Προς το περιεχόμενο

Δεν λαμβάνω μηνύματα (sms) από google messages, εδώ και μια βδομάδα περίπου


dourgoutis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και κάποιες μέρες δεν λαμβάνω μηνύματα (sms) από google messages. Δηλαδή από όποιον έχει εγκατεστημένη τη συγκεκριμένη εφαρμογή σαν default για την αποστολή/λήψη μηνυμάτων. Πατάει αποστολή μηνύματος και του βγάζει μήνυμα ότι «δεν είναι συνδεμένος, αναμονή». Δεν έχω όμως αυτήν την εφαρμογή στο κινητό μου, οπότε δεν συνδέομαι ή συνδέθηκα ποτέ. Δίνει μια επιλογή στον αποστολέα, «εναλλαγή σε sms/mms», όταν πατήσει αυτό μου έρχεται το μήνυμα, ως sms.

Στέλνω λοιπόν εδώ, μήπως έχει υπόψιν κάποια/ος. Έχει αλλάξει κάτι, με κάποια αναβάθμιση ίσως, στο google messages και δρομολογεί μόνο προς ίντερνετ χωρίς να κάνει αυτόματη μετάπτωση σε sms αν δεν βρει τον άλλον συνδεδεμένο; Δεν είχα πρόβλημα με τους συγκεκριμένους ανθρώπους που το έχουν εγκατεστημένο καιρό, ούτε άλλαξαν συσκευή. Μήπως κάτι πρέπει να κάνω εγώ στη συσκευή μου, κάποια ρύθμιση; Προφανώς δεν θέλω να βάλω το google messages, ούτε να έχω συνέχεια ανοιχτά τα δεδομένα.

Έχω καλέσει και την υποστήριξη του παρόχου, μου λένε δεν έχω κάποιο πρόβλημα στην αποστολή/λήψη sms. Για τις τρίτες εφαρμογές δεν μπορούν να μου πουν κάτι. Κι όντως, από αρκετούς λαμβάνω ακόμα. Ρωτώντας έκανα τον διαχωρισμό ότι μάλλον όσοι έχουν google messages (στην αρχή υποπτεύθηκα το messenger της facebook) δεν μπορούν να μου στείλουν. Γύρω στις 20-25 Ιουνίου ξεκίνησε το πρόβλημα, μου το ανέφερε κάποιος, δεν έδωσα σημασία, θα έτυχε σκέφτηκα να μην λάβω ένα sms. Αλλά μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τους τρεις αυτοί που μου το ανέφεραν και το επιβεβαίωσα με φίλο που κάναμε δοκιμές.

Για τυχόν κι άλλους ταλαιπωρημένους, βρήκα αυτό που μοιάζει να είναι η περίπτωσή μου:

https://www.theverge.com/23009900/google-messages-chat-text-android-rcs-sms

Δεν είναι εφικτό βέβαια να πείσω τον καθένα να πάει να κάνει αυτήν την αλλαγή στο τηλέφωνό του. Απαράδεκτο αυτό που έκανε η google.

Προς διαχειριστές, αν αυτό το θέμα αφορά το mobile software πείτε μου να το αναρτήσω εκεί ή στείλετέ το αυτόματα.

Επεξ/σία από dourgoutis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μπεις στην λειτουργία συζητήσεις έχει επιλογή για αυτόματη επανάληψη αποστολής ως sms σε περίπτωση που αποτυχίας σαν RCS, έτσι το έχω εγώ και σε περίπτωση που ο άλλος δεν έχει ίντερνετ το μύνημα στέλνετε σαν απλό  sms.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, διορθώνεται μ' αυτό. Αναρωτιέμαι αν άλλαξε η εξ ορισμού ρύθμιση· δηλαδή αν μέχρι πριν καμμιά βδομάδα ήταν ενεργή η αυτόματη επανάληψη ως SMS σε περίπτωση αποτυχίας του RCS, ενώ τώρα εξ ορισμού απενεργοποιήθηκε. Επειδή ως τώρα δεν μου το είχε αναφέρει κανείς αυτό το πρόβλημα, κι είχα ανταλλάξει μηνύματα στο παρελθόν με τους δύο απ' τους τρεις που μου το ανέφεραν.

Επίσης πρέπει να λέω στον καθένα ότι πρέπει να κάνει αυτήν την αλλαγή στη συσκευή του, δεν βολεύει. Αν υπήρχε κάποιος τρόπος απ' τη συσκευή μου να ζητάει οπωσδήποτε sms θα ήταν ιδανικό. Μου κάνει εντύπωση που δεν το έχει συναντήσει πολύς κόσμος αυτό το θέμα, δεν πιστεύω να είμαι ο μόνος που δεν έχει google messages στο κινητό του.

Επεξ/σία από dourgoutis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...