aetos1988 Δημοσ. Κυριακή στις 12:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:21 μμ 1 ώρα πριν, ardi21 είπε Σκεφτομαι να αλλαξω οθονη σε 2K αναλυση και εχω σχεδον καταληξει στην 7800XT γιατι μετα οι τιμες ξεφευγουν. Παιχνιδια παιζω κυριως τυπου Diablo, PoE, Lost Ark κτλ. Νομιζω θα ειμαι οκ, σωστα? Επισης εχω ενα τροφοδοτικο Corsair RM550x. Η AMD δινει minimum 700 watt για την συγκεκριμενη καρτα αλλα οι εταιρειες γενικα τα φουσκωνουν για να ειναι σιγουρες. Πιστευετε οτι θα αντεξει το τροφοδοτικο μου απο την αποψη οτι ειναι η καλη/ποιοτικη σειρα της Corsair? CPU εχω εναν Ryzen 5 7600, 2xDDR5, 1NVMe και εναν HDD για αποθηκευση. Είχα και εγώ αυτό το δίλλημα ( έχω το ίδιο τροφοδοτικό) όταν ήθελα να πάρω κάρτα. Τελικά κατέληξα στην RTX 4070 η οποία έχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Τα πράγματα είναι λίγο οριακά με την 7800XT και ήθελα να είμαι σίγουρος. Για να μην μπαίνεις σε έξοδα, μπορείς να δοκιμάσεις με το υπάρχον τροφοδοτικό και αν έχεις θέματα τότε αναγκαστικά το αλλάζεις και αυτό. Δες και αυτό για να σε βοηθήσει: https://www.igorslab.de/en/powercolor-rx-7800xt-hellhound-spectral-white-review-very-special-very-white-and-very-quiet/8/ 1
John_on_PC Δημοσ. Κυριακή στις 04:17 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:17 μμ (επεξεργασμένο) 5 hours ago, ardi21 said: Σκεφτομαι να αλλαξω οθονη σε 2K αναλυση και εχω σχεδον καταληξει στην 7800XT γιατι μετα οι τιμες ξεφευγουν. Παιχνιδια παιζω κυριως τυπου Diablo, PoE, Lost Ark κτλ. Νομιζω θα ειμαι οκ, σωστα? Επισης εχω ενα τροφοδοτικο Corsair RM550x. Η AMD δινει minimum 700 watt για την συγκεκριμενη καρτα αλλα οι εταιρειες γενικα τα φουσκωνουν για να ειναι σιγουρες. Πιστευετε οτι θα αντεξει το τροφοδοτικο μου απο την αποψη οτι ειναι η καλη/ποιοτικη σειρα της Corsair? CPU εχω εναν Ryzen 5 7600, 2xDDR5, 1NVMe και εναν HDD για αποθηκευση. Το τροφοδοτικό καλό είναι. Την 7800xt μπορείς να την περιορίσεις όσον αφορά το πόσα watt καίει, περιορίζοντας το ρολόι του πυρήνα από το adrenaline. Πάντως πιστεύω ΟΚ θα είσαι. Εμένα με TX650m και 5800x3d που καίει 40w παραπάνω, δεν είχε θέμα ακόμα και με max power limit +15%, όπου καίει 310w. Προσωπικά την τρέχω στα 260w με -5% PL. Δες εδώ και βίντεο για να ρίξεις την κατανάλωση: Επεξ/σία Κυριακή στις 04:18 μμ από John_on_PC
aetos1988 Δημοσ. Κυριακή στις 10:12 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:12 μμ 5 ώρες πριν, John_on_PC είπε Το τροφοδοτικό καλό είναι. Την 7800xt μπορείς να την περιορίσεις όσον αφορά το πόσα watt καίει, περιορίζοντας το ρολόι του πυρήνα από το adrenaline. Πάντως πιστεύω ΟΚ θα είσαι. Εμένα με TX650m και 5800x3d που καίει 40w παραπάνω, δεν είχε θέμα ακόμα και με max power limit +15%, όπου καίει 310w. Προσωπικά την τρέχω στα 260w με -5% PL. Δες εδώ και βίντεο για να ρίξεις την κατανάλωση: Βέβαια πρεπει να υπολογίσεις και τα spikes τα οποία μπορεί να είναι στιγμιαία αλλα αν ξεπεράσουν τις αντοχες/ανοχές του τροφοδοτικού προκαλούν διαφορά προβλήματα όπως πχ. κολλήματα, stutters κτλ. 1
@udioTechnic@ Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 27/4/2025 στις 10:26 ΠΜ, ardi21 είπε Σκεφτομαι να αλλαξω οθονη σε 2K αναλυση και εχω σχεδον καταληξει στην 7800XT γιατι μετα οι τιμες ξεφευγουν. Παιχνιδια παιζω κυριως τυπου Diablo, PoE, Lost Ark κτλ. Νομιζω θα ειμαι οκ, σωστα? Επισης εχω ενα τροφοδοτικο Corsair RM550x. Η AMD δινει minimum 700 watt για την συγκεκριμενη καρτα αλλα οι εταιρειες γενικα τα φουσκωνουν για να ειναι σιγουρες. Πιστευετε οτι θα αντεξει το τροφοδοτικο μου απο την αποψη οτι ειναι η καλη/ποιοτικη σειρα της Corsair? CPU εχω εναν Ryzen 5 7600, 2xDDR5, 1NVMe και εναν HDD για αποθηκευση. Εξαρταται την υλοποιηση εμενα η Hellhound Powercolor 230 watt και short peak στα 275 . Η corsair φηφιζεται για τα τροφοδοτικά της γενικότερα . Τωρα ο Ryzen 5 7600 με peak στα 108 watt + ας πουμε 8-10 watt αμα ενεργοποιησεις το XPO/ΧΜP + 20 watts για NVMe + 25 watts για το HDD = 438 watts με την υλοποιηση της Powercolor Hellhound . Oλα αυτα χωρίς να υπολογίσω τους ανεμιστήρες στο κουτί σου και τον επεξεργαστή cooler , Οπότε έχεις 550-438=112 watts ελεύθερα για τα φανακια που καινε το πολύ 4 Watt το ένα , και μια αεροψυξη CPU περίπου στα 10-15 watt σε πλήρης στροφές . Αμα έχεις υδρόψυξη τα υπολογίζεις 5 με 10 watts παραπάνω περιπου 20-25 watts Oπότε ναι μπορείς να το δουλέψεις με το 550 watt . Σου ξαναλεω , τα watt αυτά είναι με 100% load πραγμα που δεν γίνεται εκτός αν χρησιμοποιείς το PC σου μόνο για multitasking , converting , η για benchmarks . Οπότε αν μιλάμε καθαρα για gaming είσαι κομπλέ και έχεις καβάτζα πολυ περισσοτερα watts . Επενθυμίζω ότι το ανέλυσα με την υλοποιηση της Powercolor Hellhound . Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από @udioTechnic@ 1
niko13 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 27/4/2025 στις 10:26 ΠΜ, ardi21 είπε Σκεφτομαι να αλλαξω οθονη σε 2K αναλυση και εχω σχεδον καταληξει στην 7800XT γιατι μετα οι τιμες ξεφευγουν. Παιχνιδια παιζω κυριως τυπου Diablo, PoE, Lost Ark κτλ. Νομιζω θα ειμαι οκ, σωστα? Επισης εχω ενα τροφοδοτικο Corsair RM550x. Η AMD δινει minimum 700 watt για την συγκεκριμενη καρτα αλλα οι εταιρειες γενικα τα φουσκωνουν για να ειναι σιγουρες. Πιστευετε οτι θα αντεξει το τροφοδοτικο μου απο την αποψη οτι ειναι η καλη/ποιοτικη σειρα της Corsair? CPU εχω εναν Ryzen 5 7600, 2xDDR5, 1NVMe και εναν HDD για αποθηκευση. Άλλη μια πηγή να σε βοηθήσει στην απόφαση σου https://www.igorslab.de/en/radeon-rx-7800xtx-and-rx-7700xt-review/11/.Προσωπικά θα έβαζα ένα pl στην κάρτα στην χειρότερη. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από niko13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα