Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω κάποια ρούχα που δεν χρησιμοποιώ και λέω να τα δώσω σε κάποιον που τα έχει ανάγκη αλλά μην πέσουμε σε κατσαπιάδες.... Είμαι Πάτρα και η αλήθεια είανι ότι δεν υπάρχουν και πολλές αξιόπιστες επιλογές... 

Μου πρότειναν το fabricrepublic.gr.  Έχει κανείς γνώμη για το παραπάνω site ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωμη εμπειρικη δεν εχω, αλλα με γρηγορη ματια που εριξα, βλεπω οτι συνεργαζεται με Zara και Bershka κλπ εταιρειες. Η ατυπη αρχη λειτουργιας αυτων των εταιρειων (δηλ. αβερτα κουβερτα καταναλωση fast fashion) ειναι εντελως αντιφατικη με αυτα που πρεσβευει το site, εχουν αντικρουομενα συμφεροντα, οποτε εμενα αυτο μου φαινεται υποπτο.

Δικη μου προταση βαλε χαριστικες αγγελιες σε fb, marketplace κλπ, να πανε απευθειας τα ρουχα σε ατομα που μπορει να τα θελουν, χωρις να μεσολαβησει κανεις.

Και ΜΗΝ τα δωσεις σε εκκλησια, γιατι ειτε θα τα πεταξουν ειτε θα τα σφετεριστουν για να δειξουν δηθεν οτι παραγουν κοινωνικο εργο και να ξεπλυνουν το δημοσιο χρημα που ρουφανε σαν ηλεκτρικη σκουπα 2KW.

Επεξ/σία από lector
  • Like 1
Δημοσ.

Αν είναι καλά ρούχα, τι εννοώ δηλαδή, μπουφάν κτλ που μπορεί να έχουν κάποια Α αξία, ίσως πώληση ως μεταχειρισμένα. Ειδάλλως, ψάξε αν έχετε κάδους ανακύκλωσης κόκκινους όπως έχουμε εδώ στην Αθήνα, βάλτα εκεί να τελειώνεις. Εδώ στο κέντρο ρώτησα ορισμένους φορείς αλλά αρνήθηκαν γιατί ήταν full, που να δεις τι γίνεται μέσα στις αποθήκες του κέντρου αστέγων του δημου Αθηνών. Αυτοί που είναι άστεγοι κτλ έχουν μεν κάποιες ανάγκες αλλά δεν μπορούν να μαζεύουν και να κουβαλάνε ρούχα μαζί τους πέραν από τα απολύτως αναγκαία. 

• Like 1
Δημοσ.

Και στην επαρχία μια φιλανθρωπική οργάνωση με έντονο κοινωνικό έργο, είχε βγάλει ανακοίνωση να μην αφήνουν ρούχα, γιατί δεν υπάρχει ζήτηση τα τελευταία χρόνια.

Δημοσ.

Πιστεύω απ θέμα ρούχων δεν έχει κανείς πρόβλημα. Σε όλα τα σπίτια υπάρχουν τόσα "άχρηστα" ρούχα.

Το βλέπω και σε εμένα. Ρούχα που δε μου κάνουν, ρούχα που βαρέθηκα....σε καλή ως πολύ καλή κατάσταση. Έχω δώσει τόσα, άλλα τα έχω κάνει πανιά. Άλλα τα λυπάμαι και τα κρατάω. Δε νομίζω να έχει κανείς έλλειψη ρούχων

Δημοσ.

Προσωπικά είμαι λίγο επιφυλακτικός με οτιδήποτε έχει να κάνει με δωρεά/ανακύκλωση/συλλογή ρούχων.  Ενώ τα δίνουμε με την λογική πως θα πάνε στα χέρια κάποιων που έχουν ανάγκη, συνήθως καταλήγουν σε ανθρώπους που θέλουν να βγάλουν κέρδος από αυτά...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Muchacho είπε

Προσωπικά είμαι λίγο επιφυλακτικός με οτιδήποτε έχει να κάνει με δωρεά/ανακύκλωση/συλλογή ρούχων.  Ενώ τα δίνουμε με την λογική πως θα πάνε στα χέρια κάποιων που έχουν ανάγκη, συνήθως καταλήγουν σε ανθρώπους που θέλουν να βγάλουν κέρδος από αυτά...

Ναι ρε γμτ....  

Δημοσ.

Σε κεντρα ψυχικης υγειας, πολλοι απο τους ασθενεις ζουν με επιδομα 600 ευρω το διμηνο. Που να περισσεψει για ρουχα.

Εγω αφηνω και εξω απο τους καδους σε μικρη τσαντα συνηθως χαρτινη. Αν ειναι πολλα μοιρασε τα. Οποιος παρει απο τα σκουπιδια σιγουρα δεν το "φυσαει". Και πιο ευκολα παιρνεις μια μικρη χαρτινη τσαντα και συνεχιζεις την πορεια σου παρα μια σακουλα σκουπιδιων γεματη ρουχα. Καποιοι ντρεπονται και το κανουν κρυφα οποτε οσο πιο διακριτικα τοσο καλυτερα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...