panosv7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Καλημέρα σε όλους! Σε βορεινό δωμάτιο 10 τετραγωνικων θέλω να κάνω θερμομόνωση σε τοιχακι ύψους 1,50m από την μέσα πλευρά(ο υπολοιπος τοίχος από το 1,50μ μέχρι πάνω είναι συρόμενα αλουμίνια.) Εχω βρει διάφορα προιόντα που προτείνονται για αυτην τη δουλειά, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο και γιατί. Το τοιχάκι είναι διπλό τούβλο με λεπτό φελιζολ στη μέση, αλλά τον χειμώνα η θερμοκρασία του τοίχου ουσιαστικά φτάνει την εξωτερική θερμοκρασία με αποτέλεσμα να παγώνει ο χώρος. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπροσδεκτη!
sphinxgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Αρχικά να έχεις κατα νου πως όταν μονώνεις ένα τοίχο, όπου δεν μονωθεί, κάνει θερμογέφυρες που λόγω έντονης διαφοράς θερμοκρασίας κάνουν σε εκείνο το σημείο φανερό το πρόβλημα. Πχ παρότι έχεις αλουμίνιο, ακόμα και αν είναι ενεργειακό με θερμοδιακοπή, αν δεν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση, το κρύο μπορεί να μεταφέρεται απο το μαρμαράκι που είναι κάτω απο το αλουμίνιο. Τέλος αν κάνεις θερμομόνωση εσωτερική, χάνεις τη θερμοχωρητικότητα του τοίχου. Δεν έχεις κ πολλές επιλογές. Μονωτικό υλικό με τελείωμα γυψοσανίδας. Υπάρχουν πολλές επιλογές.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ειναι χωνευτο το κουφωμα; Αν εκανες ενα σχεδιο ισως να μπορουσαμε να καταλαβουμε εγω δεν εχω καταλαβει πως ειναι ο τοιχος. Παντως εχω την αισθηση οτι το benefit θα ειναι πολυ μικρο σε σχεση με το κοπο που θα κανεις Επεξ/σία 24 Μαΐου 2022 από ΠάρηςΓ
sainakos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα Σκέφτομαι για εξωτερική θερμομόνωση στο πίσω μέρος του σπιτιού μου το οποίο είναι βορεινο (μικρή πρασιά τηξ οποία ο ήλιος βλέπει περίπου 3 ώρες την ημέρα) Είμαστε πολυκατοικία συνεπώς θα μονωσω μόνο το δικό μου μέρος καθώς δίπλα μου κ από πάνω υπάρχουν άλλα διαμερίσματα. Ο τοίχος είναι μόνο τούβλο χωρίς φελιζολ. Πιστεύετε ότι θα δω διαφορά;;; Η επιφάνεια είναι 28τμ Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2022 από sainakos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα