Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,απο τοτε που βγηκαν τα αποτελεσματα των πανελληνιων εχω μπει σε ενα μεγαλο δίλημμα. Εγραψα 17.55 σαν μεσος ορος στην θετικη κατευθυνση ο οποιος ανεβαινει με τους συντελεστες στο 17.7 με 17.8 για τις σχολες που με ενδιαφερουν. Εγω απο το γυμνασιο ηθελα να γινω ηλεκτρολογος μηχανικος,αλλα δεν περναω αθηνα μονο πατρα. Ομως περναω αθηνα στο πολυτεχνειο μετσοβιου χημικος ή πολιτικος μηχανικος(πιο πολυ σκεφτομαι για το 2ο). Δεν μπορω να αποφασισω αν πρεπει να μεινω αθηνα και να σπουδασω αλλη ειδικοτητα που μου φαινεται λιγοτερο ενδιαφερον  ή να κανω αυτο που παντα ηθελα και μου φαινεται πολυ ενδιαφερον πηγαινοντας πατρα. Αυτα που με προβληματιζουν πιο πολυ ειναι τα κατοικιδια μου τα οποια δεν θα μπορεσω να τα μεταφερω στο φοιτικο σπιτι αρα θα πρεπει να τα δωσω καπου και θα στεναχωρηθω πολυ με αυτο...(δεν ειναι σκυλακια ή γατακια και δεν θα επιτρεπονται ακομα και στα σπιτια που δεχονται κατοικιδια), η σιγουρα πιο περιορισμενη ζωη που θα κανω στην επαρχεια και οι δυσκολιες της και φυσικα η μεγαλη οικονομικη υποχρεωση των 40 με 50 χιλιαδων ευρω που με πολυ μεγαλη δυσκολια θα αναγκαστουν να πληρωσουν οι γονεις μου για τα 5 με 6 χρονια που θα ειμαι εκει. Οι αποριες μου ειναι αν η ηλεκτρολογοι μηχανικοι εχουν παρομοια επαγγελματικη αποκατασταση και μισθους με τους πολιτικους ή τους χημικους μηχανικους,γιατι με ενδιαφερουν και οι μισθοι μετα και θα ηθελα να ακουσω την προσωπικη σας γνωμη.

Ευχαριστω!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ManosMax είπε

Καλησπερα,απο τοτε που βγηκαν τα αποτελεσματα των πανελληνιων εχω μπει σε ενα μεγαλο δίλημμα. Εγραψα 17.55 σαν μεσος ορος στην θετικη κατευθυνση ο οποιος ανεβαινει με τους συντελεστες στο 17.7 με 17.8 για τις σχολες που με ενδιαφερουν. Εγω απο το γυμνασιο ηθελα να γινω ηλεκτρολογος μηχανικος,αλλα δεν περναω αθηνα μονο πατρα. Ομως περναω αθηνα στο πολυτεχνειο μετσοβιου χημικος ή πολιτικος μηχανικος(πιο πολυ σκεφτομαι για το 2ο). Δεν μπορω να αποφασισω αν πρεπει να μεινω αθηνα και να σπουδασω αλλη ειδικοτητα που μου φαινεται λιγοτερο ενδιαφερον  ή να κανω αυτο που παντα ηθελα και μου φαινεται πολυ ενδιαφερον πηγαινοντας πατρα. Αυτα που με προβληματιζουν πιο πολυ ειναι τα κατοικιδια μου τα οποια δεν θα μπορεσω να τα μεταφερω στο φοιτικο σπιτι αρα θα πρεπει να τα δωσω καπου και θα στεναχωρηθω πολυ με αυτο...(δεν ειναι σκυλακια ή γατακια και δεν θα επιτρεπονται ακομα και στα σπιτια που δεχονται κατοικιδια), η σιγουρα πιο περιορισμενη ζωη που θα κανω στην επαρχεια και οι δυσκολιες της και φυσικα η μεγαλη οικονομικη υποχρεωση των 40 με 50 χιλιαδων ευρω που με πολυ μεγαλη δυσκολια θα αναγκαστουν να πληρωσουν οι γονεις μου για τα 5 με 6 χρονια που θα ειμαι εκει. Οι αποριες μου ειναι αν η ηλεκτρολογοι μηχανικοι εχουν παρομοια επαγγελματικη αποκατασταση και μισθους με τους πολιτικους ή τους χημικους μηχανικους,γιατι με ενδιαφερουν και οι μισθοι μετα και θα ηθελα να ακουσω την προσωπικη σας γνωμη.

Ευχαριστω!

Αυτό που πάντα πίστευα και πάντα το έλεγα σε όποιους με ρωτούσαν, είναι ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε του αρχικού μας στόχου. Εφόσον λοιπόν έχεις συγκεντρώσει τα μόρια για να μπεις στην σχολή που ήθελες και που κοπίασες γι΄αυτήν, να πας στην Πάτρα. Μια χαρά θα τα καταφέρεις όπως τα κατάφεραν και τόσοι άλλοι. Αντιξοότητες πάντα υπάρχουν αλλά ξεπερνιούνται όταν κάνεις αυτό που επιθυμείς.

• Like 5
Δημοσ.

Κανε αυτο που ηθελες απ την αρχη, οχι κατι αλλο (χημ/πολ. μηχανικος) απλα για να εισαι Αθηνα. Μια ζωη την εχουμε, δε θα την ξοδευουμε σε πραγματα που δε γουσταρουμε.

Καμια περιορισμενη και δυσκολη ζωη στην Πατρα, ειναι υπεροχη και οσοι σπουδασαμε εκει τη λατρεψαμε. Τα εξοδα των γονιων ναι ειναι αναποφευκτα, αλλα αν μπορουν να σε στηριξουν, προφανως συνεχισε.

• Like 2
Δημοσ.

Να πας να σπουδασεις το αντικειμενο που αγαπας. Οι σπουδες κρατανε 5 χρονια, μπροστα στα 30-35 χρονια εργασιακου βιου ειναι πολυ λιγο. Με λιγα λογια, την πολη που σπουδαζεις δεν την παντρευεσαι, πας και φευγεις, το αντικειμενο σε ενα μεγαλο βαθμο το παντρευεσαι (Ενταξει, υπαρχουν και εξαιρεσεις).

Επισης Πατρα μια χαρα φοιτητικη ζωη θα κανεις, θα εισαι και διπλα στην Αθηνα οποτε θα βλεπεις τους δικους σου συχνα.

Επισης και απο επαγγελματικη αποκατασταση ηλεκτρολογοι >> χημικους και πολιτικους μηχανικους. Εφοσον το αγαπας κι ολας προχωρα αφοβα!

• Like 1
Δημοσ.

Να σπουδάσεις αυτό που θέλεις. Είναι κρίμα να κάνεις πέρα το όνειρό σου μόνο και μόνο για να μείνεις στην Αθήνα. Για τα κατοικίδια, δεν μπορούν οι γονείς ή κάποιος συγγενής που θέλει να τα φροντίσει; 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Darach είπε

Να σπουδάσεις αυτό που θέλεις. Είναι κρίμα να κάνεις πέρα το όνειρό σου μόνο και μόνο για να μείνεις στην Αθήνα. Για τα κατοικίδια, δεν μπορούν οι γονείς ή κάποιος συγγενής που θέλει να τα φροντίσει; 

Λιγο δυσκολο γιατι θελουν καποιες γνωσεις που δεν τις εχουν και φυσικα δεν μπορω να τους υποχρεωσω να το κανουν και να το μαθουν οταν δουλευουν και οι 2 παρα πολλες ωρες

3 ώρες πριν, CyberCr33p είπε

Αλήθεια τι κατοικίδια είναι αυτά;

Εξωτικα😅😁

Δημοσ.
17 ώρες πριν, ManosMax είπε

Λιγο δυσκολο γιατι θελουν καποιες γνωσεις που δεν τις εχουν και φυσικα δεν μπορω να τους υποχρεωσω να το κανουν και να το μαθουν οταν δουλευουν και οι 2 παρα πολλες ωρες

Εξωτικα😅😁

Ρώτα σε ξενοδοχεία ζώων. Αν είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα, σου κάνουν ειδικές τιμές.

Πες μου τώρα ότι δεν θα πας στην Πάτρα να σπουδάσεις αυτό που σ΄ενδιαφέρει επειδή δεν αισθάνεσαι άνετα αν δεν στριφογυρίζουν στον λαιμό σου μεγάλα, εξωτικά φίδια!!!

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Sibyl είπε

Ρώτα σε ξενοδοχεία ζώων. Αν είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα, σου κάνουν ειδικές τιμές.

Πες μου τώρα ότι δεν θα πας στην Πάτρα να σπουδάσεις αυτό που σ΄ενδιαφέρει επειδή δεν αισθάνεσαι άνετα αν δεν στριφογυρίζουν στον λαιμό σου μεγάλα, εξωτικά φίδια!!!

Nαι ειναι ψυχολογικη υποστιριξη οι φιδισιες αγκαλιες αλλα τελικα 3 στα 4 σπιτια που παιρνω μου λενε οτι δεν εχουν θεμα να τα παρω και αυτα μαζι...δεν το περιμενα😂

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ManosMax είπε

Nαι ειναι ψυχολογικη υποστιριξη οι φιδισιες αγκαλιες αλλα τελικα 3 στα 4 σπιτια που παιρνω μου λενε οτι δεν εχουν θεμα να τα παρω και αυτα μαζι...δεν το περιμενα😂

Κι εγώ δεν περίμενα ν΄ακούσω πολλά απ΄αυτά που ακούω αλλά τι να κάνω! 

΄Αντε λοιπόν με το καλό να πας και καλές σπουδές σου εύχομαι!

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sibyl είπε

Κι εγώ δεν περίμενα ν΄ακούσω πολλά απ΄αυτά που ακούω αλλά τι να κάνω! 

΄Αντε λοιπόν με το καλό να πας και καλές σπουδές σου εύχομαι!

Σε ευχαριστω πολυ!!!😁

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι πρόβλημα να έχουν από τη στιγμή που θα τα έχεις μέσα στη γυάλα τους. Εκτός εάν τα έχεις αμολυτά και κόβουν βόλτες στο κλιμακοστάσιο. Πάτρα να πας, στις Σέρρες να μην πας.

Επεξ/σία από CyberCr33p
Δημοσ.
Στις 1/7/2022 στις 5:40 ΠΜ, ManosMax είπε

Ευχαριστω!

Πάνε Πάτρα ημμυ. Έχει δυνατό τμήμα. Χημικούς μηχανικούς όχι δεν έχουν επαγγελματικα δικαιώματα σε υπογραφή. Αφού θες ηλεκτρολόγος πήγαινε ηλεκτρολόγος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...