Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, tzotzo είπε

Αυτό ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και υπάρχει και εξήγηση.

Ελα που εκει την πατανε ολοι οι καινουργιοι μνηστηρες που πανε σε αντιστοιχο διπλανο να πουλησουν το "ιδιο" προϊον αλλα με διαφορετικες τιμες-ποιοτητα-μαρκα.Συνηθως ο πιο "παλιος" βγαινει κερδισμενος στην περιοχη

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Strepsil είπε

Ελα που εκει την πατανε ολοι οι καινουργιοι μνηστηρες που πανε σε αντιστοιχο διπλανο να πουλησουν το "ιδιο" προϊον αλλα με διαφορετικες τιμες-ποιοτητα-μαρκα.Συνηθως ο πιο "παλιος" βγαινει κερδισμενος στην περιοχη

Been there done that...

Στην δύση των videoclub(ανάθεμα δεν μου κοβόταν το χέρι καλύτερα), παρ' όλο που είχα καλύτερες τιμές απο τους δίπλα της περιοχής, πήρα το τρίτο το μακρύτερο, και είχα μείνει με την απορία, τι διάολο...

  • Like 1
Δημοσ.

Ολοι εσεις που το ονειρο σας ειναι να ανοιξετε καφε-σουβλατζιδικο-μεζεδοπωλειο.... και αλλες Δημοκρατικες δυναμεις😄 σας περασε ποτε απ το μυαλο  να μαθετε καποιο τεχνικο επαγγελμα; Εχετε ακουσει οτι υπαρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ελειψεις σε ΟΛΑ τα τεχνικα επαγγελματα; Καθηστε εσεις να ονειρεύεστε μαγαζια μεσα στη πλατεια διπλα σε αλλα 10 ιδια  και αφηστε τους λιγους υδραυλικους -ας πουμε- που εχουν απομεινει να δουλευουν απο σπιτι σε σπιτι μεχρι το βραδυ να θελεις μεσον για να βρεις υδραυλικο και να γυριζει σπιτι του το βραδυ με γεματες και τις 2 τσεπες με λεφτα  τα ποιο πολλα μαυρα😁

  • Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xp-user είπε

Ολοι εσεις που το ονειρο σας ειναι να ανοιξετε καφε-σουβλατζιδικο-μεζεδοπωλειο.... και αλλες Δημοκρατικες δυναμεις😄 σας περασε ποτε απ το μυαλο  να μαθετε καποιο τεχνικο επαγγελμα; Εχετε ακουσει οτι υπαρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ελειψεις σε ΟΛΑ τα τεχνικα επαγγελματα; Καθηστε εσεις να ονειρεύεστε μαγαζια μεσα στη πλατεια διπλα σε αλλα 10 ιδια  και αφηστε τους λιγους υδραυλικους -ας πουμε- που εχουν απομεινει να δουλευουν απο σπιτι σε σπιτι μεχρι το βραδυ να θελεις μεσον για να βρεις υδραυλικο και να γυριζει σπιτι του το βραδυ με γεματες και τις 2 τσεπες με λεφτα  τα ποιο πολλα μαυρα😁

Οι περισσότεροι μακροπρόθεσμα θέλουν να έχουν υπαλλήλους, να μην κάνουν τίποτα ή  έστω δημόσιες σχέσεις και στο τέλος της ημέρας να παίρνουν την είσπραξη. Ακόμα και στα τεχνικά επαγγέλματα όλοι προς τα εκεί κινούνται.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Οι περισσότεροι μακροπρόθεσμα θέλουν να έχουν υπαλλήλους, να μην κάνουν τίποτα ή  έστω δημόσιες σχέσεις και στο τέλος της ημέρας να παίρνουν την είσπραξη. Ακόμα και στα τεχνικά επαγγέλματα όλοι προς τα εκεί κινούνται.

Εδω δεν υπαρχουν μαστόρια θα υπαρχουν βοηθοι;😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

 

Στην ελλάδα το μυαλό τους φτάνει μόνο μέχρι εκει που πάνε τα παγωτατζίδικα στο βίντεο το δεύτερο σκέλος που αναφέρει συνοπτικά το βίντεο όχι τόσο.. :P

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, tzotzo είπε

Αυτό ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και υπάρχει και εξήγηση.

Δεν ειναι ακριβως αυτο που λεω. Αυτη η εξηγηση αφορα τη συγκεντρωση ομοειδων επιχειρησεων σε ενα σημειο, αντι για τη διασπορα τους. Εγω μιλαω για συγκεντρωση ομοειδων επιχειρησεων παντου.

 

11 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

 

 

Επεξ/σία από lector
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

 

Μονο που εσυ λες κατι αλλο απο αυτο που συζηταμε.

Εμεις συζηταμε για τη μαστιγα των καφετεριων/ψησταριων,οχι απλα ενα καταστημα που ανοιγει κοντα σε αλλο ιδιο.

 

6 ώρες πριν, xp-user είπε

Ολοι εσεις που το ονειρο σας ειναι να ανοιξετε καφε-σουβλατζιδικο-μεζεδοπωλειο

Αυτο ειναι το ονειρο τους,να γινουν αφεντικα.

Δεν τους νοιαζει να δουλεψουν,απλα να εχουν μαγαζι με υπαλληλο,για να βγαζουν και κανα κομπλεξ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν τους νοιαζει να δουλεψουν,απλα να εχουν μαγαζι με υπαλληλο,για να βγαζουν και κανα κομπλεξ.

Αυτο τροφοδοτειται επισης ομως και απο την ξαφνικη "ανθιση" του επαγγελματος του μπουφετζη. Ο μπουφετζης/καφετζης ξαφνικα μετονομαστηκε σε barista, εχουν ανοιξει σχολες barista, γινονται σεμιναρια barista και δινονται "πτυχια" barista, λες και ειναι πυρηνικη φυσικη να φτιαξεις ενα φρεντο εσπρεσσο, ή λες και ενδιαφερεται ο τυχαιος περαστικος που σταματησε να παρει ενα ρημαδοκαφε για το δρομο με 1,5 ευρω τι σπουδες εχει κανει το παιδι πισω απο τη μπαρα ή θα προτιμησει να παει στο Χ μαγαζι αντι για καποιο αλλο επειδη ισχυριζεται οτι εχει καφε απο βιολογικη καλλιεργεια στα ανθισμενα δαση της μαγευτικης τανζανιας. 

 

  • Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lector είπε

Αυτο τροφοδοτειται επισης ομως και απο την ξαφνικη "ανθιση" του επαγγελματος του μπουφετζη. Ο μπουφετζης/καφετζης ξαφνικα μετονομαστηκε σε barista, εχουν ανοιξει σχολες barista, γινονται σεμιναρια barista και δινονται "πτυχια" barista, λες και ειναι πυρηνικη φυσικη να φτιαξεις ενα φρεντο εσπρεσσο, ή λες και ενδιαφερεται ο τυχαιος περαστικος που σταματησε να παρει ενα ρημαδοκαφε για το δρομο με 1,5 ευρω τι σπουδες εχει κανει το παιδι πισω απο τη μπαρα ή θα προτιμησει να παει στο Χ μαγαζι αντι για καποιο αλλο επειδη ισχυριζεται οτι εχει καφε απο βιολογικη καλλιεργεια στα ανθισμενα δαση της μαγευτικης τανζανιας. 

 

ο καθένας προσπαθεί να δώσει αξία σε αυτό που κάνει για να το πουλήσει μετά ακριβά. Κι εμένα μου προκαλούν γέλιο κάτι τέτοια καραγκιοζιλίκια και ειδικά οι όροι που χρησιμοποιούνται. Ο καφετζής που έγινε μπαρίστα, ο μπαρμπέρης που έγινε hair styler.... Προσπάθεια να αναγάγουμε το τίποτα σε επιστήμη και όποιος μασίσει. Μασάνε πολλοί όμως. Δεν υποτιμώ τα επαγγέλματα, σχολιάζω το πως παρουσιάζονται. Θα σου πει ένας ότι είναι πυρηνικός φυσικός δε θα δώσεις σημασία, θα σου πει ότι είναι καφετζής-barista στο τάδε καφέ..ουάου τι λες τώρα, φοβερό. Όλα είναι θέμα μαρκετινγκ και πως πλασάρεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου.

Και για να μη ξεφεύγω από το θέμα με αμπελοφιλοσοφίες, σε μια χώρα όπου σε κάθε γειτονιά και σε κάθε στενό υπάρχει και ένα καφέ, ένας τύπος κάνει παράπονα ότι η επιχείρηση -καφέ που άνοιξε δε πήγε καλά. Γιατί άραγε, τι να φταίει;

Παρατηρούμε όμως και κάτι άλλο. Όσο κάποιοι είναι απλά μισθωτοί, όλο γκρινιάζουν για χαμηλούς μισθούς, χάλια συνθήκες, για αφεντικά που τους ρουφούν το αίμα (όχι ότι δεν ισχύει), όταν γίνονται οι ίδιοι αφεντικά βλέπουν και την άλλη πλευρά.

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Bitbit είπε

ο καθένας προσπαθεί να δώσει αξία σε αυτό που κάνει για να το πουλήσει μετά ακριβά. Κι εμένα μου προκαλούν γέλιο κάτι τέτοια καραγκιοζιλίκια και ειδικά οι όροι που χρησιμοποιούνται. Ο καφετζής που έγινε μπαρίστα, ο μπαρμπέρης που έγινε hair styler.... Προσπάθεια να αναγάγουμε το τίποτα σε επιστήμη και όποιος μασίσει. Μασάνε πολλοί όμως. Δεν υποτιμώ τα επαγγέλματα, σχολιάζω το πως παρουσιάζονται. Θα σου πει ένας ότι είναι πυρηνικός φυσικός δε θα δώσεις σημασία, θα σου πει ότι είναι καφετζής-barista στο τάδε καφέ..ουάου τι λες τώρα, φοβερό. Όλα είναι θέμα μαρκετινγκ και πως πλασάρεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου.

Και για να μη ξεφεύγω από το θέμα με αμπελοφιλοσοφίες, σε μια χώρα όπου σε κάθε γειτονιά και σε κάθε στενό υπάρχει και ένα καφέ, ένας τύπος κάνει παράπονα ότι η επιχείρηση -καφέ που άνοιξε δε πήγε καλά. Γιατί άραγε, τι να φταίει;

Παρατηρούμε όμως και κάτι άλλο. Όσο κάποιοι είναι απλά μισθωτοί, όλο γκρινιάζουν για χαμηλούς μισθούς, χάλια συνθήκες, για αφεντικά που τους ρουφούν το αίμα (όχι ότι δεν ισχύει), όταν γίνονται οι ίδιοι αφεντικά βλέπουν και την άλλη πλευρά.

Εδώ με τα μάστερ σεφ κάναμε τον μάγειρα σεφ και υψηλού επιπέδου επιστήμονα. Μαλιστα "Σεφ", ναι "σεφ", παρακαλώ"σεφ"

Βρε άι στο διάολο εμείς πανεπιστήμια βγάλαμε και μας έχουν στο περιθώριο .

Κάτσε μες στον ιδρώτα σου μέσα στο καμίνι της ψησταριάς και άσε τα λουσα και τα "σεφ"

Επεξ/σία από Allan-Wake
  • Like 4
Δημοσ.

Όλοι οι σεφ είναι μάγειρες, δεν είναι όμως όλοι οι μάγειρες σεφ

Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα βγάζει και η κουτσή Μαρία

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

Γιατί άραγε, τι να φταίει;

Οτι ηθελε να γινει αφεντικο χωρις να δουλευει,το βασικο ηταν οτι θα επρεπε να δουλευει 12 ωρες,κατι που δεν του αρεσε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Pa0ki είπε

Όλοι οι σεφ είναι μάγειρες, δεν είναι όμως όλοι οι μάγειρες σεφ

Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα βγάζει και η κουτσή Μαρία

Είτε μάγειρας είτε σεφ, είτε όπως θέλεις να το πεις, σε κάθε κουζίνα τρως σκατό. Ούτε λουσα, ούτε τατουάζ, ούτε μπράτσα, μόνο λίγδα και καπνα.

Επεξ/σία από Allan-Wake
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...