Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από 12 χρόνια το pc μου αποφάσισε να με αφήσει, οπότε πάμε επειγόντως σε αντικατάσταση. Υπάρχει οθόνη (Xiomi 34'') και λοιπά περιφεριακά.

Θέλω λοιπόν ένα κουτί για λίγο από όλα. Προγραμματισμό σε visual studio, και ελαφρύ gaming.

Σκέφτομαι  κάτι τέτοιοimage.png.74f661679341d549a0b562b2faacbc00.png

Μια κάρτα γραφικών στα 200-300  ευρώ θέλω να προτείνετε και φυσικά όποια άλλη πρόταση στο σύστημα είναι καλοδεχούμενη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί επέλεξες ένα τόσο ακριβό i5, με ενσωματωμένα μάλιστα γραφικά, εφόσον θα βάλεις και κάρτα γραφικών;

Γιατί αποφάσισες να πας με αυτή τη μητρική;

Στα 400+ ευρώ που δίνεις, θα μπορούσες να έχει βάλει 5800x μαζί με msi mpg b550, χωρίς ενσωματωμένα μεν αλλά με 8πύρηνο και πιο δυνατό cpu δε

Τροφοδοτικό 700w και bronze; Καλύτερα όχι. Στα 300 ευρώ που συζητάς για κάρτα γραφικών θα παίξεις κάπου σε rx 6600 με 1660 super, δεν χρειάζεσαι τα 700w, καλύτερα διάλεξε ένα καλύτερο - gold 550w

Γνώμη μου επίσης υπερβολική η επιλογή nvme gen4 εκτός αν γνωρίζεις οτι τον αξιοποιούν οι δουλειές/προγράμματα που ασχολείσαι. Σε γενικές γραμμές δύσκολα θα δεις διαφορά σε gen3 με 4, καλύτερα σε αυτά τα λεφτά να έβαζες 980/1tb

Φυσικά απλά εκφέρω γνώμη και άποψη προσωπική, πολλές φορές είναι θέμα προοπτικής. Δες οτι σου λέω και αν έχεις απορίες τα συζητάμε

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

Βάλε τον 12400F για να μειώσεις το κόστος ή πάνε στον 12600Κ με 275€ που σου δίνει και 4 efficient cores.

Από την χρήση που περιγράφεις μάλλον δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 12400F.

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας. Η επιλογή 12400 ή 12600 η αλήθεια είναι ότι ακόμα και με προβληματίζει. Απλά θέλω να φτιάξω ένα future proof pc (όσο αυτό είναι δυνατό). Με την ίδια λογική πάω σε nvme Gen 4.

Θα συμφωνήσω για το τροφοδοτικό και θέλω την γνώμη σας για το Be Quiet Pure Power 11 600W.

Μητρική έχετε κάτι καλύτερο να προτείνεται; Δεν πρόκειται να να ασχοληθώ με overclocking. 

Όσο για cpu αν θα είναι f ή k, έχει λογική να πας σε k για να έχεις backup αν πάθει τίποτα η gpu; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πιο οικονομική και συνάμα δυνατή μητρική, που μπορεί να σηκώσει μέχρι και i9 είναι η msi pro 660 a, έχει και σχετικά καλή τιμή εφόσον δεν έχεις πρόβλημα να πας σε micro atx

Το be quit gold είναι μια χαρά, αν έχω καταλαάβει σωστά κοιτάς από kavatza, στα λεφτά του νομίζω δεν έχει άλλο καλύτερο σε αυτά τα λεφτά.(edit, λίγα ευρώ παραπάνω παίζει το rm550x,από τα πολύ καλά και για 50 watt νομίζω δεν έχεις θέμα για το σύστημα που φτιάχνεις)

κατάληξη cpu: f χωρίς ενσωματωμένα γραφικά k ξεκλείδωτο cpu για overclock. Πολλοί μένουν στο σκεπτικό να έχω καβάτζα τα ενσωματωμένα μήπως σκάσει η κάρτα, δεν είναι κακό σαν σκέψη. Για 15-20 ευρώ (συνήθως εκεί ειναι η διαφορά f με σκέτο) δεν είναι κακό deal.

Τώρα ο 12600,  με λίγο ψηλότερα ρολόγια δε νομίζω οτι γίνεται future proof. Future proof είναι να βάλεις μια καλή μητρική που θα σηκώσει αναβάθμιση, ωστόσο όταν ο i5 σου είναι ήδη αρκετός, όταν έρχεται η ώρα της αναβάθμισης, στα ίδια περίπου λεφτά συμφέρει να πάρεις τον τότε i5 πουλώντας το δικό σου. Πολλοί δεν τον κάνουν γιατί βαριούνται να αλλάζουν ωστόσο αν κάνεις μια πρόχειρη μελέτη θα δεις οτι συμφέρει και είσαι πάντα up to date.

Ο δίσκος gen 4 δεν δείχνει να προσφέρει κάτι περισσότερο από τον gen  για την ώρα. Στα λεφτά που θα δώσεις, ειδικά αν παίζεις και κανά game, καλύτερα να έχεις περισσότερο χώρο. Στο τέλος τέλος, αν έχει κάποια στιγμή όφελος να δεις gen 4, θα είναι (λογικά) και πιο κάτω οι τιμές, ρίχνεις τον άλλον αποθήκη και τελείωσες. Όρεξη να έχεις να ασχολείσαι :D

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο 12400 με gpu όσο πάει και καλύτερη επιλογή γίνεται... Το corsair από ότι διαβάζω πολύ καλή επιλογή vfm. Το μόνο κακό από ότι λένε ότι έχει άκαμπτα καλώδια. Οπότε θα προτιμούσα μητρική όχι micro. Κάποια πρόταση σε full atx; Και για τον m2 Gen 3 μάλλον δίκιο έχεις. Θα πάω σε 1 TB και στο μέλλον κάνω ότι θέλω 

Επεξ/σία από asxeto4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε atx, με τη λογική να μην δώσω πολλά, θα πήγαινα για την b660 gaming x, αν ήθελα πολύ δυνατό board, θα έδινα λίγα ακόμη χρήματα και θα πήγαινα για msi pro z690-a.

Δυστυχώς ούτε στη σελίδα της asus δεν βρίσκω αναλυτικά τα specs της h670 για να συγκρίνω με την gigabyte, νομίζω όμως ότι είναι πλήρης μητρική που θα αντέξει να σηκώσει εύκολα αναβάθμιση σε πιο μεγάλο cpu.

Όσο για το έχω δίκιο... μπα δε θα το έλεγα... είναι καθαρά θέμα προοπτικής, σου εξηγώ το σκεπτικό μου και απλά σου δίνω 2η εναλλακτική που πιθανώς να σου αρέσει (ή και όχι :) )

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η msi pro z690-a πολύ καλή. Με την λογική όμως να πάρω μητρική μου να είναι οκ για μελλοντικές αναβαθμίσεις γιατί σε πάμε σε μια με ddr5; Αυτή την στιγμή οι τιμές των ddr5 είμαι στον Θεό. Αλλά μετά από 1-2 χρόνια νομίζω θα είναι οκ. Βρήκα μα gigabyte με παρόμοια χαρακτηριστικά με την msi και στην ίδια τιμή 

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=32222855,32225032

Edit Άκυρο τώρα είδα ότι ddr5 και ddr4 δεν είναι συμβατές 

Επεξ/σία από asxeto4
Δημοσ.

Δυστυχώς oύτε στη σελίδα της asus δεν βρίσκω αναλυτικά τα specs της h670 για να συγκρίνω με την gigabyte, νομίζω όμως ότι είναι πλήρης μητρική που θα αντέξει να σηκώσει εύκολα αναβάθμιση σε πιο μεγάλο cpu.  drift boss

Όσο για το έχω δίκιο... μπα δε θα το έλεγα... είναι καθαρά θέμα προοπτικής, σου εξηγώ το σκεπτικό μου και απλά σου δίνω 2η εναλλακτική που πιθανώς να σου αρέσει

Δημοσ.

Μπήκε η παραγγελία. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. 

Θα πάρω και μια 1660 και νομίζω ότι είμαι καλυμένος. 

image.png.746d527ade196a52ead45868feacc269.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπράβο, με το καλό.

Ελπίζω να σε πρόλαβα...(αν όχι καλύτερα ακύρωσε)

ΜΗΝ πάρεις 1660 απλή σε αυτά τα λεφτά

Τώρα βλέπω 1660 super ~300

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μπράβο, με το καλό.

Ελπίζω να σε πρόλαβα...(αν όχι καλύτερα ακύρωσε)

ΜΗΝ πάρεις 1660 απλή σε αυτά τα λεφτά

Τώρα βλέπω 1660 super ~300

Όχι δεν την έχω παραγγείλει ακόμα. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...