Πέτρος Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 23 ώρες πριν, John_on_PC είπε Πάντως αν θυμάμαι καλά, εκεί χρειάζεται Bασικά υποτίθεται πως εκεί είναι σχετικά χρήσιμο, και καλά έχει καλύτερο frame pacing κλπ. FG είχα στα 10άρια, με την 6700ΧΤ, λειτουργούσε κανονικά παρά τη μη υποστήριξη HAGS εκεί (και γενικότερα). Στις 14/6/2025 στις 7:13 ΜΜ, 7nisiotis είπε test ανα τιτλο θα πρότεινα. on/off Πάρα πολύ κακό για το τίποτα (άντε, για το ελάχιστο). Στις 14/6/2025 στις 7:14 ΜΜ, ultraex2003 είπε διαφορα δεν εχω δει προσωπικα το εχω OFF Fabio FTW!
@topos Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) -ακυρο ποστ- Επεξ/σία 15 Ιουνίου από @topos
valantis123 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, @topos είπε Νομίζω πως πλέον δεν πολύ αξίζει. Αν δεν κάνω λάθος η 9060xt 16gb είναι ~10-15% πιο αργή αλλά κάνει και 100ευρω λιγότερα. Επίσης έχει και fsr4 (που πιθανώς να εξισώνει την διαφορά στο raster), είναι καλύτερη σε rt(τώρα αυτό πρακτικά σε τέτοιες κάρτες δεν ξέρω εάν έχει κάποια εφαρμογή...) Τελος, μικρότερη καταναλωση ε πολλά αλλάζουν σε 3 μήνες 🤪 Επεξ/σία 16 Ιουνίου από valantis123
@topos Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 1 hour ago, valantis123 said: ε πολλά αλλάζουν σε έ μήνες 🤪 Δίκιο έχεις, εγώ έκανα λάθος. 1
Πέτρος Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 22 λεπτά πριν, Aris-leme είπε Στο CP77 δίνει κάπου +40% σε σχέση με native, σε quality mode, με 2-3 translation layers το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς καθόλου βελτιστοποιήσεις. Αν πέσει σωστή δουλειά από τη μαμά, ένα 50+% κέρδος χαλάει κανέναν? Στη χειρότερη, μιλάμε για μια ακόμη χρονιά με την ίδια κάρτα. Αλλιώς, βγάλτε την "9080/9090ΧΤ" με 24/32 και ένα +50% στις τελικές επιδόσεις, στα 900MSRP, και μετά ότι θέλει ας γίνει (ξέρω, δεν θα βγει κάτι τέτοιο).
korakios Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 44 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Στο CP77 δίνει κάπου +40% σε σχέση με native, σε quality mode, με 2-3 translation layers το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς καθόλου βελτιστοποιήσεις. Αν πέσει σωστή δουλειά από τη μαμά, ένα 50+% κέρδος χαλάει κανέναν? Στη χειρότερη, μιλάμε για μια ακόμη χρονιά με την ίδια κάρτα. Αλλιώς, βγάλτε την "9080/9090ΧΤ" με 24/32 και ένα +50% στις τελικές επιδόσεις, στα 900MSRP, και μετά ότι θέλει ας γίνει (ξέρω, δεν θα βγει κάτι τέτοιο). μόνο σε 4Κ έχει κάποιο νόημα και μόνο για τις 7900xtx και ίσως 7900xt , έχει πάνω απο μήνα που το τεστάρανε και είχα ποστάρει . Μόνο αν η AMD φτιάξει έκδοση του FSR4 να παίζει σε fp16 (ή και int8) θα έχει επιδόσεις , η χακιά fp8->fp16 δεν αποδίδει .
Πέτρος Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 8 ώρες πριν, korakios είπε μόνο σε 4Κ έχει κάποιο νόημα και μόνο για τις 7900xtx και ίσως 7900xt , έχει πάνω απο μήνα που το τεστάρανε και είχα ποστάρει . Μόνο αν η AMD φτιάξει έκδοση του FSR4 να παίζει σε fp16 (ή και int8) θα έχει επιδόσεις , η χακιά fp8->fp16 δεν αποδίδει . Γιατί μόνο σε 4Κ? Μια χαρά δεν υποτίθεται πως είναι το FSR4 σε 1440? Υπάρχει κάποια εμφανής υποχώρηση στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος (το είδα στα γρήγορα το βίντεο, μέχρι τη μέση μόνο) σε σχέση με το FSR4 στις RDNA4? Επίσης, γιατί μόνο στις μεγάλες RDNA3? Οι 7800ΧΤ/7900GRE σε 1440, γιατί να μην ωφεληθούν αντίστοιχα? Σίγουρα δεν θα αποδίδει τόσο καλά όσο λειτουργεί στις 90χχ, αλλά εμένα για κέρδος μου κάνει, σημαντικό. Ξαναλέω, αυτό έγινε με μετάφραση πάνω σε μετάφραση, χωρίς καθόλου βελτιστοποιήσεις. Ας έχει μόνο ένα on/off, ουσιαστικά μόνο "quality mode", κι όποιος το θέλει. Θα έχει πολύ χειρότερο αντίκτυπο ένα "FSR4 lite" με χειρότερη ποιότητα εικόνας, απλά για να κρατήσει το κέρδος σε fps. 1
korakios Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε Γιατί μόνο σε 4Κ? Μια χαρά δεν υποτίθεται πως είναι το FSR4 σε 1440? Υπάρχει κάποια εμφανής υποχώρηση στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος (το είδα στα γρήγορα το βίντεο, μέχρι τη μέση μόνο) σε σχέση με το FSR4 στις RDNA4? το κέρδος του upscaling (FSR4 fp8->fp16) είναι μικρό και είναι εμφανές σε μεγάλες αναλύσεις μόνο Η ποιότητα ίδια είναι , δεν αλλάζει κάτι , το overhead είναι το θέμα που ρίχνει τα FPS 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Επίσης, γιατί μόνο στις μεγάλες RDNA3? Οι 7800ΧΤ/7900GRE σε 1440, γιατί να μην ωφεληθούν αντίστοιχα? γιατί δεν έχουν ίδιες επιδόσεις με την xtx 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Σίγουρα δεν θα αποδίδει τόσο καλά όσο λειτουργεί στις 90χχ, αλλά εμένα για κέρδος μου κάνει, σημαντικό. Ξαναλέω, αυτό έγινε με μετάφραση πάνω σε μετάφραση, χωρίς καθόλου βελτιστοποιήσεις. το proton layer δεν έχει overhead ,είναι πολύ μικρό και γιαυτό σε πολλούς τίτλους βλέπουμε και καλύτερες επιδόσεις λόγω κέρδους με τον πυρήνα του linux το fp8->fp16 είναι το πρόβλημα . Βέβαια πλέον το proton θα έχει native fp8 σε επόμενες εκδόσεις οπότε κομπλέ για τις 90ΧΧ σειρές 6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ας έχει μόνο ένα on/off, ουσιαστικά μόνο "quality mode", κι όποιος το θέλει. Θα έχει πολύ χειρότερο αντίκτυπο ένα "FSR4 lite" με χειρότερη ποιότητα εικόνας, απλά για να κρατήσει το κέρδος σε fps. πιστεύω οτι η πρακτική λύση , λόγω καλύτερης ποιότητας του FSR4 , θα είναι απο FSR3 quality να επιλέξει κάποιος FSR4 balanced . Ίσως εκεί να έχουν ίδιες επιδόσεις Θα κάνω εγκατάσταση το catchyOS αυτές τις μέρες και θα παίξω λίγο με την 7800ΧΤ να δω τι γίνεται μιας και απο github και απο dev , τα δεδομένα ήταν 30%+ πέναλτι Η AMD αποκλείεται πάντως να δώσει επιλογή επίσημα , έστω και σαν beta feature . 1
Πέτρος Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, korakios είπε το κέρδος του upscaling (FSR4 fp8->fp16) είναι μικρό και είναι εμφανές σε μεγάλες αναλύσεις μόνο Η ποιότητα ίδια είναι , δεν αλλάζει κάτι , το overhead είναι το θέμα που ρίχνει τα FPS Αν η ποιότητα παραμένει ίδια, ακόμα κι ένα 40% κέρδος που δείχνει στο βίντεο, είναι τρελό κέρδος. Το πρόβλημα στις RDNA3 είναι στο RT/ΡΤ, αυτό θα πάει τα κανονικά fps στα τάρταρα. Αν περιμένουμε με upscaling να έχει από 20fps 60, γλάρο σεβίτσε. 4 λεπτά πριν, korakios είπε γιατί δεν έχουν ίδιες επιδόσεις με την xtx Βρε ναι, αλλά με τις ΧΤΧ (και λιγότερο με τις ΧΤ), ας πούμε ότι είσαι για 4Κ. Με τις άλλες είσαι σε 1440 που έχει πάρα πολύ λιγότερες απαιτήσεις σαν base, χωρίς οι κάρτες να είναι αναλογικά τόσο πιο αδύναμες. Η 7900ΧΤΧ είναι κάπου 70-80% πάνω από την 7800ΧΤ (σε ιδανικές συνθήκες). Το 4Κ είναι +125% από το 1440. Αναλογικά θα τα πάει καλύτερα η 7800ΧΤ σε 1440 από ότι η 7900ΧΤΧ σε 4Κ. 8 λεπτά πριν, korakios είπε το proton layer δεν έχει overhead ,είναι πολύ μικρό και γιαυτό σε πολλούς τίτλους βλέπουμε και καλύτερες επιδόσεις λόγω κέρδους με τον πυρήνα του linux το fp8->fp16 είναι το πρόβλημα . Βέβαια πλέον το proton θα έχει native fp8 σε επόμενες εκδόσεις οπότε κομπλέ για τις 90ΧΧ σειρές Το proton, ναι. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έπεσαν κι άλλα από πάνω, χωρίς βελτιστοποιήσεις, χωρίς ψάξιμο, απλά σαν "proof of concept". Σίγουρα δεν θα γίνει ισάξιο το FSR4 στις RDNA3 σε σχέση με τις 4 (σε επιδόσεις, πάντα), αλλά ένα καλό κέρδος νομίζω είναι εφικτό. 10 λεπτά πριν, korakios είπε Θα κάνω εγκατάσταση το catchyOS αυτές τις μέρες και θα παίξω λίγο με την 7800ΧΤ να δω τι γίνεται μιας και απο github και απο dev , τα δεδομένα ήταν 30%+ πέναλτι Αυτή είναι η καλύτερη λύση. Από live διανομή (usb), φαντάζομαι δύσκολα μπορώ να κάνω το ίδιο, ε?
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Πέτρος είπε Γιατί μόνο σε 4Κ? Μια χαρά δεν υποτίθεται πως είναι το FSR4 σε 1440? Υπάρχει κάποια εμφανής υποχώρηση στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος (το είδα στα γρήγορα το βίντεο, μέχρι τη μέση μόνο) σε σχέση με το FSR4 στις RDNA4? Επίσης, γιατί μόνο στις μεγάλες RDNA3? Οι 7800ΧΤ/7900GRE σε 1440, γιατί να μην ωφεληθούν αντίστοιχα? Σίγουρα δεν θα αποδίδει τόσο καλά όσο λειτουργεί στις 90χχ, αλλά εμένα για κέρδος μου κάνει, σημαντικό. Ξαναλέω, αυτό έγινε με μετάφραση πάνω σε μετάφραση, χωρίς καθόλου βελτιστοποιήσεις. Ας έχει μόνο ένα on/off, ουσιαστικά μόνο "quality mode", κι όποιος το θέλει. Θα έχει πολύ χειρότερο αντίκτυπο ένα "FSR4 lite" με χειρότερη ποιότητα εικόνας, απλά για να κρατήσει το κέρδος σε fps. Θα συμφωνησω, οτι performance penalty και να εχει ακομα και αν ειναι αναμεσα σε 1440p Νative και FSR 3 Quality , παραμενει οφελος. Αυτος ειναι ο σκοπος που αγοραζουμε gpu , για να παιξουμε σε καλυτερα γραφικα. Αν λοιπον υποθεσουμε οτι ειναι κατι σαν " FSR 3 super Quality" σιγουρα πολλοι θα το προτιμησουν εναντι του Native και του FSR 3 Quality για τη καλυτερη εικονα απο FSR 3 και τα περισσοτερα FPS απο Native. Σιγουρα ολοι θα ηθελαν και περισσοτερα FPS αλλα ειναι καλυτερο απο το να μεινεις στο FSR 3. Κατι αντιστοιχο κανουμε και με Nvidia αλλα με διαφορετικο τροπο. Βαζουμε DLSS Quality αλλα εχουμε την επιλογη να πειραξουμε τη μπαρα και απο 67% να το βαλουμε πχ 80%. Xανεις FPS , κερδιζεις σε ποιοτητα . Επεξ/σία 18 Ιουνίου από BlurayMoviesGreece
korakios Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 5 ώρες πριν, Πέτρος είπε Αυτή είναι η καλύτερη λύση. Από live διανομή (usb), φαντάζομαι δύσκολα μπορώ να κάνω το ίδιο, ε? χλωμό μιας και θα πρέπει να κάνεις κάπως εγκατάσταση του παιχνιδιού / παιχνιδιών 5 ώρες πριν, Πέτρος είπε Σίγουρα δεν θα γίνει ισάξιο το FSR4 στις RDNA3 σε σχέση με τις 4 (σε επιδόσεις, πάντα), αλλά ένα καλό κέρδος νομίζω είναι εφικτό. πιστεύω οτι απο native θα τρέχει χειρότερα σε quality , θα δείξει .
kjtzemis Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) EDIT: Λαθος νήμα το post μου, το μεταφερω. Επεξ/σία 18 Ιουνίου από kjtzemis
Πέτρος Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 3 ώρες πριν, korakios είπε χλωμό μιας και θα πρέπει να κάνεις κάπως εγκατάσταση του παιχνιδιού / παιχνιδιών Καλά, δεν θα έκανα εκτενή αφιερώματα. Αν έμπαινε μόνο το GOG σε φάση "ramdisk", μαζί και το optiscaler, θα μπορούσε (ή όχι) να δει το φάκελο του παιγνιδιού στο δίσκο που το έχω (δεν είναι ο συστήματος, οπότε δεν νομίζω να είναι κλειδωμένο) και να πάρει από εκεί ότι θέλει...εκτός κι αν τα απαυτώσει όλα μετά και δεν λειτουργεί στα win (χωρίς repair, τουλάχιστον). Ο δίσκος των win είναι nvme, με 780γίγα ελεύθερα...αν φτιάξω ένα partition 500άρι, θα κάνω δουλειά με κάποια διανομή ή έχει κλειδώματα σε uefi κλπ που είχα διαβάσει κάποια στιγμή και δεν γίνεται τίποτα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα