Προς το περιεχόμενο

Έλλειψη εργαζομένων για τις αποθήκες της πιθανόν να αντιμετωπίσει η Amazon μέχρι το 2024


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

43 λεπτά πριν, polaki είπε

Επειδή ο αδερφός μου είναι στον κλάδο του τουρισμού, στις αναλώσιμες θέσεις είναι είτε πιτσιρικάδες είτε ξένοι (πιτσιρίκια Ευρωπαίοι πρακτικάριοι ή ασιάτες μεγαλύτερης ηλικίας). Στα 750€ καθαρά όταν ο άλλος δουλεύει μόνο 6 μήνες και μετά μπαίνει ταμείο ανεργίας για άλλους 6 δε του φτάνουν ούτε για ζήτω. Κάποιες θέσεις έχουν βέβαια μπουρμπουάρ, αλλά όχι όλες, που και πάλι απλά χρυσώνουν το χάπι. Εξαιρώ Μυκόνους και Σαντορίνες που εκεί τα tips είναι μεν υψηλά, αλλά οι συνθήκες εργασίας (και διαβίωσης σε κοντέινερ) είναι τύπου γαλέρας. Θα το κάνεις 2-3 χρόνια να μαζέψεις πιτσιρικάς 10-15 χιλιάρικα να πάρεις ένα αμάξι, ε μετά θα ψάξεις αλλού.  

Το ίδιο και η ιδιωτική εκπαίδευση, που πληρώνεσαι με τις ώρες, οπότε Χριστούγεννα και Πάσχα και φυσικά καλοκαίρι δεν δουλεύεις άρα δεν πληρώνεσαι. 

Ειλικρινά δεν βλέπω το κίνητρο κάποιον να δει σοβαρά μία τέτοια θέση. 

Έχει μόνο νέους γιατί κανείς δεν μπορεί να δει σοβαρά μια τέτοια δουλειά με τέτοιες συνθήκες

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έρχεται το τέλος του κόσμου...Αν δεν μπορεί αυτός ο κολοσσός να βρει εργαζόμενους τότε άστα να πάνε... Γίνεται μεγάλη κουβέντα και εδώ για τον τουρισμό ότι δε βρίσκουν εργαζόμενους...Δεν μπορεί πάντα να φταίει ο εργαζόμενος που δεν πάει να εργαστεί και οι επιχειρηματίες να είναι οι καλοί.. Στην πανδημία έδιωξαν πολλούς εργαζόμενους χωρίς να τους ρωτήσουν πως θα ζήσουν και τώρα νοιάζονται για αυτούς; Ας βελτιώσουν πρώτα τις συνθήκες εργασίας αλλά αυτά γίνονται όταν τους νοιάζει μόνο το κέρδος και Όχι ο εργαζόμενος..!!!

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, jimakos00 είπε

Συμφωνώ με όλους.

Επίσης εδώ στην Ελλάδα είναι μόδα, οι μεγαλο-"δημοσιογράφοι" και επιχειρηματίες, να βγάζουν όλους τεμπέληδες γιατί δεν πάνε να δουλέψουν για τους υποτιθέμενους μεγάλους μισθούς και άριστες συνθήκες εργασίας που προσφέρουν.

Ας πάει ένας από αυτούς να δουλέψει σε ένα νησί για να ανακαλύψει από μόνος του τις συνθήκες εργασίας και να κάνει ένα πραγματικό ρεπορτάζ και όχι να ανακυκλώνει τις ψευτο-ειδήσεις.

Το γεγονός ότι μία ολόκληρη χώρα στηρίζεται μόνο σε εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία και στον τουρισμό, δεν σου λέει κάτι; Εμένα μου λέει. Μπανανία με Μ κεφαλαίο! Αλλά δεν πειράζει. Ο Ελλαδίτης Ρωμιός κομματόσκυλος του ρουσφετιού, ήθελε μία Ελλάδα στην ΕΟΚ ώστε να γίνουμε οι "σερβιτόροι" της Ευρώπης. Ορίστε λοιπόν!

  • Like 6
  • Thanks 3
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

TLDR : Πυρηνικα χθες

Νομιζω φτασαμε στην εποχουλα που η αποκεντρωση απο απλο χιουμοριστικο αστικο παραμυθακι "παω πισω χωριο να φροντιζω τα ραδικια" φανταζει πανακεια αφου η πολη αργοπεθαινει. Καλομαθανε οι αποπανω και καβαλησανε χοντρο καλαμι. Πρωτο δειγμα -εντος ελληνικου περιβαλλοντος- η αποχη απο τους εποχιακους των νησιων φετος. Αντε και σε παγκοσμιο επιπεδο, με το καλο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Spoiler

Στον τουρισμό , όσοι εργοδότες είναι σωστοί, έχουν μόνιμο προσωπικό (που πηγαίνει κάθε χρόνο) και δεν αντιμετωπίζουν ελλείψεις. Οι υπόλοιποι , ας πρόσεχαν. Να τα δουλέψουν μόνοι τους τώρα. Επιτέλους και μια φορά που ο σωστός εργοδότης ανταμείβεται.

 

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δουλεψα αμαζον γερμανια και σε σχεση με τις αλλες κουριερ εχει +50% τουλαχιστον πελατες στο προγραμμα της ημερας συν οτι δε θελουν να γυρνανε πακετα πισω και πρεπει να ξανα πας στο ιδιο σπιτι 1-2 φορες αν δεν τους βρεις. 1 σταση με 2 διαφορετικα σπιτια και πακετα. οτι χειροτερο μαραθωνοδρομους θελουν εργαζομενους

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι λίγοι ψαγμένοι ανεξάρτητοι HR consultants, τα τελευταία χρόνια κριτικάρουν στεγνά τις εταιρείες παγκοσμίως, που βγαίνουν και λένε ότι δεν βρίσκουμε εργαζόμενους.

Εδώ δεν υπάρχει η προσφορά και ζήτηση; Απλά δεν δίνουν αρκετή ανταμοιβή για τη δεδομένη εργασία. Η ανταμοιβή, να μην ξεχνάμε, δεν είναι μόνο το χρήμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Iδια φάση εδώ με τον κλάδο του τουρισμού. Βγαίνουν οι εκάστοτε "νοικοκύρηδες επιχειρηματίες" και χαρακτηρίζουν τεμπέληδες τον κοσμάκη γιατί δεν θέλει να δουλέψει στις γαλέρες με 7 κατοστάρικα. Είχε βγει ένας τις προάλλες στο ράδιο (νομίζω στον Alpha radio) που δήλωνε σε κάτι πρόεδρος στους ξενοδόχους δεν θυμάμαι και αν τον άκουγες πως μίλαγε σου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι. Ενας ακροατής μάλιστα είπε ότι αν κρίνουμε από το ύφος του λεγάμενου καταλαβαίνουμε γιατί ψάχνει προσωπικό. Ξυπνήσανε οι σκλάβοι κύριοι.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το περίεργο είναι πως υπολογίζουν πως έχουν αρκετους για 2 χρόνια ακόμα..

 

https://www.efsyn.gr/oikonomia/ergasiaka/339757_ta-misa-ergatika-atyhimata-se-apothikes-ton-ipa-2021-eginan-stin-amazon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...