Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Θα ηθελα να μαθω πού θα μπορουσα να αποτανθω για μια σωστη εγκατασταση κλιματιστικου στο σπιτι.Ψαχνωντας και ρωτωντας μιλησα με 4-5 μαστορους και μιλωντας μαζι τους μαλλον απογοητευτηκα.Δεν βρηκα καποιον τιμιο και σωστο επαγγελματια.Ολοι μεσα στη μαγκια,την εξυπναδα και τα νευρα.

Πχ ζηταω να βαλουν χαλκοσωληνες και να κανουν κενο με αντλια κενου και αρχισαν να αντιδρουν ασχημα.Μαλιστα ο ενας ηθελε να μου βαλει σωληνες με επιστρωση χαλκου και οχι χαλκινους.

Τετοια ψευτομαγκια,απατεωνια κλπ με νευριαζει.θελω να γινει απλα σωστη δουλεια με εναν ανθρωπο σωστο επαγγελματια.

Περιοχη αττικη.

Αν εχει καποιος αναλογη εμπειρια και εχει δοκιμασει καποιον που κανει αυτα που θελει ο πελατης  και ειναι πραγματικος επαγγελματιας ας μου προτεινει κατι.

Σκεφτηκα μαλιστα να παω να ζητησω μαστορα απο media markt ή κωτσοβολο  που ξερω οτι συνεργαζονται με μαστορες που φανταζομαι θα ειναι πιο αξιοπιστοι αλλα δεν το εκανα ακομη.

Να πω επισης οτι το κλιματιστικο το εχω αγορασει καινουριο δυομιση χρονια τωρα αλλα δεν το εχω τοποθετησει ακομη γιατι ειχα ενα αλλο που χρησιμοποιουσα αλλα λεω να βαλω τωρα το καινουριο που ειναι πιο δυνατο και αποδοτικο.

Σας ευχαριστω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά έτσι είναι οι μάστορες οι περισσότεροι ανεξαρτήτως για πολλούς λόγους. Σκέψου να έχεις βάλει χιλιάδες κλιματιστικά και να έρχεται ένας να σου ζητάει αντλίες και τι να κάνεις. Προφανώς εκνευρίζονται και δεν έχουν και ανάγκη λόγο τρελού φόρτου εργασίας.

Θα σου πρότεινα να προσαρμοστεις στα ελληνικά δεδομένα. Τα κενά κτλ δεν έχουν πρακτική αξία τα κλιματιστικά δουλεύουν και έτσι. Και το λίγο κενό που κάνουν αρκεί. Αν ήμασταν στην Αμερική θα ήταν αυτονόητο αλλά στην Ελλάδα είμαστε πιο πρακτικοί. Σκέψου πόσα κλιματιστικα έχουν βάλει και δουλεύουν μια χαρά.

Αν έχεις ασχοληθεί λίγο με οικοδομή τα περισσότερα έτσι γίνονται άρπα κόλλα και όμως το αποτέλεσμα είναι καλό παρότι δεν γίνονται όπως πρέπει τα πράγματα.

Αν θες ξέρω έναν που κάνει κενό με κενομετρο αλλά ίσως σου φανεί περίεργος λίγο και ακριβός. 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Άμα κάνει την δουλειά, οκ !.

Πόσο παίρνει ?

100€ ?

Εγώ έδωσα παραπάνω 680€ με απόδειξη για 5 κλιματιστικά. Χρέωσε παραπάνω λόγο απόστασης αλλά και έξτρα σωλήνα πανάκριβα το μέτρο. Αλλά λόγο βιτσίου τον πήρα. Αυτό μαζί με μεταφορά του ενός κλιματιστικού. 50 km

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sonikk είπε

Γεια σας.

Θα ηθελα να μαθω πού θα μπορουσα να αποτανθω για μια σωστη εγκατασταση κλιματιστικου στο σπιτι.Ψαχνωντας και ρωτωντας μιλησα με 4-5 μαστορους και μιλωντας μαζι τους μαλλον απογοητευτηκα.Δεν βρηκα καποιον τιμιο και σωστο επαγγελματια.Ολοι μεσα στη μαγκια,την εξυπναδα και τα νευρα.

Πχ ζηταω να βαλουν χαλκοσωληνες και να κανουν κενο με αντλια κενου και αρχισαν να αντιδρουν ασχημα.Μαλιστα ο ενας ηθελε να μου βαλει σωληνες με επιστρωση χαλκου και οχι χαλκινους.

Τετοια ψευτομαγκια,απατεωνια κλπ με νευριαζει.θελω να γινει απλα σωστη δουλεια με εναν ανθρωπο σωστο επαγγελματια.

Περιοχη αττικη.

Αν εχει καποιος αναλογη εμπειρια και εχει δοκιμασει καποιον που κανει αυτα που θελει ο πελατης  και ειναι πραγματικος επαγγελματιας ας μου προτεινει κατι.

Σκεφτηκα μαλιστα να παω να ζητησω μαστορα απο media markt ή κωτσοβολο  που ξερω οτι συνεργαζονται με μαστορες που φανταζομαι θα ειναι πιο αξιοπιστοι αλλα δεν το εκανα ακομη.

Να πω επισης οτι το κλιματιστικο το εχω αγορασει καινουριο δυομιση χρονια τωρα αλλα δεν το εχω τοποθετησει ακομη γιατι ειχα ενα αλλο που χρησιμοποιουσα αλλα λεω να βαλω τωρα το καινουριο που ειναι πιο δυνατο και αποδοτικο.

Σας ευχαριστω.

Για πόσα btu κλιματιστικό? 

Τοποθέτηση σε τοίχο βεράντας? 

Πόσα μέτρα σωλήνες θες? 

Ποια τιμή θεωρείς φυσιολογική για τα παραπάνω? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Σκέψου πόσα κλιματιστικα έχουν βάλει και δουλεύουν μια χαρά.

Αναφέρεσαι στα κλιματιστικά τα οποία δουλεύουν με καταπόνηση, με χαμηλότερη απόδοση, και με θόρυβο;

Συγγνώμη αλλά προσωπικά όταν στάζω μισό ,  ή και έναν μισθό για ένα μηχάνημα το οποίο θα αναλάβει να κλιματίσει τον χώρο μου χρησιμοποιώντας το ρεύμα που πληρώνω ακριβά, θα απαιτήσω να μπει σωστά και όχι να κάνει πειράματα πάνω στην πλάτη μου. Και αν δεν γουστάρει ο Χ τεχνικός, θα βρω τον Ψ που θα το κάνει ή θα κάνω τον Χ να κάνει ακριβώς για το οποίο πληρώνεται.

Τέλος.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Αναφέρεσαι στα κλιματιστικά τα οποία δουλεύουν με καταπόνηση, με χαμηλότερη απόδοση, και με θόρυβο;

Συγγνώμη αλλά προσωπικά όταν στάζω μισό , ολόκληρο ή και έναν μισθό για ένα μηχάνημα το οποίο θα αναλάβει να κλιματίσει τον χώρο μου χρησιμοποιώντας το ρεύμα που πληρώνω ακριβά, θα απαιτήσω να μπει σωστά και όχι να κάνει πειράματα πάνω στην πλάτη μου. Και αν δεν γουστάρει ο Χ τεχνικός, θα βρω τον Ψ που θα το κάνει ή θα κάνω τον Χ να κάνει ακριβώς για το οποίο πληρώνεται.

Τέλος.

Ωραία τα λες αλλά το πώς δουλεύουν τα πράγματα είναι κάτι άλλο. Στη πράξη τόσο οι ψυκτικοι αλλά και πολλές άλλες ειδικότητες δεν κάνουν όσα πρέπει. Αλλά επειδή ελάχιστοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Προφανώς οι μηχανικοί έχουν λόγους που λένε πως πρέπει να γίνει κενό αλλά στη πράξη είτε δε γίνεται είτε στο περίπου και ο κόσμος κάνει τη δουλειά του. Εγώ για να βρω κάποιον έψαχνα καιρό αλλά είναι δική μου ανωμαλία. Ο κόσμος έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί και θέλει γρήγορα αποτελέσματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Ο κόσμος έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί και θέλει γρήγορα αποτελέσματα.

Σοβαρό είναι να εκτιμήσεις τον κόπο σου για να βγάλεις τα χρήματα που έχεις δώσει. Προσωπικά όταν πληρώνω μια υπηρεσία, περιμένω να πάρω την υπηρεσία και όχι κλάσμα αυτής.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Σοβαρό είναι να εκτιμήσεις τον κόπο σου για να βγάλεις τα χρήματα που έχεις δώσει. Προσωπικά όταν πληρώνω μια υπηρεσία, περιμένω να πάρω την υπηρεσία και όχι κλάσμα αυτής.

Η αναζήτηση μάστορα είναι επίσης κόπος και χαμένος χρόνος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ΠάρηςΓ είπε

Η αναζήτηση μάστορα είναι επίσης κόπος και χαμένος χρόνος.

Οπότε όταν (ή αν) τον βρεις, δεν τον αλλάζεις!

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Συγγνώμη αλλά προσωπικά όταν στάζω μισό ,  ή και έναν μισθό για ένα μηχάνημα το οποίο θα αναλάβει να κλιματίσει τον χώρο μου χρησιμοποιώντας το ρεύμα που πληρώνω ακριβά, θα απαιτήσω να μπει σωστά και όχι να κάνει πειράματα πάνω στην πλάτη μου. Και αν δεν γουστάρει ο Χ τεχνικός, θα βρω τον Ψ που θα το κάνει ή θα κάνω τον Χ να κάνει ακριβώς για το οποίο πληρώνεται.

Τέλος.

Από περιέργεια, τι είναι αυτά τα κενά και ποια η διαφορά στους σωλήνες και πως φαίνεται τι έχει βάλει ο μάστορας? 

Με έβαλες στο τρυπάνι να ελέγξω μετά το δικό μου κλιματιστικό :P

Βέβαια σε εμένα είναι από την μία είναι η εσωτερική μονάδα, και ακριβώς από έξω στο ίδιο ύψος η εξωτερική, οπότε ότι και να έχει βάλει, θεωρώ ότι δεν θα έχω καμία απώλεια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

σε εμένα είναι από την μία είναι η εσωτερική μονάδα, και ακριβώς από έξω στο ίδιο ύψος η εξωτερική, οπότε ότι και να έχει βάλει, θεωρώ ότι δεν θα έχω καμία απώλεια 

Η χαρά του επιτήδειου μάστορα. 

Βάζει το μικρότερο δυνατό μήκος χαλκοσωλήνα, χωρίς να τηρήσει το ελάχιστο απαιτούμενο που προβλέπει ο κατασκευαστής.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Η χαρά του επιτήδειου μάστορα. 

Βάζει το μικρότερο δυνατό μήκος χαλκοσωλήνα, χωρίς να τηρήσει το ελάχιστο απαιτούμενο που προβλέπει ο κατασκευαστής.

Inventor είναι η μάρκα του. Πάει και με μοντέλο ή μόνο με τα btu? Μέσο όρο για τα ελάχιστα μήκη? 

Το αναφέρει μέσα στο manual? Θα το τσεκάρω όταν πάω σπίτι. 

Καλά βασικά δεν έχω τσεκάρει 100% αν είναι στο ίδιο ύψος, + - είναι 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μέσο όρο για τα ελάχιστα μήκη? 

Κάθε κατασκευαστής λέει τα δικά του, 3 μέτρα συνήθως.

Το αναφέρει το manual, ναι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνηθως 3 μετρα ειναι το ελαχιστο, εμενα περσι 70 ευρω μου πηρε ενας της περιοχης +30 για τους σωληνες 3 μετρα. Ειχα συμφωνησει εξαρχης να βαλει αντλια και δεχτηκε. Επισης προσεξε το τρυπημα του μαρμαρου οπως του ειπα. Η μονη μανουρα που μου κανε ειναι ηταν οτι δεν ηθελε να βαλει τα αντικραδασμικα παροτι ηταν μεσα στη συσκευασια, αλλα τον εβαλα και τα βαλε. Επισης μετα την εγκατασταση προληπτικα ξεβιδωστε το μικρο πλαινο καπακι της εξωτερικης μοναδας και τσεκαρετε με σαπουναδα τις συνδεσεις των χαλκοσωληνων μην τυχον εχει καμια μικρη διαρροη φρεον αν δεν εχουν σφιχτει καλα τα ρακορ.

Επεξ/σία από gpapadakis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...