pavloa Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, _Theo_ είπε Θα επιλέξεις αυτό που λέει "Να μην επιτρέπεται η εγκατάσταση συσκευών που αντιστοιχούν σε κάποιο από αυτά τα αναγνωριστικά συσκευών". Και εγώ τα Windows 10 Pro έχω στα ελληνικά. Στα Home δεν ξέρω τι γίνεται. Τέλος αυτό που λέει "Update the Group policy..." νομίζω δεν είναι απαραίτητο. Μόλις τα κάνεις αυτά πήγαινε και κάνε χειροκίνητα το Windows update. Αν σου βγάλει "error" στην κάρτα γραφικών πάει να πει ότι είσαι οκ πλέον. οκ θα το δοκιμάσω αύριο που θα έχω το pc μπροστά μου.. εμένα με καίει πιο πολύ στα home να το κάνω αυτό.. είναι το καινούριο pc και για αυτό με καίει.. Αν βρεις κάτι πες μου να το κάνω. ευχαριστώ.. ή αν γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να ενεργοποιήσω το Gpedit.msc στα windows 10 Home αν μου απαντήσει. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2022 από pavloa
micos000 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Ο Group policy editor είναι μόνο από pro και πάνω. Στα home πρέπει να κάνεις τις αλλαγές μόνο από registry. 1
pavloa Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, micos000 είπε Ο Group policy editor είναι μόνο από pro και πάνω. Στα home πρέπει να κάνεις τις αλλαγές μόνο από registry. είναι εύκολο να κάνω τις αλλαγές ή καλύτερα να βάλω τα pro και να ξεμπερδεύω? Στο παλιό pc είχα τα pro και στο καινούριο είπα να βάλω τα home, που να ήξερα οτι θα γίνόταν όλο αυτό με τα update.
pavloa Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Θα εγκαταστήσω τα pro τελικά.Θα αγοράσω ένα κλειδί για τα pro σήμερα. τζάμπα τα λεφτά που έδωσα για τα home. Δεν είναι η αξία αλλά όλη η φασαρία, να ξανά κάνω φόρματ να περάσω τα προγράμματα κτλ. Ακολούθησα την συμβουλή μερικών εδώ μέσα ( ήρεμα το λεω) που λετε γιατι να περάσεις τα pro και όχι τα home. Θα έχεις domain κτλ ώστε να βάλεις τα pro? Τελικά να που χρειάζονται τα pro, καλύτερα να τα έβαζα από την αρχή και θα είχε το κεφάλι μου ήσυχο. τεσπά. Τώρα την πάτησα.
jim_p Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Το να βαλεις τα pro μονο και μονο για το gpedit ειναι μεγαλυτερη χαζομαρα, μιας και οπως ειπωθηκε η ιδια δουλεια μπορει να γινει μεσω registry. Και το gpedit αυτο κανει, αλλαζει το ταδε κλειδι στη registry που αφορα ενα policy και τερμα. Το ιδιο κανουν και οι εφαρμογες ευρεσης driver. Επισης, υπαρχουν εφαρμογες που εχουν "αλλεργιες" με τα pro γιατι υποθετουν οτι τις τρεχεις σε εταιρικο περιβαλλον, οποτε σε πρηζουν αναλογα για να αγορασεις licence, πχ teamviewer. Περιεργο παντως το οτι δεν δουλεψε μεσα απο την υθμιση που εινια φατσα καρτα στα μενου των windows. Σε μενα εχει δουλεψει γενικα, αλλα ισως ενα update των windows να το επαναφερει στην παλια συμπεριφορα. Βεβαια, αυτο μπορει να τυχει σε οποιοδηποτε κομματι των w10, ειδικα μετα απο major update.
pavloa Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, jim_p είπε Το να βαλεις τα pro μονο και μονο για το gpedit ειναι μεγαλυτερη χαζομαρα, μιας και οπως ειπωθηκε η ιδια δουλεια μπορει να γινει μεσω registry. Και το gpedit αυτο κανει, αλλαζει το ταδε κλειδι στη registry που αφορα ενα policy και τερμα. Το ιδιο κανουν και οι εφαρμογες ευρεσης driver. Επισης, υπαρχουν εφαρμογες που εχουν "αλλεργιες" με τα pro γιατι υποθετουν οτι τις τρεχεις σε εταιρικο περιβαλλον, οποτε σε πρηζουν αναλογα για να αγορασεις licence, πχ teamviewer. Περιεργο παντως το οτι δεν δουλεψε μεσα απο την υθμιση που εινια φατσα καρτα στα μενου των windows. Σε μενα εχει δουλεψει γενικα, αλλα ισως ενα update των windows να το επαναφερει στην παλια συμπεριφορα. Βεβαια, αυτο μπορει να τυχει σε οποιοδηποτε κομματι των w10, ειδικα μετα απο major update. Εντάξει δίκιο έχεις για τα pro αλλά αν τα είχα περάσει δεν θα παιδευμουν τόσες μέρες. Με το registry κλείνω μόνο τους drivers για τα γραφικά ή γενικά όλους τους drivers που μπορεί να κατεβάσουν τα windows? Αν είναι θα το προσπαθήσω με το registry και αν δεν γίνει, μετά αναγκαστικά format σε pro. Ποια βήματα να ακολουθήσω για το registry?
micos000 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν έχει σχέση το πρόβλημα σου με τα updates με το αν έχεις pro ή home έκδοση. Αυτό που έπαθες το είχα πάθει κι εγώ σε παλιό laptop με 10 home και απλά το σταμάτησα από την ρύθμιση για το αυτόματο update από την καρτέλα Υλικό όπως το είχες κάνει στην αρχή. Δεν θέλει κάτι άλλο και όπως είπε ο jim, οι ίδιες ρυθμίσεις που κάνεις από το gpedit γίνονται και από registry. Για να σε ρωτήσω όμως και κάτι ακόμα. Οι παλαιότεροι drivers που περνάνε τα 10άρια έχουν κάποιο πρόβλημα ή είναι πολύ παλιοί οι drivers; Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από micos000
jim_p Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 52 λεπτά πριν, pavloa είπε Με το registry κλείνω μόνο τους drivers για τα γραφικά ή γενικά όλους τους drivers που μπορεί να κατεβάσουν τα windows? Η αλλαγη αφορα ΟΛΟΥΣ τους drivers που μπορουν να περαστουν μεσα απο το wu, ασχετως με τον τροπο που θα την κανεις.
pavloa Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, micos000 είπε Δεν έχει σχέση το πρόβλημα σου με τα updates με το αν έχεις pro ή home έκδοση. Αυτό που έπαθες το είχα πάθει κι εγώ σε παλιό laptop με 10 home και απλά το σταμάτησα από την ρύθμιση για το αυτόματο update από την καρτέλα Υλικό όπως το είχες κάνει στην αρχή. Δεν θέλει κάτι άλλο και όπως είπε ο jim, οι ίδιες ρυθμίσεις που κάνεις από το gpedit γίνονται και από registry. Για να σε ρωτήσω όμως και κάτι ακόμα. Οι παλαιότεροι drivers που περνάνε τα 10άρια έχουν κάποιο πρόβλημα ή είναι πολύ παλιοί οι drivers; έκλεισα αυτό που είπες απο τις ρυθμίσεις αλλά συνεχίζει να κατεβάζεις τους drivers. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους drivers αλλά απο οτι βλέπω η έκδοση που έχει περάσει απο μόνο του, στην σελίδα της intel δεν υπάρχει καθόλου και γιαυτό θέλω να εγκαταστήσω το τελευταίο update. εδώ είναι η έκδοση που έχει περάσει απο μόνο του. Tο ίδιο ισχύει και για το άλλο pc .η έκδοση που έχει εγκατασταθεί δεν υπάρχει στην σελίδα τς Intel. 8 ώρες πριν, jim_p είπε Η αλλαγη αφορα ΟΛΟΥΣ τους drivers που μπορουν να περαστουν μεσα απο το wu, ασχετως με τον τροπο που θα την κανεις. Δηλαδή αν απενεργοιησω τις ενημερώσεις για τους drivers και περάσω συνδέσω κάποια συσκευή (κινητό, εκτυπωτή κτλ.) Δεν θα μπορέσει να περάσει τους drivers ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η συσκευή? Το έχω καταλάβει σωστά ή όχι? Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από pavloa
micos000 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Εγώ πάντως θα το άφηνα έτσι όπως είναι και δεν θα ασχολούμουν για τόσο μικρές υποεκδόσεις.
jim_p Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, pavloa είπε Δηλαδή αν απενεργοιησω τις ενημερώσεις για τους drivers και περάσω συνδέσω κάποια συσκευή (κινητό, εκτυπωτή κτλ.) Δεν θα μπορέσει να περάσει τους drivers ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η συσκευή? Το έχω καταλάβει σωστά ή όχι? Ναι και οχι Θα περασει αυτοματα οσους ερχονται με το λειτουργικο, που εινια παρα πολλοι, αλλα αν χρειαστει ιντερνετ για καποιον driver δεν θα το κατεβασει αυτοματα. Θα πρεπει να πας εσυ στον device manager και να το πατησεις για να το κανει.
pavloa Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 9 ώρες πριν, micos000 είπε Εγώ πάντως θα το άφηνα έτσι όπως είναι και δεν θα ασχολούμουν για τόσο μικρές υποεκδόσεις. Προς το παρών θα το αφήσω έτσι, ελπίζω κάποια στιγμή να κάνει απο μόνο του update έστω σε μια με δυο εκδόσεις πιο πάνω απο αυτήν που έχω τώρα. 53 λεπτά πριν, jim_p είπε Ναι και οχι Θα περασει αυτοματα οσους ερχονται με το λειτουργικο, που εινια παρα πολλοι, αλλα αν χρειαστει ιντερνετ για καποιον driver δεν θα το κατεβασει αυτοματα. Θα πρεπει να πας εσυ στον device manager και να το πατησεις για να το κανει. Ναι ξέρω ότι έχει αρκετά περασμένα μέσα στα windows αλλά καλύτερα να μπορεί να κάνει και online download τους drivers. Θα το αφήσω έτσι προς το παρών και θα δω τι θα κάνω. ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
pavloa Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) επανέρχομαι.. Το σκ που μας πέρασε απο την βαρεμάρα μου είπα θα βρω λύση για τους drivers των γραφικών. Κατέβασα και έκανα εγκατάσταση το Intel Driver & Support Assistant, μόλις έγινε η εγκατάσταση και άνοιξα το πρόγραμμα αμέσως μου έβγαλε ειδοποίηση οτι υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση. Έγινε η εγκατάσταση στην τελευταία έκδοση και από τότε το windows update δεν μου κάνει εγκατάσταση πιο παλιά έκδοση. Πατάω αναζήτηση ενημερώσεων αλλά και πάλι δεν βγάζει πιο παλιά έκδοση. Οπότε η μόνη λύση είναι να γίνει η εγκατάσταση του Intel Driver & Support Assistant ώστε να μπορεί να περάσει την τελευταία έκδοση. Οπότε ούτε τις ενημερώσεις δεν χρειάζεται να κόψω, ούτε να πειράξω το registry. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2022 από pavloa 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα