Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, gatz1983 είπε

Εχεις το δικαιωμα να βαλεις ενα ποσο απο το συνολικο του λογαριασμου.Την δεδομενη χρονικη στιγμη μπορεις να μην πληρωσεις την ρητρα αναπροσαρμογης.Δεν γινεται η προημηθεια ρευματος να ειναι 200 ευρω και  ο συνολικος λογαριασμος 700-800 λογο της παρανομης ρητρας αναπροσαρμογης.

...αυτό που κάποιοι, επειδή είτε ΘΕΛΕΤΕ να είναι κάπως κάποια πράγματα, νομίζετε ότι έτσι και είναι, είναι.............. (και προτείνετε κι από πάνω πράγματα που θα τον κάψουν τον άλλον. ΟΤΑΝ του το κόψουν - όχι ΑΝ, ΟΤΑΝ - θα πας μήπως εσύ να του πληρώσεις την επανασύδνεση και το ΟΛΟ ποσό για να ξανάχει ρεύμα...; Μπα ε; )

"...Την δεδομένη στιγμή", μετά τον 2ο ανεξόφλητο, πας για κόψιμο. Ανεξαρτήτως "ρήτρας αναπροαρμογής" (και πληρωμής του υπόλοιπου μέρους του λογαριασμού).

...μια χαρά γίνεται "η προμήθεια ρεύματος" να είναι 200 και ο "συνολικός λογαριασμός" 700-800. Άκου "δεν γίνεται"! Πόσο μάλλον όταν ο μισός λογαριασμός συνήθως είναι οι "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις". Η δε "ρήτρα αναπροσαρμογής", τί ακριβώς νομίζεις ότι είναι; "Φόρος"; Την "προμήθεια ρεύματος" αφορά και αυτή. Για την ακρίβεια είναι η τελική τιμή της, καθώς όσο διανύεται το 4μηνο, υπάρχουν διακυμάνσεις στην τιμή.

Και είναι και μια χαρά νόμιμη. Τώρα εάν είναι ΛΗΣΤΡΙΚΗ ενδεχομένως η διαδικασία διαμόρφωσής της, αυτό είναι άλλο καπέλο. Κι ο ΕΝΦΙΑ ληστρικός είναι, αλλά καθ' όλα νόμιμος.

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν ο παροχος ειναι η ΔΕΗ υπηρχε αγραφος κανονας να μην δινει εντολη διακοπης σε ΔΕΔΔΗΕ για ποσα μεχρι 500 ευρω αλλα δεν ισχυει πια 

Ξέρεις να άλλαξε η πολιτική τους πρόσφατα Γιάννη; Γιατί θυμάμαι, όχι πολύ καιρό από τώρα να έλεγες για "450". Κι αν άλλαξε, για τί ακριβώς καθεστώς μιλάμε τώρα; Κάποιο άλλο συγκεκριμένο ποσό ως πλαφόν "μη κοψίματος";

19 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε

λογικά θα βγάζουν τις ασφάλειες σε πρώτη φάση

Καμμιά ασφάλεια δεν βγάζουν. "Κατεβάζουν"/"κλείνουν" (...γυρνάνε τεσπα στην αντίθετη μεριά) τον διακόπτη του "ρολογιού" (μετρητή).

• Like 2
Δημοσ.

Πλέον η ΔΕΗ λέγεται ότι κόβει και για ποσα κάτω απο 450 ευρώ.. Η ανάλογα δυο απλήρωτους λογαριασμούς.. Οι παροχοι ακόμα για  πιο χαμηλά ποσα.. Από 100 ευρώ δίνουν εντολές.. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, takoulou είπε

Πλέον η ΔΕΗ λέγεται ότι κόβει και για ποσα κάτω απο 450 ευρώ.. Η ανάλογα δυο απλήρωτους λογαριασμούς.. Οι * παροχοι ακόμα για  πιο χαμηλά ποσα.. Από 100 ευρώ δίνουν εντολές.. 

Ποια 100 ρε συ. Έχουν μαλλιάσει τα δάχτυλά μου (:ρ) μου κάθε τρεις και λίγο να θυμίζω εκείνον που του το κόψανε για 59€, 2-3 μέρες πριν τα,,,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (και ήταν οφειλή για - πραγματικά παράνομη - ποινή "πρόωρης αποχώρησης"), υπό εντολής Eλπέντισον...

*(...ξέχασες ένα "εναλλακτικοί" ;ρ)

Δημοσ.

Στην εισαγωγή του θέματος, το "Ρεύμα που φυσικά δεν ξόδεψα", ίσως μπέρδεψε κάπως. Sorry guys.

Δίνω τα στοιχεία που χρειάζονται.

Αρχικά, πρόκειται για εκκαθαριστικό λογαριασμό. Ο προηγούμενος είναι έναντι, και ο προ-προηγούμενος εκκαθαριστικός.
Τώρα:

Περίοδος κατανάλωσης:29/12/2021 - 28/04/2022
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας:3519 kWh

Η κατανάλωση αναλυτικά:

Πάγια χρέωση
kWh 876 x 0,11058 €/kWh = 96,87

Πάγια χρέωση νύχτας
kWh 2643 x 0,07897 €/kWh = 208,72

Αναδρ.Ρήτρα Αναπροσαρμογής: €819,12

Οφειλές από προηγούμενους λογαριασμούς: €0,00

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, washcloud είπε

Καμμιά ασφάλεια δεν βγάζουν. "Κατεβάζουν"/"κλείνουν" (...γυρνάνε τεσπα στην αντίθετη μεριά) τον διακόπτη του "ρολογιού" (μετρητή).

Εγώ πάντως (και δεν το συνιστώ σε κανέναν απλά προσωπική απόφαση και ρίσκο)  είμαι εδώ και 10 μέρες πιστόλι αν θυμάσαι ένα άλλο θέμα που ανέφερα ότι σκέφτομαι να τους πιστολιάσω σε έναν λογαριασμό που έχω σε αποθήκη. Μέχρι στιγμής όλα οκ :D 

Επίσης σε άλλο θέμα εδώ διάβασα κάτι για "Καθολική υπηρεσία" τι παίζει με αυτό; 

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3407603/katholiki-upiresia-to-agnosto-bad-debt-tis-agoras-reumatos

Εγώ υποψιάζομαι ότι στον επόμενο λογαριασμό που θα μου έρθει θα το γράφει αυτό και ρεύμα δεν θα μου έχουν κόψει :P 

2 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Στην εισαγωγή του θέματος, το "Ρεύμα που φυσικά δεν ξόδεψα", ίσως μπέρδεψε κάπως. Sorry guys.

Αρχικά, πρόκειται για εκκαθαριστικό λογαριασμό. Ο προηγούμενος είναι έναντι, και ο προ-προηγούμενος εκκαθαριστικός.
Τώρα:

Η κατανάλωση αναλυτικά:

Πάγια χρέωση

Πάγια χρέωση νύχτας

Είπαμε τυπικά/νομικά προς το παρόν (εκτός αν εξαγγείλει κάτι η κυβέρνηση αυτόν τον καιρό) δεν μπορείς να κάνεις κάτι. 

Μόνο διακανονισμό για ποσά έως 1000 ευρώ ειναι 10% προκαταβολή και το πολύ ως 8 δόσεις (μπορείς να βάλεις λιγότερες) 

ΑΛΛΑ 

Είναι τέρμα χαζό το σύστημα, έχει υπόψιν σου ότι θα σου έρθει κάποια στιγμή νέος λογαριασμός και αν δεν μειώσεις την κατανάλωση σου θα ειναι περίπου το ίδιο με αυτόν που δείχνεις τώρα. 

Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις νέο διακανονισμό .

ή θα πληρώσεις τα "νέα" 900 ευρώ ντούκου + τις δόσεις απο τον πρώτο διακανονισμό. 

Ή αν απλά δεν πληρώσεις μέχρι που να καταφέρεις να τα μαζέψεις θα ακυρωθεί ο διακανονισμός θα υπάρχει κίνδυνος να σου διακόψουν το ρεύμα και θα πρέπει τώρα να πληρώσεις τα "νέα" 900 ευρώ + το υπόλοιπο (συνολικό ποσό) απο τον ακυρομένο διακανονισμό που θα ειναι πχ άλλα 700-800 ευρώ δηλαδή πάνω απο 1500 σύνολο 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Εγώ πάντως (και δεν το συνιστώ σε κανέναν απλά προσωπική απόφαση και ρίσκο)  είμαι εδώ και 10 μέρες πιστόλι αν θυμάσαι ένα άλλο θέμα που ανέφερα ότι σκέφτομαι να τους πιστολιάσω σε έναν λογαριασμό που έχω σε αποθήκη. Μέχρι στιγμής όλα οκ :D 

Επίσης σε άλλο θέμα εδώ διάβασα κάτι για "Καθολική υπηρεσία" τι παίζει με αυτό; 

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3407603/katholiki-upiresia-to-agnosto-bad-debt-tis-agoras-reumatos

Εγώ υποψιάζομαι ότι στον επόμενο λογαριασμό που θα μου έρθει θα το γράφει αυτό και ρεύμα δεν θα μου έχουν κόψει :P 

Είπαμε τυπικά/νομικά προς το παρόν (εκτός αν εξαγγείλει κάτι η κυβέρνηση αυτόν τον καιρό) δεν μπορείς να κάνεις κάτι. 

Μόνο διακανονισμό για ποσά έως 1000 ευρώ ειναι 10% προκαταβολή και το πολύ ως 8 δόσεις (μπορείς να βάλεις λιγότερες) 

ΑΛΛΑ 

Είναι τέρμα χαζό το σύστημα, έχει υπόψιν σου ότι θα σου έρθει κάποια στιγμή νέος λογαριασμός και αν δεν μειώσεις την κατανάλωση σου θα ειναι περίπου το ίδιο με αυτόν που δείχνεις τώρα. 

Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις νέο διακανονισμό .

ή θα πληρώσεις τα "νέα" 900 ευρώ ντούκου + τις δόσεις απο τον πρώτο διακανονισμό. 

Ή αν απλά δεν πληρώσεις μέχρι που να καταφέρεις να τα μαζέψεις θα ακυρωθεί ο διακανονισμός θα υπάρχει κίνδυνος να σου διακόψουν το ρεύμα και θα πρέπει τώρα να πληρώσεις τα "νέα" 900 ευρώ + το υπόλοιπο (συνολικό ποσό) απο τον ακυρομένο διακανονισμό που θα ειναι πχ άλλα 700-800 ευρώ δηλαδή πάνω απο 1500 σύνολο 

Ήταν η επόμενη ερώτηση που θα έκανα. Δηλαδή, εάν ο επόμενος είναι ένας νέος υψηλός λογαριασμός (π.χ. όπως το αναφέρεις "νέα" 900 ευρώ), τότε ο δεύτερος δεν παίρνει και πάλι διακανονισμό. Θέλει ντούκου. Οπότε, στην ουσία, το "μόνο" που κερδίζεις από την όλη διαδικασία διακανονισμού είναι δόσεις στον πρώτο φουσκωμένο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Ήταν η επόμενη ερώτηση που θα έκανα. Δηλαδή, εάν ο επόμενος είναι ένας νέος υψηλός λογαριασμός (π.χ. όπως το αναφέρεις "νέα" 900 ευρώ), τότε ο δεύτερος δεν παίρνει και πάλι διακανονισμό. Θέλει ντούκου. Οπότε, στην ουσία, το "μόνο" που κερδίζεις από την όλη διαδικασία διακανονισμού είναι δόσεις στον πρώτο φουσκωμένο.

Δεν ξέρω αν προλαβαίνεις να μπεις στην συλλογική αγωγή του ΙΝΚΑ για το θέμα αν μπορείς (θέλει 20 ευρώ για να γίνεις μέλος και 20 ευρώ για τα δικάστηκα έξοδα μετά +50 μετά απο κάποιους μήνες όταν προωθηθεί σε άλλο δικαστήριο και +50 όταν φτάσει στον Άρειο Πάγο ) 

Αν προλαβαίνεις να μπεις τότε (και αυτό με κάθε επιφύλαξη απλά σου λέω τι μου είπαν εμένα) θα βάλουν ασφαλιστικά μέτρα που σημαίνει ότι θα μπορείς να πληρώνεις μόνο το ποσό των κιλοβατωρών που κατανάλωσες ΧΩΡΙΣ  την ρήτρα και δεν θα κινδυνεύεις να σου κόψουν το ρεύμα. 

Την ρήτρα (μέχρι να τελεσιδικήσει η συλλογική αγωγή )  θα συνεχίσεις να την χρωστάς και να την χρεώνεσαι σε μελλοντικούς λογαριασμούς αλλά δεν θα χρειαστεί να την καταβάλεις στην ΔΕΗ έως ότου βγει απόφαση αν ειναι παράνομη ή όχι. 

https://www.inka.gr/?p=2206

Επίσης και σε αυτό έχεις ένα ρίσκο στην περίπτωση που μετά απο μήνες χρόνο κτλ (όσο κρατήσει η υπόθεση - πάντως δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις στο ΙΝΚΑ κάτι παραπάνω στο διάστημα αυτό πέρα απο τα ποσά που σου είπα)  οτι αν τελικά βγεί απόφαση πως ΔΕΝ είναι παράνομη θα πρέπει να πληρώσεις το συνολικό ποσό που θα έχει μαζευτεί απο τις ρήτρες αναπροσαρμογής όλους αυτους τους μήνες. 

Βέβαια, θα μπορείς να κάνεις διακανονισμό και φαντάζομαι σε αυτή την περίπτωση το δικαστήριο επίσης θα δώσει κάποιες οδηγίες για να μπορεί να γίνει αποπληρωμή με δόσεις ακόμη και αν έχεις ήδη διακανονισμό που να τρέχει. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, washcloud είπε

Ξέρεις να άλλαξε η πολιτική τους πρόσφατα Γιάννη; Γιατί θυμάμαι, όχι πολύ καιρό από τώρα να έλεγες για "450". Κι αν άλλαξε, για τί ακριβώς καθεστώς μιλάμε τώρα; Κάποιο άλλο συγκεκριμένο ποσό ως πλαφόν "μη κοψίματος";

Οχι δεν ξερω οτι αλλαξε κατι μιας και εχω παρει συνταξη αλλα αυτο μαθαινω απο συναδελφους

5 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Ετσι ...Διακανονισμος σε διακανονισμου δεν γινεται 

Με επιφυλαξη αν δεν τηρωθει ο διακανονισμος και δεν γινει δικοπη ισως να ακυρωνεται ο παλιος και να γινεται νεος .Με καθε επιφυλλαξη αυτο .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Με επιφυλαξη αν δεν τηρωθει ο διακανονισμος και δεν γινει δικοπη ισως να ακυρωνεται ο παλιος και να γινεται νεος .Με καθε επιφυλλαξη αυτο .

Όχι δεν γίνεται το ρώτησα. 

Θα πρέπει να τρέχει τουλάχιστον 6 μήνες για να γίνει κάτι τέτοιο (δηλαδή να πληρώνονται κανονικά οι δόσεις να μην χρωστάς/σου κοπεί το ρεύμα και αν περάσουν 6 μήνες με αυτές τις προϋποθέσεις και συμβεί κάτι και ακυρωθεί ο διακανονισμός πχ δεν πληρώσεις τον λογαριασμό που θα βγεί μετά απο πχ 7 ή 8 κτλ μήνες απο τότε που έκανες τον διακανονισμό τότε μπορείς να κάνεις νέο. ) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Τώρα:

Η κατανάλωση αναλυτικά:

Πάγια χρέωση

Πάγια χρέωση νύχτας

δεν ήταν πρώτη κατοικία ?ρωτάω γιατί δεν έχεις πιστώσεις ΤΕΜ

κρίμα που με τέτοια κατανάλωση το άφησες και δεν πήγες σε σταθερό

κάνεις διακανονισμό

φυσικά μπορείς να ξεκινήσεις και (χρονοβόρα)  αμφισβήτηση μιας και η ειδοποίηση της τροποποίησης (5/8/21) σε ρήτρα εκτός απο ετεροχρονισμένη , ήταν σε μορφή υποσημείωσης και μπορείς να ισχυριστείς οτι δεν την πρόσεξες και δεν περίμενες τέτοια μεγάλη επιβάρυνση .

Επίσης έχουν ξεκινήσει μαζικές καταγγελίες μέσω ΙΝΚΑ & ΕΚΠΟΙΖΩ , αλλά είναι επι πληρωμή

συνέχεια στο άλλο θέμα "ρήτρα αναπροσαρμογής ΔΕΗ"

Δημοσ.

Μία ερώτηση ακόμη εδώ, για να μην ανοίγω άλλο θέμα.

Ο λογαριασμός είναι στο όνομα της αποθανούσας γιαγιάς.

α. Τί χρειάζεται για να μπει σε άλλο όνομα;

β. Πώς μπορεί να γίνει:τηλεφωνικά, πρέπει να πάμε σε ΔΕΗ, μέσω web, κάπως αλλιώς;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

...φυσικά το θυμάμαι. Κι όπως λες, θέμα προσωπικού ρίσκου είναι. Από ΄κει και πέρα παίζουν προγραμματισμοί (διακοπών), και σίγουρα έχει να κάνει με τον φόρτο (και την αντιμετώπιση) από κάθε τοπικό ΔΕΔΔΗΕ ώστε να φτάσουν στην,,,πόρτα της αποθήκης σου. Από 'κει και πέρα, η ουσία είναι ότι γενικά για όλους τα πράγματα σφίξανε και ακόμη κι η ΔΕΗ δίνει εντολές για διακοπή πολύ ευκολότερα...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

Επίσης έχουν ξεκινήσει μαζικές καταγγελίες μέσω ΙΝΚΑ & ΕΚΠΟΙΖΩ , αλλά είναι επι πληρωμή

συνέχεια στο άλλο θέμα "ρήτρα αναπροσαρμογής ΔΕΗ"

Είναι ξεχωριστές αγωγές ΙΝΚΑ και ΕΚΠΟΙΖΩ ισχύει για το ΙΝΚΑ αυτό που λες -περισσότερες λεπτομέρειες άφησα σε ποστ πιο πανω- 

Για το ΕΚΠΟΙΖΩ δεν πληρώνεις κάτι και δεν συμμετέχεις "επώνυμα" απλά κάνανε συλλογική αγωγή με δικά τους στοιχεία και η όποια απόφαση που θα βγεί όταν θα βγει θα επηρεάσει όλους τους καταναλωτές (και βασικά το ίδιο θα ισχύει και για αυτή του ΙΝΚΑ μιας και υπάρχει το δεδικασμένο που λένε οι νομικοί απλά μπαίνοντας "επώνυμα" στην συλλογική αγωγή του ΙΝΚΑ με τα μικρά έξοδα που προανέφερα -και επίσης δεν ξέρω αν προλαβαίνει κάποιος τώρα γιατί θα καταθέσουν τα χαρτιά αυτόν τον μήνα ή μπορεί να τα κατέθεσαν ήδη για την ΔΕΗ γιατί κάνουν ξεχωριστά ανα πάροχο- έχεις και το μαξιλαράκι -τουλάχιστον κατα τα λεγόμενα του ΙΝΚΑ- των ασφαλιστικών μέτρων όπου δεν θα χρειαστεί προσωρινά να πληρώνεις την ρήτρα -θα την χρεώνεσαι όμως όπως ανέφερα έτσι και αλλιώς και θα πρέπει να πληρώνεις μόνο το ποσό που αντισιχει στις κιλοβατώρες που κατανάλωσες προκειμένου να μην σου κοπεί το ρεύμα) 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Μία ερώτηση ακόμη εδώ, για να μην ανοίγω άλλο θέμα.

Ο λογαριασμός είναι στο όνομα της αποθανούσας γιαγιάς.

α. Τί χρειάζεται για να μπει σε άλλο όνομα;

β. Πώς μπορεί να γίνει:τηλεφωνικά, πρέπει να πάμε σε ΔΕΗ, μέσω web, κάπως αλλιώς;

...ένα-ένα τα λες....Αν δεν έχει λήξει, φύγε για άλλο πάροχο και άσε την ΔΕΗ να ψάχνει την γιαγιά για να τους ξοφλήσει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, washcloud είπε

...φυσικά το θυμάμαι. Κι όπως λες, θέμα προσωπικού ρίσκου είναι. Από ΄κει και πέρα παίζουν προγραμματισμοί (διακοπών), και σίγουρα έχει να κάνει με τον φόρτο (και την αντιμετώπιση) από κάθε τοπικό ΔΕΔΔΗΕ ώστε να φτάσουν στην,,,πόρτα της αποθήκης σου. Από 'κει και πέρα, η ουσία είναι ότι γενικά για όλους τα πράγματα σφίξανε και ακόμη κι η ΔΕΗ δίνει εντολές για διακοπή πολύ ευκολότερα...

Ναι αλλά ποντάρω σε αυτό που είπες χιλιάδες εντολές... λίγοι υπάλληλοι ΔΕΔΔΗΕ πότε να προλάβουν + ότι η αποθήκη ειναι σε χωριό και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ξέρει την κατάσταση (ποιος χρωστάει πόσα χρωστάει κτλ έχει απλά την εντολή) θα σου πει ο άλλος "θα πάμε τώρα Χ χιλιόμετρα να κόψουμε το ρεύμα στην γιαγιάκα στο χωριό;" :P  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...