panagiotis1988 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Καλησπέρα σας. Είπα να γράψω εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα. Σκέφτομαι να αγοράσω dacia από τη Ρουμανία όπουου βγαίνει περίπου 5.000€ φθηνότερα σε σχέση με εδώ. Τέλη ταξινόμησης δεν θα έχω λόγω τριτεκνιας. Αξίζει να το προσπαθήσω; Θα έχω όλα τα προνόμια της εγγύησης; Θα έχω να πληρώσω φόρο όταν το εισαγω; Θα το οδηγήσω εγώ (δεν είναι και μακριά). Γενικά μπορείτε να μου δώσει κανένας οποιαδήποτε πληροφορία; Το έχει κάνει κανείς;
Zan_gachette Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε Καλησπέρα σας. Είπα να γράψω εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα. Σκέφτομαι να αγοράσω dacia από τη Ρουμανία όπουου βγαίνει περίπου 5.000€ φθηνότερα σε σχέση με εδώ. Τέλη ταξινόμησης δεν θα έχω λόγω τριτεκνιας. Αξίζει να το προσπαθήσω; Θα έχω όλα τα προνόμια της εγγύησης; Θα έχω να πληρώσω φόρο όταν το εισαγω; Θα το οδηγήσω εγώ (δεν είναι και μακριά). Γενικά μπορείτε να μου δώσει κανένας οποιαδήποτε πληροφορία; Το έχει κάνει κανείς; Με ενδιαφέρει και εμένα αυτό. Φρέσκος τριτεκνος και εγώ και περιμένω να δω τιμή για το Bigster. Ποιο μοντέλο έχει τόσο διαφορά στην τιμή;
panagiotis1988 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Zan_gachette είπε Με ενδιαφέρει και εμένα αυτό. Φρέσκος τριτεκνος και εγώ και περιμένω να δω τιμή για το Bigster. Ποιο μοντέλο έχει τόσο διαφορά στην τιμή; Dacia jogger extreme το 7θεσιο με lpg που με ενδιαφέρει στη Ρουμανία έχει 20.850€ και στην Ελλάδα 27.980€ (με το τελος ταξινόμησης) άσε που έχει και την hybrid με 24.550€ στην 5θεσια expreesion έκδοση που εδώ απλά δεν υπάρχει και στο εξωτερικό κάνει πάνω από 33.000€. Έστειλα ηδη email σε dealer και περιμένω ενημέρωση...το bigster διάβασα ότι θα έχει το ίδιο πλάτος με το duster. Αρχική τιμη έχει ανακοινωθεί στη Γαλλία και στη Γερμανία (1.000€ πιο φθηνή απο Γαλλία). Οφτοπικ - Χρειάζεσαι 3 παιδικά καθίσματα ή έχεις μεγάλο παιδί; Τι έχεις στα υπόψην σου; Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από panagiotis1988
Zan_gachette Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 11 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε Dacia jogger extreme το 7θεσιο με lpg που με ενδιαφέρει στη Ρουμανία έχει 20.850€ και στην Ελλάδα 27.980€ (με το τελος ταξινόμησης) άσε που έχει και την hybrid με 24.550€ στην 5θεσια expreesion έκδοση που εδώ απλά δεν υπάρχει και στο εξωτερικό κάνει πάνω από 33.000€. Έστειλα ηδη email σε dealer και περιμένω ενημέρωση...το bigster διάβασα ότι θα έχει το ίδιο πλάτος με το duster. Αρχική τιμη έχει ανακοινωθεί στη Γαλλία και στη Γερμανία (1.000€ πιο φθηνή απο Γαλλία). Οφτοπικ - Χρειάζεσαι 3 παιδικά καθίσματα ή έχεις μεγάλο παιδί; Τι έχεις στα υπόψην σου; https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/cars/vat-buying-selling-cars/index_el.htm#business-new-1 Σύμφωνα με το link για καινούριο αυτοκίνητο (κάτω των 6 μηνών η 6000 χλμ) ο ΦΠΑ πρέπει να πληρωθεί στη χώρα ταξινόμησης. Οπότε θα πρέπει να ενημερώσεις τον έμπορο να μην σου χρεώσει τον ΦΠΑ ή να τον πληρώσεις και στη Ρουμανία και μόλις πληρώσεις το ΦΠΑ εδώ, να στείλεις την απόδειξη στον έμπορο ώστε να σου επιστρέψει το ποσό. Η διαφορά από 19% σε 24% θα βγει γύρω στο χιλιάρικο. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι ακόμα και να πλήρωνες τέλος ταξινόμησης θα έβγαινε πιο οικονομικό από Ρουμανία. Off topic- τρία παιδικά καθίσματα χρειάζομαι, το μεγαλύτερο παιδί μου είναι 4. Το jogger είναι φαρδύτερο πίσω εννοείς;
paylidis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 11 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε έκδοση που εδώ απλά δεν υπάρχει προσεξε το αυτο γιατι μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως εαν ειναι καποια εκδοση που δεν εχει εγκριση τύπου στην ελλαδα...
panagiotis1988 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Zan_gachette είπε https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/cars/vat-buying-selling-cars/index_el.htm#business-new-1 Off topic- τρία παιδικά καθίσματα χρειάζομαι, το μεγαλύτερο παιδί μου είναι 4. Το jogger είναι φαρδύτερο πίσω εννοείς; Thanks για το ΦΠΑ 19% της Ρουμανίας. Δεν το ήξερα (δεν το είχα ψάξει βασικά...). Το jogger δυστυχώς δεν ξέρω αν είναι φαρδύτερο από το duster ΑΛΛΑ έχει 3 ανεξάρτητα καθίσματα ίσα μεταξύ τους και είναι επίπεδα και όχι σαν του duster όπου σηκώνονται στο πλάι. Επειδή και εμένα ο μεγάλος μου είναι 4.5 αν θες μιλάμε μέσω τσατ για τα αυτοκίνητα και το που τείνουμε να καταλήξουμε ή που καταληξαμε ώστε να μην βγαίνουμε αλλο οφτοπικ. 2 ώρες πριν, paylidis είπε προσεξε το αυτο γιατι μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως εαν ειναι καποια εκδοση που δεν εχει εγκριση τύπου στην ελλαδα... Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα γιατί είναι βενζίνη ρεύμα γιατί να μην έχει έγκριση; Επίσης τα έχω δει και στο car.gr να τα πουλάνε Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από panagiotis1988
paylidis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, panagiotis1988 είπε Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα γιατί είναι βενζίνη ρεύμα γιατί να μην έχει έγκριση; Επίσης τα έχω δει και στο car.gr να τα πουλάνε τιποτα δεν αποκλειεται... κατι που δε το φερνουν ελλαδα δεν εχει απαραιτητα εγκριση τύπου... Καλο θα ηταν να μιλησεις με εκτελωνιστη που να το κατεχει το θέμα. 1
Zan_gachette Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Λοιπόν τώρα που το κοίταξα λίγο, υπάρχει πλέον ενιαίο σύστημα έγκρισης Τύπου στην Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι αρκεί ένα όχημα να έχει λάβει έγκριση τύπου σε οποιαδήποτε άλλο κράτος της Ε.Ε. Επιπλέον αν ο κινητήρας του υβριδικού είναι ο H4MC6, βλέπω στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Υ.Μ.Ε. ότι έχουν ήδη ταξινομηθεί 28 jogger με αυτό το μοτέρ. Οπότε το ερώτημα είναι τι ισχύει με την εγγύηση 1
QuantumWanderer Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Στις 22/1/2025 στις 6:28 ΜΜ, Zan_gachette είπε Λοιπόν τώρα που το κοίταξα λίγο, υπάρχει πλέον ενιαίο σύστημα έγκρισης Τύπου στην Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι αρκεί ένα όχημα να έχει λάβει έγκριση τύπου σε οποιαδήποτε άλλο κράτος της Ε.Ε. Ενδιαφέρον, να το ξέρουμε.
Zan_gachette Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Στις 21/1/2025 στις 10:58 ΜΜ, panagiotis1988 είπε Dacia jogger extreme το 7θεσιο με lpg που με ενδιαφέρει στη Ρουμανία έχει 20.850€ και στην Ελλάδα 27.980€ (με το τελος ταξινόμησης) άσε που έχει και την hybrid με 24.550€ στην 5θεσια expreesion έκδοση που εδώ απλά δεν υπάρχει και στο εξωτερικό κάνει πάνω από 33.000€. Βλέπω τώρα η τιμή έπεσε στα 24.400 με το τέλος ταξινόμησης. Με τα νέα δεδομένα δεν αξίζει να τρέχεις στη Ρουμανία. Πόσο βγαίνει το extreme lpg χωρίς τέλος ταξινόμησης;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα