Προς το περιεχόμενο

Τα πρώτα benchmarks για το Apple M2 SoC δείχνουν απόδοση σχεδόν εφάμιλλη του Intel Core i9-12900K

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Herald είπε

Cinebench r 20 multi 1255u = 2870

Cinebench r20 multi m1 = 2093

Μην πιάσουμε και το r15 που ειναι 50% πάνω ο 1255u

Αυτα μαλλον δεν τ ειδες, ηταν κρυμμένα πισω απτην ομίχλη 😂

Αυτά ήταν κρυμμένα πίσω από το καπνογόνο που άναψε ένας πιτσιρικάς... Τι δεν ήσουν εσύ; Σίγουρα;

Geekbench 5 multi 1255u 5700

Geekbench 5 multi M1 7500

ΣΤΑ ΜΙΣΑ WATT

Έχει και κάτι τέτοια αν σβήσεις το καπνογόνο... Και αν βγάλεις και τα μαύρα γυαλιά έχει και M1 PRO με παρόμοια κατανάλωση με τον 1255u που εκεί γελάμε πια...

Και αν θες να σταματήσεις να πετάς την μπάλα στην κερκίδα στην αρχή του άρθρου ρώτησα 2 πράγματα ειλικρινά, γιατί ψάχνω μηχάνημα. Περιμένω πρόταση αν θες φυσικά...

Και για να φέρω και την μπάλα πάλι μέσα απ'την κερκίδα που την πετάς. Το cinebench r23 είναι το μόνο που τρέχει native σε m1... Τα άλλα cinebench είναι Rosetta2...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Αυτά ήταν κρυμμένα πίσω από το καπνογόνο που άναψε ένας πιτσιρικάς... Τι δεν ήσουν εσύ; Σίγουρα;

Geekbench 5 multi 1255u 5700

Geekbench 5 multi M1 7500

ΣΤΑ ΜΙΣΑ WATT

Έχει και κάτι τέτοια αν σβήσεις το καπνογόνο... Και αν βγάλεις και τα μαύρα γυαλιά έχει και M1 PRO με παρόμοια κατανάλωση με τον 1255u που εκεί γελάμε πια...

Και αν θες να σταματήσεις να πετάς την μπάλα στην κερκίδα στην αρχή του άρθρου ρώτησα 2 πράγματα ειλικρινά, γιατί ψάχνω μηχάνημα. Περιμένω πρόταση αν θες φυσικά...

Πιο fail benchmark από το geekbench δεν υπάρχει. Η τελοσπάντων, μπορεί να υπάρχει, εγώ δεν το έχω βρεί ακόμα :P 

Αν ψάχνεις μηχάνημα, γιατί κάθεσε και ψυρίζεις τις διαφορές μεταξύ των επεξεργαστών, αφού δεν είναι μεγάλες στα entry level μοντέλα που κοιτάζει (οκ με εξαίρεση το CBR15 που ο m1 τρώει κατραπακιά στο κεφάλι). Δες τα υπόλοιπα parts, οθόνη μνήμες ssd κλπα

34 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αυτή είναι απάντηση που θα έπρεπε, κανονικά, να σε ανησυχήσει… 🙂

Θα με ανησυχούσε αν το έγραφε κάποιος άλλος. No offense :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Herald είπε

Αν ψάχνεις μηχάνημα, γιατί κάθεσε και ψυρίζεις τις διαφορές μεταξύ των επεξεργαστών, αφού δεν είναι μεγάλες στα entry level μοντέλα που κοιτάζει (οκ με εξαίρεση το CBR15 που ο m1 τρώει κατραπακιά στο κεφάλι). Δες τα υπόλοιπα parts, οθόνη μνήμες ssd κλπ

Άλλη μια στην κερκίδα... Μηχάνημα δώσε ένα αντί για mac mini m1 και ένα αντί για air σε παρόμοια χρήματα πάντα... Εγώ δεν ψαχουλεψα τίποτα, εσύ άρχισες τις επιθέσεις σε όποιον δεν σου αρέσει η γνώμη του. Άστο λοιπόν εφόσον δεν έχεις προτάσεις... Και κάποια στιγμή καλό είναι να συνειδητοποιήσεις ότι μόνο το cinebench r23 τρέχει native σε m1.

Επεξ/σία από dimoskoutr

1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Άλλη μια στην κερκίδα... Μηχάνημα δώσε ένα αντί για mac mini m1 και ένα αντί για air σε παρόμοια χρήματα πάντα... Εγώ δεν ψαχουλεψα τίποτα, εσύ άρχισες τις επιθέσεις σε όποιον δεν σου αρέσει η γνώμη του. Άστο λοιπόν εφόσον δεν έχεις προτάσεις...

To mac mini που κολλάει? Laptop είναι? Και ποιο mac mini από όλα? Υπάρχουν 5 μοντέλα ξερώ γώ σε διαφορετικές τιμές

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Herald είπε

To mac mini που κολλάει? Laptop είναι? Και ποιο mac mini από όλα? Υπάρχουν 5 μοντέλα ξερώ γώ σε διαφορετικές τιμές

Βλέπεις που δεν διάβασες καν το αρχικό post μου και άρχισες τις επιθέσεις; Mac mini m1 8gb/256gb...και για να το βλέπεις πάντα : από τα cinebench μόνο από το r23.2 και πάνω τρέχει native σε m1. Εκεί ο m1 είναι ταχύτερος ακόμη και fanless στα μισά watt από 1255u... Οπότε μήπως να ξανασκεφτείς το αγαπημένο notebookcheck για την "εγκυρότητά του".

Επεξ/σία από dimoskoutr

11 λεπτά πριν, Herald είπε

Θα με ανησυχούσε αν το έγραφε κάποιος άλλος. No offense :P 

καλά, νομίζεις ότι δεν ξέρω το δοντάκι σου…

κάνε ότι νομίζεις, δες ακόμα και εχθρούς…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Βλέπεις που δεν διάβασες καν το αρχικό post μου και άρχισες τις επιθέσεις; Mac mini m1 8gb/256gb...και για να το βλέπεις πάντα : από τα cinebench μόνο από το r23.2 και πάνω τρέχει native σε m1. Εκεί ο m1 είναι ταχύτερος ακόμη και fanless στα μισά watt από 1255u... Οπότε μήπως να ξανασκεφτείς το αγαπημένο notebookcheck για την "εγκυρότητά του".

Στο ποστ που σου απάντησα δεν γράφεις κάτι για κατανάλωση, λές απλά ότι χάνει ο 1265u. Τωρα επειδή δεν χάνει, μου το γυρνάς σε κατανάλωση.

Όσο για το fanless, καλο είναι αυτό δηλαδή? Ας είχε fan, τι φταίω εγώ που δεν βάλανε? 

Όσονα φορά το mac mini, σε αυτά τα χρήματα παίζουν και mini με τον 12400t, αλλά για ποιό σκοπό να αγοράσεις τέτοιο μηχάνημα; 

Επεξ/σία από Herald

Στις 18/6/2022 στις 8:10 ΜΜ, Herald είπε

Ψησταριά φυσικά και είναι το m1 pro, μιας και ενώ παράγουν την ίδια θερμότητα, το ένα την διώχνει γιατί έχει ανεμιστήρα ενώ το άλλο βράζει γιατί δεν έχει. 

Ποιο μηχάνημα με M1 Pro ... δεν έχει ανεμιστήρα; 

Το μοναδικό χωρίς ανεμιστήρα είναι το MBA, στο οποίο ποτέ δε μπήκε ο συγκεκριμένος επεξεργαστής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Ποιο μηχάνημα με M1 Pro ... δεν έχει ανεμιστήρα; 

Το μοναδικό χωρίς ανεμιστήρα είναι το MBA, στο οποίο ποτέ δε μπήκε ο συγκεκριμένος επεξεργαστής. 

Το macbook έχει; Αν έχει πάσο, γράψε λάθος. Πάλι καλά που βάλανε, εδώ μας ζαλίζουν κάποιοι ότι είναι θετικό το fanless, lol

Επεξ/σία από Herald

37 λεπτά πριν, Herald είπε

Στο ποστ που σου απάντησα δεν γράφεις κάτι για κατανάλωση, λές απλά ότι χάνει ο 1265u. Τωρα επειδή δεν χάνει, μου το γυρνάς σε κατανάλωση.

Όσο για το fanless, καλο είναι αυτό δηλαδή? Ας είχε fan, τι φταίω εγώ που δεν βάλανε? 

Όσονα φορά το mac mini, σε αυτά τα χρήματα παίζουν και mini με τον 12400t, αλλά για ποιό σκοπό να αγοράσεις τέτοιο μηχάνημα; 

Δεν το κατανοείς ότι χάνει και ο 1265u στο μόνο cinebench που τρέχει native σε m1; Όσο για το fanless στο air που είναι έτσι χάνει λίγο ο 1265u, στο pro που έχει fan χάνει πιο πολύ ο 1265u, στο mac mini που έχει και πιο πολύ χώρο για την ψύξη χάνει ακόμη πιο πολύ ο 1265u. Καλό είναι να καταλάβεις ότι στο cinebench r15 και στο r20 ο m1 τρέχει ένα έξτρα layer emulation όποτε δεν είναι αντιπροσωπευτικό το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. 

Οσο για το mac mini, ή το air που ρωτάς, έχω 400 ευρώ voucher, έχω r5 1600 με rx570 desktop, και m1 ipad pro. Η γυναίκα έχει λάπτοπ ήδη...νομίζω ότι είναι κρίμα να μην παρθεί κάτι. Άλλο desktop θηρίο σε μέγεθος δεν χρειάζομαι και δεν θέλω κιόλας...ε ή κάτι μικρό σε desktop έτοιμο που να συμμετέχει στο voucher ή κάτι σε laptop (αν και το ipad pro m1 με καλύπτει απόλυτα σε αυτά που κάνω)...

46 λεπτά πριν, Herald είπε

Το macbook έχει; Αν έχει πάσο, γράψε λάθος. Πάλι καλά που βάλανε, εδώ μας ζαλίζουν κάποιοι ότι είναι θετικό το fanless, lol

Αυτό κατάλαβες; Ζαλίζεσαι αλλά συμμετέχεις στην κουβέντα με τον "κάποιο" συνεχίζοντας να προκαλείς κιόλας, οπότε δεν σε φοβάμαι αντέχεις...

1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Δεν το κατανοείς ότι χάνει και ο 1265u στο μόνο cinebench που τρέχει native σε m1; Όσο για το fanless στο air που είναι έτσι χάνει λίγο ο 1265u, στο pro που έχει fan χάνει πιο πολύ ο 1265u, στο mac mini που έχει και πιο πολύ χώρο για την ψύξη χάνει ακόμη πιο πολύ ο 1265u. Καλό είναι να καταλάβεις ότι στο cinebench r15 και στο r20 ο m1 τρέχει ένα έξτρα layer emulation όποτε δεν είναι αντιπροσωπευτικό το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. 

Οσο για το mac mini, ή το air που ρωτάς, έχω 400 ευρώ voucher, έχω r5 1600 με rx570 desktop, και m1 ipad pro. Η γυναίκα έχει λάπτοπ ήδη...νομίζω ότι είναι κρίμα να μην παρθεί κάτι. Άλλο desktop θηρίο σε μέγεθος δεν χρειάζομαι και δεν θέλω κιόλας...ε ή κάτι μικρό σε desktop έτοιμο που να συμμετέχει στο voucher ή κάτι σε laptop (αν και το ipad pro m1 με καλύπτει απόλυτα σε αυτά που κάνω)...

Το αν τρέχει native ή όχι και τι, θα έπρεπε να μας απασχολεί μετά από δυο χρόνια, ακόμα και αν είναι μόνο benchmark που τα επικαλούνται οι AtiX & Herald φίλε μου… 😉

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το αν τρέχει native ή όχι και τι, θα έπρεπε να μας απασχολεί μετά από δυο χρόνια, ακόμα και αν είναι μόνο benchmark που τα επικαλούνται οι AtiX & Herald φίλε μου… 😉

Μα φίλε μου κάποια στιγμή καλό θεωρώ είναι να κατανοήσουμε ότι η Intel έφτασε πολύ κοντά σε επιδόσεις τον m1, τον m1 pro, τον m1 max και τον m1 ultra με αντίστοιχους cpus, σε κάποιες περιπτώσεις και τους ξεπέρασε με παραπάνω από διπλάσια κατανάλωση και μετά από 2 χρόνια από την εμφάνιση του m1 και στην περίπτωση των laptop όταν είναι στην πρίζα.... Παρόλα αυτά ο m1 σαπάκι. Και τώρα βγήκε και ο m2...😉🤗

Επεξ/σία από dimoskoutr

συγχαρητήρια στην apple ΑΛΛΑ όταν αποφασίσει να ανοίξει το λειτουργικό και να κάνει το laptop ότι και όλα τα υπόλοιπα στον πλανήτη γη τα ξαναλέμε ως τότε είναι πισια για μόστρα

• Like 1

28 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Μα φίλε μου κάποια στιγμή καλό θεωρώ είναι να κατανοήσουμε ότι η Intel έφτασε πολύ κοντά σε επιδόσεις τον m1, τον m1 pro, τον m1 max και τον m1 ultra με αντίστοιχους cpus, σε κάποιες περιπτώσεις και τους ξεπέρασε με παραπάνω από διπλάσια κατανάλωση και μετά από 2 χρόνια από την εμφάνιση του m1 και στην περίπτωση των laptop όταν είναι στην πρίζα.... Παρόλα αυτά ο m1 σαπάκι. Και τώρα βγήκε και ο m2...😉🤗

Θα ήθελα να ήξερα που τα βρήκες αυτά με την διπλάσια κατανάλωση, αλήθεια :P 

12900 @ 35watts 😜 

Spoiler

714524610_15215@35w.png.396f85241666b9244f3ee9b0e387a3de.png

42 λεπτά πριν, Herald είπε

Θα ήθελα να ήξερα που τα βρήκες αυτά με την διπλάσια κατανάλωση, αλήθεια :P 

12900 @ 35watts 😜 

Απόκρυψη περιεχομένων

714524610_15215@35w.png.396f85241666b9244f3ee9b0e387a3de.png

Πάλι τα bugs μας προβάλεις ;😂

Σουβλατζή της πληροφορικής ! 

Μας έχεις πεθάνει στο παραμύθι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...