Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Power Line TL-PA7017P Kit και αποσυνδέσεις στο Fifa22 στο PS4.


seventh_son

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Θα σας περιγράψω λίγο την κατάσταση για να δούμε μήπως μπορεί να βγει άκρη. Έχω γραμμή Inalan, οπτική ίνα, με download/upload 250Mbps/250Mbps. To router της Inalan είναι το Huawei EG8141A5. Από την Gigabit port του router της Inalan, φεύγει καλώδιο Cat 6 0,25m σε unmanaged 5-port Gigabit switch της Dlink (στο port 1). Από την port 2 του Switch της Dlink φεύγει άλλο Cat 6 καλώδιο 0,25m και καταλήγει σε Gigabit port (port 1) του router Netis N1. Το Ν1 έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί όχι σαν router αλλά μοιράζει μόνο 5GHz wifi, καθώς το router της Huawei υποστηρίζει μόνο 2.4GHz. To Netis τα σπάει, και σε μετρήσεις speedtest με το κινητό, δίνει 250/250. 

Στο ίδιο δωμάτιο, σε απόσταση περίπου 5 μέτρων, αλλά στον απέναντι τοίχο, έχω PS4 και tv box. Μέχρι πρότινος και στις 2 συσκευές είχα ρυθμίσει σύνδεση Wi-Fi. Στο tv box δεν είχα θέματα ή και αν είχα κάποια ελάχιστα κολλήματα κάποιες φορές δεν με πείραζε καθώς αστραπιαία έφτιαχνε. Όμως όταν στο PS4, έπαιζα games (συγκεκριμένα Fifa22 online friendlies) παρατηρούσα φορές που είχα Lag. Παρόλο που στο Test Connection του PS4 έδινε αποτέλεσμα 160 Mbps / 3-5 Mbps , υπήρχαν φορές που το παιχνίδι κόλλαγε. Δεν γινόταν αποσύνδεση, αλλά κόλλαγε σε σημείο το παιχνίδι να γίνεται εκνευριστικό.

Αποφάσισα λοιπόν να αγοράσω το σετάκι με τα πριζάκια της Tp Link θεωρώντας ότι θα δοθεί εύκολα λύση στο πρόβλημα. 

Σύνδεσα λοιπόν Cat 6 καλώδιο 0,5m από το port 3 του Switch της Dlink στην Gigabit port του ενός από τα πριζάκια. Σύνδεσα το άλλο πριζάκι, στο σημείο που έχω τις άλλες συσκευές. Τα πριζάκια συνδέθηκαν εύκολα, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Απο το δεύτερο πριζάκι, φεύγει Cat 6 0,5m και καταλήγει σε 8-port unmanaged Gigabit Switch της Dlink. Στη συνέχεια έφυγαν αντίστοιχα καλώδια στο PS4 και στο tvbox.

Κατέβασα την εφαρμογή tpPLC που έχει η TP Link για να ρυθμίσεις τα πριζάκια. Απενεργοποιήσα το Power Saving Mode και απο τα δύο πριζάκια, ενώ άφησα στο QoS το Online Gaming που είναι και η default επιλογή. Το πρόγραμμα δείχνει ότι από το ένα πριζάκι στο άλλο η ταχύτητα είναι από 400-500 Mbps και προς τις δυο κατευθύνσεις.

Μπαίνω στο PS4, πηγαίνω Test Connection και παίρνω αποτελέσματα 60-120 Mbps / 3-5 Mbps. Λέω οκ κομπλέ είμαστε. Ξεκινάω match και εδώ έχουμε τα ωραία. Σε τυχαίο χρόνο , σε κάθε match που έπαιξα, και έπαιξα πολλά, είχα disconnect από τους servers της EA. Δεν ολοκλήρωσα ούτε ένα παίχνιδι !!!! 

Εδώ να πώ ότι από ελεύθερη port στο 8-port switch της Dlink έδωσα με καλώδιο σύνδεση σε laptop, και σε speedtest πήρα αποτέλεσμα 170Mbps /180 Mbps. 

Έκανα τις εξής δοκιμές :

  • Άλλαξα θέση στα πριζάκια (έβαλα το ένα εκεί που ήταν το άλλο και αντίστροφα). 
  • Έκανα τη συνδεσμολογία, χωρίς τα Switches, με το καλώδιο από το δεύτερο πριζάκι να πηγαίνει μόνο στο PS4. 
  • Άλλαξα QoS στα πριζάκια από Online Gaming σε οτιδήποτε άλλο, μήπως αλλάξει κάτι.
  • Ξαναπέρασα το firmware και στα δυο πριζάκια με την ίδια έκδοση που βρήκα στο internet, μήπως κάτι δεν είχε κάτσει καλά από το εργοστάσιο.
  • Τα έκανα από την αρχή pair τουλάχιστον 5 φορές.

Το PS4 είναι ρυθμισμένο με static IP και η καλωδίωση ρεύματος στο σπίτι είναι σχετικά καινούρια (μιλάμε για σπίτι κατασκευής 7 ετών). Επίσης να πω ότι δεν υπήρχε κάποια άλλη συσκευή κοντά που θα μπορούσε να προκαλέσει παράσιτα στο ρεύμα (πχ πλυντήριο, μίξερ, φούρνος μικροκυμάτων κτλ). Επίσης όπως φαίνεται η απόσταση καλωδίωσης ανάμεσα στα 2 πριζάκια είναι 12-15 μέτρα, όχι παραπάνω!

Με το που δοκίμασα καλώδιο από το 5-port switch (εκεί που είναι το πρώτο πριζάκι) κατευθείαν στο PS4, όλα κομπλέ, η σύνδεση άψογη, και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά.

Επειδή είδα ότι πάρα πολλοί στην EA διαμαρτύρονταν για αποσυνδέσεις, να τονίσω ότι πάνω στο router για το FIFA22 έκανα, δοκιμές με UPNP disabled και port forwarding στα ports του FIFA στο router της Huawei. Επίσης, δοκίμασα να ρυθμίσω DMZ στο router της Huawei την IP του Netis, το Netis το εβαλα σε router mode, και δοκίμασα και στο Netis είτε port forwarding, είτε UPNP enabled. Σε κάθε περίπτωση είχα το disconnect μου και απλά έβγαζα αφρούς. 

Έχει κανείς καμιά λύση πριν τα βγάλω στο καπάκι για πούλημα ; Ούτε τρεις μέρες δε τα έχω, αλλά τα πήρα ΜΟΝΟ για να παίζω FIFA online. Αν δε το καταφέρω, πραγματικά μου είναι άχρηστα. Έχει κανείς κάτι να προτείνει να κάνω που μου διαφεύγει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 δοκίμασε να το βάλεις στη πρίζα ανάποδα το ένα powerline(upside down) ....απο περιεργεια και μου λες αν αλλαζει κατι

επίσης από αυτό παίρνεις για να παίζεις το έχεις βάλει σε πρίζα τοίχου η πολυπριζο ???εννοείται ότι και τα 2 πρέπει να είναι στις πρίζες και όχι σε πολυπριζο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...