z3et Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στη παρέα, Είμαι σε αναζήτηση για τη πρώτη μου "μηχανή", αυστηρά μέχρι 125cc μιας και δεν υπάρχει χρόνος (για δίπλωμα) ούτε χρήμα για πιο μεγάλη, για την ωρα. Η αγορά θα είναι μόνο για καινούριο (εδώ θα ήθελα και καμια πρόταση για καλή αντιπροσωπεία/dealer σε Αθήνα). Η χρήση θα ειναι αποκλειστικά εντός πόλης (αντε καμιά εξόρμηση σε Εύβοια/νησί). Εχω καταλήξει σε 2 μοντέλα, Honda CB125F (ή CBF125) και την Zontes "Daytona" G125. Για το Honda, το εχει και φίλος, μοντέλο του 18 και γενικά είναι πολύ ικανοποιημένος, χωρίς θέματα κλπ και η αλήθεια ειναι πως θα πήγαινα καρφί για εκεί. Αλλα είδα την zontes, και μου κόλλησαν κάποια χαρακτηριστικά που θεωρώ σοβαρά. Αρχικά, λόγω ABS και 2 δισκόφρενων. Επιπλέον εχει κατι έξτρα καλουδια και μπλιμπλικια (θύρες φόρτισης, αρκετά μεγαλύτερο ντεπόζιτο, 5 παραπάνω άλογα αλλα υδρόψυκτο με οτι και αν σημαίνει αυτό στην επιπλέον συντήρηση). Γενικά για τα zontes διαβάζω καλά λόγια και για το συγκεκριμένο μοντέλο οτι all around ίσως είναι το πιο vfm στη κατηγορία. Όμως τι γίνεται με αξιοπιστία; Ανταλλακτικά σε βάθος χρόνου; Τιμές αυτών; Θα ήθελα καμιά γνώμη γιατί ναι μεν με το Honda υποτίθεται θα εχω peace of mind, αλλα θα ήθελα τα εξτραδακια του Κινέζου. Thanks : ) Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2022 από z3et
z3et Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Τα κοιταζα στην αρχή, αλλά κατέληξα οτι δεν θέλω αυτόματο. Και δεν μ αρέσουν και πολύ...
dtk-386 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Καλώς! Πάντως είναι ότι καλύτερο σε 125 στη πόλη. 1
Pwpwpw Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, z3et είπε Καλησπέρα στη παρέα, Είμαι σε αναζήτηση για τη πρώτη μου "μηχανή", αυστηρά μέχρι 125cc μιας και δεν υπάρχει χρόνος (για δίπλωμα) ούτε χρήμα για πιο μεγάλη, για την ωρα. Η αγορά θα είναι μόνο για καινούριο (εδώ θα ήθελα και καμια πρόταση για καλή αντιπροσωπεία/dealer σε Αθήνα). Η χρήση θα ειναι αποκλειστικά εντός πόλης (αντε καμιά εξόρμηση σε Εύβοια/νησί). Εχω καταλήξει σε 2 μοντέλα, Honda CB125F (ή CBF125) και την Zontes "Daytona" G125. Για το Honda, το εχει και φίλος, μοντέλο του 18 και γενικά είναι πολύ ικανοποιημένος, χωρίς θέματα κλπ και η αλήθεια ειναι πως θα πήγαινα καρφί για εκεί. Αλλα είδα την zontes, και μου κόλλησαν κάποια χαρακτηριστικά που θεωρώ σοβαρά. Αρχικά, λόγω ABS και 2 δισκόφρενων. Επιπλέον εχει κατι έξτρα καλουδια και μπλιμπλικια (θύρες φόρτισης, αρκετά μεγαλύτερο ντεπόζιτο, 5 παραπάνω άλογα αλλα υδρόψυκτο με οτι και αν σημαίνει αυτό στην επιπλέον συντήρηση). Γενικά για τα zontes διαβάζω καλά λόγια και για το συγκεκριμένο μοντέλο οτι all around ίσως είναι το πιο vfm στη κατηγορία. Όμως τι γίνεται με αξιοπιστία; Ανταλλακτικά σε βάθος χρόνου; Τιμές αυτών; Θα ήθελα καμιά γνώμη γιατί ναι μεν με το Honda υποτίθεται θα εχω peace of mind, αλλα θα ήθελα τα εξτραδακια του Κινέζου. Thanks : ) Αναμεσα στα 2 θα επαιρνα to χοντα χωρις καν σκεψη. Απο εκει και περα απο την στιγμη που θα ειναι για χρηση πολης, αντε δεν θες αυτοματο δεν σου αρεσει, γιατι δεν παιρνεις ενα κλασικο παπι? Για πιο λογο να παρεις το cbf, θα εχεις συμπλεκτη και μεσα στην πολη δεν θα βολευει τοσο , θα εχεις μονιμα απασχολημενο το αριστερο χερι με τον συμπλεκτη μεσα στην κινηση. Επιδοσεις δεν κερδιζεις κατι σε σχεση με ενα παπι, γυρω στα 100 τελικη εχει το cbf το εχει γνωστος και το εχω οδηγησει. Επισης καποια αναλωσιμα του ειναι πιο ακριβα (πχ αλυσιδογραναζα και ελαστικα) σε σχεδη με ενα παπι. Προσωπικα μεσα στην πολη αυτοματο θα επαιρνα να παω γκαζι φρενο, αν δεν επαιρνα θα πηγαινα σε παπι και οχι σε δηθεν μηχανη με 10 αλογα και να φορτωθω και το συμπλεκτη μεσα στην πολη. Εγω θα κοιταζα κανενα honda astrea, yamaha crypton κτλ Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2022 από Pwpwpw
Fordakias7 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Κοίτα για ys125 ελαφρώς μεταχειρισμένα είναι σχετικά φθηνά και ίδια με ένα cb125f Ανάμεσα στα 2 το Χόντα μέχρι και μεταχειρισμένο θα το προτιμούσα έναντι καινούργιου ζοντες.... Η καλυτερη και η πιο οικονομική λύση για μέσα στην πόλη πάντως είναι το παπί
z3et Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Θέλω να πάρω με συμπλέκτη για να το συνηθίσω. Τώρα για τα παπιά, υποθετικά έχουν "κατωτερο" στήσιμο (φρενα, αναρτήσεις, ελαστικά). Ήταν η 1η 1η επιλογή αλλά δεν με ψησανε τελικά (κοιταζα το crypton). Για μεταχειρισμένο, επειδή δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη για το ψάξιμο (που εγώ προσωπικά θα ρίξω πολύ πριν την αγορά), δεν θα ασχοληθώ. Θέλω να είμαι ήσυχος τουλάχιστον για τα πρώτα 2 χρόνια που δίνουν εγγύηση. Και το YS125 ειχα τσεκαρει, αλλα απ ότι κατάλαβα έχει σταματήσει να το παράγει; Μόνο μεταχειρισμένα έχω βρει και λένε τα ανταλλακτικά είναι ακριβά.
strikucci Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Και εγώ ρε παιδιά παρόμοιο δίλημμα έχω.. Zontes G125 ή Honda cb125r? Το Zontes έχει κάνα δυο έξτρα παραπάνω και είναι πολύ φτηνότερο, ενώ το Honda είναι Honda και πολύ πιο όμορφο… Το cbf που λέει ο φίλος πιο πάνω είναι τελείως διαφορετικό μηχανάκι από το Zontes. Φαντάζομαι λόγω τιμής είσαι ανάμεσα σε αυτά τα δυο.. 1
Black Demis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) αν θες οικονομία και μια σχετικη αξιοπιστία (δεν ειναι japan το cbf) πας για cbf αν θελεις καλύτερο κράτημα καλύτερα φρένα ποιο πολύ δύναμη πας σε zontes cbf ειναι ουσιαστικα ενα ψιλο παπι με ταχυτητες που αυτο που υποσχετε το κανει καλα δλδ οικονομια (οντος μετραει πολυ εκει) το zontes που πολύ μηχανή ειναι (συμπεριφορά στον δρόμο) αναλογα με της ανάγκες προχωράς btw και το 125 θελει δίπλωμα δεν μπορείς να παρεις απλα μηχανή και να το οδηγήσεις (θελει καποια υποχρεωτικά μαθήματα και εχει και αλλες προϋποθέσεις ) Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από Black Demis 1
Pwpwpw Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Black Demis είπε αν θες οικονομία και μια σχετικη αξιοπιστία (δεν ειναι japan το cbf) πας για cbf Τι εννοείς δεν είναι Japan το cbf? Τι είναι; Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από Pwpwpw
Black Demis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 10 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Τι εννοείς δεν είναι Japan το cbf? Τι είναι; καποια γινονται στην ταιλανδη (αυτα ειναι σχετικά οκ) αλλά καποια ιταλια (αυτά έβγαλαν αρκετα θέματά με κατι σκουριες κατι θεματακια συναρμολόγησης κλπ ) και γενικος απο τοτε που μηχανές του άρχισαν να φτιάχνονται εκτός εργοστασιων ιαπωνιας (δεν συμφέρει να γινονται εκεί για κανέναν λόγο) έπεσε δραματικά η ποιότητα πρώην κάτοχος cb 500x του 2019 (το ειχα 2 χρονια) πολλά μικρά και σπαστικά προβλήματα (ευτιχος όχι κάτι σοβαρό) και θα τα δεχόμουν αν το εδιναν σε άλλη τιμή........ δύστυχος πληρωνεις τιμή χοντας χωρίς την ποιότητα της....... ο κύριος λόγος αλλαγής ήταν βέβαια οτι χρειαζόμουν κατι μεγαλύτερο (τόλμησα πήγα σε κινεζο 650 ) 1
z3et Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Ναι είμαι μεταξύ των 2 λόγω χρημάτων (τώρα έβαλα κι άλλα στον χορό βέβαια, SYM, μέχρι και κάτι Bajaj κοιτάζω... γιατί ζοντες δεν βρήκα ετοιμοπαραδοτα, λενε για παραλαβές αρχές Σεπτεμβρίου). Όσον αφορά το δίπλωμα, οδηγώ αμάξι απο το 16, οδηγούσα και σκούτερ για ενα διάστημα. Δεν νομίζω να χω θέμα πέραν του να συνηθίσω τον συμπλέκτη (δεν πρόκειται να δώσω κερατιατικα 150-200€ τώρα, γιατί έτσι κι αλλιώς σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάω κατευθείαν για απεριόριστο).
liopyr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Η διαφορά αξιοπιστίας δεν είναι τόσο μεγάλη πλέον, και της Honda έχει μειωθεί αισθητά, και των Κινέζων έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ο μόνος καλός λόγος να πας στο Honda είναι η μεταπώληση και η εύκολη πρόσβαση σε ανταλλακτικά. Εγώ θα έβαζα πάνω απο όλα το ζήτημα της ασφάλειας, οπότε δεν θα αγόραζα το 2022 καινούριο μηχανάκι χωρίς abs. Edit: Α καλά τώρα πρόσεξα πως το cbf το βγάζει με ταμπούρο πίσω.. Άσε μας ρε Honda... Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από liopyr 1
rizla7 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, z3et είπε Ναι είμαι μεταξύ των 2 λόγω χρημάτων (τώρα έβαλα κι άλλα στον χορό βέβαια, SYM, μέχρι και κάτι Bajaj κοιτάζω... γιατί ζοντες δεν βρήκα ετοιμοπαραδοτα, λενε για παραλαβές αρχές Σεπτεμβρίου). Όσον αφορά το δίπλωμα, οδηγώ αμάξι απο το 16, οδηγούσα και σκούτερ για ενα διάστημα. Δεν νομίζω να χω θέμα πέραν του να συνηθίσω τον συμπλέκτη (δεν πρόκειται να δώσω κερατιατικα 150-200€ τώρα, γιατί έτσι κι αλλιώς σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάω κατευθείαν για απεριόριστο). Κάτοχος του G125. Μέχρι στιγμής 1800km, οπότε δε ξέρω αν είναι αντιπροσωπευτικό. Πρώτες εντυπώσεις είναι καλές. Καλή ποιότητα κατασκευής. Δεν νιώθεις κάτι φθηνιάρικο πάνω του (διακόπτες κτλ). Συμπλέκτης εξαιρετικός για νέο οδηγό. Το ίδιο και η σέλα που είναι άνετη.(Για τις θύρες φόρτισης που ανέφερες, δε βολεύουν εκεί που είναι χωμένες) Παίρνει 20λίτρα και βγάζει κοντά στα 750χλμ. Το Honda έχει ακόμα μικρότερη κατανάλωση. Είναι αρκετά ογκώδες για τα δεδομένα της κατηγορίας και έχει μεγάλο βάρος. Αν ψάχνεις εργαλείο καθημερινότητας για δουλειά, θεωρώ ότι το cbf είναι αρκετά πιο άνετο για κίνηση μέσα στη πόλη. Δες τα από κοντά πως κάθεσαι πάνω στο καθένα. Προσωπικά, το επέλεξα λόγω ABS, max ιπποδύναμη της κατηγορίας, εμφάνισης/ όγκου. Δεν το χρησιμοποιώ για δουλειά παρά μόνο για περιστασιακή χρήση/ευκολία. Για τα 125 μεσω του αυτοκινήτου (προϋποθέσεις) κάνεις επέκταση διπλώματος αυτοκινήτου και θα περιλαμβάνει τον κωδικό 121. κόστος 120-150 eur. (Μαθήματα & διαδικαστικά) δεν παίρνεις ξεχωριστό δίπλωμα μηχανής, ούτε μπορείς να οδηγήσεις 125 αν δεν έχεις κάνει την επέκταση. Αν έχεις σκοπό για μεγαλύτερη κάποια στιγμή, ξεκίνα για απεριόριστο. Διαφορετικά, ξανά από το μηδέν. 2
Pwpwpw Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, rizla7 είπε Για τα 125 μεσω του αυτοκινήτου (προϋποθέσεις) κάνεις επέκταση διπλώματος αυτοκινήτου και θα περιλαμβάνει τον κωδικό 121. κόστος 120-150 eur. (Μαθήματα & διαδικαστικά) Για μενα δεν αξιζει η επεκταση εφοσον κοστιζει κοντα στα 150 ευρω.Εγω ειχα χρονια διπλωμα αυτοκινητου, αλλα για μηχανη ειχα ξεμεινει με αυτο του μοτοποδηλατου που ειχα βγαλει 16 ετων. Επειδη περυσι ηθελα να αγορασω σκουτερ για την πολη, δεν ασχοληθηκα καν με την επεκταση, πηγα εβγαλα απευθειας το απεριοριστο να τελειωνω, 200 ευρω μου βγηκε, εδωσα ενα 50αρικο παραπανω δηλαδη και δεν θα ξανα ασχοληθω ποτε ξανα στην ζωη μου με διπλωμα μοτοσυκλετας. Αν ηταν δωρεαν η επεκταση στα 125 με το διπλωμα αυτοκινητου, η αντε ενα 50αρικο θα το εκανα, αλλα και 150 ευρω και περιορισμο στα 125 θεωρω δεν αξιζει. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από Pwpwpw 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα