Προς το περιεχόμενο

Νέο δωρεάν πακέτο για τους χρήστες του G Suite Legacy


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρειάστηκε να μπω σε trial του pro  για να κανω imapsync με το G suite.

 

Πολύ καλο,  αν και "περίεργο" τώρα, είναι το yandex mail. Το έχω 3 χρόνια για business mail,  και δουλεύει πολύ καλα.

 

Pro tip:  Τα synology NAS  έχουν native εργαλείο για backup του gsuite &  O365. Το NAS ή "NAS" μπορεί να τρέχει κ σε VM, απλα κ μόνο για τη χρήση του Active Backup.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα μεγάλο πρόβλημα που λύθηκε με αυτή την απόφαση της Google να επιτρέψει δωρεάν κάποιους λογαριασμούς για ΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ χρήση, ήταν αυτό του Google Play. Σύμφωνα με τα λεγόμενα εκπροσώπων της Google δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς του επί πληρωμή περιεχομένου ενός Google Play account σε ένα άλλο. Κι άρα δεν ήταν δυνατό να μεταφέρει κάποιος το περιεχόμενο που πλήρωσε (εφαρμογές, χρηματικό υπόλοιπο Google Play, κλπ) από έναν λογαριασμό Google Play με Legacy G Suite σε ένα από Gmail.

Η όλη ιστορία όμως, κλόνισε την εμπιστοσύνη μου προς το Google Play, καθώς συνειδητοποίησα ότι είναι πιθανό να πάνε χαμένες όλες οι αγορασμένες εφαρμογές και το υπόλοιπο, με μια απόφαση της Google. Πλέον θα αναζητώ τρόπους να πληρώνω τους Developers εκτός του Google Play. Με αυτόν τον τρόπο, αν κάποιος developer δεν είναι τίμιος, τότε θα χάσω μόνο την/τις εφαρμογές που έχω από αυτόν κι όχι τα πάντα.

Σχετικά με το Self-Hosted Email, εδώ και χρόνια συντηρώ μόνος μου την υποδομή μου, που αφορά τα άλλα email πλην του G Suite. Ναι, καμιά φορά σου έρχεται να φας το καπέλο σου, αλλά γενικά δεν θα τα χαρακτήριζα τόσο μαύρα τα πράγματα. Υπάρχουν πλέον και κάποια Open Source Projects που αναλαμβάνουν όλη την κατάσταση (antispam, block attacks, κλπ), κάτι που κάνει ακόμη πιο εύκολη την κατάσταση. Κάποια project μάλιστα έχουν κι έτοιμα docker containers, οπότε περιορίζεται ακόμη περισσότερο η δουλειά που πρέπει να γίνει.

Αφήνω κι αυτό εδώ TWIMC https://github.com/awesome-selfhosted/awesome-selfhosted#communication---email---complete-solutions

Κατά τα άλλα, έχω ήδη κάνει όλο τον λογαριασμό IMAPSYNC σε δικό μου server, οπότε ήμουν one MX record away, όποια κι αν ήταν η απόφαση της Google. Χαίρομαι όμως για την εξέλιξη, γιατί μου έλυσε το πρόβλημα με το Google Play Account :)
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Tony_Ts είπε

Σύμφωνα με τα λεγόμενα εκπροσώπων της Google δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς του επί πληρωμή περιεχομένου ενός Google Play account σε ένα άλλο. Κι άρα δεν ήταν δυνατό να μεταφέρει κάποιος το περιεχόμενο που πλήρωσε (εφαρμογές, χρηματικό υπόλοιπο Google Play, κλπ) από έναν λογαριασμό Google Play με Legacy G Suite σε ένα από Gmail.

Ετσι νομιζα αρχικά, ΑΛΛΑ δεν χανεις το sign-in κομμάτι και η συνδεση με τα Google Services , παρά μόνο το mail, drive κλπ, οπότε συνεχίζεις να κάνεις sign in με το account σου και  συνεχιζεις να εχεις προσβαση σε αγορες κλπ.

 

image.png.7995e865ffdd31ce3fd752a9f7c8e581.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...