Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Καλά, δεν θα έκανα εκτενή αφιερώματα. Αν έμπαινε μόνο το GOG σε φάση "ramdisk", μαζί και το optiscaler, θα μπορούσε (ή όχι) να δει το φάκελο του παιγνιδιού στο δίσκο που το έχω (δεν είναι ο συστήματος, οπότε δεν νομίζω να είναι κλειδωμένο) και να πάρει από εκεί ότι θέλει...εκτός κι αν τα απαυτώσει όλα μετά και δεν λειτουργεί στα win (χωρίς repair, τουλάχιστον).

Ο δίσκος των win είναι nvme, με 780γίγα ελεύθερα...αν φτιάξω ένα partition 500άρι, θα κάνω δουλειά με κάποια διανομή ή έχει κλειδώματα σε uefi κλπ που είχα διαβάσει κάποια στιγμή και δεν γίνεται τίποτα?

τα κλειδώματα uefi είναι όχι απλά παλιά , ούτε αρχαία χρόνια , μιλάμε για προϊστορία , αρχές του UEFI 😛

Αλλά θα πρότεινα να ξεθάψεις κανα ssd και να βάλεις το cathyOS εκεί , καθώς και τον bootloader , επιλέγοντας απο το bios (πχ F11) το που θα ξεκινάς . Απο εκεί και μετά install 2-3 παιχνίδια 

Έχω έναν 120άρι , θα τον κουμπώσω σε ένα usb3 controller και θα βάλω απο steam κανα demo  

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, 7nisiotis said:

yes

Οπότε καταλαβαίνεις ποια θα είναι η επόμενη ερώτηση.

Δλδ θα κάνουμε restart κάθε φορά πριν από κάθε game για το άνοιξε/κλείσε του? 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι καρτάρα αυτή η χελχαουντ 7800. Είχα ξεχάσει και σήμερα που πήρα το ARK για εμένα και την κόρη και το δοκίμασα στο πισι της(δεν το έβαλα τέρμα όλα, κάνα 2-3 ρυθμίσεις ένα κλικ από έπικ) είδα πάλι πόσο αθόρυβη και κρύα μένει.

Τραγικό το ARK καμία σχέση με το παλιό. Για το FSR τι να πω χάλι μαύρο λίγο που το έβαλα. Ευτυχώς, το πήρα τώρα που έστρωσαν και τα στατερ απ ότι είδα.

Επεξ/σία από Aris-leme
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

Για το FSR τι να πω χάλι μαύρο λίγο που το έβαλα.

δοκίμασε XeSS 

Απο περιέργεια δοκίμασα το FSR4 στην 7800ΧΤ και αναμενόμενα σέρνεται ...

Στα γρήγορα σε 1440p , cyberpunk (high) FSR3 quality 106fps , FSR4 quality 46fps , FSR4 performance 52fps . 

Σαν ποιότητα εννοείται πολύ καλύτερο απο XeSS , χωρίς flickering , αλλά στο τέλος του benchmark , στα φύλλα απο τα δέντρα και συγκεκριμένα στις άκρες, παραμένει flicker  . Χρειάζεται απαραίτητα native σωστή υλοποίηση . (δε βοηθάν ούτε τα dlss inputs)

Stellar blade Native very high , ανάλογα τη σκηνή FSR3 98fps , FSR4 45fps 

Σε άλλη σκηνή  FSR3 quality 166fps , FSR4 quality 63fps , FSR4 performance 66fps

Γενικά δεν έχει διαφορά σε επιδόσεις quality & performance , δείχνει πόσο overhead χάνεται σε fp8->fp16

Απο ποιότητα είναι όντως μέρα με τη νύχτα , ειδικά σε balanced και performance mode . 

Σε κάρτες πχ 7600 σίγουρα θα χάνουν ακόμα περισσότερα fps , σε rdna2 κάρτες φαντάζομαι θα είναι χάλια μαύρα ...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Κάπου σε έχασα. Λέω πόσο βγάζεις στο CP με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις που το έτρεξες για τα διάφορα FSR, χωρίς upscaling όμως.

χωρίς upscaling = FSR native 

FSR3 native 58

FSR4 native 34

edit χωρίς upscaling (τώρα το έκαψα τι ρωτούσες) ~90

bootαρα και στα windows και πάλι το ίδιο , για κάποιο λόγο αν βάλω fsr ή xess native τα fps τα σκοτώνει , εντελώς κουλό .

Το θέμα όμως είναι οτι το FSR4 σε rdna3 , δεν ....

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, korakios είπε

χωρίς upscaling = FSR native 

FSR3 native 58

FSR4 native 34

edit χωρίς upscaling (τώρα το έκαψα τι ρωτούσες) ~90

bootαρα και στα windows και πάλι το ίδιο , για κάποιο λόγο αν βάλω fsr ή xess native τα fps τα σκοτώνει , εντελώς κουλό .

Το θέμα όμως είναι οτι το FSR4 σε rdna3 , δεν ....

Αντε βγάλε άκρη...

Δημοσ.
18 hours ago, korakios said:

δοκίμασε XeSS 

Δεν έχω και τρελές απαιτήσεις, αλλά το Cyberpunk είναι απολαυστικό στην 7800xt με XeSS (καλωσήρθες 2020... ξέρω, έχω μείνει πίσω). Επίσης, μπορεί κάτι να μην κάνω καλά εγώ, αλλά με FSR έχω stuttering.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kirileman είπε

Δεν έχω και τρελές απαιτήσεις, αλλά το Cyberpunk είναι απολαυστικό στην 7800xt με XeSS (καλωσήρθες 2020... ξέρω, έχω μείνει πίσω). Επίσης, μπορεί κάτι να μην κάνω καλά εγώ, αλλά με FSR έχω stuttering.

Και το XeSS χάλια υλοποίηση έχει στο συγκεκριμένο παιχνίδι . Πάντως αν βαριέσαι το optiscaler μπορείς να αντικαταστήσεις το dll του XeSS . Δε θυμάμαι ποια έκδοση έχει , αλλά η Ιντελ το έχει βελτιώσει σημαντικά 

Δημοσ.
1 hour ago, korakios said:

Και το XeSS χάλια υλοποίηση έχει στο συγκεκριμένο παιχνίδι . Πάντως αν βαριέσαι το optiscaler μπορείς να αντικαταστήσεις το dll του XeSS . Δε θυμάμαι ποια έκδοση έχει , αλλά η Ιντελ το έχει βελτιώσει σημαντικά 

Το έχω κάνει. Μια χαρά μου φαίνεται το αποτέλεσμα οπτικά και με vsync είναι τέρμα smooth. Επαναλαμβάνω, για τα δικά μου γούστα πάντα.

Επίσης, νομίζω ότι once you go RT, you never go back. Στην επόμενη κάρτα θα το λάβω πιο σοβαρά υπόψιν, που μπορεί να αργήσει, βέβαια, γιατί παίζω τα παιχνίδια με μεγάλη καθυστέρηση.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, kirileman είπε

Το έχω κάνει. Μια χαρά μου φαίνεται το αποτέλεσμα οπτικά και με vsync είναι τέρμα smooth. Επαναλαμβάνω, για τα δικά μου γούστα πάντα.

Επίσης, νομίζω ότι once you go RT, you never go back. Στην επόμενη κάρτα θα το λάβω πιο σοβαρά υπόψιν, που μπορεί να αργήσει, βέβαια, γιατί παίζω τα παιχνίδια με μεγάλη καθυστέρηση.

για μένα το RT είναι τέλειο σε θέματα φωτισμού . Στις αντανακλάσεις , δεν ξέρω τι πίνουν οι devs , νομίζουν οτι οι δρόμοι/πεζοδρόμια/τσιμέντο είναι μεταλλικά και καθρεφτίζουν . Όπως και λακούβες με βρωμονέρια που είναι λες και έτρεξε μεταλλικό κρυσταλλοποιημένο νερό . Εκεί προτιμώ το θολώτερο ράστερ που και πάλι παραείναι έντονο . 

Δες και το βίντεο 

Spoiler

και κατέβασε το 

https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/10490?tab=description

ενεργοποιώντας το mode RT+PT . Πρακτικά έχεις path tracing χωρίς σημαντικό πέναλτι . Μακάρι να έτρεχε σε όλα τα παιχνίδια 

Α, μπορείς να κάνεις ένα τεστ ? Τρέξε το benchmark χωρίς upscaler και μετά βάλε FSR (ή XeSS) αλλά σε native . Σου σκοτώνει και σένα τα FPS ? 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...