Thomas_Boz Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Λοιπόν, φίλοι μου, θέλω τη βοήθειά σας. Μετά από πολλά χρόνια στο στρατόπεδο της apple ήρθε η ώρα να φτιάξω νέο PC. Επειδή έχω χάσει επεισόδια στο hardware και με το ψάξιμο έχω χαθεί θα ήθελα την βοήθεια σας... Ποσό που διαθέτουμε : Γύρω στα 600-750 ευρώ, αλλά θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για την καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμής Χρήση υπολογιστή : Κυρίως προγραμματισμό, μέτριο gaming και γενικής χρήσης, battlefield,warzone,forza, csgo,pubg, (τα δύο τελευταία άν τα σηκώσει σε low ή apu καλώς ) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Android Studio (σίγουρα θέλω 32GB Ram), Photoshop,Illustrator κ.α. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Για την ώρα υπαρχει 24 HP, 2K παλιό μοντέλο 3-4 ετών αλλά με παράθυρο σε οθόνη με βασικό χαρακτηριστικό το μέγεθος. Θα ήθελα VFM προτάσεις για πάνω από 30''. (Η τιμή της οθόνης είναι εκτός των 750 του συστήματος) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε PSU ή extra ψύξη CPU ? ΟΧΙ, Έχουν αγοραστεί από μια προσφορά που ετρέχε τα παρακάτω: Thermaltake Toughpower PF1 850W ARGB Full Modular 80 Plus Platinum. Thermaltake Floe DX RGB 360 TT Premium Edition. Τώρα καλή ή όχι αγορά θα δείξει... Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα να είναι από διαφορετικά Από μια ματιά που έχω ρίξει στο φόρουμ, έχω ξεχωρίσεις τις παρακάτω προτάσεις για VFM, πείτε μου τη γνώμη σας: CPU: AMD Ryzen 5700G λόγω τα ενσωματωμένα γραφικά, δεν ξερω αν λόγω pcie 3 θα έχω πτώση στο όλο σύστημα, από intel με ενσωματωμένα δεν το έχω ψάξει καθόλου.. Μητρική, θα ηθελα να έχει ενσωματωμένο wifi/bluetooth έχω ξεχωρίσει αυτές χωρις να ξέρω διαφορές από b550 με x570 chipset M/B: MSI MPG B550 Gaming Carbon WiFi Motherboard ATX με AMD AM4 Socket ή Asus Rog Strix B550-F Gaming WIFI II Motherboard ATX με AMD AM4 Socket ή κάποια αλλη πρόταση ισως φθηνότερη; RAM: G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x32GB) και Συχνότητα 3200MHz Η 2x8 και αργότερα άλλες 2x8 εδώ θα έχει κάποια διαφορά από άποψη ομορφιάς λόγω led και θερμοκρασιών αν είναι 4 dimmakia?? SSD: Samsung 970 Evo Plus SSD 1TB ή Samsung 980 Pro SSD 1TB ή Western Digital Black SN850 SSD 1TB Εδω πρέπει να ρωτήσω αν ο cpu λόγω pcie 3 θα μου ρίξει την απόδοση στον ssd... GPU: ΟΧΙ, για την ωρα τουλάχιστον. Αναλογα με την πορεία των τιμών θα λέω να πάω σε 3060,ή 3070,ή 3080.. και φυσικά να μπορεί ο cpu να ακολουθήσει αυτές τις κάρτες Αυτά... Ελπίζω να μην σας κούρασα, ενδεικτικά ανεβάζω και μια φώτο από skroutz με καποια από τα κομμάτια βέβαια τα βρίσκω και φθηνότερα απλα να εχετε μια εικόνα άν και νομίζω το σύστημαν ειναι κάπως ανισόρροπο και με ακριβά κομμάτια;;
Stefanos683 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 τωρα οι καρτες ειναι φτηνες ισως εβαζα μια 6600 των 340ευρω ή μια 6500 των 180ε, σε μηχανημα με επεξεργαστη των 100ευρω, 700,800 ολα μαζι κ πιθανη αναβαθμιση του επεξεργαστη αργοτερα, οταν βγουν νεοι το χειμωνα
Thomas_Boz Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 22 ώρες πριν, Stefanos683 είπε τωρα οι καρτες ειναι φτηνες ισως εβαζα μια 6600 των 340ευρω ή μια 6500 των 180ε, σε μηχανημα με επεξεργαστη των 100ευρω, 700,800 ολα μαζι κ πιθανη αναβαθμιση του επεξεργαστη αργοτερα, οταν βγουν νεοι το χειμωνα Τώρα εσύ Στέφανε μου ανοίγεις και άλλο παράθυρο δεν ήξερα οτι θα βγούνε από χειμώνα νέοι επεξεργαστές είναι σίγουρο αυτό; Βέβαια δεν θα είναι και φτηνοί φαντάζομαι είναι και αυτή μια παράμετρος... Αλλα οπως τα λες ένας 5600g με ενσωματωμένα με πιθανό σενάριο την αναβάθμιση σε νεότερο θα ήταν μια λύση; Επίσης ή καινούργιοι θα υποστηρίζουν τσιπάκια b550 x570 μητρικών;
Cartman Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Για την πλατφόρμα την Intel (1700) λέει ότι θα βγουν νέοι το χειμώνα (η σειρά 13xx). Η AMD μετά από 5 χρόνια αλλάζει σε AM5 από το ΑΜ4, οπότε μην περιμένεις επόμενη γενιά επεξεργαστών για B550-X570... 1
bonorov Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, Thomas_Boz είπε Τώρα εσύ Στέφανε μου ανοίγεις και άλλο παράθυρο δεν ήξερα οτι θα βγούνε από χειμώνα νέοι επεξεργαστές είναι σίγουρο αυτό; Βέβαια δεν θα είναι και φτηνοί φαντάζομαι είναι και αυτή μια παράμετρος... Αλλα οπως τα λες ένας 5600g με ενσωματωμένα με πιθανό σενάριο την αναβάθμιση σε νεότερο θα ήταν μια λύση; Επίσης ή καινούργιοι θα υποστηρίζουν τσιπάκια b550 x570 μητρικών; Φτιάξε ένα συστημα με τον 5700g+b450 tomahawk που είναι vfm και τα ρέστα κράτησε τα για την κάρτα γραφικών. Δεν σου χρειαζεται pcie4 μητρική με pcie3 cpu. 8πυρηνο 5ης γενιάς θα έχεις οπότε θα σε καλυψει 3-4 χρόνια για πλακα. Τις κάρτες που ανέφερες μια χαρά θα τις τρέξει ο 5700g με ένα ελάχιστο bottleneck λόγω pcie3 κι αυτό μόνο σε συγκεκριμένες καταστάσεις.
Thomas_Boz Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 12 ώρες πριν, bonorov είπε Φτιάξε ένα συστημα με τον 5700g+b450 tomahawk που είναι vfm και τα ρέστα κράτησε τα για την κάρτα γραφικών. Δεν σου χρειαζεται pcie4 μητρική με pcie3 cpu. 8πυρηνο 5ης γενιάς θα έχεις οπότε θα σε καλυψει 3-4 χρόνια για πλακα. Τις κάρτες που ανέφερες μια χαρά θα τις τρέξει ο 5700g με ένα ελάχιστο bottleneck λόγω pcie3 κι αυτό μόνο σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε.αλλα όσο το ψάχνω τόσο βρίσκω... Γιατί απο ότι βλέπω θα φάω bottleneck και από τον δίσκο αν πάρω π.χ. pcie 4 (980 pro).. Λίγο bottleneck λοιπόν από την κάρτα γραφικών και λίγο η πολύ απο τον δίσκο; Και δεν μπορώ να βεω και σε νούμερα πόσο είναι αυτό.. Βέβαια Στο skroutz γράφουν δεν τους ενδιαφέρει η επηρεάζει τόσο το bottleneck στον δίσκο λόγω pcie3... Μήπως δεν αξίζει ούτε στον 980 pro να πάω; Να σημειώσω θα δουλεύω window 11 οπότε δεν ξερω πόσο θα επηρεάσει boot times, games, αντιγραφή μεταφορά δεδομένων κτλπ... Μήπως να πάω σε 5600x και καμία φθηνή κάρτα γραφικων ίσα ίσα να μπορω να κάνω καθημερινή εργασία χωρις games και αργότερα βλέπω λόγω pcie 4??
bonorov Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 21 λεπτά πριν, Thomas_Boz είπε Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε.αλλα όσο το ψάχνω τόσο βρίσκω... Γιατί απο ότι βλέπω θα φάω bottleneck και από τον δίσκο αν πάρω π.χ. pcie 4 (980 pro).. Λίγο bottleneck λοιπόν από την κάρτα γραφικών και λίγο η πολύ απο τον δίσκο; Και δεν μπορώ να βεω και σε νούμερα πόσο είναι αυτό.. Βέβαια Στο skroutz γράφουν δεν τους ενδιαφέρει η επηρεάζει τόσο το bottleneck στον δίσκο λόγω pcie3... Μήπως δεν αξίζει ούτε στον 980 pro να πάω; Να σημειώσω θα δουλεύω window 11 οπότε δεν ξερω πόσο θα επηρεάσει boot times, games, αντιγραφή μεταφορά δεδομένων κτλπ... Μήπως να πάω σε 5600x και καμία φθηνή κάρτα γραφικων ίσα ίσα να μπορω να κάνω καθημερινή εργασία χωρις games και αργότερα βλέπω λόγω pcie 4?? Προφανώς και δεν θα παρεις pci4 nvme αν πας στο combo 5700g+b450.Τζαμπα θα δώσεις παραπανω λεφτά αφου θα χρησιμοποιείς ταχύτητες pcie3. Με pcie3 nvme οι διαφορές στο boot time θα είναι αδιάφορες 1-2 δευτερόλεπτα διαφορά. Στο gaming θα έχεις ακριβώς τα ίδια fps,καμία λοιπόν διαφορά. Σε αντιγραφή δεδομένων τώρα αναλόγως ποσο μεγάλα αρχεία αντιγραφείς. Εγώ θεωρώ αστειες τις διαφορές αναμεσα σε pcie3 και pcie4 nvmes που μόνο αν αντιγραφείς τεράστια αρχεία (terabytes) θα καταλάβεις την διαφορά στην χρήση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα