Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν ψυγειοκαταψυκτη Bosch απο αυτους τους no frost που ενα μοτερ ανεβαζει τον κρυο αερα απο την καταψυξη στην συντηρηση. Εχθες το βραδυ εκανε εναν θορυβο σαν να βρισκει το ανεμιστηρακι καπου και η καποια στιγμη σταματησε η με πηρε ο υπνος.

Σημερα ειδα οτι το ψυγειο δεν λειτουργουσε δηλαδη το εβαζες στο ρευμα προσπαθουσε να δουλεψει λιγο και σταματουσε. Ελυσα τα καπακια στην καταψυξη να δω το μοτερ δεν βρηκα καποιο προβλημα λιγο παγο ειχε η κυψελη  εκανα αποψυξη και μετα απο καποια ωρα το εβαλα στο ρευμα και δουλεψε κανονικα. Εχω την ιδεα ομως οτι δεν εχω και τοσο δυνατη καταψυξη. Δηλαδη ενω το ψυγειο το εβαλα να δουλευει απο τις 12 και κατα τις 1 εβαλα κατι κρεατα μεσα προσεξα πριν λιγο οτι τα κρεατα δεν ειχαν παγωσει εντελως αυτο που λεμε εγιναν πετρα.

Σε αντιθεση η συντηρηση ειναι κοκκαλο και τα νερα παγωμενα ολα μια χαρα.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως ξερω οτι το προβλημα που παθαινουν αυτα τα ψυγεια ειναι οτι εχουν καταψυξη και δεν εχουν καλη συντηρηση εγω μαλλον εχω παθει το αντιθετο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που δεν ξεκινούσε είναι γνωστό θέμα, μπορεί να θέλει και πέντε φορές πάτημα το κουμπί για να ξεκινήσει, και κάποια στιγμή μπορεί να μην ξεκινάει καθόλου. Μάλλον έγινε διακοπή ρεύματος και δεν ξεκίνησε παλι. Αυτό φτιάχνεται με αλλαγή ενός πυκνωτή στην πλακέτα (η πλακέτα είναι εκεί που είναι τα κουμπιά και τα λαμπάκια).

https://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=66293

Για να δεις τη θερμοκρασία της κατάψυξης πάρε ένα θερμόμετρο για ψυγείο, έχει π.χ. στα jumbo. Θα το βάλεις κάπου που να το βλέπεις γρήγορα π.χ εγώ το έχω στο ράφι για τα παγάκια εξω έξω, μόλις ανοίξω πορτα τραβάω γρήγορα το ράφι και βλέπω τη θερμοκρασία. Αν δεν πιάνει θερμοκρασία, συνήθως είναι θερμοστάτης ή απώλεια ψυκτικού υγρού ή πρόβλημα στο συμπιεστή.

Αν έχει πάγους η κατάψυξη, μπορεί να έχει χαλάσει το λάστιχο της πόρτας. Βγάζεις όλα τα ράφια εξω, και βάζεις ένα ισχυρό φακό μέσα ,καλύτερα βράδυ είναι πιο εύκολο, αν φέγγει από κάπου θέλει αλλαγή το λάστιχο.

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 2
Δημοσ.

Τελικα δουλεψε ακομα και ενα μπουκαλι με νερο που εβαλα μεσα εγινε παγος το εχω σε παρακολουθηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...