Composer Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Πήρα ένα καινούργιο υπολογιστή (στη φωτό βλ. τα χαρακτηριστικά του). Έχω ένα Bluray drive LG-BU40N που είναι μέσα σε μια slim θήκη Vantec. To drive αναγνωρίζεται σε καινούργιο laptop με Windows 10. Αλλά στο pc όχι. Δε μπορώ να βρω κάποια λύση στο νετ. Καταρχήν και στο device manager δεν υπάρχει DVD/CD-ROM drives για να κάνω απεγκατάσταση και εγκατάσταση τους drivers. Μήπως μπορεί να βοηθήσει κανένας; 😔 Να πω ότι το bluray drive παίρνει ρεύμα (ανοίγει και κλείνει με το κουμπί του) Λοιπόν, έκανα το εξής: Open device manager-> USB Serial Bus Controllers -> first USB Root Hub -> right click Properties -> go to Power Management -> uncheck Allow the computer to turn off this device......... Connect your external DVD player and wait a little until recognized. Άλλαξα και υποδοχή USB και τελικά τώρα το αναγνωρίζει! Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2022 από Composer
Composer Δημοσ. 25 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 25 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, θα το εκτιμούσα! Ξαφνικά, πάλι δεν αναγνωρίζεται η συσκευή. Αλλάζω usb θύρες, κάνω αυτό που λέω από πάνω, τίποτα. Στο Device Manager, στο DVD/CD-ROM drives δεν υπάρχει, ούτε στο Disk Management. Από BIOS δεν ξέρω δυστυχώς. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω; edit: Tο σύνδεσα και στο laptop, τα ίδια! Άρα φταίει η συσκευή και όχι το pc. Κάνουν τον ήχο τα Windows ότι συνδέεται μια συσκευή, επίσης μπορώ να ανοίξω το πορτάκι του BD-ROM drive, αλλά δεν αναγνωρίζεται επουδενί. Μήπως φταίει το καλώδιο; Λίγο να το ακουμπήσω/κουνήσω ακούγεται ο ήχος της σύνδεσης και αποσύνδεσης συσκευής από τα Windows. Είναι αυτό. Ξέρει κανείς πώς μπορώ να το αναζητήσω για να πάρω άλλο; Επεξ/σία 25 Μαϊου από Composer
micos000 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Πάρε μια φθηνή θήκη και κράτα το καλώδιο. https://www.aliexpress.com/item/1005008095627844.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.5168e2hfe2hfaI&algo_pvid=1d814d35-e2ea-4ae4-aaeb-e09ecabdc93f&algo_exp_id=1d814d35-e2ea-4ae4-aaeb-e09ecabdc93f-0&pdp_ext_f={"order"%3A"469"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!EUR!7.60!3.95!!!60.74!31.58!%402103891017482439976132730e442a!12000043704709707!sea!GR!143561540!X&curPageLogUid=jWiLSBWeRNGh&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Ή ψάξε για usb 3.0 micro-b cable https://www.aliexpress.com/w/wholesale-usb-3.0-micro%25252db-cable.html?spm=a2g0o.productlist.search.0 και από σκρουτζ https://www.skroutz.gr/c/2597/kalodia_micro_usb/f/941183/USB-3-0.html
Composer Δημοσ. 26 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 26 Μαϊου 1 ώρα πριν, micos000 είπε Πάρε μια φθηνή θήκη και κράτα το καλώδιο. Ευχαριστώ για την απάντηση. Η θήκη δε νομίζω ότι φταίει, γιατί το έβγαλα από αυτή και το συνέδεσα, και πάλι τα ίδια. Θα δοκιμάσω το καλώδιο. Ναι, αυτό είναι που βλέπω στο Σκρουτζ. Εμένα βέβαια έχει 2 usb 3.0, αν και δεν τη χρησιμοποιώ τη μία.
micos000 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Η μία είναι για έξτρα ρεύμα από 2η usb αν δεν φτάνει από την μία. Έχει και τέτοια καλώδια. 1
atheatos Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) Τι εννοείς δεν αναγνωρίζεται? Αν δεν έχει κάποιο μέσο , κάποιο dvd πχ. μέσα ,δεν θα το δεις στο disk management. Στο device manager εμφανίζεται? Τωρα είδα ότι ούτε εκεί το βλέπεις. Μάλλον πρόβλημα τροφοδοσίας του με ρεύμα.?Το καλώδιο έχει και ένα έξτρα usb (το άσπρο ) για επιπλέον τροφοδοσία?Αν ναι βάλε αυτό το άσπρο σε έναν φορτιστή κινητού και το μπλε usb στον υπολογιστή. Επεξ/σία 26 Μαϊου από atheatos
Composer Δημοσ. 26 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 26 Μαϊου 9 λεπτά πριν, atheatos είπε Το καλώδιο έχει και ένα έξτρα usb (το άσπρο ) για επιπλέον τροφοδοσία?Αν ναι βάλε αυτό το άσπρο σε έναν φορτιστή κινητού και το μπλε usb στον υπολογιστή. Μόλις το έκανα. Τίποτα. Άλλωστε το έχω 4 χρόνια. Δε νομίζω τώρα ξαφνικά να θέλει ρεύμα. Όταν λέω ότι δεν αναγνωρίζεται, δεν εννοώ το δισκάκι. Εννοώ το ίδιο το drive δεν αναγνωρίζεται. Δε βγαίνει το γράμμα του (π.χ. G) με το εικονίδιό του στον explorer.
atheatos Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 6 λεπτά πριν, Composer είπε Μόλις το έκανα. Τίποτα. Άλλωστε το έχω 4 χρόνια. Δε νομίζω τώρα ξαφνικά να θέλει ρεύμα. Όταν λέω ότι δεν αναγνωρίζεται, δεν εννοώ το δισκάκι. Εννοώ το ίδιο το drive δεν αναγνωρίζεται. Δε βγαίνει το γράμμα του (π.χ. G) με το εικονίδιό του στον explorer. Το καλώδιο σου είναι αυτό: https://www.amazon.de/-/en/PremiumCord-Supply-SuperSpeed-Colour-Length/dp/B07HX678BX/ref=sr_1_4?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&crid=2NCY19SD926EZ&dib=eyJ2IjoiMSJ9.0MQBCwOd2b7TGE5hkPXuQ9D7e8jzuvBi-xtWkmdgDzraDqbDKXXS2D3lSeZ6J8L_o1oXeldbpo7MML_mzzXt87jlb4_opc4e2yB0m7rSKO8Y-cMv9nFzOjfSpvQSKdokjQyncf724Rc8wM0VLAa5GiiGAg-weKBqZwhLkQck0JOwY8e-x_wGtHGryea3ze1MwIE61ofRZTpZqQ3hWKNiU6mt7KgWHRCss7SWqdN2pao.VH5US-TU476Xiy2RHcp-TvQgnB43X0v1RBOJsi_UPtQ&dib_tag=se&keywords=USB+3.0+DUAL+Power+Y+Shape+2+x+Type+A+TO+Micro+B+SuperSpeed&qid=1748266947&refresh=1&sprefix=usb+3.0+dual+power+y+shape+2+x+type+a+to+micro+b+superspeed%2Caps%2C620&sr=8-4 Αν δεν έχει πρόβλημα το καλώδιο , τότε έχει πρόβλημα είτε η θήκη είτε το drive γενικότερα.
Composer Δημοσ. 26 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, atheatos είπε Αν δεν έχει πρόβλημα το καλώδιο , τότε έχει πρόβλημα είτε η θήκη είτε το drive γενικότερα. Ναι, εκείνο είναι το καλώδιο. Πήρα άλλο τώρα ήδη από το skroutz, που δεν έχει 2ο usb για ρεύμα. Η θήκη δεν έχει πρόβλημα, γιατί όπως είπα το δοκίμασα το drive και χωρίς αυτή. Οπότε ή καλώδιο ή το ίδιο το drive φταίει. Ελπίζω να είναι το πρώτο για να μην μπαίνω σε άλλα έξοδα τώρα (είναι και ακριβά αυτά που τα έχουν φλασάρει για να είναι UHD friendly) Επεξ/σία 26 Μαϊου από Composer
atheatos Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Composer είπε Ναι, εκείνο είναι το καλώδιο. Πήρα άλλο τώρα ήδη από το skroutz, που δεν έχει 2ο usb για ρεύμα. Η θήκη δεν έχει πρόβλημα, γιατί όπως είπα το δοκίμασα το drive και χωρίς αυτή. Οπότε ή καλώδιο ή το ίδιο το drive φταίει. Ελπίζω να είναι το πρώτο για να μην μπαίνω σε άλλα έξοδα τώρα (είναι και ακριβά αυτά που τα έχουν φλασάρει για να είναι UHD friendly) Εγώ το flashara μόνος μου. Δεν είναι και καμιά τρελή επιστήμη . Φτάνει να βρεις το κατάλληλο firmware. Το πήρα 80 ευρώ περίπου από το Amazon . Της LG είναι νομίζω . Θα το κοιτάξω καλύτερα και θα σου πω. https://www.amazon.de/dp/B071CPRK74/ref=pe_27091401_487027711_TE_SCE_dp_i1 δυστυχώς ακρίβυνε λίγο . Εγώ το είχα πάρει τότε : Επεξ/σία 26 Μαϊου από atheatos 1
Composer Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 28 Μαϊου Πάντως στο devices and printers μου δείχνει το drive: Όταν το ξεσυνδέω φεύγει, και όταν το ξανασυνδέω εμφανίζεται. Αλλά δεν εμφανίζεται πουθενά αλλού!
atheatos Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 8 λεπτά πριν, Composer είπε Πάντως στο devices and printers μου δείχνει το drive: Όταν το ξεσυνδέω φεύγει, και όταν το ξανασυνδέω εμφανίζεται. Αλλά δεν εμφανίζεται πουθενά αλλού! Οταν βάζεις κάποιο dvd ή cd κτλ. στο διαβάζει και το εμφανίζει στο disk management.? Πιθανών να θέλει επεναγκατσταση το firmware? Ψάξε πως κάνουν flash το firmware του. Αν το πήρες φλασαρισμενο από κάποιον στο eBay πιθανών να μην έκανε σωστό φλασαρισμα με την κατάλληλη rom ή να θέλει update.
Composer Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 28 Μαϊου το πήρα από ebay. Μα, 4 χρόνια δουλεύει μια χαρά! Πάντως, μάλλον τώρα το βρήκα και στο device manager, αλλά με θαυμαστικό!
atheatos Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 15 λεπτά πριν, Composer είπε το πήρα από ebay. Μα, 4 χρόνια δουλεύει μια χαρά! Πάντως, μάλλον τώρα το βρήκα και στο device manager, αλλά με θαυμαστικό! Μαλλον θέλει ξανά φλασαρισμα. Πάντως δεν χάνεις τίποτα να ψάξεις στο site της lg για drivers. Ψαξε στο Internet για το πρόγραμμα που φλασαρουν . Δυστυχώς δεν έχω διαθέσιμο το δικό μου να σε βοηθήσω. Δες εδω https://forum.makemkv.com/forum/viewtopic.php?t=19634
Composer Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 28 Μαϊου 12 λεπτά πριν, atheatos είπε Μαλλον θέλει ξανά φλασαρισμα. Πάντως δεν χάνεις τίποτα να ψάξεις στο site της lg για drivers. Ψαξε στο Internet για το πρόγραμμα που φλασαρουν . Δυστυχώς δεν έχω διαθέσιμο το δικό μου να σε βοηθήσω. Αυτός που το είχα πάρει, μου είχε πει παλιότερα να μην κάνω τίποτα γιατί θα σταματήσει να δουλεύει. Του'χω στείλει πάλι μήνυμα, περιμένω απάντηση. (μάλλον λείπει για διακοπές γιατί και το κατάστημά του στο ebay λέει από 17 Ιούνη και μετά θα είναι) 😔 Ευχαριστώ πολύ πάντως για τη διάθεσή σου να βοηθήσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα