pavloa Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Σήμερα επιτέλους έφτιαξα το pc Επεξεργαστής: Intel i5-11500 Μητρική: Gigabyte B560M Aorus Elite Κουτί: Cougar MX410 Το πρόβλημα ειναι οτι το fan του επεξεργαστή απογειώνεται χωρίς να κάνω τίποτα, δηλαδή που να το ζόριζα κιόλας. Έχω τσεκάρει την ψύκτρα και έχει πατήσει καλά, την έβγαλα πριν και είδα οτι η πάστα εχει απλωθεί πάνω στον επεξεργαστή. Τι μπορεί να φταίει? Είναι φυσιολογικό αυτό που γίνετε? Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από pavloa
SabotazNic Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Κατεβασε το cinebench r23 και το hwinfo64 και δες θερμοκρασιες Βασικα το curve ειναι αρκετα aggressive. Σε παιρνει να το βαλεις 30% μεχρι 45 βαθμους και απο εκει να ανεβαινεις. Προτεινω να κατεβασεις το argus monitor και να σεταρεις εκει τα fans
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, pavloa είπε Έχω τσεκάρει την ψύκτρα Ποια βάλατε;
pavloa Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Ποια βάλατε; Ψυκτρα έβαλα αυτήν που είχε ο επεξεργαστής. 31 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Κατεβασε το cinebench r23 και το hwinfo64 και δες θερμοκρασιες Βασικα το curve ειναι αρκετα aggressive. Σε παιρνει να το βαλεις 30% μεχρι 45 βαθμους και απο εκει να ανεβαινεις. Προτεινω να κατεβασεις το argus monitor και να σεταρεις εκει τα fans Θα δοκιμάσω και θα ανεβάσω φωτό με τα αποτελέσματα.
SabotazNic Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 10 λεπτά πριν, pavloa είπε Ψυκτρα έβαλα αυτήν που είχε ο επεξεργαστής. normal ειναι τοτε. Θα δεις ηδη μεγαλη διαφορα αν βαλεις αυτην https://www.skroutz.gr/s/17624185/Arctic-Freezer-34-eSports-Duo-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-1200-115x-Κόκκινη.html 1
Xristaras12 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Είναι λογικό η εργοστασιακή ψύκτρα με τον συγκεκριμένο ανεμιστήρα να κάνει αυτή τη φασαρία. Κ εγώ στον 11400 έλεγα να μείνω με την στοκ, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται και λόγω φασαρίας και λόγω θερμοκρασιών, χειμώνα είχαμε (αρχες Γενάρη)και χτύπαγε 75+ στο Cinebench. Επίσης, μιας και βλέπω έχουμε παρόμοια μητρική, για να μην μπλέκεις με το bios και τα fan curves, κατέβασε το SIV (System Information Viewer) Το οποίο βρίσκεται μέσα στη σουίτα που δίνει η GB για τις μητρικές της (App center λέγεται) 2
pavloa Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Οπότε για να πέσει η θερμοκρασία αλλά και για να μην απογειώθει το pc αναγκαστικά πρέπει να αλλάξω την ψυκτρα. Αυτήν που μου προτείνατε πολύ καλή φένετε. Είδα ότι έχει δύο ανεμιστήρες, από θόρυβο πως τα πάει? Θέλω να είναι όσο πιο αθόρυβα γίνετε. Είδη το κουτί που πήρα τα στοκ fan βγάζουν ένα βουητό. Αλλά πώς γίνετε να είναι τοσο χάλια η στοκ ψυκτρα και το fan? 15 ετών pc έχω με amd και δεν ακούγεται το παραμικρό. 15 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Επίσης, μιας και βλέπω έχουμε παρόμοια μητρική, για να μην μπλέκεις με το bios και τα fan curves, κατέβασε το SIV (System Information Viewer) Το οποίο βρίσκεται μέσα στη σουίτα που δίνει η GB για τις μητρικές της (App center λέγεται) Α δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό. Θα το κατεβάσω. Ευχαριστώ. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, pavloa είπε Οπότε για να πέσει η θερμοκρασία αλλά και για να μην απογειώθει το pc αναγκαστικά πρέπει να αλλάξω την ψυκτρα. Είχαν θέματα με θερμοκρασίες οι επεξεργαστές (τα μεγαλύτερα μοντέλα κυρίως) της σειράς, οπότε θα χρειαστεί έξτρα ψύκτρα για να είναι πιο αθόρυβο το σύστημα.
pavloa Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Την βρήκα και στο eshop, oπότε θα ρίξω μια παραγγελία την ψύκτρα που προτείνατε.. Χωράει στο κουτί που έχω πάρει? Μην πάθω καμιά νίλα. Δεν παλεύεται με την στοκ και τον θόρυβο που βγάζει. Αναγκάστικα και ξανα έβαλα το παλιό pc ως που να δω τι θα κάνω με τον καινούριο. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από pavloa
nickol-us Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Χωράει στο κουτί σου, το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει λόγος να δεις για τόσο ακριβή και μεγάλη ψύκτρα. Σου έχουν κάνει πρόταση και στο άλλο νήμα, μια gammax max 30 ευρώ είναι παραπάνω από αρκετή. Βέβαια αν δεν επιθυμείς θόρυβο, αγοράζοντας αυτή την ψύκτρα, έχοντας εύκολο έργο, τα fan θα δουλεύουν σε χαμηλές στροφές.
pavloa Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 11 λεπτά πριν, nickol-us είπε Χωράει στο κουτί σου, το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει λόγος να δεις για τόσο ακριβή και μεγάλη ψύκτρα. Σου έχουν κάνει πρόταση και στο άλλο νήμα, μια gammax max 30 ευρώ είναι παραπάνω από αρκετή. Βέβαια αν δεν επιθυμείς θόρυβο, αγοράζοντας αυτή την ψύκτρα, έχοντας εύκολο έργο, τα fan θα δουλεύουν σε χαμηλές στροφές. Ναι είδα και την άλλη που μου πρότειναν αλλά εγώ δεν θέλω να κάνει θόρυβο. Είδη τα fan του κουτιού βγάζουν ένα ελαφρύ βουητό. Γι'αυτό θέλω έστω το fan της ψυκτρας να είναι αθόρυβο όσο γίνετε.
Dark_Nightfall Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Έχεις ενεργοποιήσει το XMP , για γύρνα το σε default να δεις αν θα κάνει διαφορά.
pavloa Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Έχεις ενεργοποιήσει το XMP , για γύρνα το σε default να δεις αν θα κάνει διαφορά. Το δοκίμασα και πάλι στο foul δουλεύει το fan. Θα παραγγείλω την ψύκτρα που μου πρότειναν πιο πάνω https://www.skroutz.gr/s/17624185/Arctic-Freezer-34-eSports-Duo-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-1200-115x-Κόκκινη.html αν και σκέφτομαι και για αυτήν https://www.skroutz.gr/s/23278630/Be-Quiet-Pure-Rock-2-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-AM4-1200-115x-AM3-AM3.html Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από pavloa
pano Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 20 ώρες πριν, pavloa είπε Έχω τσεκάρει την ψύκτρα και έχει πατήσει καλά, την έβγαλα πριν και είδα οτι η πάστα εχει απλωθεί πάνω στον επεξεργαστή Οταν την ξανατοποθέτησες έβαλες πάλι πάστα;
leros2004 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 14 λεπτά πριν, pavloa είπε Το δοκίμασα και πάλι στο foul δουλεύει το fan. Θα παραγγείλω την ψύκτρα που μου πρότειναν πιο πάνω https://www.skroutz.gr/s/17624185/Arctic-Freezer-34-eSports-Duo-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-1200-115x-Κόκκινη.html αν και σκέφτομαι και για αυτήν https://www.skroutz.gr/s/23278630/Be-Quiet-Pure-Rock-2-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-AM4-1200-115x-AM3-AM3.html Την duo πάρε στα 40€ είναι η καλύτερη που υπάρχει. Αθόρυβες είναι όλες μη σε αγχώνει ο θόρυβος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα