Τα φανάκια στις GPU απο ένα σημείο και μετά κάνουν μόνο θόρυβο επομένως καλύτερα δώσε παραπάνω γκάζι στους μπροστά 85C κομπλέ είσαι , θα προτιμούσα έως 80C . Οι μνήμες πάνε πάνω απο 80C ? Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι undervolt και κόψιμο του power limit όπου θα είσαι στα ίδια τουλάχιστον , με μικρότερη κατανάλωση/θερμοκρασία . 3 ώρες πριν, kirileman είπε 3) Μάλλον θα αλλάξω και οθόνη κάποια στιγμή, από 1080p σε 1440p HDR. Σε gaming θα την παλέψει; Με Xess upscaling κομπλέ θα είσαι (μέχρι να μας τιμήσει η κόκκινη με FSR 4 lite) 3 ώρες πριν, kirileman είπε 4) Θέλει στήριγμα από κάτω η κάρτα για να μην κρεμάσει; εξαρτάται την κάρτα . Πχ εγώ που έχω την ταπεινή pulse δε χρειάζεται . Κακό δεν κάνει , πάρε με 2€ απο aliexpress 😛 Επεξ/σία Σάββατο στις 02:33 μμ από korakios 1
kirileman Δημοσ. Σάββατο στις 03:04 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:04 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, korakios said: 85C κομπλέ είσαι , θα προτιμούσα έως 80C . Οι μνήμες πάνε πάνω απο 80C ? Έπαιξα αρκετά Ghost, δεν ξεπέρασε του 79. Οι μνήμες 75. Θα δοκιμάσω και με άλλα games. Cyberpunk: Hotspot 72. Καλά είναι. Δεν έκανα καμία ρύθμιση στην κάρτα ή στα φανς του κουτιού. Με vsync και cap στα 60 fps (λόγω οθόνης), πέφτουν οι θερμοκρασίες. Επεξ/σία Σάββατο στις 04:20 μμ από kirileman
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα