Προς το περιεχόμενο

Δηλωση Αφορολογητου Revolut


kimo09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ηθελα να ρωτησω αν κανεις εχει καμια ιδεα πως δηλωνουμε για το αφορολογητο τα εξοδα μεσω Revolut.

 

Ξερω οτι αρχικα δεν μετρουσε αλλα μετα βγηκε αλλο νομοσχεδιο που λεει οτι δεχονται και αλλοδαπες καρτες κλπ η πχ PayPal. Το νομοσχεδιο που αναφερω ειναι το παρακατω.

 

image.png.9cff8ac3c5e630e33bab4beef1eb5c98.png

 

Το θεμα ειναι οτι δεν λεει πως το δηλωνεις αυτο η που το κανεις ουτε εχω βρει ονλαιν καπου πληροφοριες, ειχα μονο μια απαντηση απο ενα παιδη στο ρεδδιτ που ειπε να το προσθεσω το ποσο που ξοδεψα με την καρτα στο Ε1 στις δαπανες.

 

Τωρα μου ηρθε οτι πρεπει να πληρωσω το προσθημο αμα δεν συμπληρωσεις το αφορολογητο και κοιταω πως μπορω να δηλωσω τα εξοδα μου για περυσι απο την Revolut.

 

Εχει κανεις καμια ιδεα περι του θεματος;

 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω ιδεα, φανταστηκα οτι το νομοσχεδιο θα ισχυει αφου το βρηκα. Αμα το νομοσχεδιο εχει βγει ομως θα επρεπε να ισχυει σωστα; Αλλο που μπορει το συστημα του taxisnet να μην το παιρνει. Δεν εχω ιδεα να ειμαι ειλκρινης, απλος δεν εχω και ορεξει να πληρωνω τζαμπα το προστιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που έκανα εγώ πέρυσι στη φορολογική δήλωση, καθώς χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά Revolut για πληρωμές στη Ελλάδα, ήταν να δηλώσω ότι κάλυψα το απαιτούμενο ποσό για το αφορολόγητο και να εκτυπώσω από Revolut κατάσταση κινήσεων για περίπτωση ελέγχου. Παρότι δεν πέρασα έλεγχο, το τονίζω για να μην πάρω κανένα στο λαιμό μου, στην κατάσταση κινήσεων φαίνεται αναλυτικά η κάθε ηλεκτρονική πληρωμή προς τη κάθε επιχείρηση που χρησιμοποίησα τη Revolut. 
 

Είτε ήταν super market, είτε αγαθά, είτε προϊόντα. Επαναλαμβάνω δεν ξέρω το θα γίνει/γινόταν αν κληθώ για έλεγχο αλλά εγώ έτσι το έκανα πέρυσι, έτσι θα το κάνω και φέτος. Το πεδίο που συμπληρώνεται το ποσό αγορών με ηλεκτρονικά μέσα παίρνει άμεσα πληροφορία από ελληνικές τράπεζες αλλά μπορεί να συμπληρωθεί και οποίο ποσό θελουμε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...